אירוח בפורום של דר' דלית מודן

  • פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

miril4

New member
אורי שאלת בשבילי את כל השאלות

ואני גם מצטרפת לשאלות על המשאבה?ובמקביל אם יש חולים שניסו את זה הכוונה לחולי סיאף כמובן ? ועוד שאלה האם הסנסור ללא משאבה באמת מועיל ומדויק?
 
מצטרפת לשאלה על המשאבה ..וגם האם

כל "תופעות הלוואי" של הסוכרתים כמו הבעיות ברגלים , בעניים וכו'.. הם מתקיימים גם בסכרת סי. אף? האם זה תלוי במידת הטיפול עם האינסולין?
 

itamarc8

New member
אהלן בוגרת

אני עם סכרת 12 שנה לערך ואני משתמש במשאבה קרוב ל8 שנים החלפתי פעם 2 משאבה ואני יכול לומר לך שאני מאוד מרוצה ממנו והוא באמת שומר על האיזון של הסכרת (חייבים להזריק בארוחות אחרת לא שווה כלום) צריך לדעת ולהתאים את ההזרקה במשאבה בכמות האוכל שאוכלים כדי לא להגיע להיפו זה בכלל לא נעים ונתקלתי בזה לא מעט פעמים. ניתן לרכוש אותה מקופת חולים ומכתב מרופא הסכרת שמטפל בך! אני בכללית לא שילמתי עבור המשאבה אבל מחוייבים להשתמש בה כל הזמן זה הדרישה שלהם ככה הבנתי צריך להחליף מחט כל 3 או 4 ימים (2 מחטים בשבוע 1) אבל מתרגלים לזה ויש שינוי באיכות חיים עם זה מאשר עם עט מזרק שבכלל לא חיבבתי ולא אהבתי ואני ביקשתי להחליף למשאבה ולא מצטער אם יש שאלות תמיד אפשר לשאול או להשאיר לי מסר אישי והמון בריאות לכולם איתמר .
 
תזונה-סי אף וסכרת

האם באמת מותר לנו הכול למשל: גם שומן גם לחם רגיל גם ממתקים עוגות וכו'..והעיקר להזריק? או שכדאי להימנע
 

falashmura

New member
מצטרף לשאלה

האם ערכים גבוליים מעידים על כך שסוכרת זה מצב בלתי נמנע?
ואם כן נמנע - אז איך? אני למשל יכול לאכול עוגיות/שוקולדים בלי סוף (עם קפה בעיקר) - לא תמיד בסמוך לארוחה - האם מותר/אסור/לא כדאי?

אני כבר על דיאטת סוכרזית, מיצים לא ממותקים ובלי סוכריות..
 

orii

New member
"עלות הסנסור כמה אלפי שקלים"

דר מודן, את יכולה להעריך בערך כמה אלפי שקלים?
וכן לגבי "עוד כמה מאות שקלים לחודש של ציוד מתכלה", האם מדובר רק על זה של הסנוסור או בכלל לכל הטיפול בסכרת. האם ציוד מתכלה זה מכוסה ע"י סל הבריאות?
 
בפעם האחרונה ששמעתי :)

עלות הסנסור היתה בסביבות ה- 4,000 ש"ח ועד כמה שידוע לי רק מכבי מאפשרת רכישה באמצעות הסל באותם מקרים מיוחדים, אבל יש סיכוי שגם בקופות הקטנות האחרות תהיה אפשרות לשכנע בחיוניותו.
אני, לצערי, נוטה להאמין שאין סיכוי לקבל את הסנסור בקופת החולים הכללית.
העלויות החודשיות הן בסביבות ה- 500 ש"ח.
ומניסיוני הדל - רוב המשתמשים מאוכזבים, מכיוון שהם קיוו שלא יהיה צורך בבדיקות במהלך היום וכפי שדר' מודן כתבה לא ניתן לוותר גם על בדיקות יומיומיות... כך שאנחנו מחכים למכשיר שהניטור שלו יכסה את כל הצרכים :)
 

orii

New member
איזה סוג סידן מומלץ

הבנתי שיש סידן קרבונאט, סידן ציטראט וסידן גלוקונאט. מה היתרונות והחסרונות שלהם?
 

