אירוח בנושא התפתחות פעוטות ותינוקות-שאלות

פרלמנים

New member
../images/Emo41.gifלגבי לייכטפוס אם אינני טועה גיל הילד הוא:

בערך בן שנה וחודש או שנה וחודשיים. מקווה שעזרתי לתת תשובה. ג'סיקה

בת כמה רוני?

האם נגמלה מחיתולים? מתי? מה היא אוכלת? כמה היא שותה? וכשכן עושה קקי, איך זה קורה ואיפה ( בסיר, בחיתול, לידכם או הולכת לפינה) וכיצד מתנהגת ( האם בוכה?) איך נראיית הצואה? קשה מאד?

Anna 0310

New member
רוני בת שנתיים

עוד לא גמלתי אותה - רוצה לעשות את זה בקייץ... אוכלת הכל - במצב רגיל יש לה יציאות פעם - פעמיים ביום (בטיטולים). עושה את זה בכל מקום, איפה שזה תופס אותה. עכשיו היציאות קשות מאוד - אבל זה קורה פעם בשלושה ימים - מה הפלא... היא בוכה ומבקשת לעלות על הידיים כל פעם שמרגישה שהיא צריכה קקי. אבל ברגע שהיא יודעת שזה עבוד ואי אפשר להתאפק יותר ומתחילה לעשות קקי - היא לא בוכה, כלומר אני לא חושבת שזה כואב לה. אני דואגת שתשתה יותר...

תשובה

התיאור של בעיה התנהגותית שתיארת בשאלה הראשונה מתאים יותר לגיל שבו כבר גומלים מחיתולים והילד חושש הופך למודע וחושש" לאבד" חלק מהגוף שלו . בכל מקרה אני מציעה לא לחשוב על גמילה עד שהעניין יסתדר. את מתארת יציאות קשות בכי וחיתולים עדיין. לי זה נשמע כמו קושי פיסי ולא התנהגותי ( אם כי אינני מומחית בעניין ההתנהגותי). הייתי מציעה להעזר גם בהדרכת תזונאית ( את יכולה להעלות את השאלה בפורום התפתחות תינוקות ופעוטות) לשיפור התזונה ולראות אם יש אפשרות בגיל זה להוסיף עוד סיבים. אני משערת שתוספת הסיבים צריכה להיות בצורת עוד ירקות ודגנים מלאים . במישור התנועתי ניתן להקל על קשיים של עצירות ע"י התרגילים הבאים: ראשית אני מציעה לשתות על מנת מלא את הבטן בנוזלים ואחר כך להמשיך כך: בשכיבה על הגב - להרים רגליים ואגן . במצב הזה את יכולה לשחק עם ביתך משחקי קוקו כשאת מתחבאת מאחורי רגליה. הרווח שלנו הוא שבינתיים היא מאריכה את הגב התחתון ומשחררת ממנו מתח. מכיוון שהעצבים אל מערכת העיכול יוצאים מבין חוליות הגב התחתון השחרור הזה יביא לפעילו טוב יותר של המערכת. עכשיו תוכלי להביא את רגליה אל הפנים- אפשר לשחק בכף רגל שהופכת לשפופרת טלפון ולנהל שיחה מדומה עם אבא או סבתא. אפשר להניע רגליים מורמות במעגלים או מצד לצד ולספר על מגב שמנקה את החלון. בעמידת שש תלמדי אותה לחקות חתול שמקמר את הגב . גם עמידת ארבע מצויינת לצורך העניין. פיתולים של הגב מעסים את מערכת העיכול. את יכולה להחזיק אותה בישיבה עלייך עם גבה אלייך . לייצב את האגן שלה כך שלא יזוז ולעשות קוקו כך שהיא תפנה אלייך. הפיתול וההפניה אמורים להגיע מהגב ולא רק מהצוואר. עיסויים: מסג' בטן: אפשר לעשות במעגל בכיוון השעון אפשר להחליק בכפות הידיים על הבטן מלמעלה למטה. מסג' בכף הרגל- מעסים במעגל או כותבים את האות ב' בכתב באיזור קשת כף הרגל. מסג' לשרירים הטבעתיים- מעסים סביב הפה חזק כך שהפה עובד. מבקשים להפריח בועות סבון לשתות בקש להוציא לשון חזק החוצה. שחרור ממתח- כל פעילות של צחוק, ריוקד עם מוסיקה , שיריםפ בקול רם וכד'. שיפור זרימת הדם- רב הפעוטות פעילים מאד אך אם ביתך מעדיפה משחקי ישיבה כדאי לעודד אותה לפעילות יומית בגן השעשועים. חשוב שכל הפעילויות הנ"ל תעשנה בכייף ומבלי להזכיר את הקשר שלהן ל"בעיה". מקווה שעזרתי... על מנת לבדוק שיש שתיה מספיקה צריך לוודא שהשתן בהיר.

