אירוח בפורום

שפע מזל

New member
עונה לגבי תיאבון

יש להן תיאבון, אבל רק לפירות ולעוד דברים מסויימים ולא לדברים הבריאים. בכל מקרה הן לא אוכלות כמויות אדירות, את הקציצות שאמרת ניסיתי גם (זה של דלי שף אם אינני טועה) אבל גם זה לא הולך. אורז ופסטה מקמח לבן אני נאלצת לתת מדי פעם כדי שיאכלו. אבל היום למשל כן אכלו מקרוני מקמח מלא :) הפחד שלי הוא מחוסר חלבון וברזל בתפריט.

hungrywombat

New member
שירי מותר גם לאחרים לענות או רק לקרן?

כי אני רוצה להגיד משהו לאמא ששאלה (לא תשובה מקצועית רק מהצד שלי)

נעמי66

New member
בי-12 נמוך בהרבה מהמקובל

אני טבעונית כבר חמש שנים, לפי שיטת ד"ר שלטון. בבדיקת-דם שעשיתי בחודש האחרון יצא שהערך של בי-12 אצלי הוא מינוס 83 (היה רשום 83 -, כלומר, כפי שהוסבר לי, פחות מ-83). איש-מקצוע בתחום הרפואה הטבעית המליץ שאקח יום-יום את כדור-המציצה של סולגאר. לקחתי במשך חמישה ימים, והכל היה בסדר, אבל אחרי הכדור הששי, כמה דקות אחרי שלקחתי, בשעת צהריים, הרגשתי רע עד הערב. מרפא טבעוני ותיק, שלדעתו שאלתי, אמר: "ערך נמוך לא בהכרח מראה על חוסר", והוסיף שההרגשה הרעה נבעה מזה שהגוף ראה בתוסף חומר זר. מה מומלץ לעשות?

רמות נמוכות של B12

שלום נעמי, בדיקת B12 בדם הינה בד"כ בדיקה מהימנה. המצב שאת מתארת מתאים גם להיותך טבעונית. מניסיוני, ל- B12 במציצה אין בד"כ תופעות לוואי, ואני מעריכה שהן היו מופיעות כבר ביום-יומיים הראשונים. יכול להיות שההרגשה הרעה לא נבעה מהלקיחה? בכל מקרה, לא הייתי מתעלמת מבדיקות הדם, חסר כרוני ב- B12 יכול לגרום לעיתים לנזקים בלתי הפיכים. אני ממליצה לחזור ולנסות שוב ואם זה שוב קורה - אז באמת זה לא מתאים, ואלי כדאי לקחת תוסף של חברה אחרת. בהצלחה!

סויה וברזל

האם יש מניעה ליטול תוסף ברזל בסמוך לאכילת סויה? האם הסויה עשויה להפריע לספיגת הברזל?

נטילת תוסף ברזל

שלום נטע, תוסף ברזל מומלץ לקחת בין הארוחות ולא עם הארוחה. אם במקרה זה גורם לאי נוחות בבטן אפשר לקחת עם הארוחות. בסויה יש לא מעט סידן ולכן פחות מומלץ ליטול ביחד.

תודה רבה לקרן ולקומיר

על אירוח מקצועי ועל כך ששפכה אור על על שאלות חשובות ותרמה מניסיונה הקליני. וגם לכם גולשים יקרים ששאלתם שאלות רלוונטיות מאוד וחשובות עד מאוד. ערב נפלא שירי

hungrywombat

New member
תודה קרן איך פספסתי? הייתי בטוחה שזה מחר

לאירוח הבא אולי אפשר להזמין מישהו\הי שמבשל כדי לתת רעיונות למתכונים אולי דר' פולק

בדיוק חשבתי על זה היום

לאירוח הבא ארצה להביא שף צמחוני/טיבעוני שיתן רעיונות לבישולים בריאים מעניין אתכם? (אותי זה בטח מעניין..
)

hungrywombat

New member
גם אני בעד

אצלנו במשפחה הצמחונים לא אוכלים סויה באף צורה (אין אלפרו אין טבעול בפריזר) אז חייבים מתכונים טובים

צנים

New member
מעניין מאוד

אני לוקחת מפה מתכונים והשראה..
תודה על המידע!!

hungrywombat

New member
רופא שמבשל לאנשים שצריכים דיאטה

(קרוהנים סוכרת וכאלה) הוא לא מבשל רק צמחוני אבל בכל זאת אפשר להזמין אותו רוצה מתכונים לדוגמא? (
מצד שני שירי אם כבר חשבת על מישהו אחר אני לא מתערבת)

hungrywombat

New member
בסדר אני אחפש לך וכמו שאמרתי:

כל מי שיבוא (תבוא) זה בסדר מה בקשר לנטלי?

למעלה