אירוח ביום ג

רואה 6 6

New member
אירוח ביום ג

ביום ג יתארח אצלנו עומר לוין, מנחה התפתחות אישית למציאת זוגיות ומנהל את פורום NLP ודמיון מודרך של תפוז.
עומר יענה על שאלותיכם בנושא- איך למצוא זוגיות? וגם שאלות בנושא פיק אפ .
הרגישו חופשי לשאול שאלות גם אם אתם לא בטוחים שהן קשורות , ואתם מוזמנים להתחיל לשרשר אותן לכאן כבר עכשיו. עומר יתחיל לענות עליהן מחר משעה 10 והלאה.

רואה 6 6

New member
בוקר טוףף!!
אז השאלה הראשונה היא שלי

האמת שיש לי כמה אבל אני בדיאטה ואוכלת רק קצת.
Any way, ענין ה"משחקים" . תפיסתי האישית שאי אפשר בלי...קצת. טיפ טיפה. בהתחלה. אבל לא כאלה שנועדו להתעלל באדם שמולך ותו לא ,אלא הם גם ביטוי של חיזור ופלירט ו"מתאבן יצרים" בימיינו.
אנחנו לא חיים במאה ה19,כשנשים התעלפו בדרמטיות מול הגבר שאומר,"הנה הבאתי לך פרחים...הינשאי לי..." אנחנו גם לא ילדים שביטויי הרגש שלהם גולמיים .
אז למה יש התנגדות כזו? למה זה נחשב לא מוסרי?

ommerl

New member
שאלת שאלה מצויינת

השאלה היא למה אנחנו זקוקים למשחקים?

אני חושב שיש הנחה לפיה אם אני חושף את הקלפים שלי אז "נשרפתי". הבחורה לא תרצה אותי כי כביכול, כמו במשחק של חתול עם כדור צמר- נתתי לה את כדור הצמר ומעתה היא תשתעמם- ואותו דבר לגבי גברים (אני כותב מנקודת מבט של גבר כי אין מה לעשות- אני גבר. אבל זה עובד לשני הצדדים).

לדעתי זה לא נכון מכמה סיבות.
א- בתחילת האינטרקציה את עדיין לא יודעת אם את רוצה את הבחור לקשר רציני. את בסך הכל יודעת שאת נמשכת אליו חיצונית (בהנחה שזה המצב). כלומר- העניין שלך בו בשלב הראשון מבוסס על משהו שטחי ולכן את זקוקה להכרות מעט יותר מעמיקה כדי לדעת אם את מעוניינת בו. לכן אין שום קלף להסתיר. את לא רוצה אותו בתור חתן עדיין. רק סקרנית. אין פה קלף רציני לחשוף...

ב- לפעמים אנשים כל כך שומרים את הקלפים אצלם שהם לא זזים בכלל. לא יוצרים זוגיות. הבחור/בחורה לא מבינים מה הם רוצים בכלל. מגיעים לפורום בינו לבינה ושואלים למה הבחור ההוא לא מתקשר ולמה הבחורה ההיא משחקת אותה ביצ'ית אחרי הדייט והרבה פעמים התשובה היא שהבן אדם השני משחק יותר מידיי...

ג- משחקים נותנים לך ערך שלא קיים שם. לשחק אותה קשה להשגה או לשחק אותה מניאק מעלה את הערך שלך. אם אתה מניאק או שאת קשה להשגה- סימן שיש לך הרבה מחזרים ואם זה המצב- סימן שהערך שלך גבוהה.
הבעיה היא שזו הגדלה מזוייפת של הערך שלך על חשבון הבן אדם שמחזר אחריך. יש דרכים חיוביות להגדיל את הערך שלך- למשל להיות אישה חזקה, עצמאית, אינטליגנטית ובטוחה בעצמה. זה יגדיל את הערך שלך בלי לפגוע במחזר שלך.

ommerl

New member
עוד לגבי משחקים

את שאלת לגבי רק קצת משחקים, למען האמת- רק קצת זה לא ממש רע. זה לא הכרחי ליצירת זוגיות אבל זה לא פוגע מאוד.
&nbsp
יש גם שמשחקים הרבה משחקים.
הבעיה היא שהמשחק יוצר לצד השני דימוי שגוי לגבי מי שאת. אם המשחק הוא קיצוני אז הדימוי הוא מאוד שגוי.
&nbsp
אז אם מתחיל להיבנות משהו- הבסיס שלו הוא שקר.
&nbsp
זה כמו לשים איפור מאוד מאוד כבד שעושה שתיראי כמו מישהי אחרת. בזוגיות הגבר רואה אותך גם בלי איפור. מה יקרה אז? איך תסדרו בלי מסיכות?
&nbsp
התשובה הזאת פחות רלוונטית לך כי שאלת על קצת משחקים.. כתבתי אותה לטובת שאר הקוראים..

