איפה אתם לפסח?

saritoosh22

New member
תה ירוק, אכילת חריף

וסבלנות! והאמת, שסבלנות זו השיטה הכי טובה. כך או אחרת תוך שלושה שבועות זה יקרה. שיהיה לך קל!

iris mom of two

New member
פיטוצין זה לא כל כך נורא

היה לי פעמיים, פעם בגלל ירידת מים ללא צירים (מהתחלת הפיטוצין ועד לידה 3 שעות ודמרול (פוחדת פחד מוות מאפידורל)). פעם שנייה בגלל שהסתובבתי שבוע עם פתיחה של 4 ס"מ ולא היה סימן ללידה. פחדנו שכשהלידה תתחיל לא אספיק להגיע לבית חולים, אז עשינו זרוז. אורן נולד תוך 3 שעות מתחילת הפיטוצין, ונתנו לי רק נוביין (שלא עוזר בכלום - אבל יותר פחדתי מהדקירה בגב). זה ממש לא היה נורא. אז, אני מחזיקה לך אצבעות שהלידה תתחיל לבד (למחרת ליל הסדר
, שבוע מוקדם זה כיף), ושתהיה לך לידה כמו שהיתה לי.

ליילה

New member
או איריס, אנשים כמוך אני צריכה

עכשיו... האמת שאני הולכת בגדול על אפידורל, בלי לחשוב פעמיים, אבל הבנתי שהכי כדאי לקחת אותו רק מ 5 ס"מ והלאה, ועם פיטוצין הצירים הראשונים הם לא כמו באופן טבעי אלא קשים וכואבים הרבה יותר, ואני צריכה לחכות איתם עד הפתיחה המתאימה כדי לא לעקב לידה. המחשבה על לעבור את הצירים של השלב השלישי הכואבים ביותר, במשך כמה שעות, בלי אפידורל, גורמת לי ממש צמרמורת... איך עברת צירים של פיטוצין בלי אפידורל? ואני חותמת ברגע זה על מחרת ליל הסדר (אמרה מרב אחרי ארוחת חצילים, עם הרבה סחוג, וכוס תה ירוק ביד...)

iris mom of two

New member
פשוט,

זה ממש לא היה נורא. ולא שיש לי סף כאב גבוה. אני חושבת שזה תלוי במנון של הפיטוצין. בשתי הפעמים לא נתנו לי מנון גבוה מדי. אפידורל זה בהחלט מומלץ, לי פשוט יש טראומה ממחטים בגב (היתה לי דלקת קרום המח בגיל 5 ואני לא זוכרת את זה אבל אז לקחו נוזל מחוט השדרה וזה נורא כואב - שלא כמו האפידורל). תדברי עם הרופאה על הפחדים, ותבקשי שתתחיל עם מנון נמוך במקרה שאת תצטרכי זרוז. בדרך כלל זה מה שהם עושים ממילא. הבעייה עם פיטוצין שמשתמשים בזה הרבה עם נשים שלא מתקדמות בלידה. אז אה בטח כואב כי הצירים חזקים מהרגיל ולא עושים כלום. לידה נורמלית, אפילו עם זרוז לא תכאב יותר מלידה ללא זרוז. מקווה שהרגעתי קצת. חוץ מזה אצלי השלב השלישי לקח רק 20 דקות (שזה 7 צירים) והלידה 5 דחיפות בשתי הלידות (וכן, נקרעתי ותפרים בלי אפידורל כואבים - ליידוקן או נובוקיין לא עושה כלום).

nett

New member
אני לא רוצה להלחיץ....

אבל שיהיה לך ברור שלכל אחת יש גוף שמגיב אחרת. קחי בחשבון שמה שיוצא לפעמים לא יכול להיות מתוכנן מראש. אבל באמת הכי טוב שתשמעי את הצד החיובי ותהיי רגועה, מקסימום.....וגם זה יעבור.

lindens

New member
אני עשיתי דיקור לזרוז הלידה...

ובאמת יומיים אח"כ ילדתי. להגיד לך שילדתי בגלל הזרוז ולא בגלל שלגיא סתם התחשק לצאת???אין לי מושג. בכל אופן זה לא עלה הרבה וזה היה נחמד...

ניתושית

New member
אנחנו עושים כאן

טוב, המיקום המדויק אינו ברור, כנראה שנסגור את הקלאב האוס לערב הפסח. אז מי נהיה שם? הבוס המקסים של בעלי ואשתו המקסימה לא פחות. מזכירתו של הבוס, בעלה, 2 ילדיה וחבר של הבן. מגיעים מהארץ חברים של הבוס ואישתו.אגב, כל הכבודה הזו, כוללת אותנו, היא מכפ"ס. ייתכן שיצטרפו עוד משפחה וחברים שלהם, תלוי ברמת הכשרות שנצליח להפגין.... את רוב הבישולים אני אכין. משעמם לא יהיה

janesa

New member
המשפחה התפצלה

השנה זה יהיה משהו אחר. הבעל עושה סדר מעבר לאוקיינוס, הבן הגדול כהרגלו עושה סדר עם דודה רותי, (אחות של ה X שלי) ואני נשארת לשמור על הקטנצ'יק. אבל, אל דאגה חגגתם פעם ליל סדר בקיבוץ? עם עוד 500 איש לפחות? יהיה מעניין. אנחנו עדיין חמולה רצינית ופותחים שולחן ארוך בתוך כל ההמולה הזו. הורי, אחותי ומשפחתה מצד אחד. גיסתי, הילדים (נוספו לנו שני תינוקות חדשים השנה), הורי בעלי מצד שני- החמולה שלנו תמנה לפחות 20 איש.

