איפה ניתן לקנות דיסקים של מתי בזול?

HaraRa

New member
איפה ניתן לקנות דיסקים של מתי בזול?

אני מניח שהשאלה הזו נשאלה כבר אבל אני לא מסתדר עם הפונקציה של החיפוש אז כבר פתחתי דיון... בכל מקרה איפה? ואם כבר אז הייתי רוצה לדעת גם על דיסקים של יוני רכטר, שלמה גרוניך, אבנר קנר, שם טוב לוי... תודה רבה. אה ועוד דבר: נכון שמתי כספי הפיק מוסיקלית את הדיסק של שלמה גרוניך "צמר גפן מתוק"? לדעתי הוא עשה עבודה לא טובה- הדיסק מעובד יתר על המידה, והוא נשמע עמוס מדי ומלאכותי מדי.

פוזנא

New member
יש להפריד בין העיבוד להפקה

מתי רק הפיק מוסיקאלית את האלבום בעוד שלמה גרוניך הגיע מוכן עם כל העיבודים.

Shykedmi

New member
ואני חייב לציין -

"צמר גפן מתוק" אלבום מדהים. לא עשו אלבום בצורה כזו בארץ, גם אם זה נשמע בעיני כמה אנשים פומפוזי. תחפשו, תראו שלא תמצאו.
שי

HaraRa

New member
שמעתי שוב את הדיסק... באמת דיסק טוב

בסוף אני אתרגל לעיבודים שם. ומישהו יודע בקשר לדיסקים?

Shykedmi

New member
אופס, אבל לא ענינו לא על השאלה!

חוצפה מצידנו, התייחסנו רק למה שקפץ לנו לעין. נלוז ביותר מצידי. בכל מקרה, דיסקים בזול? תשמע, יש הרבה מקומות האמת. יש את דיסק סנטר (דיזנגוף סנטר) שמוכרים דיסקים במחירים מאד נמוכים, ויש להם גם את הדיסק הכי נדיר היום של מתי כספי, "עולם אחר" - אני כמעט בטוח שהם היחידים שיש להם אותו. "התו השמיני" נמצאים גם בירושלים וגם בתל-אביב (נמל התעופה), ושם המחירים מאד נמוכים גם, אולי הכי נמוכים בארץ. דיסק קלאב באילת כמובן מוכרים דיסקים במחירים מגוחכים, ודרכם אפשר לקנות גם דרך האינטרנט בלינק שאצרף מיד. ומהצד שלי כאדם שעובד בטאואר, אמנם המחירים אינם נמוכים (זאת אומרת, דיסקים של מתי עולים בין 40-50 שקל, חוץ מבודדים שעולים מעט יותר - ובמקומות אחרים אתה יכול להשיג אותם ביותר זול), אבל יש אפשרות נאמר לקנות 10 דיסקים באופן מצטבר של כמה זמן שנוח שלך (זה מבצע שרק כבר קרוב לארבע שנים, אולי יותר), ולקבל דיסק חינם לפי ממוצע הקניות שלך, מה שמוזיל באופן לא מבוטל את עלויות הקניה המצטברות. וכמובן שהמקום הכי זול למצוא דיסקים הוא בחנויות יד שניה. יש כמה אלבומים של האמנים שציינת שאי אפשר להשיג כעת על דיסק. ומקצתם: א) רובם הגדול של האלבומים של שלמה גרוניך... אפשר להשיג רק את "למה לא סיפרת לי!?", "צמר גפן מתוק", "נדודי שינה", "מקהלת שבא", "בדרך אל האור", "LIVE", "NETO LIVE", ואולי גם דיסק שהוא מנגן פסנתר לדורי בן זאב, באלבום שנקרא אפרוחים, כל היתר (ותאמין לי, זה הרבה) אי אפשר להשיג כרגע. ממש עכשיו יצא משהו שהיה מאד קשה להשגה, וזה: "אמא שלי תמיד רצתה שאני אהיה בטלוויזיה", שזה בעצם השירים שגרוניך רשם לתכנית של "זהו זה", והוא המעבד, המפיק והמלחין של כל העניין הזה, ובטאואר זה עולה 20 שקל עכשיו. ב) יוני רכטר, אין אפשרות להשיג את "קווים" (עם מתי כספי, שלמה יידוב ויצחק קלפטר - קטעים אינסטרומנטליים), "ממש עכשיו - מנגנים יוני רכטר" (הופעה בפסטיבל הג'אז באילת), אולי במקרה קלוש ביד שניה. ג) שם-טוב לוי, אין אפשרות להשיג את "מצב-רוח", אולי במקרה קלוש ביד שניה. לגבי קנר אני לא יודע, אבל אני עוד לא ראיתי אלבומים שהוא קשור בהם חוץ מפרמיירה וארבע עשרה אוקטבות. ככל שאתה נכנס לזה יותר, אתה מבין כמה דיסקים חברות התקליטים גנזו. וזה עוד רק בהתייחסות ישירה לאמנים שהזכרת. פרוייקטים עצמאיים שלהם ממש קשה עד כדי בלתי אפשרי למצוא, אולי בתקליטים, וזה גם בדרך כלל כשלון חרוץ. בכל מקרה, מאד מקווה שעזרתי. להלן הלינק של דיסק קלאב. אגב, מהתרשמות שלי כמישהו שהזמין מדיסק קלאב בכרטיס אשראי, פשוט תענוג - אתה מקבל את הדיסקים ארוזים יפה הביתה, אתה לא משלם משלוח מעל 3 דיסקים נדמה לי (וזה מגיע מאילת!), וגם המחירים מצחיקים, אפילו שזה כן כולל מע"מ כי זה האינטרנט ולא לקנות שם. יאללה, תיהנה.
שי

