איפה נמצא העולם הדיגטלי?

chi12

New member
איפה נמצא העולם הדיגטלי?

אני די בטוחה שכבר היה דיון כזה, אבל אז אני לא הייתי פה, אז חבל. איפה נמצא העולם הדיגילטי ביחס לעולם שלנו? איך זה שבעונה הראשונה מכל מקום בעולם שלנו ניתן היה לראות את העולם הדיגיטלי? מה הקשר בינהם? העולם הדיגיטלי עגול? אולי הוא תיבה או אולי קוביה? מה הקשר בין העולם שלנו לעולם הדיגימונים? מי יצר את עולם הדיגימונים?

remundo

New member
עפ"י איזו עונה? ( |ספויילר| אולי)

או אולי עפ"י החיים עצמם, כפי שהם נראים לי? אז בתקופה שבה האמנתי שהדיג'ימונים והעולם הדיגיטלי קיימים מחוץ לטלויזיה/מחשב/קלפים/מנגות/מהשלאתרצו והם יותר ממילה נרדפת לדברים דיגיטלים, אז די תמכתי בתיאוריה של העונה השלישית. בכל אופן, עד כמה שזכור לי: העולם הדיגיטלי הוא עולם מקביל לעולם שבו אנו חיים, רק שבניגוד לתאורית העולמות המקבילים הפיזיקלית הוא לא נוצר בכל פעם שכל יצור חי בעל חופש בחירה מכריע בהתלבטות כלשהי (בינו לבין עצמו או בינו לבין אחרים) וכתוצאה מכך נוצרים עולמות מקבילים שכל אחד מהם הוא בעצם העולם של "מה היה קורה אילו" היה בוחר באחת האפשרויות האחרות. העולם הדיגיטלי הוא בדיוק להיפך, הוא מקביל לגמרי ואין נקודות חיתוך או פגישה (מבחינה תיאורתית) כי כל מה שקורה כאן קורה במקביל גם שם, ולהיפך. כלומר, לכל מעשה שנעשה כאן יש השלכות לגבי מה שקורה שם ולהיפך. לכל אדם יש את הדיג'ימון המקביל שלו ולהיפך (וכאן שוב עולה השאלה מי נוצר למען מי), וזה בא לידי סתירה בכך שיש הרבה דיג'ימונים זהים, וכידוע לא קיימים בעולם אפילו שני בני אדם זהים. העולם המקביל הזה נוצר בשוגג ע"י האדם. כל דבר דיגיטלי שיצר האדם שלח שלוחות לעולם ההוא ובכך יצר אותו, כשהוא שולח ולוקח ממנו נתונים. ככל שהטכנולוגיה התפתחה כך התפתח גם העולם הדיגיטלי, עד שבסופו של דבר אנשים בקיאים במחשבים גילו שקיימים גם חיים דיגיטליים, ואולי גם עולם דיגיטלי שהוא מוחשי לא פחות מהעולם בו אנו חיים. הממ ובטיימרס הוא היה עגול, בשתי העונות הראשונות הוא נראה כמו המפות בספרי פנטזיה (וזה כולל גם מנגות פנטזיה) עד כמה שאני זוכרת, או שגם שם הוא היה עגול. את פרונטייר בקושי התחלתי אבל נראה לי שגם שם הוא עגול, ובסייברס ראיתי רק את הפרק הראשון וגם זה היה די מזמן. בעונה השניה הם אכן הגדילו לעשות עם העולמות המקבילים כשהם חשפו בפנינו עוד שני עולמות מקבילים נוספים (העולם שקורא מחשבות בפרק האחרון, והעולם עם המים שקארי וטיקיי הגיעו אליו בטעות)

