איפה היה המקום שהרגשתם שהיה

Rehovot man

New member
לא יודע איך היה המסלול שלכם

ומה עשיתם אצלי היה הכי קשה באושוויץ בחדר הנצחה שכולם קוראים שמות של נספים יש לי צמרמורת עכשיו היה כל כך מרגש כולם בכו וכולם התרפקו אחד על השני היה פשוט מדהים לראות איזה אהבה נוצרת בטיול כזה

Orange Queen

New member
גם אצלי.

ביתן 27 באושוויץ. הקראנו שם שמות. ואני עוד הייתי הראשונה. מצמרר להזכר בזה.

לי היה הכי קשה

כשיצאנו מבירקנאו בריקוד במעגל וצעקנו"עם ישראל חי" זה היה מן גאווה לאומית מהולה באבל על 6 מיליון היהודים מהול בזעזוע מאופן הרצח ההמוני מהול בתחושת ניצחון על הנאצים (במחיר כבד אבל ניצחון שאנחנו עוד כאן חיים קיימים בריאים וחזקים עם מדינה עם צבא ליהודים יש מדינה חזקה ולנאצים כבר מזמן לא!) ואז פרצתי בכזה בכי נקרע! פשוט לא יכולתי לעצור אותו לא יודע מאיפה זה בא לי פתאום פשוט הוצאתי את כל הכאב שהחזקתי בתוכי כל המסע בבכי הזה!

הקטע המרגש

במסע לפולןי עצמו כמעט ולא הבנתי ולא קלטתי דבר, ההבנה הגיע כבר מאוחר יותר בארץ כשהתחלתי לשחזר ולספר. אבל המקום שנגע בי ביותר בפולין עצמו ושם בעצם קלטתי את גודל הזוועה היה יער לופוחובה ליד טיקוצין שבו נרצחו כל יהודי העיירה. שם פתאום נקלט שאני הולכת על אותה אדמה באותו מסלול רק השונה הוא שאני גם חוזרת חזרה. מקום קשה. כמובן גם קריאת השמות שאצלינו נעשתה דווקא במיידנק סחטה לא מעט דמעות. אבל חווית היער אף פעם לא תשכח.

..

אני חושב שבבורות הירי שבטארנוב...גם היה לי הכי קשה לקלוט את גודל הזוועה שאתה דורך בה. (וכמובן גם אושוויץ...כמו אצל כולם אני מאמין.)

אמממממ

אני חושבת שבמיידנאק,בתא-גזים... בטרבלינקה, וביער-לופוחובה... בכל אחד מהם הגבתי אחרת לגמרי... אבל אלה שלושת המקומות שהכי נגעו בי ועד היום אני זוכרת איך הרגשתי שם...

LadySpeedStick

New member
היינו

ביער שנקברו בו ילדים (עד גיל 13) ושמנו שם בובת בארבי וטרקטור צעצוע. זה היה נורא סימבולי ומיוחד בעיני, ואני חושבת זו הפעם הראשונה במסע שלקחתי את זה למקום אישי וחשבתי פתאום על האחים הקטנים שלי, ובכלל, על ילדים קטנים, שהם היצורים הכי תמימים בעולם וזה כ"כ אכזרי לפגוע בהם.

Pukipsey007

New member
היינו בבלוק של "קנדה"

אלה שמיינו את הדברים, בדיוק פתחו אותו לציבור או משהו.. נראה לי שזה היה זה. שם היה קשה..וגם באושוויץ ומיידאנק.

Pukipsey007

New member
היי, אתה חדש.. לא../images/Emo35.gif

אז ברוך הבא

wildgirl1

New member
מאיידנק חד וחלק

במיידאנק אצלנו כולם בכו. היה מאוד גר ומושלג וניכנסו לאחד הצריפים ואשת העדות שלנו סיפרה את סיפרה וזה היה הכי חזק. גם ההר עפר היה קשה , והטקס שעשו לנו שם גם היה עצוב ומרגש כי זה היה טקס מרגש מאוד

shklar1

New member
אלשיבע המדהימה גם הייתה איתנו...

והסיפור במיידנאק עם כלי האוכל גרם לה לבכות, וכמובן גם לנו היא יצאה איתנו בפעם השניה שלה סה"כ אז היא לא הייתה בטוחה כל כך איך להעביר את הדברים. אישה מדהימה, אין מה להגיד

wildgirl1

New member
באמת?

היא ממש חמודה...... היא אהבה את האוטובוס שלנו אז היא הייתה איתנו הרבה.

דווקא במיידאנק הייתי יחסית אדיש

לא בכיתי ..... למרות הסיפור עם האח והאחות.. יוא בא לי לבכות.... איזה ילד גנב מזון בשביל אחותו החולה... תפסו אותה ותלו אותה והוא החזיק לה יד... ונשאר לידה עד שקפא למוות.....

sweet sharoni

New member
היו כמה מקומות...

פתח לי את הבכי חדר ההנצחה באושוויץ- לראות את כולם מקריאים שמות וזה כל כך כואב...לא הצלחתי להקריא את השמות ואני די מצטערת על כך עד היום- אני לא זוכרת מי אבל מישהו אחר קרא את השמות במקומי...מהרגע שהתחלתי לבכות שם לא הפסקתי במשך חצי שעה בערך וזה לא היה קל... המקום הנוסף שממש היה לי קשה היה במיידאנק- במשרפות (תנורי שריפה או משו כזה- לא זוכרת)- תלמידים הדליקו בתוך התנורים- שנראים ממש כמו תנורי אפייה- נרות זיכרון וזה נראה נורא חי ומוחשי...ממש מפחיד....אח"כ ליד הר האפר עשינו טקס ומההתרגשות בכיתי ביזכור ולאחן מכן פרצתי בבכי רציני ב"התקווה"...וכמובן שבסיכום המסע- כשעמדנו באמצע אושוויץ וצרחנו את התקווה...סיום המסע הגדול הזה...זה היה עצוב ממש....סה"כ לא הייתה לי חוויה מרגשת מזו אי פעם בחיים שלי....

למעלה