אירוח השבת בביתי

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

צוצונת

New member
חנה יקרה העוגות שלך נראות

ממש
את המארחת האולטימטיבית
אף אחד לא רוצה ללכת הביתה אחרי ארוח אצל חנה'לה. אני כבר שומרת את המתכונים של העוגות שלך במחשב שלי.
 

נופר א

New member
../images/Emo41.gifהעוגות נראות יפות וטעימות ../images/Emo45.gif

לא מספיק התמונה של העוגה השלמה אז הרגת אותי עם התמונה של חתיכה מהעוגה, אני הולכת לשתות הרבה הרבה מים אולי ייצא לי החשק לזלול אחרי שראיתי את התמונות שלך, העוגות ממש ממש יפייפיות!!!!!!!! איך זה יוצא יפה עם השקף, אצלי יש תמיד כל מיני בליטות וגבשושיות אני חייבת לנסות עם השקף זה נראה ממש מקצועי ככה. תודה לך על ההסברים והמתכונים!
 

clcl

New member
תודה רבה זה נחמד שמפרגנים וזה

10 מכיוון שבכל הפעמים האורחים גם היו 10 יום טוב
 

clcl

New member
החמין של חנהל'ה

החמין של חנהל'ה 13 סועדים 1/2 ק"ג שעועית לבנה קטנה - להשרות למשך הלילה 1/2 ק"ג שעועית חומה - כנ"ל 1 שקית גריסי פנינה - כנ"ל 1 שקית תפוחי אדמה אדומים 1 מגש של עצמות ברך בקר 1 מגש של עצמות בקר 6 ישבנים של הודו מגש של כנפי עוף 2 קישקע - את הקישקע אפיתי בשקית קוקי בתנור ורק בבוקר שבת הוספתי אותן עם השקית לסיר החמין ביצים בהתאם למספר הסועדים 2 ראשי שום קלופים 10 שזיפים מיובשים תיבול: אני מכינה את המים בקערה ויוצקת אותם לסיר החמין, כך אני מתגברת על החוסר במלח (שהוא דבר שכיח בעת הכנת החמין) אז כאמור, 3 כפות מלח, 4 כפיות פלפל שחור, 3 כפיות פפריקה אדומה, 5 כפיות שום גבישי ולאחר שאני יוצקת המים המתובלים לסיר אני מוסיפה גם כ- 2 כפות רוטב סויה. לא להבהל, זה מלוח מדי אני לא מוסיפה בשר שמן מדי או כל בשר אחר לחמין מכיוון שלטעמי הוא נהרס בבישול וטעמו הולך לאיבוד, ולכן אני מכינה את מנת הבשר/עוף שבחרתי בנפרד מביאה לרתיחה על להבה גבוהה, מסירה על הקצף שנוצר ומעבירה ללהבה נמוכה עד למועד ההגשה.
 

clcl

New member
עוף בגריל

עוף בגריל 10 כרעיים גדולים (10 רבעים + 10 פולקעס) שום כתוש בנדיבות פפריקה אדומה מתוקה מלח – 5 כפיות גדושות פלפל שחור – כ- ½ כפית שמן הכל הנ"ל בקערה – לעסות העוף להחדיר את כל מרכיבי המשרה גם מתחת לעור, לכסות ולהכניס למקרר למספר שעות. כשעה ורבע לפני ההגשה: להוציא העוף מהמקרר, לתת ככה עיסוי נוסף. להניח רשת צלייה בתבנית התנור, ליצוק 2 כוסות מים לתבנית (המים מונעים התייבשות העוף וגם יותר קל לנקות התבנית). להניח את חלקי העוף עם העור כלפי התבנית – להכניס לתא הגריל להפוך כשצד זה מוכן. עכשיו הצד החשוף הינו הצד החיצוני עם העור (שיוצא פריך וטעים).
 

clcl

New member
חצילים בתחציץ

חצילים בתחציץ 3 חצילים ארוכים וקלים 1 ראש שום טרי כתוש 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לקוביות 1 פלפלון חריף – חתוך לקוביות קטנטנות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים 1. לפרוס לפרוסות דקות את החצילים. למלא קערה עם מים + 3 כפות מלח, להניח החצילים ועליהם צלחת וכלי כבד. להשאיר במים למשך כ- 1 שעה, להוציא ולסחוט בין כריות כף היד. 2. לטגן משני הצדדים. 3. להניח שכבות שכבות בתבנית פיירקס – בין כל שכבה לכתוש שום, ולפזר חתיכות הפלפלון. 4. לקנקן להכין התחמיץ: כ- ½ כוס חומץ טבעי, מלח, פלפל שחור ומים. לבחוש היטב – לבדוק טעמים. 5. ליצוק על פני החצילים. 6. לפזר קוביות הפלפל האדום והפטרוזיליה. מומלץ להכין יום לפני ההגשה לספיגת טעמים.
 

clcl

New member
כרוב מאודה

כרוב מאודה ½ ראש כרוב גדול פרוס דק 100 גרם צימוקים שחורים סוכר קנמון קורט מלח שמן 1. מעט שמן לסיר + הכרוב – לאדות ולבחוש מידי פעם – כך שהכרוב מתאדה ומשחים קלות. 2. להוסיף סוכר, קורט מלח, קינמון וצימוקים. 3. להביא לרתיחה ולהתאים טעמים.
 

clcl

New member
סלט גזר חי עם פטרוזיליה

1 ק"ג גזר - מגורר על פומפיה גסה חצי צרור פטרוזיליה טריה - קצוץ גס ללא הגבעולים 4 שיני שום טריות כתושות פלפל לבן שמן מיץ לימון לערבב את המרכיבים - להשהות כשעתיים לפני ההגשה מאוד מאוד טעים ורענן
 

clcl

New member
סלט כרוב לבן עם שמיר

1 כרוב לבן בגודל בינוני - פרוס דק ככל האפשר 1 צרור של שמיר טרי - קצוץ דק ללא הגבעולים 5 שיני שום גדולות טריות - כתושות חומץ טבעי שמן פלפל לבן 4-5 כפות מיונז משובח מלח - לפי טעימה לערבב את כל המרכיבים - לתבל כשעה לפני ההגשה. סלט מאוד מאוד מאוד טעים
 

clcl

New member
סלט חסה

חסה טרייה קרועה גס מיץ לימון טרי שמן זית כ- 1 כף חומץ בלסמי מלח גס גרעיני רימונים לערבב בקלילות כל המרכיבים. מומלץ
 

clcl

New member
ליפתן מפירות יבשים

150 גרם שזיפים מיובשים 150 גרם צימוקים בהירים 150 גרם תפו"ע מיובשים חתוכים לרבעים 150 גרם דובדבנים מיובשים אבקת קינמון ציפורן טחון מיץ לימון סוכר מים להביא לרתיחה . . . להוריד ללהבה נמוכה . . . לבדוק טעמים ולהוסיף, אם יש צורך, עוד קצת לימון, סוכר, קינמון או ציפורן. מומלץ להכין יום לפני ההגשה - ולצנן היטב במקרר.
 

clcl

New member
../images/Emo124.gif שוש - סיימתי ../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

 
למעלה