בת שבע ש

New member
משאבת אינסולין

הי, אני מטופלת עם משאבה. אכן עוזר מאוד לשמור על האיזון.
אם כי ישנם מעידות פה ושם( מרשה לעצמי לאכול יותר מתוק :) )
לגבי הסנסור, לפי מה שהוסבר לי במרפאה, יש צורך לכייל אותו כל יום, אולי אני טועה?. ( דבר שלי הוציא את
המוטיבציה בכלל, להתחיל איתו) . בנוסף הוא לא כלול בסל
שתהיה שבת שלום....
 
ידעתי שאפשר לסמוך עליך


תהיתי אם להתקשר אליך ולבקש שתענה על השאלה, אבל הנה - לא היה צורך....


רוש האחת ובוגרת 1 (כולן אצלנו אחת ומיוחדת) - איתמר כבר בקר לבקשתי בבתי חולים (בתים של חולים) להדגים ולעודד שימוש במשאבה. ממליצה להתייעץ אתו ולשמוע מניסיונו.
 

miril4

New member
אני גם רציתי משאבה לילדה אבל...

היא מסרבת בגלל שהיא בגיל ההתבגרות שהמראה חשוב מהבריאות ולכן ההתנגדות העזה למרות שהחלבון המסוכרר שלה הוא 10.5 ויש לה מלא נפילות סוכר בסביבות ה30 -40 בקיצור אובדי עיצות אולי צריך לתת לה הסבר מפורט יותר על זה ואז היא תשתכנע...
 

orii

New member
תודה ריקי

זו רק שאלה של זמן (שנים בודדות 2-5) שהכל יהיה אוטומטי. אם אני מבין את התפתחות הטכנולוגיה בתחום אז אולי דקירה אחת ביום וזהו המשאבה תהיה מחוברת לסנסור(אחר) וכל פעילות ההפרשה של האנסולין תהיה אוטומטית לחלוטין.
 

chakiv

New member
סוגי סידן שונים, איך לקחת, עם מה מתנגש ועוד..

קיימים סוגי סידן שונים שנבדלים בספיגה שלהם ממערכת העיכול, בפעילותם על מערכת העצם, הפרשתם בכליות ועוד.

באופן עקרוני, תוספי סידן לא נספגים בצורה הכי טובה. אבל, כן ראו שברגע שלקחו תוספי תזונה (ולא העלו רק את כמות הסידן במזון) אזי חל שיפור בצפיפות העצם (נבדק בנשים שלאחר גיל המעבר). כלומר: גם אם הספיגה לא משהו, עדיין יש לכך השפעה קלינית מיטיבה.

לסידן יש כמות מוגבלת של רצפטורים במערכת העיכול אשר קולטים אותו ומכניסים לגוף, ולכן ההמלצה היא שבמינון של יותר מ- 500 מ"ג של סידן כתוסף תזונה, מומלץ לחלק ל- 2 ביום.

בנוסף, סידן נספג טוב יותר עם האוכל, ורצוי אוכל שאינו חלבי (כי גם שם יש תחרות עם הסידן מהמזון) – לכן, בד"כ ימליצו על לקיחה שאחרי ארוחת הצהריים הבשרית..

אני אתייחס ל- 2 סוגי סידן שיותר משווים בהם בקהילה הרפואית ובקהילת המטופלים (לא רק CF) ויותר מקובלים למתן דרך הפה:
Calcium Citrate – קלציום ציטראט
Calclium Carbonate – קלציום קרבונאט
(Calcium Gluconate , קלציום גלוקונט ניתן בפורמולציות דרך הוריד בעיקר, בגלל ספיגה מוגברת יותר בצורת מתן זו).
הטענה הרווחת היא שקלציום ציטראט הוא עם זמינות ביולוגית טובה יותר מאשר קלציום קרבונט, כלומר: מגיע לריכוזים בזרם הדם טובים יותר. אולם העבודות הן לא חד משמעיות וישנם מחקרים המתארים יתרון וישנם מחקרים שאינם מתארים יתרון. בכל אופן, קלציום ציטראט לא צריך מזון להיספג (לעומת קרבונט), גורם לפחות תופעות לוואי במערכת העיכול (כאבי בטן/בחילות/עצירות). אבל – יקר יותר מאשר הקרבונט שנפוץ בכל קופות החולים (כמו: קלטרייט). בכנס האחרון הישראלי בעין גדי, פרופ' דויד גולדפרב, מומחה לכליות, ציין כי ייתכן יתרון למתן של קלציום ציטראט בחולי CF בכך שמקטין את הסיכוי ליצירת אבנים בכליות (למרות שאלה יחסית בשכיחות נמוכה ב- CF).

