אירוח בפורום 11.1.2006

דר למדן

New member
הליכה

שלום, בגיל שנה וחודש להיות מסוגל ללכת בעזרת חפצים הינו מצב תקין לחלוטין. השינה עם הנעליים אינה אמורה לעכב את ההתפתחות. גם אם היה מדובר בעיכוב כלשהו הרי שהנזק באי נעילת הנעליים הינו גדול לאין שיעור. מתוך הנחה שהמדובר בתינוק בריא הרי שאין צורך בסיוע ובתוך זמן קצר הוא צפוי ללמוד לבד ללכת בכוחות עצמו.

מעקב בגיל מתקדם

שלום ד"ר למדן ותודה על ההשתתפות בפורום. ברצוני לשאול האם ישנו מעקב בספרות הרפואית על אנשים מבוגרים שטופלו בשיטת פונזטי ומה הדיווח על ההצלחה של השיטה בטווח של עשרות שנים. במיוחד, האם ישנה התייחסות לדיווחים על כאבי רגליים של "בוגרי" קלאב פוט בגיל 40 ומעלה. תודה מראש.

דר למדן

New member
פונזטי למבוגרים

המקום היחיד בו הופעלה השיטה למיטב ידיעתי הינו באיואה מקום מושבו של פונזטי ולו אכן יש מעקב על חולים במשך עשרות שנים. לא זכור לי מאמר בנושא אם כי סביר שקיימים. פונזטי עצמו מציג בקורסים שלו אנשים מבוגרים אשר מדווחים על תוצאות טובות והיעדר כאבים. בכל מקרה, נראה שהתוצאות בשיטה שלו טובות באופן משמעותי מהתוצאות שהושגו בניתוחים.

Adoushi

New member
שאלות

שלום ד"ר למדן ותודה על הזמן ועל ההשתתפות שלך בפורום. כולנו הערכה. והשאלות שלי: 1)מה הוא הסימן הראשון לחזרת ק"פ? האם יש לך מידע באחוזים (פה בארץ) באיזה גיל יש סיכוי לחזרה. 2) מתי ואיך צברה שיטת פונזטי תאוצה בארץ? 3) בתנו הראשונה נולדה עם ק"פ, מה הסיכוי שבהריון השני יהיה שוב ק"פ? ותודה רבה שוב איהאב

דר למדן

New member
תשובות

הסימנים לחזרת קלאב פוט הינם נטייה של כף הרגל פנימה ודריכה רבה יותר על צידה החיצוני של כף הרגל. לא ידוע לי ל מידע כזה בארץ. שיטת פונזטי החלה להיות פופולרית בארצות הברית בערך לפני 8 שנים ומעט אחרי כן היגיעה גם ארצה. למרות שפונזטי מטפל בשיטה זו עשרות שנים משום מה הממסד הרפואי סירב להכיר בה ורק כאשר מספר אורתופדים ידועים "גילו" את השיטה, ניסו אותה וראו כי טוב, גילו אותה שאר הרופאים והחלו להשתמש בה. הסיכוי לקלאב פוט בילד שני במשפחה הינו מעט יותר גבוה מאשר כאשר אין ילד ראשון עם קלאב פוט.אולם, מכיון שהסיכוי ממילא הינו נמוך ביותר הרי שהסיכוי לילד שני הינו נמוך. לדוגמא, מבין כל הילדים שטיפלתי בהם בשנים האחרונות ומדובר בהרבה מעל 100, היה רק ילד אחד שנולד למשפחה בה היה קלאב פוט קודם.

ועוד שתי תמונות ושאלות בבקשה

שצולמו באותו היום אך עכשיו שאני מסתכלת עליהן הראות קצת פחות אופטימיות. אוסיף שלבני יש גמישות יתר וקשה לו לעמוד יציב על שתי רגליו בלי להתנדנד. האם זה קשור גם לק"פ או רק לגמישות?

דר למדן

New member
נטייה

הכוונה שהחלק הקידמי של כף הרגל מוטה פנימה לכיוון הרגל השנייה ובמקרים יותר משמעותיים כאשר העקב נוטה פנימה וגורם לכך שהמשקל נישא על הצד החיצוני של העקב וכף הרגל.

Adoushi

New member
תודה רבה ועוד שאלות

1. מה דעתך על היחס של הגינקולוגים לקלאב פוט? האם יש הצדקה להפחיד שמתגלה קלאב פוט בסקירה? 2. במקרים שטיפלת: היה אחוז מסוים של היסטוריה משפחתית של ק"פ? 3. האם ידוע לך על ההתקדמות במחקרים לגילוי סיבת הק"פ? איפה אפשר למצוא מידע כזה?

דר למדן

New member
עוד שאלות

1. לא יודע אבל נידמה לי שחלקם לא יודע על כך מספיק וגורם לבהלה שייתכן ואינה מוצדקת. זוהי כמובן הכללה ורבים מהם מבינים ויודעים להפנות לייעוץ מבלי ליצור בהלה. 2. יש מקרי היסטוריה משפחתית ומכל המטופלים שלי רק במקרה אחד ידוע לי שהיה אח עם קלאב פוט. 3. מחקרים על הסיבה לקלאב פוט - לא ידוע לי על התקדמות בנושא בשנים האחרונות ועדיין אנו רחוקים מהסכמה על מהו התהליך הגורם לקלאב פוט ומהי הסיבה לכך.

Adoushi

New member
לגבי 2-

התכוונתי למשפחה המורחבת. כשהגינוקולוג הבחין בק"פ השאלה הראשונה שלו הייתה האם יש מישהו במשפחה עם בעיות ברגליים. בילדותי היתה לי איזה בעיה מסויימת שאני לא מצליח לגלות מה בדיוק היתה. מצאתי תמונה בה אני לובש נעליים גובוהות עם ברזל, זה לא היה ק"פ אומנם אבל ייתכן שזה תורגם לק"פ אצל הבת שלי? או שאין קשר?

תודה רבה על האירוח הפורה

השעה כבר מאוחרת ולא צפינו שהאירוח ימשך כל כך הרבה זמן. תודה רבה לך על הנכונות לעזור ועל העזרה הגדולה. אירוח מיסוג זה הוא מקור מידע עבורינו לחודשים ארוכים ואנו בפורום חוזרים ונעזרים בשאלות ותשובות. לילה טוב

תודה רבה הייתה....

לנו זכות גדולה לארח אותך אצלנו בפורום, תודה על הזמן וההשקעה בתשובות. שוב תודה אורית

Adoushi

New member
הרבה תודות

לד"ר למדן. ותודה לך על היוזמה. לילה טוב

טאניוש

New member
תודה רבה

לדר'למדן על השקעה וזמן. תודה לעידית שלנו על אירגון הארוח .

למעלה