chi12

New member
אבל באיזה קשר הם מקבילים

לא ניתן להגיד שהם מקבילים במרחב כי אחרת לא ניתן היה לראות את העולם הדיגיטלי בכל נקודה על כדור הארץ. אז כנראה שיש קשר אחר של מקבילות בינהם. בפילוספיה המימד הרביעי ידוע בתור מימד הזמן, אולי הם מקבילים במימד הזמן, כולמר הם אף פעם לא יפגשו מבחינת הזמן. אע"פ שגם את זה אפשר לשלול מיד כי אם אין קפיצות בזמן, אז העולם הדיגיטלי שמתנהל בקצב שונה לעיתים היה נפגש עם כדו"א, אלא אם כן כל פעם שהעולם הדיגיטלי נהרס הוא מתחיל מחדש וכך הם לעולם לא נפגשים בזמן. למרות זאת גם זה לא מסתדר לי, אז אולי הם מקבילים מבחינת האנשים כל אישיות של אדם מקבילה לאישיות של דיגימון אחר. ועל סמך זה מה בעצם ההבדל בין דיגימון לבני האדם? ואיך יכול להיות משהו כ"כ משוכלל כמו דיגימונים יכול להיות טעות אנושית. לפיכך אולי מישהו במודע יצר את העולם הדיגימונים מישהו שגם יצר אותנו, (ושוב נכנסו לפלוספיות אנשיות..) אולי יש מטרה הדדית ביצירת בני אדם ודיגימונים כדי שהם ישפיעו אחד על השני, יאזנו אחד את השני, לכן לא יכול להיות אישיות של דיגימון שמקבילה לאדם כי אחרת הדיגימונים מיותרים (יתור, נשמע מאד מוכר..). על סמך זה ניתן לקבוע שאולי דיגימונים הם השלמה של בני אדם כמו לדוגמא: ההשלמה בין גבר לאישה הם לא דומים הם משלימים אחד את השני. ועכשיו הרסתי לעצמי תאוריה מהפעם הקודמת שפחתי דיון. בעצם לא! אם הדיגיגורלים בעצם משלימים את הדיגימונים שלהם (ולהפך), לכן הדיגימונים סובלים מחוסר בחירה כי לדיגיגורלים שלהם יש יותר מידי בחירה. כשהדיגיגורלים לא בוחרים והולכים על פי הרגש לדיגימונים נוצרת יותר זכות בחירה כמו עם הנרי והדיגימון שלו. אז בעצם הדיגימונים ששיכים לנו הם המשלימים שלנו. האיזון הטבעי קובע שלא נפגש, אבל לפעמים קורים מקרים והאיזון מופר. דיגימונים שטלתים ורעים הם בד"כ המשלימים של ילדים נגררים וחסרי בחירה. לכן כשאנחנו חוקרים יותר את העולם שלנו ומסתקרנים ומפתחים בעצמנו תכונות חיובות (כלומר תכונות שהן באמצע כמו חסכנות שזה האמצע של פזרנות וקמצנות) אנחנו יוצרים עולם דיגיטלי מאוזן יותר (עכשיו באמת התחברתי לשיעורים בבי"ס). וזה די הורס לי בכל זאת את הרעיון של הסיפור העזוי שלי אז כנראה שנגנוז אותו. לחשוב במשך חצי שעה חשבתי וכתבתי את כל התיאוריה המתפתחת הזאת.

