איקאלקומין- מה זה?

ayeletaa

New member
איקאלקומין- מה זה?

שלום קיבלתי תרופה בשם איקאלקומין (חומר פעיל: clomiphene citrate) נאמר לי שזה מסדיר ביוץ וגורם ליותר מביצית אחת להיות מופרשות. מנסה לקרוא על זה חומר, ולא מוצאת. האם זה יכול לגרום להריון מרובה עוברים? כלומר: האם זה גורם ליותר מביצית אחת לחרוג או שכמה ביציות יוצאות ורק אחת מבשילה בזקיק? תודה איילת

פּוֹנְג

New member
איקקלומין

זה אכן מסדיר ביוץ. אני לא יודעת אם הכדור הזה הוא שגורם לריבוי זקיקים או הכדור שבדרך כלל נותנים במקביל, אבל כן בטיפול הזה יכול להיות מצב של התפתחות של יותר מזקיק אחד. מצב כזה יכול לגרום להריון מרובה עוברים אם כי אני מניחה שהסיכוי לכך אינו גבוה. את יכולה למצוא לא מעט חומר על האיקקלומין גם על ידי חיפוש בפורום הזה (מנוע החיפוש נמצא בשורות למעלה) וגם בפורום פוריות וגם בפורום פיריון האישה והגבר. ואני בטוחה שיש גם הרבה חומר באינטרנט.

m i c h a l y

New member
איילת ../images/Emo39.gif

wellcome to the club גם אני נוטלת איק', ועוד כמה ממשתתפות הפורום... קודם כל ממליצה לעשות חיפוש עם המילה איק' - גם אצלנו וגם בפוריות. אני לא זוכרת איפה אני חיפשתי, אבל בסופו של דבר מצאתי המון מידע. שנית, חשוב שתדעי כי במחזור בו נטלת איק' יש צורך במעקב זקיקים (כלומר בדיקת אולטראסאונד ואגינלית) במהלך הימים החשובים כדי לאתר את השפעת האיק', ולבחון האם יש תופעות לוואי. במידה ולא מצאת את ההסבר - חיזרי לכאן, אני אנסה לקשר אותך. בכל אופן, בהצלחה, מיכל.

ayeletaa

New member
איקאקלומין והריון מרובה עוברים

תודה על התגובה המהירה ועוד התייעצות מצאתי קצת חומר בעברית ובאנגלית. אכן מדברים שם על הגדלת הסיכוי לתאומים ב-10% שזה די הרבה. ההתייעצות שלי אתכן היא כזו: יש לי ילד בן 4.5, בהריון הראשון לא היתה לי בעיה להיכנס להריון ונקלטתי מייד (תוך חודשיים). עכשיו אני מנסה כמעט שנה ולא מצליחה, ללא טיפול. פניתי לרופא והוא מייד הציע את הטיפול הזה, בדיקות מעבדה להורמונים ומעקב זקיקים. המחזור שלי מאוד סדיר ואני מרגישה את הביוץ. שאלתי- האם לא כדאי קודם, לפני שאני מתחילה טיפול באיק' , אולי לעשות את בדיקות המעבדה ולעשות רק מעקב ביוץ על ידי אולטרא-סאונד ונסות ככה עוד חודש או חודשיים ורק אחר כך, אם לא נצליח, לקחת איק'? פשוט הדבר האחרון שאני צריכה עכשיו זה תאומים. יש לי ילד ADHD, עם הפרעת קשב וריכוז, היפראקטיבי שלוקח את כל מרצי, ותאומים זה ממש לא לעניין. אני חוששת מאוד מתופעת הלוואי הזו ועם כל הרצון לילד, אולי קודם שיטות יותר שמרניות? מה דעתכן? תודה איילת

פוקית27

New member
איילת,אני אמנם לא מבינה גדולה -

בעניין ,אבל נראה לי שאם יש לך סבלנות,עדיף לעשות קודם מעקב של U.S לפני שמתחילים אם כדורים.

m i c h a l y

New member
התחושות שלך בהחלט הגיוניות!

