איפה הגבול?

אש אש

New member
תשובה יפה../images/Emo127.gif

אהבתי. אכן אלו אינם וויתורים כי בין לבין אני עם המיטה ושאר הדברים הפסקת העישון כמובן וויתור לעצמי (הרי אני אוהבת גם אותי לא?) על כן אהבתי את השימוש במילה מחווה אהבתי יותר שהדגשת שגם אם לא מוותר עדיין השאלה אם טוב לי,כי אכן ממלא אותי בחיבתו העמוקה. טלפון מצלצל חייבת לזוז

שילה1

New member
אפשר בעברית קלה יותר לבעלי בעיות

בהבנת הנקרא(ע)? קשה...קשה....

שילה גם לך מגיע ../images/Emo24.gif

ניסיתי לענות לאש אש, ואולי דרך התשובה שלי אליה תחת הכותרת כמה הבהרות יסוד, הצלחתי להסביר את עצמי אם לא אני מבטיחה לשוב ולנסות שוב אחרי יום כיפור נשיקות וברכות לשנה מצוינת

שילה1

New member
תודה לך,כעת הבינותי קצת יותר../images/Emo24.gif

גם לך שתהייה שנה נפלאה,של התחלות חדשות,של אושר ועושר,ושל רק טוב! ומניחה שאת צמה,אז גם צום קל.

s h o o s h a

New member
קצת וכחנות ערב כיפור, אפשר?

כתבת: "...מבלי להעלות על הדעת פשרה, ויתור, ובטח לא ביטול עצמי..." הרשי לי לחלוק על חלקו הראשון של משפטך. פשרות וויתורים הם חלק בלתי נפרד מהאפשרות להתקיים ביותר מאחד (לא רק בזוגיות אלא בחיים עם שכמונו בכלל). כי אם נישאר 'תקועים' ונחרצים בעמדותנו, רבים הסיכויים שנמצא את עצמנו לבד. אך כמו בכל דבר שהגזמה יש בו טעם לפגם, כך גם כאן (והאם ייתכן שלכך כיוונת?) כי אם נמצא את עצמנו כל הזמן מוותרים ומתפשרים לטובת האחר הרי שנבטל את עצמנו ואט אט תימחק זהותנו (ראי תגובתי בענין). ולכן, לטעמי, הבדל יש בין ויתור ופשרה וביטול עצמי והכל במידה.

ואנחנו בכלל דברנו על אהבה../images/Emo6.gif

שושה יקירתי, אין בינינו ויכוח או וכחנות, ואפשר כמובן הכל. לוותר ולבטל את עצמך מתקיימים כתוצאה ממשא ומתן. אנחנו נושאים ונותנים על הכל עם כולם, למעט במקרה אחד, כשאנחנו אוהבים. כשאני אוהבת את הבן שלי, אני ממש לא נושאת ונותנת איתו, וגם לא מרגישה שאני מבטלת את עצמי, או מוותרת. קל וחומר כשמדובר עם גבר שאני אוהבת. אני פשוט מרגישה מתמלאת מכל מה שאני עושה. ברגע שאני חדלה לאהוב, אני מיד מרגישה בניצני הויתור, אל ההתבטלות העצמית אני משתדלת ממש לא להגיע, אבל בנעורי, הייתי שם ועוד איך. מי שאנחנו אוהבים אותו מעצים אותנו לעולם. שאם לא כן, נחדל לאהוב אותו, די מהר יחסית. וזה גם ההבדל בין אהבה לבין התאהבות. כשאני מתאהבת במישהו, או נדמה לי שבא לי עליו, אני פשוט סוגרת את מערכת השיפוטים במוח ושום דבר ממש לא מפריע לי. בשניה שההתאהבות נגמרת, אני מרגישה שמערכת השיפוטים עולה על הצד במלוא אונה, והיא זו שמאפשרת לי לשרוד את ההתאהבות. מצב של אהבה הוא מצב נשגב. אני קוראת לו אופרה קיומית ובאופרה (למרות שמגזימים נורא) לא מרגישים בהגזמה, משום כך ממש קוראים לה אופרה, ולא משהו אחר כל המחוות באופרה הן גדולות מהחיים, מתחילים עם הקול של הזמרים, עבור בתפאורה במגלמאנית והעשירה, וכלה במחוות המטורפות. האופרה היא סוג של שיר הלל לאמנות האינטרדיספלינארית: משחק, ציור, שירה, נגינה,מוסיקה, מחול, בימוי, ניצוח, כוראוגרפיה ומה לא בעצם.אופרה היא סוג של וירטואזיות רב מימדית. כך גם האהבה. ולכן כל כ קשה להגדיר אותה, ואומרים עליה שהיא עזה כמות. הרי אהבה היא חיים, מה פתאם יש בה מות ? זו כמובן שאלה פילוסופית. אבל אהבה היא מימד וירטואוזי אחר. אם מישהו אומר שהוא אוהב, הוא לא מדבר בשפת הנהלת החשבונות של נתינה וקבלה, או מה היה לנו, ומה כדאי. וזה המקום לחזור לעיין בייסוריו של ורתר, או בגברת עם הקמליות כדי לשאוב עידוד והשראה, למה אני מנסה להתכוון ולא תמיד מצליחה