remundo

New member
לאלאלאלא~

הממ טוב כן, תיאוריה זאת תיאוריה ועד שלא יוכיחו אותה או יפריכו אותה היא נכונה בדיוק כמו התיאוריה ההופכית שלה, אבל.. אבל.. לא מקביל במרחב, זה ברור, לא מקביל במישור.. זה מקביל כמו שעולמות מקבילים בפיסיקה ובמד"ב (סליידרס למשל) ולכן אי אפשר לראות את זה. (מקביל בכל). העולמות האלה לא נפגשים, אין להם נקודת חיתוך, אבל יש קוים אחרים שמחברים בין שני העולמות, דרכי מעבר ביניהם: לנתונים, לדיג'ימונים, ולבני אדם (ולכן אפשר לראות אותו מכל נקודה בעולם וכו'-הרי כל מכשיר דיגיטלי בעצם מקשר אותנו אל העולם ההוא, וע"ע זרמי נתונים בטיימרס.). אולי זה קצת יפריע לך, אבל הדיג'ימונים והחיים הדיגיטלים בכלל התפתחו ממוטציות של דברים שבני אדם יצרו, כמו האבולוציה בכדוה"א, מים, צמחים, בקטריות.. ועד החיים כפי שאנו מכירים אותם בימינו. בקיצור מה שניסיתי להגיד כאן זה שהדיג'ימונים הם לא תוצאה של טעות אנושית אלא.. התפתחות של חיים בעולם, כמו שבכדוה"א התפתחו חיים על הכוכב כך גם בעולם הדיגיטלי התפתחו חיים דיגיטלים. במציאות כבר נוצרו כמה מוטציות דיגיטליות, כמו למשל כמה מוטציות של וירוסים-לא את הכל יצרו האקרים, אולי את המקור הפחות משוכלל. בינתיים אני אל בטוחה שאפשר לקרוא לזה חיים דיגיטלים אבל לכי תדעי, אולי אם הזמן באמת יווצרו דברים כאלה ואולי הם קיימים כבר עכשיו ואנחנו פשוט לא מודעים לקיומם O_O (וכשחושבים על זה זה דווקא הגיוני שילדים יגיעו אליהם, פשוט ככל שהם קטנים יותר כך הם מתוחכמים יותר.. אבל כולם יהיו כאלה "איזים", איזי-גוגלבוי, איזי-טומבוי, איזי-צפונה, איזי-זאב, איזי-אחקטן, איזי-שלומיאל, איזי-אחותחולנית.. והכי חשוב: איזי-איזי!! האיזי-איזי יהיה הכי גאון והמנהיג של הדיג'יגורלים.. בעצם לא, הגוגלבוי הוא טיפוס מנהיג. אבל אולי.. הם טוב. ועדיין זה מוזר: מה פתאום כל אחד יאמץ לעצמו דיג'ימון? איך יראו הדיג'ימונים האמיתיים? האם באמת יכול להתקיים עולם דיגיטלי וחיים דיגיטליים מוחשיים? האם זה יהיה מרושע מצידי להיטפל לילדים קטנים באינטרנט בתואנה שאני יצור דיגיטלי ולא אנושי שמותאם וקשור אליהם באמצעות הגורל וזה?) ובחזרה לתיאוריות שלך, תיאורית ההשלמה.. אני בעצמי לא חשבתי עליה ואולי גם לא הייתי חושבת עליה, היא מאוד יפה ונחמדה אבל אני עדיין מעדיפה להאמין שבני האדם והדיג'ימונים הם ישויות נפרדות ובלתי תלויות.. למרות שזה רעיון מעניין מאוד. אני ממליצה לך לכתוב את הסיפור שלך/לצייר את המנגה שלך על משהו בסגנון הזה, עם יצורים כאלה שמתאימים ומאזנים את בני האדם ולהיפך, זה יכול להיות מעניין. חוץ מזה שאת לא צריכה לגנוז את הסיפור שלך. אם את רוצה את יכולה לקרוא לדיג'ימונים בשם אחר ואז גם להוציא אותו לאור בלי שיתבעו אותך על פגיעה בזכויות יוצרים-הרי הסיפור הזה לא יהיה קשור לדיג'ימון בכלל! (ואם כן יתבעו אותך, תוכלי להביא את כל השירשורים האלה לשימוע ^^") נמנמ דרך האמצע-שביל הזהב- לא זוכרת, הרמב"ם או ריה"ל נדמה לי.. (נו, מישהו עם ר!)

chi12

New member
חחח

אני לא גונזת אותו משום שהוא לא מתאים, אלא משום שאני צריכה שיהיה הגיון פנימי בסיפור, חוץ מזה שהפסקתי לכתוב אותו מטעמים רגילים, רוב הסיפורים שלי לא מגיעי לסיום.. רגע אז בעצם ה'איזים' יצרו את העולם הדיגיטלי לדעתך?

Digi Lista

New member
תמיד כיף כשמעלים את הדיון הזה../images/Emo13.gif

עכשיו רק נשאר לי לקרוא כול מה שכתבתן כאן ולהגיב לעומק,בטח דעתי מאז הפעמים הקודמות לא הכי השתנתה אבל אולי העליתן כאן נקודות שיש לי מה להגיב עליהן ואני אקרא ואגיב אני מקווה בהקדם האפשרי
אחלה דיון וכול הכבוד על היוזמה ועל התגובות הארוכות והמעמיקות כמו שאני באמת הכי אוהבת לראות

Apikachu L

New member
אני לא מתעסקת בפיזיקה...

אבל זה ככל הנראה עשוי להיות כמו מימד אחר - מימד הנתונים. ואולי אפילו מישור קיום שונה. די, תשאלו פיזיקאי.

remundo

New member
לזה בדיוק התכוונתי!

ואני לא פיזיקאית. בינתיים.

chi12

New member
גם אני לא..

