איפה נמצאת תחנת הכח

Jason2

New member
טוב, בקשר למורה שלך

יכול להיות שהוא אמר דברים נכונים ואתה לא הבנת אותו ממש?

Jason2

New member
קצת התבלבלתי

הירח לא מסתובב סביב צירו אלא סביב כדור הארץ אבל בכל מקרה רק צד אחד פונה אל כדור הארץ.

meytar

New member
משהו שיפתור לכם את הויכוח

לקוח מויקיפדיה: "בשל השפעת כוח הכבידה של כדור הארץ, הירח מפנה תמיד את אותו צד כלפי כדור הארץ. משום כך יש לירח, יחסית לכדור הארץ, שני "צדדים": "הצד הגלוי" ו"הצד הנסתר". את הצד הגלוי אפשר לראות מכדור הארץ, בעוד שאת רובו המוחלט של הצד הנסתר לא ניתן לראות מכדור הארץ. בכל רגע נתון (חוץ מזמן ליקוי ירח) לירח שני צדדים: "צד המואר" שאור השמש מגיע אליו ו"צד החשוך" שאליו לא מגיע אור השמש. בשל תנועת הירח סביב כדור הארץ שטחים אלה משתנים בכל רגע וחוזרים לנקודת ההתחלה בכל מחזור של סיבוב הירח סביב כדור הארץ (כ-29 ימים וחצי). כיוון שמכדור הארץ רואים כל הזמן את אותו "צד גלוי" של הירח, וצד זה מואר על ידי השמש באחוזים שונים בכל יום, אנו רואים בכל יום מופע אחר של הירח. בתחילת חודש עברי הוא סהר דק והוא הולך ו"מתמלא", עד שבאמצע החודש הוא מלא כולו; מנקודה זו הוא הולך ונעלם עד שבסוף החודש הוא אינו נראה כלל." כלומר, יש צד אחד של הירח שאנחנו יכולים לראות וצד שני שאותו מכדור הארץ לעולם לא נוכל לראות, אבל "צד אפל" אחד מסוים אין, בגלל הסיבוב סביב כדור הארץ.

meytar

New member
או בקיצור,

כולכם טעיתם

Jason2

New member
זה בערך מה שרציתי להגיד

הם ניסחו את זה יותר טוב.

m e c h e n g

New member
הצד האפל של הירח..ניחוש שלי

לפי דעתי הצד האפל של הירח זה כדוה"א. כדוה"א נמצא פיזית לצידו של הירח וכינויו "אפל" זה כמטאפורה לכל ההתרחשויות והחוויות הקשות שעוברות על כל אחד ואחת מאיתנו במהלך חיינו על פני הכוכב הזה: כסף, שיגעון, מלחמות, מוות וזמן, ואלה הנושאים בהם עוסק האלבום. אז במקום לקרוא לאלבום - "כדוה"א - מקום רע לגור בו" הוא נקרא "הצד האפל של הירח" (כמו לקרוא לאמא שלי - אחות של דודה שלי). מה דעתכם? ד"א אגב אני חדש פה בפורום והשם שלי דרור ומיותר לציין שאני מעריץ גדול של פינק פלויד.

פרשנות מעולה

וברוך הבא לפורומינו הקט והצנוע. כולנו כאן חובבי פינק פלויד, חוץ ממני. אני כאן רק כי פאנקי כאן. השתלבות נעימה!

Anuerysm

New member
נחמד מאוד, אבל המחלוקת שלנו

היא בעניין טכני ברוך הבא לפורום אגב

למעלה