Skar FaSe

New member
- לא נכון!

בקשר ל:= ״ אם אתה מניאק או שאת קשה להשגה- סימן שיש לך הרבה מחזרים ואם זה המצב- סימן שהערך שלך גבוהה.״
מנסיון - בחורות אם ערך גבוהה - במקרה שהבחור מוצא - חן בעיינהה - לא משחקת משחקים ( בד״כ..) - היא תזרום וותנסה חהכיר אותך תוך - כדי תעשה לך מבחנים קטנים - ולא ( אבל) לא כדי להכשיך אותך - לגיטימי לגמרי
&nbsp
במקרה שתפוק לה קטעים - ותאכזב אותה- אז היא תבא לך במשחקים
כמו שאחת פעם אנמרה לי : if you treat me like a princes ~ i treat you like a prince
- !if you play games with me- well, i show you how its being played!

ommerl

New member
איך בדיוק זה לא נכון?

כנראה לא הסברתי נכון. לא אמרתי שאם אתה מניאק אז סימן שהערך שלך גבוהה. התכוונתי לומר, וכנראה זה לא היה ברור מספיק, שהסיבה שלהיות מניאק או קשה להשגה עובד לפעמים בחיזור כיוון שזה יוצר את הרושם שיש לך ערך גבוהה.
&nbsp
אני לא בעד כמובן כי זה לא ערך אמתי. זה רק למראית עין.

Skar FaSe

New member
- זה לא נקרא להיות מאניאק.

אם אתה לא תמיד פנוי בישביל הבחורה, בגלל שיש לך עיניינים, ואתה לא תמיד שם בישבילה, בגלל ש אתה עסוק במשהו שחשוב לך,או בתחביב או לא משנה במה, לא אומר שאתה קשה להשגה או מאניאק - זה אומר שיש לך חיים, ושאתה מתפקד באופן נורמאלי, והבחורה מעריכה את זe.
ואולי מכאן הספקולציה שלך : ״להיות מניאק, או קשה להשגה, עובד לפעמים בחיזור כיוון שזה יוצר את הרושם שיש לך ערך גבוהה.״
&nbsp
אני גם יכול להביא לך אותה בהפוכה :
&nbsp
א אתה מתקשר לבחורה 5- 6 פעמים ביום בתחילת ההיכרות,תמיד רוצה ומוכן לפגוש אותה, - יש מצב ש אתה מצטייר כאחד
&nbsp
needy,או,בטלן חסר חיים מתוסכל שמפתח בה תלות. - ויש מצב שזה עושה רושם לא טוב על הבחורה, והיחס משתנה בהתאם לכך.
&nbsp

ommerl

New member
אז אני אביא אותה בהפוכה

לא אמרתי שלשחק אותה קשה להשגה זה להיות מניאק. בשביל זה השתמשתי במילה "או" שמפרידה בינם ומעידה עליהם כשני דברים שונים...
"להיות מניאק *או* לשחק אותה קשה להשגה" ככה כתבתי.
&nbsp
גם לא אמרתי שאם יש לך עיסוקים אז אתה בהכרח מניאק או משחק אותה קשה להשגה.
&nbsp
אתה מתווכח איתי על דברים שלא אמרתי.
&nbsp
הספקולציה שלי היא לא ספקולציה. זה דבר ידוע. לא המצאתי את זה.
ובשורה התחתונה זה ממש לא משנה כי אני בכל מקרה טוען שאין צורך לשחק אותה קשה להשגה ואין צורך להיות מניאק.
&nbsp
לא להיות מניאק ולא להיות קשה להשגה זה לא אומר להתקשר 6 פעמים ביום.
&nbsp
לא חייב להיות קיצוני לכל כיוון. יש גם באמצע.

