עכשיו אני!
האם אתם נולדתם באייטיז והתבגרתם בניינטיז?
1. בתמונותיך מגיל 0 עד 5 הוריך נראים כאילו יצאו הרגע מתיכון דגראסי. כן משהו כזה
2. היתה לך קופסת פלסטיק אפורה וכבדה עם מסך ירוק שנקראה "גיימבוי" והיית מכור לפחות לתקופה מסויימת לסופר מריו. לא קנו לי גיימבוי
. דווקא לא ממש אהבתי את סופר מריו, אהבתי טטריס והיה לי גם קופסא אפורה כזאת עם טטריס. זה היה ממש שיכלול, לקחת את הטטריס שלך לכל מקום ונייד!
3. לא היית מפספס/ת את רצועת השידורים של ערוץ 6 בשעה 19:30 (נשואים פלוס, שלושה בדירה אחת...). לגמרי, ראיתי גם לפני זה וזה היה הדובדבן שבקצפת לגדולים יותר, ראיתי גם את השידורים החוזרים אחרי כמה שנים, שלא נדבר על הפרקים הרנדומלים של אריזה משפחתית שגם בשידורים חוזרים וגם חזרו על עצמם כמה שנים טובות עד שיצאו כבר מהתחת. סליחה, ישבן.
4. התוכניות הבאות מציתות אצלך ניצוץ בלב: טאו-טאו, אלף ואחת אמריקות, דביבוני היער הירוק, דנבר הדינוזאור האחרון, בארץ הקטקטים,פומיקי, מסיבת גן, משפחת קדמוני, נילס הולגרסון, עמיקו וחבריו, פשושון ורוני וליטל... טאו-טאו וארץ הקטקטים זוכר, אבל לא מי יודע מה אהבתי. מסיבת גן כן, איך שכל ילד רצה להיות שם. דנבר הדינוזאור האחרון, משפחת קדמוני, בהחלט היו הסדרות שלי, וגם נילס אהבתי לראות, היה משהו אחר לראות בערוץ 1?
5. את/ה זוכר/ת מה עשית ביום שרבין נרצח.
אני זוכר נראה לי ששמעתי על זה והלכתי לישון, בעיקר אני זוכר מה היה א"כ, את הכותרת הגדולה בעיתון "רבין נרצח", בבי"ס (אז לא אמרו בצפר) היה נראה לי שיעור מיוחד ודיברו על זה,חלק מהילדים אמרו שההורים שלהם בכו ובתנועת נוער גם דיברנו על זה והדלקנו נרות וזה היה אחד הדברים המדכאים והעצובים הראשנים שאני זוכר.
6. תמיד חלמת שהכיתה שלך תגיע לששטוס, תזכו ותטוסו לחו"ל. כן בהחלט, אני חושב שכל פעם חשבתי איך יהיה אם הכיתה שלי תגיע ואם נצליח לטוס לחו"ל. פעם אחת הכיתות בבי"ס שלי הגיעה לששטוס ובא האוטובוס של הששטוס לקחת אותם, אמרו לכולם להתקשר ולהצביע (אז לא היה אסמסים), נראה לי שהתקשרתי והיה תפוס (נפלאות הטכנולוגיה של פעם).
7. הייתם בטוחים שגלח בשיער עם צמה דקיקה שמשתלשלת מאחור זה מגניב. כן, זה היה מגניב.
8. שרתם עם כולם את הפיזמון "alice? who the fuck is alice?"
כן וחברים שלי אפילו עשו לזה גירסה: "אליס, אליס, מי דפק את אליס?"
9. יש לך לפחות (!!!) אחד מהאוספים `wow` , `hitman`, `hitlist`.
זכיתי באחד ההיטמנים, מרדיו חיפה (נראה לי שהייתי אחד מהיחידים שהצביעו לזה), ו-WOW אהבתי את זה, נראה לי שרציתי לקנות אבל לא היה לי מספיק כסף
.
10. ג`ינס עם קרעים בברכיים היה מגניב, מתישהו. בהחלט, בכלל ללבוש ג'ינס היה מגניב.
11. למדת "טבע" במקום "ביולוגיה", "חשבון" במקום "מתמטיקה", "עברית במקום "ספרות..." האמת את השאלה הזאת הבאתי מחידון אייטיז (כן, לא אני כתבתי את השאלון), חשבתי כי אני גם זוכר שהיו שיעורי טבע, חשבון, לפחות ביסודי, חשבתי שהיום זה אחרת וזה היה שאריות מפעם, אבל מסתבר לפי מה שאומרים פה שגם היום זה ככה.
12. הלכת לקולנוע כשהוא עלה פחות מ 20 ש`ח (לא רק לחיילים באמצע השבוע...). בהחלט, נראה לי ש-17 ש"ח אני זוכר שעלה.
13. נסיעה באוטובוס עלתה פחות משלושה שקלים. כן, הכי קצת שאני זוכר שעלה זה 2.5 שקל שהייתי בכיתה א' או ב'. ועוד בכרטיסית נוער זה כמעט חינם לעומת מה שיש היום.
14. טמגוצ'י (ואני לא ארחיב!) לא קנו לי
, פעם נראה לי שמישהו נתן לי לשמור לו על הטמגוצ'י לכמה שעות.
15. קנית לפחות פעם אחת יומן של `זבנג`. לא נראה לי שקניתי יומן של זבנג אם כבר הייתי קונה של כדורגל, אבל הייתי קורא כל פעם במעריב לנוער (לאחותי היה מנוי, לא לי- אל תדאגו
) זה ובנוסף עוד הכתבות המעניינות, בחן את עצמך ועל בנים ועל בנות
.
16. פחדת פחד מוות מ`באג 2000` ומשפחתך נערכה כמו להפצצה גרעינית. נראה לי שחששתי מה יהיה, לא עד כדי כך, ולמחרת בבוקר ראיתי שהמחשב עובד, שהכל עובד ושלא קרה משהו מיוחד אז הבנתי שזה סתם בולשיט.
אם עניתם בחיוב על יותר מ-10 סעיפים, אין כל ספק:
נולדתם באייטיז והתבגרת בניינטיז!
צרפו שיר שמבטא בשבילכם את הניינטיז או מזכיר נשכחות.
בונוס: צרפו תמונה שמזכירה לכם את הימים ההם, כמו שאני צירפתי, רצוי מקורי אבל לא חייב.
זה הקטע האהוב עלי, קבלו את:
משינה - להתראות נעורים שלום אהבה
http://www.youtube.com/watch?v=xjZbKfp-f6g&ob=av2e
מזכיר נשכחות.
ו-The Prodigy - Charly
http://www.youtube.com/watch?v=cSTBFZ-To2E
וגם The Prodigy - Voodoo People (Pendulum Remix)
http://www.youtube.com/watch?v=F0odBpvBAYM
ימי ה-MTV המדליקים
.
לצעירים שאולי קוראים את זה, פעם היינו דור ה-MTV הכמו באמריקה, היינו יותר מגניבים ממכם
.