s h o o s h a

New member
משא ומתן - ויכוח ופשרה

אני נושאת ונותנת עם הירקן שלי לגבי איכות העגבניות והמחיר המופקע שהוא דורש עבורן. המו"מ, בשם נוסף- ויכוח. ולמרות אלו- אינני אוהבת אותו. הוא הירקן שלי. אני נושאת ונותנת עם הבן שלי לגבי סידור החדר בתמורה ל...חיבור ערוץ ספורט 5+. המו"מ, בשם נוסף- ויכוח. ואת הבן שלי אני מאד אוהבת. בסופו של דבר, בשני המקרים מגיעים לפשרה. הירקן מוזיל את מחיר העגבניות, הבן שלי מתרצה ומסדר את החדר ואני יוצאת מרוצה. קניתי עגבניות, אמנם פחות טובות משרציתי, אבל במחיר סביר. חיברתי את ערוץ הטלויזיה שרק בני רואה אבל קיבלתי חדר מסודר. הפשרה והויתורים שנעשו השתלמו לכל הנוגעים בדבר. האם מישהו ביטל עצמו בסיטואציות המוזכרות? ממש לא. הייתי אומרת - נהפוך הוא. כל אחד עמד על דעתו. ובהחלט התמלאתי מההתרחשות, כי למדתי פָן נוסף באישיות של העומד מולי. מכאן, שגם אהבה, באהבה, יש מידה מסויימת של 'התחשבנות' אלא שהיא מקבלת גוונים שונים והתייחסות שונה. וחוזרת על דעתי- לא רואה איך חיים יכולים להתקיים מבלי לוותר ולהתפשר. בין אם מדובר באיש זר לחלוטין ובעיקר עם בנאדם קרוב ויקר לי.

בלשון פואטית את נושאת ונותנת עם

העולם דרך המשא והמתן שאת מנהלת עם העולם את לומדת אותו, את מקומך בו. לצורך הדיוק אגדיר משא ומתן בתוך דיאלוג שיש בו תכלית. כשאת באה במו"מ עם הירקן הוא רוצה למכור את רוצה לקנות ועכשיו לתנאים. כשאת באה לידי מו"מ עם בנך ברמת הטלויזיה וערוץ 5 יש לו תכלית הוא רוצה לראות את רוצה לסגור. מישהו ויתר, או שניכם, השגתם פשרה. ההתבטלות העצמית קוראת כשבמהלך המשא והמתן עם העולם, את מרגישה שאת מפסיקה להיות מחוברת לעצמך ולעקרונותיך, ואת הופכת להיות אוטומט. את עושה דברים בלי עצמך. המופע הזה מתקיים לדוגמה בעולם העבודה, אבל הוא מתקיים גם בעולם ההערצה של כוכבי רוק,פופ ומה לא ועוד ועוד באהבה אין משא ומתן, כי אין תכלית מדוייקת. אלא אם כן מישהו הגדיר לעצמו או לעולם מה זו בדיוק אהבה והוא מצליח לבודד את הרגש הזה לרמת צריפות מובהקת והוא יכול לחתור רק אליו (אין מצב, וזה ברור לכל אדם סוגים שונים של אהבות מותנות בנשוא אהבתם) ברגע שבאהבה יש התחשבנות, היא מתקיימת בחלקה. במלואה היא חפה ומבטלת התחשבנות, כל אחד תורם את מלואו, מבלי להרגיש שהוא מוותר, הוא מתמלא מהמחווה. כל צד יצירתי במחווה ובעצם זה מחול של סוג של ויתור שאני מכנה אותו מחווה, מישהו אחר יקרא לו וויתור. אם המחווה הופכת לוויתור והגבול הוא מאד דק, האהבה אינה מלאה, ואם צד אחד מנצל את השני, הצד המנוצל מבטל את עצמו. דעתך מתייחסת לחיים של פשרות וויתורים היא מתייחסת לכוח ההישרדות האנושי. מי שלא יודע לוותר נלחם כל חייו, הוא מוצא את עצמו מותש,פגוע ואולי חולה בסוף התהליך. מומלץ לגמרי להתפשר ולוותר ביחסים עם בני אדם, עם חיות וכמובן עם הטבע. כל זה ממש לא שייך לאהבה. כשמישהו מספר לי שהוא מוותר למען האהובה שלו על פגישה עם חברים אני מרגישה התחשבנות בוויתור, אין בו מחווה. אם מישהו מרגיש שהוא מתכנן משהו לאהובתו, וכנראה שבאותו מועד מתכנסים גם חבריו, והוא לא מרגיש שהוא ויתר, אלא שהוא בחר, הוא כנראה אוהב אותה. לה לא יהיו רגשי אשמה, והוא יהיה חף מתחושת הויתור. ואני חוזרת לשירו המפורסם של סטינג If you love somebody set them free משפט קטן שאין בו אפילו ויתור אחד מזערי

אלמרה

New member
אין עלייך אום איתי!! את מיטיבה ....

