אירוחי היום ב
אנשים

אנחנו קראנו את 35 במאי ואת מרד החיות של קסטנר

שניהם זכו להצלחה מרובה פה. חוץ מזה אנחנו קוראים את סדרת ספרי נרניה, ועכשיו, תוך כדי, הוא נשבה בקסמו של הארי פוטר (בחיי שלא התכוונתי שהוא ייחשף להארי פוטר בגיל כ"כ מוקדם, אבל לא רק שהוא נחשף, הוא מעריץ נלהב, נהנה מאוד מהספר וכבר צפה בשני הסרטים הראשונים).

אה, וגם דני דין, כמובן.

יונתן מתגלגל מצחוק מהספרים האלה, הסיפורים די פשוטים והשפה עשירה (כי הם נכתבו לפני 30 שנה בערך).

נטעטע

New member
ואללה, הארי פוטר?

מורן נורא רוצה, הוא כבר ראה את כל הסרטים, אבל מכיוון שלא קראתי את הספרים לא חשבתי שהם מתאימים. דרך אגב, סוכריה, אני רואה שיש לכם הספקים, כמה את מקריאה כל ערב? לפי זמן? לפי פרקים?

בד"כ פרק בערב.

כשאין לי כח - או ספר קצר (למשל מהסדרה של הממציאים שהוא נורא אוהב - יש ספר על האחים רייט וספר על גלילאו), או שניים-שלושה עמודים מהפרק הבא.

נטעטע

New member
זה מה שאנחנו קוראים

כנראה שהפרקים אצלכם יותר ארוכים
סתם, כנראה שאנחנו מדלגים על הרבה ימים, למשלבסופ"ש בד"כ לא יוצא לנו לקרוא.

גם אנחנו עושים הפסקות

מדלגים לפעמים לספר אחר, או "מחליפים הורים" (בד"כ רון מקריא לתמרה ואני ליונתן - כשמחליפים הורים בד"כ גם מתחלפים הספרים לפי הסגנון של כל אחד מאיתנו). זה חלק מהכיף

../images/Emo26.gif ואפרופו ספרי ילדים ../images/Emo36.gif

הכפתור קיבלה ליומולדת מחבריה בגן בעיקר ספרים, חלקם לא היו ממש מוצלחים והחלפתי. לקחתי בין השאר את מקבץ האגדות של ה.כ.אנדרסן ואת מקבץ האגדות של האחים גרים. מה זה הקטע הזה עם המוטיב החוזר בכל האגדות האלו? למה תמיד האם מתה ואת הילדים מגדלת איזו אם חורגת מרשעת ומכשפתית? אני זוכרת במעומעם משהו מהקורס בפסיכולוגיה התפתחותית (הסיליבוס הורכב ברובו מהספר של ב.בטלהיים), אבל אני לא זוכרת את התאוריה שלו לגבי האם החורגת. מי יאיר את עיני? לבנה? סוכריה?

שושי @:-)

New member
נתקלתי בבעיה הזו בדיוק השבוע

אורית ראתה סינדרלה... ושם יש כמו בכל האגדות אמא חורגת מכשפה ומרשעת אני נסיתי להבין דרך שאלות מה אורית מבינה לגבי האמא החורגת אורית סיפרה לי שאמא של סינדרלה מתה ואז זו דודה שלה המרשעת
....... והיא התעקשה שזו לא אמא שלה אמא לא יכולה להיות מכשפה ומרשעת
חייבת לציין שיש לי בעיה קשה עם כל הסיפורים האלו

צודקת, היפיופה שלך

ילדים כנראה תופסים אחרת מאיתנו את הסיפורים האלו. מאוד אהבתי אותם כשהייתי ילדה קטנה, ואני לא זוכרת שמשהו זעזע אותי (וספרו לי את כל הסיפורים האלו). היום המוטיב הזה נראה לי, אפעס, פתולוגי משהו.