Skar FaSe

New member
כש - זה לא מוגזם

&nbsp
תלוי למה את קוראת ״משחקים״ (?) בתחילת ההיכרות זה אפילו לא כ״כך משחקים - זה משהו שיוצא טבעי של להכיר את
הבחור - או קצת לבחון אותו
כשזה מתחיל להיות מוגזם ובוטא - זה off
לדוגמk: כשהבחורה מתקשרת סתאם לדבר ואתה עונה לה שאתה לא יכול עכשיו ותתקשר אליה אח״כ - ואז כשאתה מתקשר היא לא עונה בכוונה ( בקטע הזה מבחינתי שתלך לחפש)
&nbsp
&nbsp

שאלה...

היי עומר,
&nbsp
הייתי רוצה לדעת איך יכול לעזור (אם בכלל) למצוא זוגיות?
באיזה טכניקות מהnlp היית משתמש.
&nbsp
תודה

ommerl

New member
שלום לך. תודה על השאלה

בעזרת NLP ודמיון מודרך ניתן להתגבר על מכשולים שונים בתהליך של מציאת זוגיות.
למשל, להרבה גברים יש פחד לגשת לבחורות כדי להכיר אותן. NLP יכל לשחרר את הפחד הזה.
&nbsp
הטכניקות הספציפיות פחות רלוונטיות אם את לא מכירה NLP. אני עושה שימוש בתהליכים שנוגעים להיסטוריה האישית, ואחר כך תהליכים שנועדו לשינוי במנגנון שמעלה את הלך הרוח שמהווה מכשול (למשל פחד).
&nbsp
בנוסף, חלק מהמכשולים למציאת זוגיות נובעים מתפיסת עולם מוגבלת או מכשילה. אני מלמד תפיסות עולם שמקדמות ועוזרות ומלמד תרגילים מעשיים שמרחיבים תפיסות עולם שונות. הרחבת תפיסות העולם בנוגע לזוגיות מאפשרת לך לראות אפשרויות שלא ראית קודם ובכך להרחיב את הארסנל היכרויות שלך ולהגביר את הסיכויים שתמצאי את האחד שלך.

אולי אתה יכול לתת טכניקה ספציפית לשחרר את העבר

אני קצת מכירה את התחום, מהספרים של ריצ'רד בנדלר.
&nbsp
ממה שאני קוראת בפורום, מהחברים שלי, ומעצמי אחד הדברים שחוסמים אותנו במציאת זוגיות זה קושי לשחרר את העבר/האקס וכו'.
&nbsp
יש טכניקה (פשוטה) שאתה יכולה להמליץ עליה?
&nbsp
תודה עומר!

