איפה מתחילים?

eyali26

New member
איפה מתחילים?

שלום, אני סטודנט בשנה רביעית להנדסת מערכות מידע באחת האוניברסיטאות בארץ. עוד כחצי שנה אני מסיים את התואר אחרי 4 שנים ואני לא רואה חלון הזדמנויות שפתוח בפני. אין לי ניסיון והיום כפי שאתם יודעים זה יותר חשוב מציונים גבוהים... בנוסף, יש לי את ההרגשה שהתואר הזה מתאים קצת יותר כתואר שני, למשל אחרי תואר ראשון במדעי המחשב.. כי הרי תמיד יעדיפו מתכנתים שלמדו מדעי המחשב או הנדסת תוכנה לא? וכמובן יש את בעיית חוסר הניסיון בעבודה... אני קורא כאן בפורום על כל כך הרבה אנשים עם ניסיון רב שכרגע הם בלתי מועסקים וזה גורם לי להיות נורא פסימי.. אז מה עושים? איך מתחילים? האם ביזבזתי את זמני לשוא באוניברסיטה רק כדי להיכנס לעולם ההיי טק? תעזרו לי... תודה

לא להתיאש, יש סימני התאוששות

בהייטק ולך יש עוד הרבה זמן. מה שכן כדאי לך לקחת קורסים.מעבדות.פרויקטים במסגרת הלימודים שכוללים כמה שיותר עבודה מעשית בתכנות.

eyali26

New member
תודה

אני משתדל.. בכל מקרה יש את הפרוייקט גמר.. אבל מעבר לזה האוניברסיטה לא נותת לך ניסיון מעשי אלא כלים...

אל תיצור אצלה אשליות

ההיי-טק לא מתאושש ולא נעליים, אלא תנודות ספקולטיביות בשוק המניות. כמו שהן עלו קצת לאחרונה, ככה הם התרסקו בחזרה. השוק הולך ומתדרדר, האבטלה אינה יורדת, ויש יותר ויותר אנשים שמרוויחים פחות משכר מינימום. לשוק ההיי-טק הישראלי יקח עוד הרבה מאוד זמן להתאושש - כמו שלקח לו הרבה זמן להתאושש בין סגירת פרוייקט הלביא להתנפחות בועת הדוט קום. עדיף לך לעשות הסבה מהירה לתחום אחר, לדוגמא משהו כמו כלכלה מנהל עסקים עם התמחות בפרסום.

eyali26

New member
איזה עידוד...

כלכלה ומנהל עסקים? לא לכל אחד במדינה הזאת יש תואר בזה? יש בכלל תחום שמחפש אנשי מקצוע? לא כולם היום לומדים מה שרק אפשר? לא כולם רצים ישר אחרי הצבא או מקסימום אחרי הטיול ללמוד במכללה או באוניברסיטה והשוק מוצף בכל התחומים? אז מה עושים? צריך מזל? ואם אין לי? אז להיות מהנדס ולקבל שכר מינימום? לאן הולכים מכאן?

TheReverend

New member
תקרא את ההודעה שמתחת- אופטימיות

קוסמית. ותפנים. קח יוזמה, תבנה משהו יצירתי. בסופו של התהליך או שיהיה לך מוצר שתוכל לצאת איתו לשוק או שיהיה לך פרוייקט נוסף לדוגמה להראות בראיונות עבודה. בגדול, הכי חשוב זה להתקדם עם הטכנולוגיה. תשתדל להתעדכן בכל ההתקדמויות השונות בטכנולוגיה (DOTNET\J2EE...).

למעלה