היתה לי עוד שאלה ושכחתי אותה.. אהה נזכרתי! זה היה על חופש הבחירה של הדיגיגורלים האם להצטרף לקרב או לא. למעשה זה סתם שאלה פילוספית, אבל כיף לקשר אותה לדיגימון. האם לדיגיגורלים היתה בחירה עם להצטרף לקרב או לא? או שהם פשוט נאלצו לעשות את זה? למשל מימי כשהיא לא רצתה לילחם האם היא מתוך בחירה לא רצתה לילחם או פשוט היה לה קשה מידי לראות אנשים מתים? והיא פעלה לפי אינסטקטים? (בטח אייתי לא נכון) האם יש לה בכלל בחירה או שהיא פשוט מחליטה לילחם וללכת לפי הרוב ולפי הדרך המקובלת (ומתעבדת לחבריה ולמטרה להציל את העולם) או לא לילחם ולא לראות אנשים נפגעים (ובעצם משתעבדת לפחד שלה) האם הדיגיגורל הרע בוחר להיות רע או שהוא פשוט נותן לרצון שלו לשלוט ולהשתלט עליו. האם בכלל ש לנו בחירה חופשית בעולם, חרות או שמא תמיד אנחנו עבדים של משהו וצריך לבחור מה יהיה הבחירה הכי טובה? האם קיים בכלל חופש אמיתי שבו אנחנו פועלים מתוך בחירה אמיתית ולא משתעבדים לגוף, לאלוקים, לחברים, למוסקמות, לרצון להיות מקובלים, לכסף.

remundo

New member
השאלה הזאת לא על דיג'ימון בכלל

למרות שכמובן שאפשר לקשר אותה כי היא נוגעת לאופי האדם או משהו כזה, ובסדרה דיג'ימון יש גם בני אדם.. (וגם דיג'ימונים, שיש להם תכונות אנושיות ולכן אפשר לייחס את השאלה גם אליהם). לדעתי האדם אף פעם לא יכול להיות חופשי לגמרי, אבל אולי דעתי עוד תשתנה, פשוט זה מה שהסבירו לנו ככ יפה באורייתא האחרונה והביאו לנו גם איזה סיפור שכבר הכרתי כדי להסביר על הבחירה החופשית. "עבדי הזמן עבדי עבדים הם, עבד ה' הוא לבדו חופשי" ו.. ההמשך הוא רק עוד שתי שורות אבל כבר שכחתי ^^" בכל מקרה, גם אם יש בכל המצוות משהו שמשחרר את הנפש (בזה שהן מגבילות את היצרים שלנו ובכך משחררות אותנו מהם), עדין אנחנו עושים דברים שמכתיבים לנו ולדעתי גם זה לא חופש אמיתי. ובקיצור, מה שכתבתי כבר בהתחלה: האדם לא יכול להיות חופשי לעולם. (אז למומי לוי, סאבלימינל, מוקי ועוד כמה זמרים יש שיר שהם התאחדו ושרו ביחד שמופיע בדיסק של מומי לוי בו הם טוענים שזאת תפיסת עולם שגויה שיש לנו בתור "עם של עבדים" - הנפש שלנו עדיין לא השתחררה מעבדות מצרים או משהו כזה, או שהיא כן השתחררה אבל במשך הגלות חזרנו לתפיסת העולם המשועבדת. בכל אופן, זה שיר מעניין, אבל שר אותו גם מוקי שהוא אדם שאני מאוד לא מעריכה ולכן אני לא אמליץ לך להקשיב לשיר הזה. אבל יהיה נחמד אם תקשיבי לו בכל זאת.)

chi12

New member
חחח

יש לנו בחירה אחת בחיים, כמה מהר אני משנה את דעתי... הבחירה היא עם לחיות או לחיות עם לקום בבוקר או לא. בזה שאנחנו מחליטים לקום בבוקר ולא למות אנחנו לא עובדים את הגוף שלנו (שמין הסתם רוצה לישון) ולא בדיוק את האלוקים (אע"פ שיש איזה משהו שאדם צריך להתעורר כארי בבוקר ולא לימרח במיטה). זה כנראה ההחלטה שלנו לעצמנו, אמונה שיש מטרה בחיים, ולכן כדי לנו לקום. אם אני מחליטה שברצוני לקום אני מחליטה שיש לי מטרה ושאני רוצה להגשים אותה. יאא! אני רוצה להקריב קורבן בפסח *מתאבלת על בית המקדש*, חודש הגאולה..

