במקרה שלך- אני ממליץ על תהליך שלא מופיע בספרים הקלאסיים שלהם
קושי לשחרר את האקסים- זה נחשב עבר קרוב.. תהליכי שינוי היסטוריה כבדים מיועדים לעבר הרחוק מאוד.
יש בספר frogs into princess תהליך שמתאים לעבר קרוב (הוא תחת הכותרת PTSD, אבל מתאים גם לקושי לשחרר את האקס) אם את רוצה לעשות אותו. הבעיה היא שלדעתי קשה לעשות אותו לבד אבל את מוזמנת לנסות, אם זה לא יועיל זה בוודאות לא יזיק.

כן אפשר ללכת עם זה רחוק ולחפש את תכונת האופי שלך שגורמת לקושי לשחרר את האקסים, אבל זה תהליך ארוך, מעמיק, שדורש איש מקצוע כי זה יכל ללכת לכל כך הרבה כיוונים.
אני חושב שהכי נכון לך זה להתמקד בעבר הקרוב ולשנות באמצעות טכניקת קוו זמן.

לפני הטכניקה אני רוצה לספר לך משהו קצת אישי. גם לי הייתה פרידה קשה מאוד. ובמקום לחכות ולתת לזה לחלוף כפי שעשיתי בעבר ניסיתי לפתור את זה בעצמי.

הפתרון הגיע בין השאר מכמה תובנות. תראי אם את מתחברת אליהן: הבנתי שהקושי והכאב נובעים מזה שעדיין אהבתי אותה אבל היא לא אהבה אותי. הבנתי שאהבה זה רגש חיובי ולכן קשה לי לשחרר אותו. בנוסף הבנתי שזה בסדר שאני עדיין אוהב אותה, זה לא אומר שאני צריך לסבול. שחררתי בשלב ראשון מהסבל. המשכתי לאהוב אותה בלי לסבול מזה (זה לא היה מאה אחוז כמובן, אבל זה עזר בכמה וכמה רמות לשחרר).

בשלב הבא שמעתי על מחקר שגילה שבמוח יש מנגנון שאחראי על אהבה רומנטית וגילו שהמנגנון הזה יכל להיות פעיל כלפי בת זוג אחת או שתיים במקביל בלבד. אז הבנתי שכשאני אתאהב מחדש- האהבה לאקסית תעלם. זה גם גרם לי לשחרר את התקיעות ולחפש זוגיות חדשה ואכן כך היה. ברגע שמצאתי את אהובת ליבי הנוכחית והמדהימה, הרגש כלפי האקסית נעלם. אני זוכר שאהבתי אותה אבל כבר לא מרגיש את זה.

ועכשיו, עם התובנות האלה גשי אל הטכניקה הפשוטה הזאת: דמייני את קוו הזמן שלך. קוו שמתאר את קורות חייך ואת העתיד שלך.

אחר רחפי מעל קוו הזמן- אחורה בזמן (אם יש לך פחד גבהים תשני את הריחוף למשהו אחר- נסיעה, שייט, כל דבר אחר. אבל בגדול הכי נוח לעשות את זה עם ריחוף).

תגיעי לפרידה מהאקס ותמקמי את עצמך מעל לפרידה והרבה לפניה. כלומר שאם היה לך צל הוא היה נופל על נקודת זמן לפני הפרידה אבל הפנים שלך לכיוון ההווה ואת יכולה לראות את הפרידה מהמקום שבו את נמצאת.
תבדקי איפה נמצאת הרגשת הקושי (נקרא לזה כרגע קושי, למרות שזה יכל להיות כאב או כל דבר אחר שאת רוצה לשחרר).

בשלב זה אם את עדיין מרגישה את הקושי סימן שמבחינת המיקום שלך בקוו הזמן- לא הלכת מספיק אחורה.תסתמכי על האינטואיציה שלך ותחזרי אחורה עד שזה מרגיש לך נכון.

כשאת ממוקמת במקום הנכון, ייתכן שתרגישי שהקושי כבר נעלם, אבל לא נסתפק בזה. רחפי למיקום שהוא בדיוק מעל הפרידה מהאקס ותשאלי את עצמך: איזה תובנות אני צריכה ללמוד מהאירוע הזה כדי לשחרר את הקושי בקלות וללא מאמץ?

אם את רוצה את מוזמנת לרשום את התובנות שעולות לך. יעלו לך תובנות באופן אינטואיטיבי. תני להן לעלות. אפילו אם בהתחלה הן נשמעות מוזרות. תשדלי שהן יהיו מנוסחות על דרך החיוב ולא על דרך השלילה ('החיים טובים' ולא: 'החיים לא רעים').

היכנסי, מצויידת בתובנות, לתוך האירוע ותבדקי מה קורה לקושי. לאן הוא נעלם.

מכאן, רחפי חזרה למעלה ולכיוון ההווה. שחררי את הקושי בעזרת התובנות בכל מקום מרכזי שבו הוא עולה עד שתגיעי להווה. מהווה תמשיכי לזמן לא מוגדר בעתיד ותשחררי שם גם קושי. ואז תציירי לך תמונה שמייצגת את הזוגיות שאת רוצה ותני לה לנחות בעתיד שלך. זה יהווה לתת המודע שלך מעיין מגדלור שיכוון אותו בצעדיך.

לפני שאת ניגשת לתהליך אני ממליץ לך לרשום בנקודות את השלבים שלו כדי שיהיה לך מעקב. הרעיון הבסיסי שלו הוא ניתוק מהקושי על ידי ריחוף, ארגון מחדש של התפיסה לגבי הקושי על ידי תובנות, ואז פתירת הקושי על ידי חיבור אליו ביחד עם התובנות. עקרון זה יעזור לך להבין מה את עושה תוך כדי.

אם זה לא מצליח לך- אל תתייאשי. קשה מאוד לעשות תהליכי NLP לעצמך. מאוד מאוד.

ודבר אחרון- אם את לא רוצה ללכת לאיש מקצוע אבל כן מוכנה לסכן כמה גרושים, אני מכיר מישהו שמעביר תהליכי NLP בקובצי אודיו והוא יצר משהו ספציפי להתגברות על האקס. במקום לשלם לו על תהליך של 1X1 את יכולה לקנות ממנו רק את הקובץ אודיו. אני לא חושב שזה יעלה יותר ממאה שקלים. החיסרון היחיד הוא שזה באנגלית. את לא צריכה להיות דוברת אנגלית אבל כן להכיר את רוב המילים שהוא משתמש בהן. לדעתי זה סיכון ששווה לשקול. אני יכל לשלוח לך לינק במסר פרטי אם תרצי.