החמין של חנהל'ה
החמין של חנהל'ה 13 סועדים 1/2 ק"ג שעועית לבנה קטנה - להשרות למשך הלילה 1/2 ק"ג שעועית חומה - כנ"ל 1 שקית גריסי פנינה - כנ"ל 1 שקית תפוחי אדמה אדומים 1 מגש של עצמות ברך בקר 1 מגש של עצמות בקר 6 ישבנים של הודו מגש של כנפי עוף 2 קישקע - את הקישקע אפיתי בשקית קוקי בתנור ורק בבוקר שבת הוספתי אותן עם השקית לסיר החמין ביצים בהתאם למספר הסועדים 2 ראשי שום קלופים 10 שזיפים מיובשים תיבול: אני מכינה את המים בקערה ויוצקת אותם לסיר החמין, כך אני מתגברת על החוסר במלח (שהוא דבר שכיח בעת הכנת החמין) אז כאמור, 3 כפות מלח, 4 כפיות פלפל שחור, 3 כפיות פפריקה אדומה, 5 כפיות שום גבישי ולאחר שאני יוצקת המים המתובלים לסיר אני מוסיפה גם כ- 2 כפות רוטב סויה. לא להבהל, זה מלוח מדי אני לא מוסיפה בשר שמן מדי או כל בשר אחר לחמין מכיוון שלטעמי הוא נהרס בבישול וטעמו הולך לאיבוד, ולכן אני מכינה את מנת הבשר/עוף שבחרתי בנפרד מביאה לרתיחה על להבה גבוהה, מסירה על הקצף שנוצר ומעבירה ללהבה נמוכה עד למועד ההגשה.