כמה הבהרות יסוד והראשונה../images/Emo24.gif
אני כמובן לא פסיכולוגית, ואת, ברור יודעת את זה. לכן יש להתייחס להבהרותי בזהירות המתבקשת, שכן אני לא נוטה לחנך את הדור, וגם לא לצייד אותו במניואלים. אני חולקת איתך את מחשבותי, ומבהירה אותן עם חיבוק גדול גם. וויתור שייך לעולם המשא והמתן. יש שני צדדים, הם מתדיינים בינהם, זה מוותר על משהו, השני מוותר על משהו, מושגת פשרה וכולם חיים איתה בשלום. נתינה על פי התפיסה הבודהיסטית, הקבלית ואולי של עוד כמה תורות איזוטריות, וגם שלי הממש קטנטנה עד מזערית, אין בה בכלל ויתור על כלום. כשאת נותנת משהו, הוא תמיד נשאר שלך. ואדם עשיר, יש לו נחלות בנשמות של המון אנשים. הנתינה היא לעולם ממימד אחר, לא מוחשי את נותנת מעצמך ואת מרגישה מתמלאת - פלא, נס כד השמן? למרות שאין הגדרה לנתינה רוחנית, קוראים לה אהבה, אבל לזו פנים רבות, והיא נטולת פרופיל, איש ואישה כל אחד מהם אוהב ונותן מעצמו על פי דרכו, ומתמלא על פי דרכו. ברגע שאדם, על פי תפיסתי המיקרוסקופית, מוותר, הוא יורד מהמימד העליון ונכנס למימד הגשמי. עלעלתי קצת במה שכתבת. הבנתי שוויתרת על הסיגריות (הלוואי עלי) ש"ויתרת" על מיטת המים (לי זה מובן אני לא סובלת את המיטה הזאת
ואולי היו לך עוד כל מיני ויתורים. בעולם שלי, קוראים לויתורים שלך מחוות. את פשוט הענקת מחווה לאדם שאת אוהבת, ובכך שהענקת התמלאת. חבל שאת נוקטת בפועל לוותר, כי לא ויתרת על כלום. ולכן השאלה מה ויתר אותו בחור שזכה באהבתך איננה רלוונטית. אני משוכנעת שהוא נתן לך מחוות שוות שאינן יכולות להכנס למגרש הויתורים אולי, כי הוא לא ויתר על--------- אבל אולי הוא ויתר על הפרטיות של הבית שלו כשעבר לגור איתך ? ממש כמו שזו מחווה שלו אליך ולאהבה שביניכם, כך גם כל מה שאת עושה, כשאת במימד האהבה אינם ויתורים אלא מחוות. ברגע שאדם חש שאין בו אהבה, הוא בוחן את הויתורים בתוך מערכת הנהלת החשבונות. אני ויתרתי על מסג' בשבוע כדי להיות איתו, על מה הוא ויתר ? כי הנתינה, או המחווה כבר לא מתקיימים בצרוף,אלא בהרהורי הכדאי. אני בטוחה שאת לא עוצרת לשאול: האם כדאי לי לאהוב אותו? ברור לך שאת אוהבת אותו בלי כדאי והשרשורים הנובעים ממנו. את רוצה לחיות באהבה כי היא ממלאת אותך אם את נותנת את מתמלאת אם את לא, את חדלה, מתרוקנת, ושואלת את עצמך, העם הויתור במקום או על מה אני מוותרת. ולסכום: העברית כמו כל שפה די מבלבלת. ברגע שנוטלים פועל שגור כמו נתינה ולא ממש עוצרים על משמעותו המשתנה בהקשר של השימוש בו, אפשר לגלוש למחוזות מטעים. ושוב שנה טובה ותודה על החיבוק