איפה כולם

זהבוש

New member
איפה כולם ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

אני מניחה שכולם בפסטיבלים בעכו או ביחיעם או בפארק גולדה או יפו או בסוכה של מישהו שכן הכין העיקר שכולם בסדר, פה בניכר לא מרגישים סוכות לא מרגישים כלום.

magy

New member
זהבושששששששש, אני פה.....

אהיה פה מעתה....עשרים וארבע שעות........עם הפסקות פיפי,,,,, יש לי קו נפרד......כך....שהחיים קלים יותר..... בקשר לחג, טיילתי אתמול בעכו.....עם זוג שהגיע מהמרכז... האישה מהפורום שלנו.........היה אחלה אחלה שבעולם.... עברנו על יד כלת עכו.....שזה מיצג או .....לא יודעת איך לקרוא לזה... לא נכנסנו כי היה מוקדם מדיי.... אבל היו לנו חוויות אחרות....... איזה זונה מסוממת באחת הסימטאות....,,,,עצרה אותי ....וחשקה בצבע השיער שלי... היה קטע של צחוקים..... והיו עוד שני זוגות פלוס שתי בחורות שפגשנו במרינה...הגיעו מהמרכז.......לא הכרנו קודם הבוקר,,,,,האישה כבר צילצלה אליי לקבוע מפגש.....איתי..... היו איתם צחוקים......ובריזה.......שחשבנו לחתום קבע על מגורים במרינה..... היה יום..............מבורך............ מזג אוויר נעים, אווירה נהדרת............אוכל משו משו....... הלוואי כל יום פורים כזה........... מה עשיתם אתם????????????????

magy

New member
ערב החג היו שתי תכניות בטלויזיה

שישבתי לראות... ורק אחר כך......ישבתי על "הגשר על נהר קוואי". הראשונה היתה בערוץ המקומי שלנו, ובה כתבה על המושבה הגרמנית בחיפה. על הבתים שבנו הטמפלרים. ארכיטקטורת הבתים והבניינים. הציביון המיוחד בבניה...הקישוטים...הצבעים.... למי שאינו מקומי אומר , שזה הרחוב שמתחיל בעיר התחתית על יד הים...ומסתיים בקצה התחתון של הקומפלס החדש של גן הבהאיים..... בתי אבן עם גגות רעפים אדומים....מאד ציורי.....האזור שופץ ושוחזר לאחרונה.. ומאז משמש כאזור בילוי עם המון בתי קפה ומסעדות. פעם היה סתם רחוב.....היום....הרחוב מקסים ביופיו..... קצהו העליון של הרחוב...נוגע בקצהו התחתון של הר הכרמל.... ציורי מאד..... התכנית השניה הייתה בערוץ הסרטים.....מבחר סרטי ג´יימס דין. ענק, קדמת עדן, ומרד הנעורים.... אגדה שמתה צעירה........

שקדי

New member
צהרים טובים מגי...................

אכן אזור מקסים ביופיו וציורי עד אין קץ בטח יש לך לא מעט מאגדות המקום מפעם פעם אז מה בקשר????????????.

magy

New member
וואלה שקדי, אין לי.

אם אתה מדבר על המושבה הגרמנית.. הסתובבתי בה לא מעט בילדותי. משפחה, מסעדות, חברות, וכאלה.... אבל משהו מסויים ....מרגש..... לא זכור לי.. זה נוף ילדותי, לא יותר ...... בזמנו, חשבתי שהמקום מאד לא מודרני, מוזנח, ...לא הבנתי עד כמה הוא מיוחד ובעל היסטוריה משלו.... השוויתי אותו לבלוקים שבנו אז, רבי קומות, בטונים בקומות.... אפורים, דהויי צבע,,,,,איחססססססס.. חשבתי שהחדשים, הם המודרנה בכבודה ובעצמה....תריסים חדשים, דלתות מלבניות, לעומת הקשתות של הישנים.....התריסים הישנים עם ה"חצי איש" מברזל.....שאחזו בתריסים..... נו, מה הבנתי אז.. גרתי בעיר התחתית, בעזובה גדולה. חלמתי על חדש וחדשני. יש דברים שאנחנו מעריכים רק כשאנחנו בוגרים יותר. אילו יכולתי לבנות לי בית........זה דגם הבית שהייתי בונה לי...ישן כזה... כמו בשיר של נעמי שמר......בית חלומותיייייי. מעתיקה את השיר....כפי שהוא מופיע בספר...."כל השירים" (כתיב חסר לאורך כל השיר) בבית חלומותי אשר בראש גבעה תנור גדול אבנה ואש תמיד תבער וחלונות שבעה וארבה גבוהה בבית חלומותי אשר בראש גבעה אל בית חלומותי המסיד לבן הגפם תטפס ישר מן הבסתן חרוב גם תאנה יהיו לי כמובן בבית חלומותי המסיד לבן על בית חלומותי איני יודעת כלום ככל חלומותי אפל הוא וחתום ולי הוא מחכה בסבלנות אי שם אולי בראש הרים אולי על חוף הים אולי הוא בית חומה נטוש ונעזב אולי הוא צריף קטן - אולי מגדל שנהב דבר אחד עליו ידוע לי עכשו יגור בו איש אחד אשר אותי יאהב אבל יגור בו איש אחד אשר אותי מאד יאהב........................... $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ אחותו.........אולי במקום המילה "כוורן" , אפשר לקרוא לאיש ...."דבורן"(דברן) ולמקצוע "דוברנות"....(דברנות) יאלללללללללה, בייייייי

