איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא

johnnys

New member
איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא

שלום שמי ג'וני ואני עולה ותיק בארץ. מזה כשנתיים אני שומע ומתמודד עם היצירה של מאיר. אני שמח מאד שבחלקי נפלה ההזדמנות להכיר יותר כזה שכן בהיותי שלא יליד הארץ, הוא היה אחד הגורמים להתחברותי לכאן. גם בגין הביקורתיות,הטרובדוריות,השורשיות,המורכבות ,החידה והרצון ללמוד ולהתחבר לעומק הדברים. בתור עולה גדלתי על האדמה הפוריה של הגטו הרוסי, שכן אהבתי הגדולה הייתה נתונה לרוק הרוסי,שגם הוא נוסד באיחור בברה"מ והיה לימים לא חוקי והתנהל במחתרת, דבר הנתן במה ליוצרים אנונימים ומוכשריםן בעיקר בזכות בקיעותם במילה הכתובה ופחות במוזיקה. כיום אני יכול להסתכל על מאיר אריאל, בוב דילן וכמה יוצרים רוסים ולהגיד שאלה הם הטרובדוריים של כל עם וארץ. שכן בדרך כל לטיבם של כאלה מונע מהרצון לחולל שינויים והתמרד במשהו, דברים שלא תמיד מתכוננים נכון או לרוב לא מצליחים לצערי. נ.ב סיפרתי כל זאת בכדי לשאול את הקהל החברים המאיומן, שכן עדיין לא בקי אני ביצירה הישראלית דיה,ולכן רצית לדעת איזה זמרים בארץ יכולים להתהדר באותם התכונות וברוח הדברים שאמרתי(ברור שכל אחד מקורי ואותנטי, אך שאלתי יותר בקשה לכיוון) :)

yossnet1

New member
רוצה לעזור אבל...

אם אתה מתכוון לזמרים,קשה לי לחשוב על מישהו שאפשר להתחיל להשוות למאיר. את דילן כבר הזכרת אז אולי תנס את לאונרד כהן המצויין. כהן היה אחד האמנים האהובים על מאיר. מה שגם ניתן לראות לדעתי ב"פצועי אהבתנו" ובביצוע שלו לשלל שרב בבארבי. כהן, שהתחיל את דרכו כסופר, כותב יפה מאוד.

שמעתי, אני פשוט לא זוכר מה ההקשר

לצערי הדיסק לא אצלי כרגע, והזיכרון כבר לא מה שהיה פעם...

novemberain

New member
לקראת סוף השיר,

הוא מזמזם את Dance me to the end of love הנפלא של לאונרד כהן.

yossnet1

New member
../images/Emo127.gif

למרות שהוא שר (בטעות או לא) Dancing to the end of love/

novemberain

New member
ואני התווכחתי ביני לבין עצמי,

שלא יכול להיות שזו טעות, שהוא בטח חיבור את ה-dance me וזה נשמע כמו dancing. טוב לדעת, שאני לא היחידה, ששמה לב.

yossnet1

New member
ועוד אחד

ז'אק ברל הבלגי שבעט בכל הבורגנות בטקסטים מצויינים. גם הוא היה אחד מאותם בודדים ששרו בצורה הכי מתאימה לתוכן.

johnnys

New member
תודה

את כה ן אני מכיר ומעריך אך כוונתי לזמרים ישראלים?! האם מאיר הוא יחיד סגולה?? בעם הספר בדורו בז'אנר הזה של שילוב שירה טהורה עם מוזיקת רוק?

מאיר כמאיר פחות או יותר לבד, אבל.

