אירוח השבת בביתי

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
אירוח השבת בביתי

מה אגיד לכם היתה שבת נהדרת עם אורחים מקסימים . . . (בסוף היינן 10 איש במקום 13). את המתכונים, אם תרצו, אעביר בהמשך וגם תמונות משתי עוגות ט ע י מ ו ת שהכנתי: סלטים קרים: סלט כרוב עם שמיר סלט ירקות ערבי סלט חסה פרוסות חצילים בתחמיץ סלט גזר עם פטרוזיליה מלפפונים כבושים ביתיים כרוב חמוץ עם גזר (קנוי) כרוב מאודה עם צימוקים וקינמון חמין עם כל טוב כרעיי עוף בגריל ליפתן מסורתי עוגת גבינת שמנת עם תותים וג'לי טארט טראפלס עם מוס שוקולד לבן יין מרלו אדום ליווה את כל הארוחה שתיה קלה מגוונת ושתיה חמה כנ"ל עריכת השולחן: שני שולחנות מוצבים בצורת T מפות זהות בצבע ירוק סלדין צלחות מנה עיקרית - רקע שמנת עם עיטור שושנים בצבע ורוד עתיק סכום מוכסף גביעי יין שקופים וכוסות long לשתיה קלה מפיות תואמות כל כלי ההגשה היו שקופים זהו . . . אז שיהיה לכולם שבוע טוב.
 

clcl

New member
שוש - האם הצלחת לבדוק את הסיבה

לא-הצלחת העלאת תמונות לגלריה? אשמח מאוד אם תוכלי לבדוק זאת. שבוע טוב ותודה
 

effyba

New member
אני הכנסתי עכשיו כמה תמונות ולא הית

בעייה...........
 

נופר א

New member
אני לא מצליחה להכניס תמונות לפורום

עצמו,לפה,ניסיתי להכניס תמונה של העוגיות ולא הלך,כל פעם קיבלתי מסך שאמר שיש תקלה ולנסות שוב וראיתי שאחרים כן הצליחו , אז ניסיתי בגלריות ושם כן עבד לי. ממש משונה.
 

clcl

New member
עוגת טראפלס עם מוס שוקולד לבן

עשיתי קומבינה בהשראת שני מרשמים עם תוספות ושינויים שלי: עוגת טרפאלס עם מוס שוקולד לבן ***************************** תבנית קפיצית 26 לעוגה: 6 ביצים 1 כוס סוכר 400 גרם שוקולד מריר משובח (אני השתמשתי ב- 200 גרם שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו ועוד ב- 200 גרם שוקולד מריר חלבי של ורד הגליל) 1 חבילה של עוגיות שוקולד צ'יפס של עלית (משהו-משהו) 2 חפיסות חמאה 5 כפות חלב ו- 2 כפות קקאו "מוצרט" למוס השוקולד הלבן: 2 כפות מים 4 כפיות תמצית וניל 1 שקית אבקת ג'לטין 200 גר' שוקולד לבן קצוץ כוס וחצי חלב 2 שמנת מתוקה אופן הכנת העוגה: 1. להקציף הביצים השלמות ולהוסיף כוס סוכר. 2. לסיר קטן לשבור השוקולד + 5 כפות חלב + החמאה - על להבה נמוכה לבחוש בכף עץ כל הזמן - עד קבלת קרם חלק - להסיר מהאש. 3. לטחון את עוגיות השוקולד צ'יפס. 4. להוסיף העוגיות הטחונות + הקקאו + השוקולד המומס (שהצטנן בינתיים) לקציפת הביצים. 5. לשמן ולקמח קלות את תבנית האפייה - ליצוק את הבלילה לתבנית - לאפות בחום בינוני כ- 40 דקות. עם הוצאת התבנית לשחרר באמצעות סכין את דפנות העוגה מהמסגרת (כך היא תשקע באופן שווה). הכנת מוס שוקולד לבן: 1. בקערית, מעל קערת מים חמים, להמיס הג'לטין עם המים ותמצית הווניל. 2. הסיר קטן להמיס את השוקולד הלבן + החלב + החמאה. להכניס למקרר ולצנן!!! (אני הכנסתי את הקערית לפריזר למספר דקות, כאשר מידי פעם בחשתי את תכנה) 3. להקציף את השמנת המתוקה - ולאחר שהשוקולד הלבן הצטנן לגמרי, העברתי אותו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים ואיחדתי אותו בתנועות קיפול מתונות עם השמנת המתוקה. לסיום: 1. הקפתי את טבעת העוגה בפס שקף. 2. יצקתי את המוס על גבי עוגת הטראפלס. 3. יצקתי שני מעגלים של סירופ שוקולד - ובאמצעות שיפוד עץ סילסלתי את פסי השוקולד ליצירת קישוט. יש להכניס למקרר ל- 6 שעות לפחות. אז אחרי כל זה אני יכולה להכתוב ש- מקור המתכון: חנהל'ה
 

מירבלי

New member
חנה'לה אך איפה הטראפלס../images/Emo35.gifמה עשית

איתו
איפה הוא מופיע במתכון
 

clcl

New member
בסיס העוגה הוא טראפל . . ואת התמונה

אני מקווה שיעבירו לי עוד היום או לכל המאוחר מחר . . . מבטיחה להעביר כשאקבל
 

clcl

New member
התמונה לעוגת טראפל עם מוס שוקולד

לבן יום טוב
 

clcl

New member
וזו תמונה של פרוסת עוגת הטראפל עם

מוס השוקולד הלבן
 

clcl

New member
העוגה 2- עוגת גבינת שמנת עם תותים ו

אך הפעם במקום פירורים - הנחתי חצאיי תותים עליהם יצקתי ג'לי תות. נעזרתי בשקף - אותו הצבתי גבוה יותר משפת תבנית האפייה דבר שנתן גובה יפה ויציב לנ"ל.
 

clcl

New member
עוגת גבינת שמנת עם תותים וג'לי

עוגת גבינת שמנת עם תותים וג'לי 2 כוסות קמח תופח 1 ביצה 200 גר´ מרגרינה 1/3 כוס סוכר 3 גביעי גבינת שמנת – אני השתמשתי ב"נפוליאון" 1 שמנת חמוצה 1 שמנת מתוקה 1 כוס סוכר לערבב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ולשטח בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26. לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה קלה. בקערה לערבב את הגבינה עם הסוכר ולהוסיף את השמנת החמוצה, להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה ולהוסיף בתנועות קיפול את הקצפת לתערובת הגבינה. מסביב הטבעת הפנימית הנחתי פס שקף (אותו קניתי בחנות - גיליון A4 אותו גזרתי ל-3 והדבקתי את הרצועות ביניהן). את הרצועות חתכתי גבוה יותר מגובה התבנית כך שזה נתן חיזוק טוב יותר (וגם גובה נוסף) לתותים עם הג'לי. את הגבינה יצקתי על התחתית האפויה בתבנית העגולה. חתכתי תותים לחצי (לאורך) ועליהם יצקתי את הג'לי התות. להכניס למקרר ל- 24 שעות (חובה).
 

קישלורן

New member
ארוח כיד המלך ../images/Emo47.gif

כל הכבוד. העוגות נראות מצויינות - אין טוב כמראה עיניים.
 
למעלה