שקדי

New member
מי האיש??החפץ חיים??????

אווו הב ימים אוהב ימים לראות טוב אמן ובמהרה בימינו.........

נתיבה

New member
אגב שקדי מוכרח לחלק אתך מהרהורי

הרי המילה קובץ..מזכירה קצת קיבוץ..ואולי במקום שיהיו הרבה קיבוצים יש הרבה קבצים..זו היתה פשוט טעות בדרך[או איזה וירוס תולעת]..!

נתיבה

New member
חוץ מהפרטים ההיסטוריים על המושבה

הגרמנית, דודה שלי שהיתה נשואה לאיש צבא קבע קבלה דירה בבית ברחוב שדרות הכרמל דאז היום שדרות בן גוריון,מול מסעדה בשם ´פרוס´ פינת שדרות המגינים, זה נמשך כשנה עד שהם עברו לוילה שהיום היא מועדון קציני חיל הים בכרמל הצרפתי. לשעבר וילה של פליט ערבי עשיר שבטח ברח לסברה או שתילה. לא סתם הם רוצים שלוב היה שם שטיח איזה 25 מ´ על 15 מ´ ופסנתר כנף..בבית אבן של שלש קומות..מי שמכיר אחרי המבזר של הכרמליטים. אז הכרמל הצרפתי לא היה בנוי ורק האוטובוס מס´ 22 היה עובר ליד המנזר ולא נכנס לשכונה. רק שתזכרו שלאחר מלחמת השחרור האופטרופוס לנכסי נפקדים היה האיש הכי חזק במדינה. מי נפקד במושבה הגרמנית אני לא יודע אולי איזה גרמני-טמפלרי, שגורש כאמור לאוסטרליה.

בוילה הזו שהייתה פעם מועדון

הקצינים אני התחתנתי פעם אחת אבל מזה כ15 שנה לפחות היא בבעלות פרטית ושופצה לבלי הכר. חבל-הייתה מבנה נעים עם גינה נחמדה.

נתיבה

New member
הטמפלרים הגיעו ב-1868 לחיפה שלא

היתה אז אלא עיירה של דייגים בגלל רדיפות של דתם הנוצרית עם צביון מיוחד בנסיכות וירטמברג. הם ציפו לביאת המשיח..כמונו. השלטון העות´מאני אפשר להם להתיישב בתוקף הקפיטולציות שלאחר מלחמת קרים. [1856]אני לא ארחיב כאן ומי שרוצה יקרא בספריו של אלכס כרמל. [אני אישית עשיתי עבודה השוואתית בין המושבות הגרמניות בא"י למושבות הגרמניות בארה"ב אצל פרופ´ אילן טרואן בב"ש.] מה שחשוב זה שלמעשה שהם הקדימו את ההתיישבות של העליה הראשונה שהחלה בפ"ת ע"י יהודים מירושלים ב-1878 ואח"כ יהודי רוסיה ב-1882 בראשל"צ. במלחלמת העולם השניה גורשו רובם לאוסטרליה בגלל הזדהות עם השלטון הנאצי.. שהרי בראשונה הטורקים דוקא גרשו יהודים למצרים בגלל שהיו בברית עם הגרמנים.[מה שלא ברור איך מכל הגירושים רק ה´פתח´ דורש את זכות השיבה..] אז איפה טעינו.?

שקדי

New member
בחיאת נתיבה.................

חלילה לך להתחיל פה כל דבר שיש בו שמץ של ויכוח פוליטי ואו אקטואלי בשביל זה יש מבחר פורומים.ושם החברה אוכלים אחד את השני חיים. אפילו כשאני מדבר איתך כרגע אני חצי אכול מאחד כזה............ חוץ מזה תודה על האינפורמציה והידע. אם יש לך קצת סיפורים פיקנטיים מהתקופה ההיא אני לפחות אשמח לקרוא.

נתיבה

New member
למה הכוונה לשיבה..? בחייך.!