remundo

New member
אהא! אני אהיה בירושלים בפסח

*רוקדת את ריקוד ה"ננה בננה"* רוב האנשים שאני מכירה היו מעדיפים לקום בצהרים, אבל בגלל כל מיני התחייבויות שיש להם או סתם החיים עצמם שכופים עליהם, הם קמים בבוקר. ועד כמה שידוע לי, אלה שעוד לא התגייסו והם גם לא עובדים בבוקר, קמים בצהרים ^_^ החיים עצמם הם הבחירה שלנו? הרי אפשר לחיות עפ"י התורה והכל גם בתור מורה לאנגלית וגם בתור מהנדס מחשבים, בשניהם אפשר לפרנס משפחה ולהתקדם (נו, מורים יכולים להיות מנהלים או לכתוב ספרי לימוד, ומורים לאנגלית גם יכולים לתת שיעורים פרטיים אז אפשר לקרוא לזה פרנסה מכובדת עם אפשרויות לקידום והתפתחות, לא? ^^") ובכך בעצם לשרת את הרצונות האנוכיים והגשמיים שלנו בתור בני אדם, ועדיין מדובר בשני דברים שונים, ויש כאן אפשרות בחירה. וגם, הבחירה בקניות, הבחירה בדרכים (מאיזה כביש לנסוע/איזה אוטובוס לקחת), הבחירה בתחביבים, החיים מורכבים מהרבה בחירות שבעצם יש לנו החופש לבחור בעצמנו או פשוט לא לבחור כלום (ולהיות מובטלים?) וכמובן, הבחירה בחברים. ועדיין, כל הבחירו האלה מושפעות ממה שאנחנו, וכולנו נולדנו עם פוטנציאלים שונים בסביבות שונות, אנחנו באמת יכולים לקבוע מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, או שזה סוג של גורל קבוע מראש (שכתוב בכוכבים או במקום אחר כלשהו אם בכלל)?

chi12

New member
גמרת בשאלה

גורלות, זה דבר כ"כ נורא שאני מפחדת להתעסק בזה. בקיצור אנחנו עבדים חסרי גורל, שרואים דיגימון ועוסקים בשאלות פילוספיות.

remundo

New member
גורלות בדיג'ימון!

הממ.. קודם כל תראי טיימרס בעצמך, ואז תוכלי להרצות על זה בעצמך ^_^

chi12

New member
חחח

התכונתי לראות את זה. הגורל, זה הדבר שאמרתי לעצמי שאני לא מתעסקת בו כי זה מסובך מידי בשביל ההגיון הקטן שלי. עבר הווה ועתיד שימשיכו לישאר בתור גורל. אני אמח אם יפול בגורלי לראות את בית המקדש השלישיץ

remundo

New member
הו, הכנסת את שלושת הזמנים!

*מקפצת בעצבנות* תפסיקי עם זה כבר! אני עוד אספויילר לך אם תמשיכי ככה! את כל כך קרובה ל.. לגורלות בדיג'ימון בלי לראות טיימרס! אזהרה! אולי ספויילר למטה.. (האמת היא שגם זה אל קשור ממש בטיימרס וזה יותר רעיון כללי, אבל יש שם דיון של רוקי/ריקה וריינמון בנושא, בעקבות דברים שקרו לפני והשיחה תגרום לרוקי/ריקה לעשות דברים הזויים בהמשך.) (טוב, די, גם לזה אפשר לקרוא ספויילר!)

Apikachu L

New member
גורלות בטיימרס *-*

כל העניין הזה של גורלות הוא די... פלוץ, אבל אני אהבתי את מה שאמרו בטיימרס, שאנשים יכולים לשנות את הגורל שלהם מידי יום. ובכל זאת, הגורל הוא סוג של בחירה מהעבר שלנו, מהעתיד שלנו, לגבי ההוה שלנו. כאשר נביט אל אדמותנו, והזכרונות כבלנו את עצמנו אליהם, ונראה שהמפתחות לכבלים בידנו, נוכל להשתחרר באמת, אל הגורל שנרצה. * יאנה (אני) שוב התחילה לזבל! -_-;. אני חייבת לעשות משהו עם החזיונות האלו. חשבתי זה קורה רק בבלוגים. האמנם אני הופכת נביאה? ייאי! אני כמו מילי, רק שלי יש חזיונות!*

chi12

New member
לא הבנתי

אם אני לא אהיה תלויה בעבר אני אשנה את הגורל שלי? זה נשמע עזוי, העבר הוא חלק ממני, אני לא יכולה ככה סתם להתעלם ממנו.

למעלה