לסיכום (קצת ארוך):
1. מומלץ לקחת תוסף סידן כאשר יש סימנים מסוימים של אוסטיאופורוזיס או אוסטיאופניה (מדד מקדים לאוסטיאופורוזיס).
2. מומלץ לקחת תוסף סידן כאשר נוטלים סטרואידים דרך הפה במינון של מעל 7.5 מ"ג ליום למשך חודש ומעלה.
3. כדאי לקחת תוסף סידן ביחד עם ויטמין D, כיוון שהויטמין D משפר את הספיגה של סידן ממערכת העיכול (לאורך זמן במיוחד).
4. כמה סידן לקחת? ההמלצה היא 600-1200 מ"ג ליום בהתאם להחלטות הדיאטנית ו/או הרופא המטפל. כדאי שהדיאטנית תשב עם המטופל ותבצע הערכה לכמות הסידן שאוכל ביממה. אם לוקחים 2 כדורים של סידן, אז כדאי לחלק לפעמיים ביום ולא לקחתם ביחד בשביל להגביר את הספיגה. כמו כן, כדאי לקחת עם האוכל, ועדיף ארוחה בשרית.
5. סידן ואנטיביוטיקות – לא כדאי לקחת בזמן הבליעה יחד עם תרופות כמו: ציפרופלוקסצין, לבופלוקסצין, אופלוקסצין, מינוציקלין, דוקסיציקלין. כדאי להפריד בלפחות 2-4 שעות.
6. סידן עם ברזל – מומלץ לא לקחת בזמן הבליעה יחד, בגלל ירידה בספיגה של 2 התכשירים. אין הוכחה ליתרון של קרבונט עפ"י ציטראט בנושא זה.
7. סידן עם מגנזיום – מומלץ לא לשלב יחד, כיוון שיש קישור של שני המינרלים ותחרות על אתרי קישור דומים, כך שספיגתם יורדת במתן משותף.
8. ונקודה אחרונה – אמנם יש פה הרבה המלצות נגד, והפרדת שעות וכו' וכו', אבל צריך לזכור שעדיף לקחת את הכדור מאשר להתחיל להסתבך מתי לקחת כל תוסף בנפרד...זה מסר נוסף שאני רוצה להעביר...

בתיאבון!
 

orii

New member
אירוח בפורום של דר' דלית מודן

ריקי הציעה לאירוח ראשון את דר מודן, אנדוקרנולוגית עם ניסיון עשיר בטיפול בחולי CF, חלק מהצוות הרב תחומי של תל השומר, והיא הסכימה.

מה זה אירוח בפורום? זה אומר שבשעה מסוימת האורחת שלנו תכנס לפורום ותענה ON LINE לשאלות שיופנו אליה. האירוח יאשפר לשאול שאלות הבהרה ונהל איתה דיונים עד להבנה של התשבות.
כמובן לא כולם יוכלו להיות באותו הזמן ולכן אנו נעלה מראש שאלות שדר מודן תתיחס אליהן.

בקיצור, שאלות שאלות שאלות: נא לשרשר שאלות שמענינות אתכן בתחום הסוכרת, הורמון גדילה, וכל מה שקשור להורמונים
 

orii

New member
תודה ורדית על התשובה המפורטת

הודעה מטוגלנת (בשמן עמוק)
 

orii

New member
עוד 2 שאלות והתשובות של ורדית על סידן

שאלה: בתהליך בניית העצם יש צורך גם במגנזיום וגם בסידן (ביחס מיוחד), ואכן יש בשוק מוצרים כאלו, המשלבים סידן ומגנזיום. אך זה קשור ל- CF?

