איראן, איראן, איראן (כדאי לקרוא)

דיי ברור לישראל

דיי ברור לישראל... שהיא לא יכולה לפעול באורך זמן בהפצצה מסיבית של תשתיות אזרחיות לבנוניות או בכלל... ולכן חלון הזדמנויות לעשות כל מה שצריך לעשות הוא עד 24-48 שעות גג... יש גם גבול למה ארה"ב יכולה לעשות, היא מגוננת על ישראל באו"ם ומטילה ווטו על כל החלטה באו"ם, גם בפסגת מדינות G-8 בוש מגונן על ישראל, אבל גם אמריקה מבינה שיש גבול ליכולות שלה. שיסגר חלון הזדמנויות אפשר להוריד את ההילוך ולתקוף יחידות חיזבאללה מקומיות, כמו משלחי רקטות וכו, לכן עכשיו חיל האויר עשה מעל ל 800 גיחות קרב מעל ללבנון, וצה"ל מפציץ מתקנים אסטרגיים של חיזבאללה...

matan115

New member
מספר דברים בתגובה למה שנאמר

אנחנו יודעים טוב מאוד להאשים את כולם, להיראות מסכנים ולהגיד שכולם העולם נגדנו אבל עם כל הכבוד המצב לא כך. זה נכון שלאיחוד האירופאי יש אינטרסים, כמו לכל מדינה, אבל זה לא מה שקובע מדיניות- האינטרס של האירפואים העיקרי הוא לא הנפט אלא מניעה של מלחמת עולם נוספת שתביא בוודאות לסוף העולם המוכר לנו!!! במקום לשחק אותה תמימים ולחשוב שאנחנו תמיד בסדר צריך לחשוב קצת שאולי האירופאים לא תמיד נגדנו, העולם לא שונא אותנו, ושאנחנו לא לבד במאבק נגד הטרור!...האירופאים והעולם מתחילים להסתגל ולהכיר את המציאות החדשה, מציאות הטרור שלנו מוכרת היטב ואם ישנה הססנות עכשיו תיראו שבעתיד יהיה איחוד ויסכימו עם ישראל- זה מה שדוברי משרד החוץ מנסים להדגיש- מהסתכלות שלי בערוצים הזרים וראיונות עם דוברי משרד החוץ מודגש הצורך בתגובה ישראלית קשה משום שכל ממשלה בעלת שיקול דעת הייתה מגיבה כך אם עריה היו נתונות תחת איום תמידי של רקטות וטילים. עכשיו בנושא קשור יש לי שאלה, ישראל פירסמה היום שהפגיעה בסטי"ל שלנו היתה מטיל איראני ושלא פחות מאשר 100 חיילי המהפכות האיראנים מוצבים בלבנוןומכוונים עוד אלפי טילים כאלו- האם זו היא לא מלחמה ישירה של איראן כלפי ישראל??האם ישראל לא יכולה ללכת לאו"ם ולדרוש התערבות בינ"ל בטענה שאיראן הכריזה ומנהלת מלחמה כלפי ישראל??

מספר תגובות :)

רשמתי פה באחד הודעות על הטיל "תולעת המשי" בתרגום פשוט לעברית, שפגע באונית הדגל של חיל הים, מדגם סער 5, הטיל המדובר הוא C-802 או Silkworm,הטיל תוכנן על ידי הסינים והוא מיוצר בכמות תעשייתית באיראן. משמרות המפכה האירנית עושות שימוש נרחב בטיל, הוא נחשב לבין טילי החוף - ים הטובים ביותר שקיימים היום בעולם... המרחק שהוא גומע בקלות היא עד 120 וחמוש בראש נפץ בסביבות 150-200 ק"ג, העובדה שיש לחיזבאללה את הטיל הזה משנה מבלי היכר את הזירה הימית, אחת היתרונות של הטיל הוא שסיכויי הירוט הם אפסיים ומכון החומרים וצורתו הזיהוי ברדאר הוא כמעט ובלתי אפשרי. בעניין משמרות המהפכה, ידוע שאיראן מספקת גיבוי לוגיסיטי, כלכלי וצבאי לחיזבאללה, בין השאר כל משמרות המפכה ביצרו את הקו התצפית הראשון של חיזבאללה מול גבול הצפון, הפכו אותם למוצבים בעלי צביון טכנולוגי לאיסוף וקליטת נתונים שונים... לכן סביר מאוד להניח שיש שם אנשי משמרות המפכה. והאו"ם... האו"ם הוא מגרש המשחקים של מדינות בעולם, החלטות הבאמת חשובות לא נופלות שם, אלא בבירות אחרות בעולם... האו"ם מעולם לא מנע או עזר למנוע קונפליקט צבאי, במקרה הטוב עזר לצמצם נפחי פעילות וגם זה דיי נדיר

ne ro

New member
הדעה שלי

אז ככה, תראו אני לא חושב או סבור שיש קשר בין הטרור האיסלמי בשאקר העולם לבין הכיבוש הישראלי בשטחים ( והטרור שנובע ממנו. מצד שני, אני לא מסכים עם דברי ליווינגסטון ( שהאשים את ישראל בשורש הבעיהבין האיסלם הרדיקלי למערב ).. אני מגנה טרור מכל סוג וסוג, בלי קשרק לנסיבות אבל אני חושב שהכיבוש הישראלי בשטחים והיחס לפלסטינים גרוע מהטרור הפלסטיני.. אם אתם חושבים שאני יותר ביקורתי כלפי הכיבוש מאשר כלפי הטרור אז ממש לא..

למעלה