אמנם כששאלתי את הרופא שלי בעניין הוא אמר "אה, זה סיכוי זניח", ואכן התפתח זקיק מוביל אחד. אבל - את האיק' תמיד תוכלי לקחת בעתיד. שווה ביותר לעקוב אחר מהלך העינינים בבדיקות דם, א"ס ואולי אפילו חום השחר ורק אז להתחיל טיפול תרופתי. מאחלת הצלחה מכל הלב, מיכל.

פּוֹנְג

New member
גם אני בעד.

קודם כל לראות אולי יש איזה שהוא פיספוס בעיתוי הביוץ. ועוד בדיקה שאולי כדאי לעשות היא בדיקת זרע. אם את לא ממהרת, מעקב זקיקים ללא כדורים זה רעיון טוב. ואפילו בדיקות דם לראות את רמות הפרוגסטרון אחרי הביוץ המשוער. גם אני עשיתי כך בהתחלה.

נולומו

New member
מצטרפת לשאלה

אני סובלת משחלות פוליציסטיות ומחר אני מתחילה לקחת פעם ראשונה איקקלומין (כדור אחד ביום) והרופאה שלי לא שלחה אותי בכלל למעקב זקיקים אלא אמרה שאם עוד חודש אני אקבל מחזור כנראה שהתרופה עובדת. זה הגיוני שהיא לא שלחה אותי לאולטרסאונד או שאולי כדאי להחליף רופאה ?

פּוֹנְג

New member
אני לא הייתי ממהרת להחליף רופאה

זאת אם את מכירה אותה כבר (והיא איתך) וסומכת עליה. יכול להיות שבמקרה שלך מטרת הכדורים היא קודם כל לגרום לך למחזור. (אני כבר לא משוכנעת שאני זוכרת נכון, אבל אחת התופעות של שחלות שכאלו היא מחזור ארוך, לא?) אני חושבת שהיום בעידן האינטרנט כשכל המידע פתוח לכולם, זה לא נורא יהיה אם תתקשרי אליה ותשאלי מה הסיבה. תאמרי לה שחברות מהפורום עושות כך וכך ורצית לדעת מה ההבדל, רצית להיות רגועה. אני מאד מקווה שגם הרופאה פתוחה מספיק על מנת לענות בכנות ולא לכעוס שאת אולי מערערת על המקצועיות שלה. ספרי לנו מה היא אומרת (אם את מתקשרת אליה, כמובן
)

לדרוש מעקב זקיקים../images/Emo70.gif

זה לא אופייני לי להיות נחרצת כל-כך, אבל כשאני קוראת תשובות של הרופא של מיכל שאומר ש'יש סיכוי זניח להריון מרובה עוברים' מאיקקלומין וכשאני קוראת על רופאה שנותנת איקקלומין ושולחת הביתה עם 'תבואי שוב אם תקבלי מחזור' לחץ הדם שלי פשוט עולה
אני מבינה שמרביתכן מתייחסות לאיקקלומין כאל טיפולים לייט, ואתן ממש לא מרגישות שנכנסתן לקטגוריה של טיפולי פוריות וזה בסדר גמור, כי באמת איקקלומין נחשב לטיפול הפשוט ביותר שכל רופא נשים יכול לתת. אבל לזלזל ביכולות שלו זה פשוט חוסר אחריות
איקקלומין זה לא אקמול, בייחוד אם אתן מאובחנות כפוליציסטיות, שאחד ממאפייניו היא כמות מרובה של זקיקים. אני לא רוצה להישמע כמו המטיף בשער, אבל אני כותבת כאן משום שחשוב לי שגם נשים שעדיין לא עברו לטיפולים מתקדמים (ובתקווה שלעולם לא) יקבלו מידע חשוב שלא כל הרופאים מיידעים בו.

ayeletaa

New member
וואו- תודה על הנחרצות! ../images/Emo24.gif

ממש הייתי צריכה את זה. אני ממש עוד לא בקטגוריה של טיפולי פוריות ולא רוצה עדיין להיכנס לקטגוריה הזו, לא לפני שניסיתי לעשות מעקב ביוץ, (אפילו מעקב ביתי עוד לא עשיתי) ושיטות יותר שמרניות ופחות תרופתיות וטיפוליות. מה גם שהמחזור שלי סדיר מאוד ואני מרגישה ביוץ, ואפילו בחודש האחרון היה לי הריון כימי שזה אומר שהכל פועל כשורה והיתה הפרייה. הרגשתי היום מוזר שמייד הוא נתן לי איקקלומין ואני לא רוצה לקחת אותו אבל היה לי חשוב לשמוע את זה ולדעת שיש דרכים אחרות ושאני צודקת בתחושות שלי ולדרוש מעקב זקיקים ללא איקקלומין. עזרת לי להיות בטוחה בהחלטה תודה ענקית לך!!! איילת

