אני באופן אישי עומדת על כמה הבדלים
הראשון ואולי הבולט שבהם הוא שבשום מקום באתר חסון אין שימוש מניפולטיבי בשפה לצרכי הפעלה רגשית.
אפילו החלק שמביא ציטוטים מפיהם של נפגעי חיסונים לא נופל בסחטנות רגשית, רגשנות או הפחדות.
לחלוטין לא נעשות מניפולציות ספרותיות או תעלולים רטוריים באופן הצגת הדברים.
את זה אי אפשר בשום אופן להגיד על הבלוג של לנדסמן.
והשני - גם שם, וגם כאן - ממש בראש הפורום, מתנוסס קישור ישיר אל אתר משרד הבריאות, על כל המידע המוגש בו.
אולי באתר חסון לא מובאים במלואם כל חלקי ושברי המידע המוצעים באתר שאמור היה להיות האתר הפורמלי המציג בפני הציבור את כל המידע במלואו, בדרך של ציטוט, או העתקה (מה שממילא לא נהוג ולא מקובל),
ובהחלט באתר יש מקבצים של מידע שמובא דרך פריזמה מסוימת,
אבל, גם כולל המידע על דעותיהם השונות של רופאים ומומחים בתחום - המידע מוצג בצורה עניינית.
והוא כולל מידע מפורט - ויבש - על המחלה, על החיסון, וכן הלאה...
אילו באמת היה אתר מגמתי שכל עיסוקו בסילוף - הוא היה פשוט מתרכז כולו בנזקים, וברגשותיהם הפגועים של הניזוקים מחיסונים. כי אין בעולם כמו הכוח של מניפולציות רגשיות של כאב, סבל ופחד - כדי להניע אנשים.
נכון שבפורום מדי פעם מועלית נגיעה או דעה אישית, אבל באתר אין כזאת.
גם אני, כהורה לנפגע חיסונים, נפסלתי על הסף במחשבה/רעיון שהעליתי - מפאת חוסר רפרנס ראוי ומתאים.
אפשר אולי להגיד הרבה דברים על מור, במיוחד כשמאוד רוצים להתנגח.
אבל - בנוגע לנורמות של אתיקה, בהשוואה בין שני האתרים - את הגבולות של המקובל לא הוא פורץ.
האמת?
אני בכלל לא בטוחה שבמשרד הבריאות מחבבים את השיטות האלו של הפחדות וסחיטה רגשית, או מניפולציות שמקור השראתן בספרות הפנטסטית.