הי ג'סיקה
אני מניחה שכאשר את כותבת "כל מה שפעם היה "להיט", בלתי מושג כבר איבד מקסמו, הכל "זמין" לו" את מתכוונת לכך שדניאל מעדיף לזחול ולעבור ממקום למקום, מחפץ לחפץ, מצעצוע לצעצוע וכמעט אינך רואה אותו מתעכב או נשאר להתעסק בחפץ אחד לאורך זמן. התופעה הזו אופיינית מאד לגיל זה. העיסוק המרכזי כעת הוא בפיתוח היכולות של המוטוריקה הגסה. הגילוי של היכולת להגיע ממקום למקום מלהיב והסקרנות רבה. בדרך כלל בשלב הזה תינוקות מנסים לפתוח מגירות, לבדוק חפצים שמונחים על שולחנות נמוכים , לחקור את מושגי העומק, והגובה תוך טיפוס על ספות נמוכות, מדרגות ונסיונות ירידה מהם. ישיבה בלול עם צעצוע משעממת ועדיף לנסות להתרומם לעמידה או ללכת תוך החזקה במעקה הלול. חשוב לי להדגיש שפעילות של מוטוריקה גסה היא פעילות חשובה ונחשבת ל"תעסוקה". בתחום המוטוריקה הגסה הייתי מעודדת זחילות מאתגרות כמוזחילה על כריות או פופים, מעברי מכשולים, זחילה במנהרה וכד'. משחקים שיכולים לרתק את התינוק ( שוב, נא לא לצפות לזמן ארוך) הם קופסאות שמכילות חפצים קטנים כמו דיסקיות, פוגים, פיסות בד במרקמים שונים וכד'). תינוקות בגיל זה עדיין לא יודעים להחזיר חפצים לקופסאות אך הם נהנים מאד לרוקן את תוכנן. עוד בנושא קופסאות: תינוקות אוהבים מאד להיכנס לקופסאות, או לשבת בהן כשמבוגר מניע ומסיע אותם. לצורך זה אפשר להשתמש בכל ארגז קרטון פשוט. את אותו ארגז אפשר לנצל גם לבניית מנהרה פשוטה ע"י פתיחת התחתית של הארגז. אני מוצאת שכלי נגינה פשוטים מושכים מאד תינוקות בגיל זה. אינני מתכוונת דווקא לכלי הנגינה הפלסטיקיים הצבעוניים היעודיים לתינוקות אלא גם ובמיוחד לכלי נגינה מסורתיים כמו קערה טיבטית ( בהשגחה בלבד), גונג, רעשנים מסוגים שונים , קסילופון וכד'. כלי נגינה אוטנטיים עשויים מחומרים טבעיים ומשמיעים צלילים נהדרים . פעילות של הורה ותינוק : משחקי אצבעות. ישיבה ורכיבה על הברכיים של ההורה פיצוץ בועות סבון שההורה מפריח . הקפצות בישיבה טיסה ב"אוירון" על הברכיים של ההורה השוכב על גבו. לא כתבתי כאן על צעצועים התפתחותיים מחנויות לצרכי תינוקות מפני שבכל חנות תוכלי לקבל יעוץ לגביהם. חשוב רק לציין שעל האריזות רשום טווח גילאים שלהם מתאים הצעצוע ולכן אם למשל תקני מגדל טבעות, אל תצפי בשלב זה להשחלת טבעות על המגדל אלא רק להסרתן. מכל מקום אני עדיין מחבבת יותר צעצועים מחומרים טבעיים או צעצועים מתוצרת בית. תהנו...