Shykedmi

New member
"רץ קרוב כבר לארבע שנים"

סליחה על הTYPO, וגם תיקון קטן. אפשר גם להשיג את "קצת אחרת", את "מאחורי הצלילים" (לדורותיהם, חוץ מהאחרון שיצא בהוצאה עצמית, ותוכל להשיג אותו בחנויות יד שניה) ואת "אלבום משפחתי" בדיסק. שי

כל הכבוד לך, שי. ../images/Emo45.gif לגזור ולשמור.

עזרת גם לי,
ואני בטוח שלעוד הרבה אחרים בדרך. הסקירה שכתבת כאן היא רצינית, מושקעת, מוקפדת ויסודית, כמו גם התייחסותך בכלל אל מה שקורה מסביב. אני נהנה מאוד לקרוא את דבריך ולהשׂכיל מהם, ועוד יותר מזה אני נהנה להתרגש עִמך ולהתענג על האיכויות של אישיוּתך העוברות בכתיבתך - איכוּיוֹת של כנוּת, הִתלהבוּת וּנתינה אישית. דרך-הִתנהלוּתך למן תחילת הפעילוּת בַּפורום ולכל האורך מרשימה ומוסיפה לו כבוד. רציתי להגיד שבשבילי זאת ברכה גדולה שאתה כאן, ותודה רבה.

Shykedmi

New member
וואו -

לא מגיעות לי כל כך הרבה מחמאות, אם בכלל! אני ממש מודה לך על המילים החמות, זה טוב לשמוע. לפעמים יוצא שאני מתבטא מעט באגרסיביות, לדוגמא בנושא מירילא שהועלה פה לא מזמן. מתי כספי פשוט מעלה בי צמרמורות כבר מזה 3 שנים, וזה רק הולך ומתגבר, ולפעמים אני מרגיש שיש צורך להגן על שמו מפני מלעיזים... ישבתי, חקרתי, קניתי את כל הדיסקים שיכולתי של האמנים האלו, הקשבתי, השכלתי ולמדתי. אני לא אוכל לתת להם את כל מה שהם נתנו לי, אבל את המינימום, שזה לדבר עליהם בלי סוף, עד שיידעו ש"שי משוגע", ולהדביק אנשים ב"מחלה" הזו, ושכמוכר בחנות דיסקים יהיו לי את כל האלבומים והפרוייקטים שאני יכול של אמנים. יש לי 11 דיסקים של גרוניך בחנות (למכירה!), אולי 12, שונים - שם-טוב לוי, אותו הדבר בערך. מתי כספי, בערך בין ה30-40. יוני רכטר משהו כמו 6-7. וכולם נמצאים בפינה מיוחדת רק להם, ושמה: "פרוגרסיב ופסיכדליה ישראליים" (חוץ ממתי). בדקתי, אי אפשר להכנס לטאואר רקורדס בישראל ולקבל את המבחר שיש אצלי של אותם אמנים, וזה אומר ששיניתי משהו, בינתיים במקרו. תודה לך! שי

Shykedmi

New member
טאואר רקורדס בקניון רוטשילד בראשל"צ

רק שתבינו - פתאום יש תקופה ממש טובה כזו. בשבוע האחרון מכרתי 3-4 דיסקים של יוני רכטר, 2-3 דיסקים של שם טוב לוי, את "למה לא סיפרת לי!?" של גרוניך, 2 דיסקים של מתי כספי, "יום רודף יום" של שמוליק קראוס. איזה כיף, הא?! שאפשר להשפיע בכזו צורה על מכירות. תענוג. תבוא לבקר, פוזנא!!!
שי

פוזנא

New member
אני לא יכול....

יש לי כבר את כל הדיסקים האלו (-: ואם מותר קצת להשוויץ, אני מתהדר בבית באוסף של כ 600 אלבומים עבריים. הכל מוגן בארון שמור, ומנוגן אחרי שהומר למחשב, ומתופעל ע"י תוכנה בסלון.... בקיצור - הקץ לדיסקים...

פוזנא

New member
נורא פשוט....