גם אם יתנו להם לשוב..מה בדיוק אתה חושב שיעשו כאן.?

ענבר.

New member
משהו פיקנטי

אן מצא את ההבדלים - אותם טמפלרים שלא הצליחו בחקלאות, עברו למסחר, תיירות ותחבורה. הם הקימו "קו" הסעות בכירכרות מחוף הים בחיפה לעכו. הנסיעה בכירכרה ארכה שעה וחצי. היום, עם כבישים סלולים, מכוניות מהירות, אורכת הנסיעה בין עכו לחיפה שעה וחצי ולפעמים יותר.... מי צריך קידמה?

magy

New member
תודה על המידע............. ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת עליהם הרבה.....כמו שאני לא יודעת הרבה דברים.... אבל את וטרה........(נתיבה תחליף כבר את השם..................) תסבירו לנו הכל........... אני סומכת עליכם....ברצינות.... כי אין פה אייקונים שמראים כוונות רציניות.....

זהבוש

New member
גני הבאיים ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

אין מילים בפי על יופיים האדיר, דרך אגב כמעט בכל ביקור שלי איך שהוא אני מגיעה לחיפה מאחר וזוהי העיר השניה ביופיה שאני חייבת תמיד בביקורים שלי לבקר ובאמת בביקור האחרון שלי יחד עם 2 חברות שלי עשינו טיול מקסים התחלנו בזכרון ירדנו לחוף בטנטורה ומשם קינחנו בטיול בגניים הבהאיים ומשם רק חזרנו בחזרה לדרום ממש נהדר. אני יכולה רק להגיד, שארצנו הקטנטונת יש בה הכל יופי חן והדר והדבר היחיד שחסר זהו השלום שכה כולנו מחכים.

נתיבה

New member
השלום זה מה שחסר.?

אולי תסבירי לי..למה צריך לתכנן עכשיו טיול עם תשומת לב..לפרטים קטנים כמו איפה זורקים אבנים..ליד צומת שוקת בדרום או אום אל פאחם בצפון. ולמה התיירים לא באים..לנצרת ובכלל.! מרוב שמחפשים את השלום, שכחו שבמדינת חוק, מי שעובר על החוק, הינו עבריין. מה שאנשים מרשים לעצמם פה זה הופך את המדינה לאנרכיה, והכל בשם השלום. אגב, זה לא רק כאן, גם במרסיי שבצרפת יש רובעים שהמשטרה לא מגיעה לשם.. רק שזה לא בשם השלום.!

זהבוש

New member
נתיבה שלום ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif

אחרי שיושבים בחול, תאמיני לי שבארץ יותר נעים, לפחות במקום שאני נמצאת, אז נכון אין מלחמה על שלום, אבל בערב אי אפשר לצאת ,לשום מקום, רצוי להיות בבית ,הבתים מגודרים עם גדרות חשמליים, כמו בבית סוהר, אין כמעט בתי קפה בחוץ, תמיד בתוך מבנה, וכל זה ועוד, בגלל שזה -מ-ס__ו_ כ_ ן_ להסתובב חופשי. ובגלל שחוטפים אנשים, ומכים אותם עד זוב דם, ובגלל שאונסים נשים ,ליד כל המשפחה, ובגלל שהפשיעה היא כל כך גבוה שאתה פשוט לא יודע מה מחכה לך מעבר לגדר., ותאמיני לי שאני יודעת על מה מדובר, כי לפני כחודש עברתי כזו טראומה קשה שאני פשוט מחכה לרגע לחזור לארץ הבנת נתיבה ........ ולכן כשמגי יושבת ומתארת איך היא נהנתה משתית כוס קפה במקום מקסים אני ישבתי וקינאתי מרב געגועים לשבת בנחת בחוץ מבלי שתפחד לעשות זאת.

magy

New member
את טועה זהבה....

ולא רציתי שתקנאי.....סתם תאור.......מקרי.... כשתהיי פה......תביני כמה לא יושבים פה בשקט בשום מקום....... לכם שם, יש את הפחדים שלכם......ולנו פה.......את שלנו......... עושה רושם....שחוץ ממיקרונזיה.....אין יותר מקום בטוח בעולם כולו.....מאז מגדל התאומים........ תקראי מה הולך באירופה...... בארצות הברית......במזרח התיכון כולו......חלקים מאסיה...... אין יותר פינה בטוחה........נגמר........... העולם השתנה.........מתאריך......11.9.01 הכל השתנה......בתפיסה.....בהבנה.....בטקטיקות...... ואם לא הגיע לאוזנייך, הייתה הפגזה בצפון......בהר דב...... ואתמול אירוע קשה מאד.........באלי סיני בדרום...... תעקבי.......בעיתונים.......

למעלה