אופס, אבל לא ענינו לא על השאלה!
חוצפה מצידנו, התייחסנו רק למה שקפץ לנו לעין. נלוז ביותר מצידי. בכל מקרה, דיסקים בזול? תשמע, יש הרבה מקומות האמת. יש את דיסק סנטר (דיזנגוף סנטר) שמוכרים דיסקים במחירים מאד נמוכים, ויש להם גם את הדיסק הכי נדיר היום של מתי כספי, "עולם אחר" - אני כמעט בטוח שהם היחידים שיש להם אותו. "התו השמיני" נמצאים גם בירושלים וגם בתל-אביב (נמל התעופה), ושם המחירים מאד נמוכים גם, אולי הכי נמוכים בארץ.
דיסק קלאב באילת כמובן מוכרים דיסקים במחירים מגוחכים, ודרכם אפשר לקנות גם דרך האינטרנט בלינק שאצרף מיד. ומהצד שלי כאדם שעובד בטאואר, אמנם המחירים אינם נמוכים (זאת אומרת, דיסקים של מתי עולים בין 40-50 שקל, חוץ מבודדים שעולים מעט יותר - ובמקומות אחרים אתה יכול להשיג אותם ביותר זול), אבל יש אפשרות נאמר לקנות 10 דיסקים באופן מצטבר של כמה זמן שנוח שלך (זה מבצע שרק כבר קרוב לארבע שנים, אולי יותר), ולקבל דיסק חינם לפי ממוצע הקניות שלך, מה שמוזיל באופן לא מבוטל את עלויות הקניה המצטברות. וכמובן שהמקום הכי זול למצוא דיסקים הוא בחנויות יד שניה. יש כמה אלבומים של האמנים שציינת שאי אפשר להשיג כעת על דיסק. ומקצתם: א) רובם הגדול של האלבומים של שלמה גרוניך... אפשר להשיג רק את "למה לא סיפרת לי!?", "צמר גפן מתוק", "נדודי שינה", "מקהלת שבא", "בדרך אל האור", "LIVE", "NETO LIVE", ואולי גם דיסק שהוא מנגן פסנתר לדורי בן זאב, באלבום שנקרא אפרוחים, כל היתר (ותאמין לי, זה הרבה) אי אפשר להשיג כרגע. ממש עכשיו יצא משהו שהיה מאד קשה להשגה, וזה: "אמא שלי תמיד רצתה שאני אהיה בטלוויזיה", שזה בעצם השירים שגרוניך רשם לתכנית של "זהו זה", והוא המעבד, המפיק והמלחין של כל העניין הזה, ובטאואר זה עולה 20 שקל עכשיו. ב) יוני רכטר, אין אפשרות להשיג את "קווים" (עם מתי כספי, שלמה יידוב ויצחק קלפטר - קטעים אינסטרומנטליים), "ממש עכשיו - מנגנים יוני רכטר" (הופעה בפסטיבל הג'אז באילת), אולי במקרה קלוש ביד שניה. ג) שם-טוב לוי, אין אפשרות להשיג את "מצב-רוח", אולי במקרה קלוש ביד שניה. לגבי קנר אני לא יודע, אבל אני עוד לא ראיתי אלבומים שהוא קשור בהם חוץ מפרמיירה וארבע עשרה אוקטבות. ככל שאתה נכנס לזה יותר, אתה מבין כמה דיסקים חברות התקליטים גנזו. וזה עוד רק בהתייחסות ישירה לאמנים שהזכרת. פרוייקטים עצמאיים שלהם ממש קשה עד כדי בלתי אפשרי למצוא, אולי בתקליטים, וזה גם בדרך כלל כשלון חרוץ. בכל מקרה, מאד מקווה שעזרתי. להלן הלינק של
דיסק קלאב. אגב, מהתרשמות שלי כמישהו שהזמין מ
דיסק קלאב בכרטיס אשראי, פשוט תענוג - אתה מקבל את הדיסקים ארוזים יפה הביתה, אתה לא משלם משלוח מעל 3 דיסקים נדמה לי (וזה מגיע מאילת!), וגם המחירים מצחיקים, אפילו שזה כן כולל מע"מ כי זה האינטרנט ולא לקנות שם. יאללה, תיהנה.
שי