איפה אפשר לראות עלון לצרכן על החיסונים?

פולספגן

New member
אמר מי שטועה כרוני בכינוי שלי

אז זה אני שמתחמק...

חסון וקס,
לא מדובר בדיונים על אתיקה או היסטוריה ואל תנסה לטשטש את הדיון המאד ממוקד הזה. מדובר בבסיס המדעי לבטיחות החיסונים, לא פחות. אני לא נתפס לגיל המחקרים - זה אתה שנתפסת לגיל, ומכל מקום, אני עדין מבקש שתמציא לנו את אותם מחקרי בטיחות, יהיו מכל שנה אשר יהיו, המראים שחיסון חדש, לפני אישורו, נבדק לפי סטנדרטים מדעיים נאותים ונמצא בטוח לשימוש. האם יש מחקרים כאלה? הצג אותם בפנינו.

אני מבין את הניסיון שלך לעוות התכתבות כאן למעלה ולהציג אותי, כתוצאה מזה, כלא אמין.
יש הבדל בין רפרנסים למידע אותו אנו מציגים באתר או בהרצאות שלנו, שם אני בהחלט מוכן לבחון טעות אם קיימת ולתקן (כפי שנעשה), לבין רפרוף מהיר כדי להוכיח לך טענה מסויימת, שלבסוף הוכחה וקיבלת אותה. אגב, גם הפסיקות לפיצויים והעובדה שפגיעה במוח ברשימת הפגיעות המוכרות ע"י הרשויות בארה"ב אמורה לספק אותך שחיסונים עלולים לפגוע במוח, אבל אם אתה רוצה להמשיך להאמין ש "לא דובים ולא יער" - תמשיך.

כן אתה זה שמתחמק

הבאת טיעונים, במסגרת מדיניות "מתן המידע" והפרכתי אותם. עכשיו אתה אומר שזה היה רפרוף מהיר. אני מבין מכך שאתה דוגל במתן מידע על מנת לעזור לאנשים לקבל החלטה מושכלת אבל מביא מידע ש"קראת ברפרוף". אתה טענת שחיסונים גורמים לנזקים נוירולוגים אבל חוץ מכלבת ודלקת קרום המוח לא הבאת כלום אבל לא היתה לך בעיה להפחיד גולשים בנזקים מוחיים בעקבות חיסון נגד שעלת ולהזכיר לך שם התחיל הדיון אז אל תנסה להטות אותו.

אני אכן אמשיך

פולספגן

New member
למה אתה מתעלם מפסיקת בית המשפט שקבל בנדון?

כמו כן, מהמקרה האנקדוטלי שהבלוגר הביא.

להזכירך, בשביל להוכיח "שחיסונים גורמים לנזקים נוירולוגים", מספיק מקרה אחד להראות שחיסונים יכולים לגרום לכך.

אל תקבע לי את המדיניות בבקשה

אתה מתחכם וזה לא יפה להציג את זה כך.

לא הבאתי טיעונים "במסגרת מדיניות מתן המידע", ואתה יודע זאת היטב, כי כבר הסברתי לך. הבאתי נתונים שכל מטרתם היתה להראות לך שהחיסונים עלולים לגרום לפגיעה מוחית, ואתה השתכנעת שזה נכון.
יש הבדל בין מידע מפורסם, שאנו מציגים באתר, שעבר סניטציה ובדיקה של לפחות 4 עיניים, לבין תשובה כאן לשאלה ספציפית שעבורה שלפתי מהר כמה הוכחות.
אלמלא זו היתה נקודה מאד ספציפית שעבורה עשיתי את חיפוש המחקרים המהיר הזה, הייתי טורח להיכנס בעובי הקורה ולהתייחס לניתוח שלך את אותם המחקרים (בנושא העקרוני של אלומיניום בחיסונים - זה מה שעשיתי, כי זה מספיק חשוב, וראית את המסקנות).

התגובה שלך מראה ניסיון של דה-לגיטימציה דמגוגי, ולא התייחסות עניינית לדיון עצמו, וחבל.

באשר לנזקים מהחיסונים - המחקרים לא מתאימים לך, הפסיקות לפיצויים לא מתאימים לך, עדויות נפגעים לא מספיקים לך, דיווחים למערכת בארה"ב על תופעות לוואי לא רלוונטי לך, דיווחים על תופעות לוואי מעלון היצרן לא מתאימים לך, ציטוטים של רופאים לא מתאים לך, היעדר בוטה של מחקרי בטיחות בסטנדרד מדעי על חיסונים - לא מזיז לך, ילדים משותקים ומתים במדינות עולם שלישי בניסויים על חיסונים - לא נספרים אצלך. אצלך אין תופעות לוואי חמורות, לרבות פגיעות במוח, מחיסונים. (אצלך ואצל משרד הבריאות הישראלי).
יש אנשים רבים אחרים שכל המידע הנ"ל, דווקא כן מזיז להם.

אני לא מנסה להכתיב לך שום דבר

אתה יכול לטעון עד מחר אבל הטיעונים שלך לא עומדים במבחן המדעי שזה מה שקובע.
פיצויים ובתי משפט זה הכל טוב ויפה אבל ביננו בבית משפט מה שקובע זה למי יש עורך דין יותר טוב שמשכנע את השופט/חבר המושבעים ולא באיזה צד האמת.

אבל עזוב לא בא לי להתווכח לשם הויכוח אותך ואת פולסבגן אני לא אשכנע ואני גם לא מחפש את זה. מה שחשוב לי הוא שגולשים אקראים שנכנסים לפורום יראו איפה האינפורמציה ואיפה הדיסאינפורמציה.