גאיה100

New member
לא יודעת מה התאוריות שמאחורי

אבל סיפורי האגדוץ האלו עושים לי רק רע. ביומולדת של גולי רציתי לספר את עמי ותמי, אחרי ששחזרתי את הסיפור, חטפתי פיק ברכיים- אמא חורגת מצווה על האבא להיפטר מילדיו ביער, מכשפה אחת רעה נכנסת לסיפור, מפטמת את עמי כדי שישמין (כך שיהיה מה לאכול), עמי חכם ונותן לה למשש עצם בכל יום, המכשפה נזרקת לתנור בסוף הסיפור....... .......מלתעות ופרדי קרוגר לא הצליחו להפחיד אותי כמו הסיפור הזה. אגדות לילדים? מה עבר לאחים גרים בראש כשהם כתבו את זה? אני בעד אליס הפיה...יותר עדיף

הם לא כתבו את זה לילדים

האגדות האלה היו מסופרות בע"פ למבוגרים בלילות החורף הקרים באירופה, האחים גרים רק העבירו הכל לכתב, ואחרי שספרים הפכו ל(כמעט) נחלת הכלל כבר הגיעה המהפכה התעשייתית ולמי היה זמן לשמוע סיפורים? רק לילדים הקטנים...

גאיה100

New member
השכלתי../images/Emo22.gif

את האחים גרים החזרתי לחנות. אנדרסון נשארו אבל נזנחו בצד.

אלהלי

New member
רוצה את ההסבר האנתרופוסופי??.

הכל סמלים שאנחנו לא מבינים ..ולילדים עובר משהו אחר.. היער הצפרדע וכו.. ולכן זה לא היה טראומתי עבורך כמובן שיש להתאים את האגדות לגיל הילד

אם אני זוכרת היטב התאוריה היא

שהאגדות מאפשרות לנו לעשות השלכה של כל הרגשות השליליים שאנחנו מרגישים כלפי האמא לאמא החורגת. לא מקובל לשנוא את האמא שלך, או לחשוב שהיא חותרת תחתיך. האמא החורגת - זה קל יותר.

כשתמרה רואה אמא שכועסת על הילדים שלה

היא תמיד אומרת "היא בטח האמא החורגת שלהם..."
אני כבר לא מדברת על ה"חיות החורגות" שלה.

לבנה123

New member
זה גם מה שאני זוכרת.

משהו על זה שקל להשליך רגשות קשים שקיימים כמובן גם כלפי האם על אם שהיא חורגת.

יעלה239

New member
כל האגדות הקלסיות ככה

וכולנו גדלנו עליהם. גם אני שמתי לב שאלה לא ממש סיפורים לילדים ובכולם מוטיב הרשע וההרג חוזר על עצמו: כיפה אדומה, שלגיה, סינדרלה, עמי ותמי ועוד אגדות "קסומות". משום מה, את הילדים זה לא מזעזע כמו שאותנו הגדולים.

נטעטע

New member
../images/Emo207.gifלשאלה - ארתור והמומינים

מתאים לגיל 6? קיבלנו ספרים במתנה והמבחר היה ממש קטן, אז לקחנו אותו, נראה לכם מתאים, או שלתת לו לחכות? דרך אגב, אנחנו עכשיו בג'ימס והאפרסק הענקי ומאוד נהנים.

מתאים מאוד!

קראנו בנשימה עצורה.. הבעיה היחידה זה שהספר פשוט נגמר באמצע, ועדיין לא תורגם ההמשך! אז רצנו לראות את הסרט... לא אותו דבר, אבל משחרר קצת את הסקרנות

דוקטור דוליטל

הבייביסיטרית שלנו הביאה ספר על דוקטור דוליטל, עם הרבה פרקים ומעט ציורים. הילדים מאוד מאוד אהבו את הסיפור, שממנו קראנו שני פרקים כל לילה. עכשיו אנחנו קוראים את אחד הספרים בסדרה The Magic Tree House של מרי פופ-אוסבורן שנחשבת בארה"ב להיט עכשיו.

למעלה