תמיד אפשר לנסות את עמיר לב, שהוא מבחינתי גירסה ישראלית וחשמלית ללאונרד כהן, את אהוד בנאי כמובן, שלום חנוך אם תרצה. אבל את מה שמאיר עשה אפף אחד אחר באמת לא יעשה עוד פעם.

johnnys

New member
אבל

את לב שמעתי גם את חנוך , למוזיקה לשהם אני אומר כן, אך למילים חברים לא

עמיר לב נהדר בעיני, גם בטקסטים

בהתחלה הוא באמת נשמע פשטני משהו, ומאכזב, (במיוחד אחרי ששמעתי יש המשווים אותו למאיר) אבל אחרי שמתרגלים לשפה במיוחדת שלו, יש בו משהו מאוד עמוק וכנה, שניתן בקלות להתחבר אליו, אבל בקשר למאיר, וכפי שהיטב לומר אהוד בנאי "מילים כמו שלך, אף אחד לא כותב כבר". באמת שאי אפשר למצוא אנשים כמו מאיר אריאל, אני עוד לא נתקלתי בכל מקרה. תנסה את אהוד בנאי המצויין להעיל, הוא מתאפיין בטרובדוריות חזקה מאוד.

N o k i

New member
ממש לא מאיר ואף לא בכיוון

אבל סתם מתחשק לי להמליץ על להקה נפלאה, שאני אוהבת כמעט באותה מידה
נסה את רוקפור, אני שומעת אותם ברגע זה ומתפעמת מכל צליל, מכל שורה.

johnnys

New member
דווקא כן

חלק מהמוזיקה וביעקר הטקסט של רוקפור לרוחי למרות ששמעתי מעט ואני כבר לא זוכר כמעט

יש אחד שלפחות מבחינתי מתדמה למאיר

והוא יענק'לה רוטבליט האגדי, שרוב עיסוקו בעולם המוסיקה היה לכתוב פזמוני מעולים לאמנים רבים ("קפה טורקי", "אני רואה אותה בדרך לגימנסיה" וכו'), אך לא רק... בשנים 1979 ו-1989 הוא הוציא שני תקליטים מעולים (בעיקר הראשון) של טקסטים חזקים, בלחנים הולמים לטקסט (בדומה מעט למאיר) ובביצועים עטופים במין פולקיות כזו. עכשיו, לא מדובר כאן באותה שפה מאירית, אבל לא ביקשת איפה אפשר למצוא עוד מאיר, אלא מישהו שדומה לו ואיכותי כמותו, ולדעתי שני האלבומים שהוא הוציא, ואולי גם החדש שייצא בקרוב, מאוד מומלצים לך. (האלבומים הם - "כך שחררתי את ירושלים" המעולה והמומלץ מאוד מ-1979, ו"מכתבים מבית רביעי" המומלץ גם מאוד, אך פחות מקודמו, מ-1989) עוד אמן שכבר הוזכר קודם, הוא אהוד בנאי, שמאוד מושפע ממאיר, אבל עושה את זה בדרך ייחודית משלו. המוסיקה שלו מדהימה, ומשלבת מוסיקת עולם (בעיקר מזרחית) עם טקסטים עבריים ורוק'נ'רול. מאוד מומלץ (נסה את האלבום "קרוב" מ-1989, או לחלופין את "אהוד בנאי והפליטים" מ-1987) יש עוד הרבה אמנים הדומים למאיר במספר דברים - שלום חנוך (שאף גדל עם מאיר), אריאל זילבר (טוב, דוגרי הם דומים רק במראה, אבל בכל זאת), דורי בן-זאב (לפעמים, אבל רק לפעמים) וזאב טנא (ברוח הכתיבה, לאו דווקא בהלחנה).

johnnys

New member
תודה על העזרה

תודה על העזרה , עוד רחוקה דרכי בנפתולי העולם היצרה העברית וגם את מאיר לא למדתי די, מעניים מאד מבחנתי לראות והשוות בין יוצרים רוסיים של דור סוף הקומוניסמם ליצירה של מאיר

johnnys

New member
שמעתי קניתי נהנהתי

האמת שלקניתי את שני הדיסקים של רוטבליט הראשון יותר טוב , אך זה עדיין לא זה זה קרוב אך לא מתקרב:)

למעלה