פּוֹנְג

New member
מרב, תודה על ההשתתפות שלך כאן

זה חשוב מאד לדעתי שיש כאן נשים עם ניסיון.
אני רק רוצה להשב את תשומת ליבך שאף אחת מהתשובות לא הקלה ראש באיקקלומין או המליצה על ללכת על הכדורים בלי מעקב זקיקים או לקחת את הכדורים כשהסתבר שאיילת לא מעוניינת בכך. אנחנו אולי בשלב הטיפולייט, אבל אנחנו עדיין עם חוש אחריות בריא

חס וחלילה לא התכוונתי לתשובות שלכן

אלא למה שהרופאים של michaly ונולומו אמרו. יש לכן חוש אחריות נהדר, אבל היתה לי תחושה שאתן צריכות את הדחיפה ממי שכבר מזמן איבדה את הבושה מרופאים, כדי לתבוע את חוש האחריות הזה גם מהרופאים שלכן.

גל 123

New member
מצטרפת בחום להמלצה...

מניסיוני נקלטתי להריון עם תאומים על ידי נטילת כדור איקללומין ליום,הריון שהסתיים בחודש חמישי בעקבות סיבוכים,כמובן לידה מוקדמת וכו.. נטלתי איקקלומין ללא כל צורך,וללא מעקב זקיקים בזמנו,היום אני מטופלת אצל רופא מקסים אחר(ד"ר צלאל),ולאחר מעקב זקיקים הסתבר שאני מבייצת,הכדורים היו לחלוטין מיותרים. אז כל מקרה לגופו,ולא מדובר באקמול...

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

ayeletaa

New member
האם יש מעקב זקיקים ללא תרופות?

האם יש מצב שבו יש מעקב זקיקים לבדוק מתי הביוץ ללא לקיחת איקקלומין? כלומר: האם אני יכולה לבוא לרופא שלי חזרה, לאמר לו שהחלטתי בשלב זה ללכת על טיפול שמרני יותר לפני תחילת טיפול תרופתי והוא יעשה לי מעקב ביוץ עם אולטרא-סאונד ללא התרופה? יש לו אולטרא-סאונד בקליניקה שזה מאוד מקל על העניינים. האם זה מקובל? איילת

פּוֹנְג

New member
כמו שכבר כתבתי לך

אני עשיתי קודם כל מעקב ללא שום תרופה. זה טוב בשביל לדעת איך מתפתחים הזקיקים, אולי בכלל הם לא מתפתחים? אולי אין לך זקיק מוביל במחזור? מה גם שאת תמיד יכולה לא לבלוע את הכדורים
ולעשות רק US. איזה כיף לך שאת ה US את עושה עם הרופא הקבוע שלך, זה שווה זהב.

יעלה לי

New member
לא בטוח שזה תמיד כיף שהרופא הקבוע

עושה את הUS. אצלי הרופא הקבוע עשה US ולא שם לב שיש לי צל ברחם שמעיד על פוליפ. במקרה קיבלתי מרופא אחר בדיקת US מבכון אצל טכנאיות ושם גילו אצלי חשד כזה לפוליפ. הייתי צריכה לעבור הסטרוסקופיה ולהוריד כמה פוליפים מהרחם. כמו כן באותו יום הרופא הקבוע לא ראה אצלי דופק אצל העובר וטכנאית במכון ראתה דופק......

פּוֹנְג

New member
זה נכון, אולי הרופא הקבוע הוא פחות

מומחה, אבל לפחות לא כל מיני אנשים זרים עושים לך כל מיני בדיקות... כמובן שבכל דבר יש צד חיובי וצד שלילי. אגב, רופא שלא ראה דופק, ורופא שלא ראה צל... אולי הוא צריך לראות רופא בעצמו ...

למעלה