איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא

johnnys

New member
אפרופו?

האם ניתן לקנות בחניות את הדיסקים של רוטבליט?

בהחלט, ולרוב אף בזול

אני לא יודע איפה אתה גר, ואיפה אתה רוכש אלבומיך, אבל בתו השמיני בירושלים שני האלבומים שלו נמכרים ב-19 ש"ח האחד. ויש אפילו שיר בונוס בכל אלבום (עוד משהו דומה למאיר)

אולי ערן צור?

זה נשמע מעט מוזר לכאורה, אבל ערן צור מייחס חשיבות רבה למילים, גם בכתיבה וגם בשירה, וכולל בשיריו מוטיבים תנ"כיים. התחושה המתקבלת משיריו היא של אאוט-סיידר שלא מפחד להצהיר שהוא שונה, בדומה, כך אני מרגיש, למאיר אריאל.

אם אמרתם ערן צור

חובה לומר יונה וולך. אם כי היא משוררת, ולא משוררת-מלחינה-מבצעת. ולדעתי גם קורין אלאל מבטאת בשיריה הרבה מהניגודיות הישראלית, הלא פשוטה, המאוד מורכבת.

כתבתי אתמול ומשומה לא הופיע.

זה נורא מוזר לי לקשר אותם אל מאיר, אבל אתה תמיד יכול לנסות את נושאי המגבעת, הטקסטים שלהם, שנכתבו ברובם ע"י אוהד פישוף, מתהדרים באבסורדיות מטורפת, כאב, והרבה שניניות, גם המוזיקה, מאוד אלימה ולפרקים הומוריסטית.

theהל

New member
../images/Emo141.gifעל-אפ שמאיר...המלצות ../images/Emo141.gif

אין מה לעשות - מאיר הוא מאהב השפה העברית ואיך שלא תהפוך את זה היצירה שלו ( שהיא קצה הקרחון לעולם הפנימי העשיר שלו ) היא ייחודית ועמוקה מיני ים ובכל זאת תרשה לי להמליצ לך בראש ובראשונה לדעתי אתה צריך להכיר לעומק את היצירה של אהוד בנאי הייתי מכנה אותו בוב דילן הישראלי נווד ניצחי לחנים ועיבודים מרגשים והטקסטים פנימיים כל כך ונוגעים למקום הזה ולזמן אנרגטית ומנטלית היחיד אולי, בנוספ למאיר, שמצמיח יצירה ישראלית כנענית ממש מתוך האדמה הזאת -לנושאי המגבעת טקסטים של נונסנס גאוניים -ענבל פרלמוטר (המכשפות) -עמיר לב -אביתר בנאי (שני אלבומים מצויינים ומאד שונים זה מזה) -דן תורן -אילן וירצברג -קורין אלאל-רוקרית נפלאה -וזהר ארגוב-שזה וודאי לא רוק-אבל האוטנטי היחיד-מוכשר מאד -רמי פורטיס ואל תפספס את האלבום שלו החשוב כל כך בהסטוריית המוסיקה הישראלית
"סיפורים מהקופםא"
בכתיבה (וגם שירה) חובה-חובה לקרוא את פנחס שדה!!! בשירה תנסה את יונה וולך (אל תבהל מהתהומות) חוצ מכל אלה יש יציאות פה ושם...לאט לאט... (מקווה שלא חטאתי ושכחתי מישו חשוב)
מסע מהנה לך

אמכבר שירה עברית מודרנית

צריך להזכיר גם את דוד אבידן. אבל זו באמת לא כוונת ובקשת השמשורר.

אולי אביב גפן?

מעולם לא יצא לי לשמוע דיסק שלם של אביב גפן כיצירה מלאה, אני מכיר אותו רק מלהיטיו מכל התקופות, אבל אם תשים לב הוא כותב טוב. הוא די ישיר ואינו משתמש בפניני השפה העברית ואמצעים אומנותיים כמו מאיר. אבל הנושאים בהם הוא נוגע והמחשבות המקוריות(או לא) שהוא מעביר בצורה ישירה מספקים את הסחורה.

דווקא ככותב אני ממש לא אוהב אותו

כלומר, מבחינת כתיבה יש לו אולי שיר או שניים שיוצאים נחמדים. רוב השירים הם או מחאה בשקל (רע פה! רע פה! ואני אגיד את זה באופן הכי פשוט ופרובקטבי שיש!) או שירי אהבה פשוטים וחסרי יחוד (אני אוהב אותך\ כלכך כואב לי בגללך) מצד שני דווקא מבחינת לחן יש לו יצאיות קצת יותר טובות. אם כי גם כן זה לא במספיק שכיחות כדי שהוא ממש יכנס לרשימת האמנים האהובים עליי

למעלה