תשובה:
באופן עקרוני, מגנזיום יש לנו בגוף בכמויות, ולכן לא נוטים לשחק עם המינרל הזה ללא בדיקות מעבדה המראות על חוסר, כיוון שעודף מגנזיום (וגם חוסר קיצוני) עלול להביא להפרעות קצב לב. זה לא מינרל שהייתי ממליצה לקחת באופן קבוע בנפרד, בשביל לשפר בנית עצם. כמו כן, אין שום הוכחה לנטילה של מגנזיום ותועלת בבנית עצם - ממש לא כזאת הקיימת בקונצנזוסים לגבי סידן. לגבי נטילתם המשותפת (מגנזיום וסידן) - אני מכירה ויודעת שיש תכשירים משותפים. לא יודעת האם כדור אחד של שניהם אכן מצליח לשפר את כמות הסידן והמגנזיום שאנו רוצים באמת לקבל. אינני ממליצה על תכשיר משולב, בגלל ההיגיון של בעייתיות בספיגה של 2 המינרלים הללו יחד, ובעיקר בגלל הדברים שכתבתי בתחילת הפסקה.


שאלה: סידן מאלמוגים, שמעת עליו?

תשובה:
לא. מתייחסים בעיקר להבדלים שיש בין סידן ציטרט לסידן קרבונט והם הנפוצים יותר בקהילה. אני לא רואה צורך קליני ברכישה של סידן מייצור מיוחד.
 

orii

New member
מצא את ההבדלים: סוכרת שלCF לעומת type I /II

סוכרת של CF - CF related Diabetes עד כמה היא דומה לסוכרת נעורים (TYPE I), כמה היא דומה לסוכרת מבוגרים (TYPE II). ממה למעשה הסוכרת של CF נובעת? האם ניתן לדעת למי מחולי ה CF היא תפתח?


(כדי לאפשר דיון מסודר אני ממליץ לשאול שאלה אחת בהודעה אחת)
 

orii

New member
מה הטיפול הבסיסי בסוכרת CF

מה התרופות המקובלות בטיפול איך הן עובדות ואיך יודעים שהחולה נמצא במצב מאוזן?
 

orii

New member
תמצית קינמון, סינולין: האם היא יכולה לעזור?

קראתי לאחרונה (בזכותה של חברת פרום) על האפקט החיובי של תמצית קינמון, סינולין המכילה ריכוז גבוה של פוליפנולים (שם מסחרי: גלוקו סין) על סוכרת, בכך שהוא מגביר את ספיגת הגלוקוג ע"י התאים. החומר הומלץ לחולי סוכרת (כנראה מסוג II), האם הוא יוכל לעזור לחולי סוכרת של CF.

האם יש סכנה בלקיחה של חומר זה (כמובן לא במקום הטיפול המקובל)?

הפוליפנולים הנמצאים בריכוז גבוהה בתמצית מהווים נוגד חימצון חזק. דבר שיכול לסייע באופן ישיר למחלת הריאות. כידוע ב Cכ יש לחץ (סטרס) חימצוני המהווה חלק מהגורמים לדלקת הכרונית ב CF (שאינה תלויה בחידקים). הודגם במספר רב של מחקרים שנוגדי חימצון שונים יכולים להוריד את הרמה של הלחץ הזה ולשפר את המצב הקליני. אני משער שלא נבדקה ההשפעה של תמצית קינמון על הלחץ החימצוני ב CF, אבל אני אשמח לשמוע מה את חושבת על כך.
 

orii

New member
והאם כרום יכול לעזור להלחם בסוכרת של CF?

בדומה לשאלה הקודמת על תמצית קינמון קראתי לאחרונה על האפקט המבורך של כרום על סוכרת TYPE II, הוא מעלה את ביכול של תאי הגוף לספוג גלוקז מהדם. האם הכרום יכל לסיע באיזון סוכרת של CF?

להן מידע (בחברה מסחרית) על כרום פיקולינאט (פיקולינאט הוא שם של חומר המעלה את ספיגה של הכרום ואינו חומר פעיל בפני עצמו).

האם הוא בטוח? והאם הוא בטוח ב CF מכיון שבלינק שצירפתי כתוב ש:"כרום פיקולינאט מפחית רמות גבוהות של טריגליצרידים וכולסטרול ומסייע בהפחתת משקל, על ידי הגברת קצב שריפת השומנים והפחתת הכמיהה לסוכרים ולפחמימות." - לא נשמע כל כך מומלץ ב CF...
 
למעלה