Anna 0310

New member
שאלה על ילדה בת שנתיים

לרוני הקטנה יש עצירות קשה - במשך כמה שבועות היא מתאפקת ולא מוכנה לעשות קקי. פעם בשלושה ימים זה יוצא אחרי הרבה סירופים ונרות, ואז הסיבוב מתחיל מהתחלה... מרגישים שיש לה צורך לזה אבל היא ממש לא מוכנה בשום אופן. הרופאים לא ממש מצאו סיבה בריאותית לזה... האם יש משהו התנהגותי שיכול להחזיר את המצב לנורמלי? ניסיתי כבר את הקטע של קקי פראס ומשחקים עם בובות...

מירב שלום

אפשר בהחלט לגרות. תני לי בבקשה עוד פרטים: האם משכיבה על הבטן מתרומם עד כדי יישור המרפקים? האם ממצב שכיבה על הבטן מרים ישבן ודוחף עם הרגליים ? האם בשכיבה על הגב מרים רגליים ותופס אותן עם הידיים ? מביא אותן אל הפה?

מירב41

New member
תשובות

שלום ענת! כשאני משכיבה על הבטן הוא אכן מתרומם עד כדי יישור המרפקים. ממצב שכיבה הוא מרים ישבן ודחף עם הרגליים אך בשכיבה על הגב הוא אינו מרים את הרגליים ותופס עם הידיים. בזמן הכיבה על הגב הוא עסוק בלזרוק את שתי הרגליים על הרצפה -ואין מאושר ממנו. הוא מאוד עירני ומגיב לסביבה . תודה על תגובתך.

שלום מירב

בסך הכל נשמע בכיוון הנכון. הייתי מועדדת הרמת רגליים למעלה בשכיבה על הגב על מנת לחזק את החלק התחתון של הגוף כבסיס לזחילה ועל מנת לסייע לעבור לעמידת שש. את יכולה לתלות צעצוע או לשים גומית מגבת על כף הרגל, להראות אותה לבנך ולעודד אותו להרים רגל על מנת לתפוש אותה . עושים בכל רגל בנפרד. כדי להכיר אלכסונים מעודדים הורדת גומיה של כף רגל שמאל בעזרת יד ימין. ולהפך. תהנו....

מירב41

New member
תודה רבה רבה../images/Emo51.gif

עשיתי את מה שהצעת והוא אכן מושך את הגומיה ושם יותר לב לרגליים שלו. תודה רבה

מירב41

New member
../images/Emo13.gifשלום ענת

הבן שלי בן 8 חודשים עם קלאב פוט דו צדדי - כיום עם סנדלי ג'ון מיטשל 18 שעות ביממה- מתהפך מהגב לבטן ומהבטן לגב. רציתי לדעת איך לגרות אותו להתישב , לזחול או שפשוט לתת לו את הזמן שלו. תודה רבה.

פרלמנים

New member
תודה רבה רבה בינתיים../images/Emo140.gif

נחכה להמשך התשובות, שלנו ושלך. בינתיים, חלומות פז לכל ההורים והילדים! ג'סיקה

זהבה29

New member
לילה טוב והמון תודה זהבה.

המון תודה על התשובות וההתיחסות מאוד עזרת . אחכה מחר להמשך זהבה.

אינה ו

New member
היי מירב!!!!

איפה נעלמת? איזה כיף לשמוע ממך!!!!! מה שלום בן המתוק? תכתבי או תתקשרי אלי בהזדמנות!!!!!!!

../images/Emo41.gif לא סיימנו ../images/Emo41.gif

גם אני מחכה לתשובות שלכן כדי להמשיך את שלי.... אחזור אליכן מחר. שיהיה לילה טוב

למעלה