אירוח ביום רביעי 25/5

oshiko

New member
מירי, לצערי האירוח נגמר ../images/Emo10.gif

אני לא חושב שציפי תראה את השאלה, היא לא נוהגת לגלוש בפורום באופן קבוע. אני מקווה שיהיה לנו עוד אירוח פסיכולוגי.

oshiko

New member
כל אירוח הוא אירוע חד פעמי

שאני צריך לארגן ולתאם עם שלטונות "תפוז". יש לה ספר "הורים מתגייסים", אולי היא מדברת שם על זה. חוץ מזה אם יש לך רעיון לגבי פסיכולוג/ית שמוכן/ה להיות נוכח/ת כאן באופן תדיר אני מאד אשמח (אני לא חושב שציפי מוכנה לזה). הבעיה היא שזו הפרנסה שלהם (אם כי הפורום גם יכול לתת פרסום).

dubonet1

New member
אירוח פסיכולוגים בפורום

נכון אתה צודק שאינם מוכנים לעשות זאת בהתנדבות אך החשיפה לקהל יכולה בהחלט לספק להם תעסוקה לא מעטה. אני מתנדבת בעמותת ידיד שזה סיוע משפטי לנזקקים וגם אלינו מגיעים עורכי דין בהתנדבות הם גם עוסקים בשכר מצווה וגם נחשפים לקהל פוטנציאלי לכן אחד מפרה את השני ואני גם מכירה מרצים שמגיעים למשפחות חד הוריות גם בהתנדבות וגם מאותם טעמים אם אשמע אדאג להודיע מיד. על כל פנים תודה.

oshiko

New member
../images/Emo51.gif לציפי על האירוח המוצלח

עקבתי ממרחקים, תוך כדי עבודה, בעניין רב. נקווה לשיתוף פעולה מוצלח גם בעתיד. תודה בשם כל הפורום והאורחים.

סמדר בנ

New member
אופסס - כרגע גיליתי שלא אוכל להיות

בזמן האירוח - לא אהיה ליד מחשב. שאלה שכרגע מציקה לי - איך עוזרים לילד בהתלבטות בתקופת המיונים וכיצד מקלים עליו את ההמתנה לתשובות? ההתלבטות שאני מדברת עליה היא כשיש מספר אופציות (זה המצב שביתי נמצאת בו כרגע )וישנם מיונים שמבקשים בהם לתת תשובה אם מעונינים או לא. מצד אחד, תשובה שלילית חוסמת את האופציה, ומצד שני - לפעמים עדיין אין תשובה ממיון אחר שיותר רצוי למלש"ב ואז אם אומרים "כן" ומתקבלים זה חוסם את התפקיד האחר היותר נחשק. מכיון שלא אהיה בזמן האירוח, ארחיב עוד קצת בתקווה שציפי גון-גרוס תתייחס לנושא זה, וסליחה על אריכות המסר - אני למשל המלצתי לביתי לתת תשובה חיובית ליחידה מסוימת שמינה אותה. היא מחכה לתשובות ממיון אחר שהיא יותר רוצה ולכן אמרה שהיא לא מסוגלת לתת תשובה חיובית כשהיא לא ממש רוצה את זה (ןזה כמובן הגיוני). מצד שני, הפחד שלי הוא שאם היא לא תתקבל לתפקיד שהיא רוצה אז היא תישאר קירחת מכאן ומכאן. המלצתי לה גם להתקשר לקצין שראיין אותה ולהגיד לו בכנות את הקושי שלה במתן תשובות - מצד אחד זה מראה על כנות ואולי משאיר פתח, ומצד שני גם אם זה יפסול אותה זה עדיף לדעתי על לא לתת תשובה בכלל. בקיצור - הרבה התלבטויות מול הלא נודע - כיצב מתמודדים עם זה?

איך מתמודדים בחכמה בתקופת המיונים

שלום לך, אכן תקופת המיונים יש בה הרבה אי וודאות, הנובעת הן מעצם השינוי המתקרב (גיוס ויציאה מהבית) והן מריבוי האפשרויות להצבה, כאשר למעשה המתגייס לעתיד לא יודע הרבה על כל אחת מהן. מה גם שיש לחץ קבוצתי בבית הספר, לרוב, ובדיקה הדדית - מי קיבל הצעות "שוות" ומי פחות. יש יחידות שמיון אליהן ומתן תשובה חיובית על ידי המתגייס סוגרת את האפשרות בפני מיונים אחרים (כך למשל בחלק ניכר מיחידות המודיעין) ויש יחידות שאליהן אפשר להתמיין במקביל. אני בהחלט מסכימה איתך ששיחה גלויה עם הקצין שמין את ביתך - תספק לה יותר מידע. הן לגבי הבילעדיות שדורשת אותה יחידה (כלומר - אם אמרת לנו כן - כל השאר נסגר בפניך) והן לגבי עצם התפקיד, ואף לגבי האפשרות להשהות את התשובה זמן מה עד שיגיעו תשובות אחרות. בהצלחה ציפי גון גרוס

למעלה