פעם היינו חוגגים בקיבוץ

וזה אפילו היה מאוד נחמד סדר חילוני שכזה אבל לאט לאט הקיבוץ, על ערכיו, פשט את הרגל וכל שנה היו באים פחות ופחות ופחות. שלושה חודשים לפני החתונה, באנו לביקור הכנות בארץ ועשינו את הסדר בקיבוץ (שכחתי לציין, זה מהצד שלי) וגם ההורים של החתולה היו. זה היה סדר עצוב, כי זה האחרון שנערך בקיבוץ. היו כולה איזה חמישים איש. כיף לכם שאתם שייכים לקיבוץ שעדיין מתפקד. נ.ב דיסקליימר: כל האמור לעיל, עם כל הסנטימנטים לקיבוץ בו אמא שלי גדלה, אינו משנה את עובדת היותי קפיטליסט מוצהר. אין אצלי ולו שמץ של פליאה על קריסת המוסד הקיבוצי. זה סתם עצוב, כמו כרוניקה כל מוות ידוע מראש. נ.ב.נ (טל, איך אני, אה?) השנה אנחנו כאן עם ההורים של החתולה שמגיעים עוד שבוע ודוד שלה עם אשתו והטודלר שבאים מניו-יורק.

janesa

New member
הקיבוץ לא מה שהיה פעם

אז דע לך שהקפיטליסטים הכי גדולים של תקופתנו הם קיבוצניקים, וזה באמת נכון הרבה מאוד קיבוצים פשטו את הרגל גם מבחינה ערכית וגם מבחינה כלכלית. אצלנו מחזיקים מעמד גם כלכלית וגם חברתית. לגבי ערכים לא ברור בדיוק מה הם. במובן מסוים אני שמחה שאנחנו נוסעים ואני לא הולכת להיות חלק מהקיבוץ שמפריט עצמו לדעת. זה מאוד עצוב בעיקר לזקנים שלא מסוגלים כבר להסתגל.

doronf65

New member
מנהל
אני הפיצול השני

חוגג מעבר לאוקיינוס. פה נמצאים דודים שלי, בני הדודים, עם המון חברים ישראלים, אמור להיות שמח... דורון

MASHY BOSTON

New member
אנחנו חוגגים אצלנו בבית ../images/Emo60.gif

הפסח הראשון שלנו כמשפחה. אפילו אם זה רק במתכונת מצומצמת של שלושתנו. נראה לי שהשנה התור של תמרי לשיר את הקושיות... היא הכי קטנה, לא ?

nett

New member
השנה נחים! (בערך)../images/Emo98.gif

בשלוש שנות הנישואין הספקנו להיות בשנה הראשונה עם המשפחה שלי בשנה השניה כאן - שני לילי סדר: בראשון הזמנו מלא אורחים ואז הצטרפנו ביחד עם עוד משפחה ואורחיה כך שהיינו בערך 50 אנשים...וכמובן היות והאיש שלי אשכנזי...נתבקשתי לדאוג לכל יוצאי עדתו (קינדלעכס וכיו"ב וכבר אמרתי שבמקור הסבים שלי הגיעו מתימן?) בלילה השני רק עם 15 החברים שהזמנו על טפם. היה מיוחד ומרגש. אבל השנה, השנה הגיע תור ההורים שלו! מה שאומר שביום שלישי הקרוב אנחנו (האיש יצטרף בערב החג...) טסות למיאמי. רק המחשבה גורמת לי לזחיחות הדעת. אני בטוחה שיהיה נהדר! (בכל זאת זאת הפעם הראשונה מזה שמונה שנים שהמשפחה שלו מתאחדת, רק בשינוי קטן כל אחד נשוי ולכל זוג יש בת אחת...)

G a l i 11

New member
אצלנו סדר פורומי סולידי

ודרישת הקהל היא להתמקד בקינוחים!

bisty

New member
לא עושים כלום...../images/Emo10.gif

כך לפחות זה נראה כרגע... בסוף השבוע שלפני החג יש לנו יציאת מצרים פרטית משל עצמנו - אנחנו יוצאים מבית חמותי לדירה משלנו אחרי חמישה חודשים מאוד ארוכים. ההורים שלי כנראה אמורים להגיע ביום החג עצמו,יום לאחר ליל הסדר כך שבערב החג אני מתארת לעצמי שנהיה בטירוף של סידורים ונקיונות שבוודאות לא יעזרו...בטוח שיהיה לפולניה שלי מה להגיד...

למעלה