ommerl

New member
במקרה שלך- אני ממליץ על תהליך שלא מופיע בספרים הקלאסיים שלהם

קושי לשחרר את האקסים- זה נחשב עבר קרוב.. תהליכי שינוי היסטוריה כבדים מיועדים לעבר הרחוק מאוד.
יש בספר frogs into princess תהליך שמתאים לעבר קרוב (הוא תחת הכותרת PTSD, אבל מתאים גם לקושי לשחרר את האקס) אם את רוצה לעשות אותו. הבעיה היא שלדעתי קשה לעשות אותו לבד אבל את מוזמנת לנסות, אם זה לא יועיל זה בוודאות לא יזיק.
&nbsp
כן אפשר ללכת עם זה רחוק ולחפש את תכונת האופי שלך שגורמת לקושי לשחרר את האקסים, אבל זה תהליך ארוך, מעמיק, שדורש איש מקצוע כי זה יכל ללכת לכל כך הרבה כיוונים.
אני חושב שהכי נכון לך זה להתמקד בעבר הקרוב ולשנות באמצעות טכניקת קוו זמן.
&nbsp
לפני הטכניקה אני רוצה לספר לך משהו קצת אישי. גם לי הייתה פרידה קשה מאוד. ובמקום לחכות ולתת לזה לחלוף כפי שעשיתי בעבר ניסיתי לפתור את זה בעצמי.
&nbsp
הפתרון הגיע בין השאר מכמה תובנות. תראי אם את מתחברת אליהן: הבנתי שהקושי והכאב נובעים מזה שעדיין אהבתי אותה אבל היא לא אהבה אותי. הבנתי שאהבה זה רגש חיובי ולכן קשה לי לשחרר אותו. בנוסף הבנתי שזה בסדר שאני עדיין אוהב אותה, זה לא אומר שאני צריך לסבול. שחררתי בשלב ראשון מהסבל. המשכתי לאהוב אותה בלי לסבול מזה (זה לא היה מאה אחוז כמובן, אבל זה עזר בכמה וכמה רמות לשחרר).
&nbsp
בשלב הבא שמעתי על מחקר שגילה שבמוח יש מנגנון שאחראי על אהבה רומנטית וגילו שהמנגנון הזה יכל להיות פעיל כלפי בת זוג אחת או שתיים במקביל בלבד. אז הבנתי שכשאני אתאהב מחדש- האהבה לאקסית תעלם. זה גם גרם לי לשחרר את התקיעות ולחפש זוגיות חדשה ואכן כך היה. ברגע שמצאתי את אהובת ליבי הנוכחית והמדהימה, הרגש כלפי האקסית נעלם. אני זוכר שאהבתי אותה אבל כבר לא מרגיש את זה.
&nbsp
ועכשיו, עם התובנות האלה גשי אל הטכניקה הפשוטה הזאת: דמייני את קוו הזמן שלך. קוו שמתאר את קורות חייך ואת העתיד שלך.
&nbsp
אחר רחפי מעל קוו הזמן- אחורה בזמן (אם יש לך פחד גבהים תשני את הריחוף למשהו אחר- נסיעה, שייט, כל דבר אחר. אבל בגדול הכי נוח לעשות את זה עם ריחוף).
&nbsp
תגיעי לפרידה מהאקס ותמקמי את עצמך מעל לפרידה והרבה לפניה. כלומר שאם היה לך צל הוא היה נופל על נקודת זמן לפני הפרידה אבל הפנים שלך לכיוון ההווה ואת יכולה לראות את הפרידה מהמקום שבו את נמצאת.
תבדקי איפה נמצאת הרגשת הקושי (נקרא לזה כרגע קושי, למרות שזה יכל להיות כאב או כל דבר אחר שאת רוצה לשחרר).
&nbsp
בשלב זה אם את עדיין מרגישה את הקושי סימן שמבחינת המיקום שלך בקוו הזמן- לא הלכת מספיק אחורה.תסתמכי על האינטואיציה שלך ותחזרי אחורה עד שזה מרגיש לך נכון.
&nbsp
כשאת ממוקמת במקום הנכון, ייתכן שתרגישי שהקושי כבר נעלם, אבל לא נסתפק בזה. רחפי למיקום שהוא בדיוק מעל הפרידה מהאקס ותשאלי את עצמך: איזה תובנות אני צריכה ללמוד מהאירוע הזה כדי לשחרר את הקושי בקלות וללא מאמץ?
&nbsp
אם את רוצה את מוזמנת לרשום את התובנות שעולות לך. יעלו לך תובנות באופן אינטואיטיבי. תני להן לעלות. אפילו אם בהתחלה הן נשמעות מוזרות. תשדלי שהן יהיו מנוסחות על דרך החיוב ולא על דרך השלילה ('החיים טובים' ולא: 'החיים לא רעים').
&nbsp
היכנסי, מצויידת בתובנות, לתוך האירוע ותבדקי מה קורה לקושי. לאן הוא נעלם.
&nbsp
מכאן, רחפי חזרה למעלה ולכיוון ההווה. שחררי את הקושי בעזרת התובנות בכל מקום מרכזי שבו הוא עולה עד שתגיעי להווה. מהווה תמשיכי לזמן לא מוגדר בעתיד ותשחררי שם גם קושי. ואז תציירי לך תמונה שמייצגת את הזוגיות שאת רוצה ותני לה לנחות בעתיד שלך. זה יהווה לתת המודע שלך מעיין מגדלור שיכוון אותו בצעדיך.
&nbsp
לפני שאת ניגשת לתהליך אני ממליץ לך לרשום בנקודות את השלבים שלו כדי שיהיה לך מעקב. הרעיון הבסיסי שלו הוא ניתוק מהקושי על ידי ריחוף, ארגון מחדש של התפיסה לגבי הקושי על ידי תובנות, ואז פתירת הקושי על ידי חיבור אליו ביחד עם התובנות. עקרון זה יעזור לך להבין מה את עושה תוך כדי.
&nbsp
אם זה לא מצליח לך- אל תתייאשי. קשה מאוד לעשות תהליכי NLP לעצמך. מאוד מאוד.
&nbsp
ודבר אחרון- אם את לא רוצה ללכת לאיש מקצוע אבל כן מוכנה לסכן כמה גרושים, אני מכיר מישהו שמעביר תהליכי NLP בקובצי אודיו והוא יצר משהו ספציפי להתגברות על האקס. במקום לשלם לו על תהליך של 1X1 את יכולה לקנות ממנו רק את הקובץ אודיו. אני לא חושב שזה יעלה יותר ממאה שקלים. החיסרון היחיד הוא שזה באנגלית. את לא צריכה להיות דוברת אנגלית אבל כן להכיר את רוב המילים שהוא משתמש בהן. לדעתי זה סיכון ששווה לשקול. אני יכל לשלוח לך לינק במסר פרטי אם תרצי.