זה הפוסט האחרון שלי בשרשור אלא אם תביא משהו מדעי ולא קוריוז

תשובה של רופא

ברשותך פתחתי שאלה בפורום של ד"ר הלפרין - מומחה למחלות זיהומיות. מנסיון ד"ר הלפרין עונה יחסית מהר (תסלחי לי על שגיאות הכתיב כתבתי בלי לעשות הגהה).
http://www.doctors.co.il/forum-312#message-466931

כמו כן שוחחתי עם רופא אפידימיולוג והנה תשובתו:
בכי שלא נפסק במשך שלוש שעות הוא תופעת לוואי של חיסון שעלת. לא ברור לגמרי למה. אין קשר לפגיעה מוחית, כמובן.
התינוקת היתה אמורה לקבל בגיל חודשיים את החיסון המחומש + רוטה ופנאומוקוק (פוליו, דיפטריה, שעלת, המופילוס, טטנוס, רוטה, פנאומוקוק), כך שהאם לא צריכה לדאוג שהיא קיבלה משהו שלא מתאים לגילה.
http://www.chisunim.co.il/Article.aspx?id=3

מה שכן, אם האחות נתנה את החיסון בניגוד לבקשת האם - זה משהו שאפשר להגיש לגביו תלונה למשרד הבריאות ולטיפת חלב (אם היא טיפת חלב של הקופה ולא של משרד הבריאות). זו עבירה על חוק זכויות החולה.

מותר ורצוי לחסן את התינוקת, אבל לגבי חיסון שעלת ספציפית כדאי להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות באיזור מגוריה.

כמו כן, אם האחות מגעילה אליה היא יכולה לבקש לעבור לאחות אחרת (אנחנו נדדנו בין ארבע אחיות בטיפת חלב עד שמצאנו את הנורמלית שלא הרגישה צורך להטיף לי בכל פעם שהגעתי על משהו אחר).

תגובה של ראש מחלקה למחלות זיהומיות

הנה תגובתו של ד"ר אפרים הלפרין - ראש המחלקה למחלות זיהומיות בבי"ח ביקור חולים ורופא שמקובל על מתנגדי חיסונים:
"בכי ממושך של ילד לאחר קבלת חיסון איננו מהווה עדות לפגיעה מוחית כלשהי.".
http://www.doctors.co.il/forum-312#message-466938
מור בבקשה אל תפיץ דיסאינפורמציה

הסקת המסקנות שלך...

אתה מכיר "מתנגדי חיסונים" שד"ר הלפרין מקובל עליהם?
אולי מספיק עם השבלונות והתבניות?

אוקי "רופא מתון" זה מספיק טוב?

להזכיר לך גם אתה ציטטת אותו לא מעט פעמים. אבל בוא לא נסטה מנושא הדיסאינפורמציה.

אין קשר

אני מצטטר ופאים רבים ואני מעריך רופאים רבים, כמו גם את ד"ר הלפרין.
מציע פשוט שבמקום שתקודד אנשים בתויות ותשייך להם נטיות ואמונות - תציג את עמדתם של רופאים ומומחים לפי ראות עיניך וזהו...

שאלתי את ד"ר הלפרין

אני מחכה לתשובה נראה מה הוא יענה..
השאלה שלי היא מה גרם לה לתופעות לוואי קשות?
האם זה משהו שנמצא גם בשאר החיסונים, אז למה אומרים לי לחסן כרגיל חוץ מהשעלת?
האם הרופאים גם ייקחו אחריות אם יקרה נזק חס וחלילה?

תלונה על טיפול לא נכון

דרך אגב אמרת שאפשר להגיש תלונה אם האחות נתנה את החיסון בלא ידעתי.
זה באמת מציאותי?
מה לגבי זה שלקחו בדיקת דם מהבת שלי בלי צורך בבית חולים? ועוד לא נתנו לי להיכנס לחדר איפה שהבדיקה והיא צרחה בטירוף, משהו היה נראה לי מאוד תמוה ומבהיל..
אפשר לעשות עם זה משהו? אני יודעת שזה לא קשור לנושא אבל זה מיד הזכיר לי את הטראומה הזו.

התגובה שהבאתי אינה חוויה אישית שלי

אלא של רופא מכר שלי. את רוצה אני יכול לשאול אותו. בכל מקרה להתלונן תמיד אפשר.

פולספגן

New member
למעט חדר ניתוח, אסור להם למנוע ממך להיות ליד

ילדך והם הפרו את חוק זכויות החולה ולכן את יכולה להרים אותם על טיל.
אגב, אפילו בחדר ניתוח, נותנים לך להיות עם ילדך בתהליך עד שהוא נרדם.

עסקים כרגיל

שירה, את לא לבד. מגיעות אלינו תלונות באופן קבוע על הפרה של חוק זכויות החולה, מתן חיסון לתינוק לאחר הלידה בניגוד לבקשה (הכתובה והמילולית) של ההורים, איומים על מתגייסים שיכנסו לכלא אם לא יתחסנו, ועוד.
יש את אלוהים, ויש את המערכת הרפואית (מעליו...).

תשובה מד"ר הלפרין

ד"ר הלפרין ענה ואמר שהוא חושש שאינו יכול לתת לי תשובה אם החיסון שגרם לתגובה או אם אוכל לחסן בחיסונים אחרים.

למעלה