לבטא במילים כה ברורות ונכונות את מה שאני חש כלפי אופרה... אבל אני רק מתולוצץ... המילים הן המכשיר שלך ומקור כוחך אותו הספקתי להכיר מימים ימימה. את מצליחה האם של איתי! וכל הכבוד לך. חזרתך לכתיבה כאן - לכבוד נחשבת.

אני מודה על ההתיחסות וגם על המחמאות

ומנצלת את ההזדמנות לאחל לך ולבן שלך יופי של שנה אגב, מעולם לא פסקתי לכתוב . אם נעדרתי זה אולי מפני שלא היה לי זמן, או שביליתי את זמן הפורומים בהצצה לעולמות אחרים מעניינים גם. כל טוב

גל ים..

New member
ממתיי השוורית מחפשת גבולות??

האם לא ידוע שאנו לעולם לא נחות על זרי דפנה..האם לא ידוע שאנו לעולם נחפש היכן השביל הכי טוב לעלות עליו בכדי למצוא שם את הכר הכי נעים בעולם....מי שמחפש גבולות אינו יודע מהו מרחב ....באנו לכאן כדי לקבל וכדי לתת...באנו לקבל חיזוקים כמעט על כל דבר שאנו עושים פה..אם לטוב ואם לרע...כשאנו מאוהבים ואוהבים אנו זקוקים כל הזמן לקבל חיזוק שאנו מוערכים ובעיקר שאוהבים אותנו....לכן תמיד תחפשי את התשובות לשאלות שלך ...ולעולם לא תמצאי את הגבול..כי ברגע שתקבלי פיסת שמיים תרצי לתת את העולם במלואו ...ברגע שתקבלי חיוך תרצי מייד להעניק חיבוק...וברגע שיפגעו בך תחפשי מייד לנקום ....תחשבי מייד איך להעניק את המכה בצורה הכי ברורה שאפשר....לכן האם יש גבול לנקמה?? האם יש גבול לנתינה?? ובכלל מה זה גבול ???והאם קיים בכלל גבול גם באהבה גם בחיים וגם בנתינה וקבלה...המילה בעברית למתן זה נתינה ...אבל גם מתן זה קבלה...לכן לא תחמו את הגבול ולא הומצאה מילת ניגוד לנתינה וקבלה..אלא אחד קשור בשני ..וככל שאנו מעניקים כך אנו מצפים לקבל ....וידו של השור תמיד פתוחה להעניק לתת לאהוב לכבד ..ומצפה תמיד לקבל חזרה.... גלי

אש אש

New member
אם לא אראה ת'גבולות,איך אפרוץ אותם?

אני אוהבת לדעת שגבולות קיימים אני בהחלט יודעת לכבד אותם בהחלט יודעת גם להרחיב אותם לפי צרכיי באם אמצא לנכון,כל עוד לא אפגע. הרי אם באמת"אלך בעקבות ההמון,קרוב לוודאי שאמצא את עצמי ביציאה"
ואם יפגעו בי? אינני מחפשת נקמות,זה לא נותן כלום כשבנאדם פוגע,זה מדובר בו לא בי! אני "אבלע" התעלה על עצמי ואמשיך. "האופן שבו אנשים מתייחסים אלייך הוא יותר השתקפות של איך,שהם רואים את עצמם מאשר איך שהם רואים אותי". ואני למדתי כבר בחיי לשחות עם כרישים ולהישאר בחיים
תודה על תגובתך אוהבת תמיד לקרוא אותך.

לי

יש גבול זה אותו הגבול שאני שמה כי יש לי גם אותי...שאני מאוד אוהבת רצוי בכלל לא להגיע עד לגבול הזה ,אלא הרבה לפני לעצור כי לא נעים להיות בגבול אני שמה גבול למעני וגם למען האהבה

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה אישה אורחת..

הרמזור האדום והשלט "סכנה גבול לפניך" לא יעצרו אותנו מלברך אותך בגמר חתימה טובה...

חחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

גמר חתימה טובה לך ולכל חברי הפורום המקסים הזה
הגבול לא רואים אותו הוא חלק ממני מבטא אותי

למעלה