באמת מעניין

וגם עכשיו הבנתי מה הכוונה ריפוי בעזרת הדימיון.

השאלה שלי היא מה קורה אם הצל או נקודת הקושי היא מהלידה ולא אירוע ספציפי.
אני יכולה להזכר בקושי שיש לי היום כבר מבגן ילדים...

ommerl

New member
גם לזה יש פתרון

קודם כל, יש את תהליך שינוי היסטוריה קלאסי של NLP שיעיל לאירועים שהחלו בעבר הרחוק מאוד. זה יכל להיות אפילו גיל 4.
בדרך כלל לא מגיעים לשלב שלפני רכישת השפה עם התהליך הזה.
&nbsp
התהליך הזה יעיל ברוב רובם של המקרים שבהם יש צורך לגעת בהיסטוריה האישית.
&nbsp
כשאת הולכת לאיש מקצוע הוא מעביר את התהליך במצב של רגיעה- דהיינו גלי אלפא. במצב כזה, ובהנחה שיש אמון בינך למטפל, את יכולה להגיע לאירועים שאת אפילו לא זוכרת. לאירועים שלא ידעת שהיו. אחד מהם הוא האירוע המחולל ובו יתרחש השינוי.
&nbsp
פתרון נוסף זה תהליך של תרפיית קוו הזמן. תרפיית קוו הזמן זה תהליך כמעט ללא תוכן. הוא לא מתאים לאנשים שאוהבים להיזכר, לחוות, ולהרגיש שנעשה שינוי באופן מודע. זה תהליך שדורש הרבה הסתמכות על אינטואיציה ומטפל מאוד מאוד בטוח בעצמו שיכול להדריך אותך בדיוק למקום הנכון בכל שלב של התהליך. מטפלים שלא בטוחים בעצמם נוטים להסתמך על השכל המודע שלהם ועם תהליך קוו הזמן- זה בעייתי.
&nbsp
התהליך שנתתי בהודעה הקודמת- מבוסס על קוו זמן. אפשר לעשות אותו באופן מודע יותר עבור אירועים מהעבר הלא רחוק.
&nbsp
בשביל אירועים מהעבר היותר רחוק- עדיף להיעזר באיש מקצוע.
&nbsp
בקשר ל-אם זה לא אירוע ספציפי- אז זה כן. זה תמיד אירוע ספציפי. אירוע שבשילוב עם נטייה גנטית הוביל לפרשנות מסוימת שייצרה את ההתנהגות שהיום היא כבר לא רצויה. אם את כרגע לא חושבת שזה אירוע ספציפי זה מפני שאת לא זוכרת את האירוע, וזה הגיוני מאוד. רוב האנשים לא זוכרים באופן מודע אירועים שקדמו לגיל 6. יותר מזה- את זוכרת אירועים מלפני ארבע שנים? הזיכרון היומיומי שלנו לא כזה טוב. במצב של רגיעה אפשר לגלות הרבה דברים מהזיכרון. בדומה לאופן שבו משחזרים זיכרון תחת היפנוזה.

למעלה