מה שאני קונה אני מיד ממיר למחשב ומקטלג (אמן, ז'אנר, אלבום,שנה, שיר, וכו'), ומאפסן את הדיסק עצמו בארון,ב CASE של הדיסקים. אני כמעט לא נוגע בדיסקים האלו והם שומרים על עצמם. גם ככה כל המדיה הזו מתה מזמן. דיסק - גם ללא שימוש- מתחיל לאבד מתכונותיו כבר אחרי חמש שנים. את "סוף היום" קניתי כבר 3 פעמים, כאשר כולם נהרסו עקב האזנה מרובה מאד. מה שנשאר לי מהדיסק זה החוברת. את הדיסק עצמו כבר צרבתי מחבר שגם הוא כבר שחוק לגמרי וקופץ (הדיסק, לא החבר). יש לי הרדיסק של כמה מאות GIGA (עם גיבוי כמובן) והכל מנוגן דרך מחשב נייד בסלון. ממליץ לך בחום לעשות את זה. חיים אחרים...

Shykedmi

New member
אני לא מסוגל לעשות את זה

לא מתוך איזו פרימיטיביות. פשוט מרגש אותי להחזיק דיסק ביד, לקרוא את העטיפה, להתעניין בנגנים, להתעמק במילים. לא רק שאני לא הולך קדימה, אלא אני הולך אחורה - קניתי פטיפון ומלא מלא מלא תקליטים (אגב, על "שלישיית לא אכפת להם" שמעתם?
). אני מבין את עניין הקניה מחדש של דיסקים שנהרסו, אבל לי באופן עקרוני אין שום בעיה עם זה. למי שמגיע, מגיע. שי

פוזנא

New member
דווקא כל החוברות לא מאופסנות...

והן נמצאות ליד המערכת בהישג יד, אז כל תענוג המילים והנגנים לא נחסך. מה גם שאני אחרי כמה פעמים כבר זוכר את זה (-: ועם כל הכבוד לתקליטים, ויש כבוד(כבן לחובב תקליטים גדול יותר) - הזכרון שאני כילד יושב ורוחץ תקליטים של הרולינג סטונס בגיגית עם סבון, הוא אולי נחמד כזכרון אבל לא כמשהו שאני מעוניין לעשות בהווה...

trilliane

Well-known member
מנהל
מממ.... לפעמים צריך תזמון והרבה מזל

א) אני מניחה שכשכתבת LIVE התכוונת ל"קונצרט" (כך הוא מכונה בדר"כ) - אלבום מעולה, אני חולה על השירים מ"אמריקה" (אני חובבת מושבעת של מחזות זמר ואוהבת מאד את הסגנון ה"קברטי" הזה, ליווי של פסנתר שנשמע "ככה"). מבחינת גרוניך אני מרגישה ממש מסודרת, אני רק מחכה ש"הווי ובידור" יועלה על דיסק (את הויניל יש לי כבר כמה שנים). אגב, אפשר להשיג גם את "אלבום משפחתי" עם שמי בדיסק (או שכבר לא?) בכל מקרה, אילו אלבומים של גרוניך חסרים לך? ב) את "קווים" הצלחתי להשיג (באופן רשמי) רק בקלטת... ואת "ממש עכשיו מנגנים יוני רכטר" הישגתי תודות לנשמה טובה שעזרה לי באמצע הדרך.
ג) את "מצב הרוח" הישגתי בפוקס, קלטתי יום אחד שהמלאי נעלם מהחנויות ומצאתי מישהו שנתקל בעותק (לא זול, אבל ביקשתי שיקנה לי). למיטב ידיעתי קנר הלחין והפיק את שני אלבומיה של הראלה בר (אשתו דאז) והם מעולם לא הועלו ע"ג דיסק. את "קשה בלילה" קניתי לפני מספר שנים בויניל, בשני מעולם לא נתקלתי.

Shykedmi

New member
נכון -

יש לי לא מעט דברים נדירים בבית, כמו התקליט הראשון של שלום חנוך באנגלית, ואת האלבום ששלמה ארצי לקח מהחנויות מיד אחרי שהוא יצא, ההופעה בצוותא עם אצ'י שטרו. ואלבום ממש נדיר של זאב טנא (שאני לא יודע אם אתם מכירים, ואם אתם תאהבו, כי זה לא ממש הסגנון המדובר כאן, אבל הוא מדהים). בכל מקרה, ממש שמח שהצלחת למוא ככה כל כך הרבה דברים של גרוניך. האלבום "אלבום משפחתי" עם שם-טוב לוי עדיין מודפס ונמכר (טפו טפו טפו, רחמנא ליצלן). חסר לי בעצם את "בגלל המנגו", "הווי ובידור", ואני אדאג לקנות את "אמא שלי תמיד רצתה שאני אהיה בטלוויזיה", גם "אלף נשיקות קטנות" חסר לי, ולמעשה גם "אישה באבטיח", אבל את זה אפשר להשיג במארז של שירי הילדים של חווה אלברשטיין. אפרופו דברים נדירים! בקול תרועה רמה, בשעה טובה ומאד מוצלחת, יצא בחסות האוזן השלישית האלבום "מלכת האמבטיה"!!!!! למי שלא יודע מה זה, זה אחד מהדברים הכי נדירים בתרבות הישראלית, נכס צאן ברזל של ממש. מחזה של חנוך לוין ומוסיקה של זהר לוי המופלא. קניתי את זה אתמול, עלה רק 40 שקל!!! רות סוף לבינתיים.
שי

למעלה