אירוח והתנחלות אצלכם ב-

אירוח והתנחלות אצלכם ב-

כשבאים לטיול/ביקור אצלכם בארץ -האם בד"כ לנים אצלכם בבית או ששוכרים דירה/גרים בבית מלון

כל החברים והמשפחה כבר בונים ומתכננים ואני שכל כך קנאית לפרטיות שלי-נכנסת קצת להיסטריה מזה
.

טיפים,מחשבות,תובנות.... כל אלה יתקבלו בברכה

Mottek

New member
כשבאים אלינו האורחים תמיד ישנים אצלנו בבית

אבל מדובר בעיקר על משפחה קרובה של הורים ואחים. גם כשאנחנו מגיעים לביקור בארץ אנחנו נשארים אצל משפחה. אנחנו גם ככה מתראים פעם ב... אז כל זמן שאפשר להיות ביחד זה עדיף וחוץ מזה זה מוזיל משמעותית את העלויות של הביקור, וכמו שאת בטח כבר יודעת, הכרטיסים היום להגיע לישראל ממש ממש לא זולים.
מצד שני, אתם רק מגיעים. אז תנו לעצמכם כמה חודשים טובים להתארגן, להתאקלם ולהתרגל לכל המעבר והשינויים שכרוכים בו. אחרי שהייתם כאן קצת והספקתם להתגעגע, פתאום תראו כמה שכיף לראות את המשפחה והחברים ויכול להיות שדווקא תהנו לארח.

carlimi

New member
למרות שמתגעגעים

ביקורים שיכולים להיות לפעמים שבועיים ויותר של 24/7 יכולים להיות מאוד לא פשוטים. גם כשאוהבים משפחה ...
הכי חשוב לא להתבייש ולא להרגיש לא נעים לעשות תיאום ציפיות לפני כל ביקור, כאן או שם, למרות שאולי זה ייראה לכם או לבני המשפחה שלכם מצחיק/מפגר/מיותר או כל דבר אחר ....
וכן, הרבה הכנה עצמית, גם אני קנאית לפרטיות שלי ...חחח
בסוף הכל עובר

על מה הייתם ממליצים לדבר בתיאום ציפיות?

נגיד כל פעם שאחותי מגיעה לארץ- זה מאוד קשה לכל הצדדים אבל אין מצב שיגורו במקום אחר-אמא שלי מאוד תעלב וזה כמובן עם כל הקושי-מאוד נוח לאחותי לגור אצל אמא שלנו.

וכמובן שגם הוריי גרים שם אצלה כשמגיעים לבקר אותם כדי לחסוך בהוצאה הגדולה.

אני לא חושבת שאף פעם דיברו ממש על תיאום ציפיות בקשר לביקורים האלה, תמיד זה נגמר באקורד צורם בגלל זה.

carlimi

New member
כל מיני דברים

זה כמובן משתנה ממשפחה למשפחה.
אצלנו למשל אני מסבירה שאני צריכה להמשיך לעבוד.
מדברים על סדר יום.
כשיש ילדים זה יותר קריטי.
מדברים (בביקור בארץ למשל) על ביקורים אצל שתי המשפחות, ואני כתבתי במיוחד, והזכרתי שכולם רוצים להיפגש, ויש גם חברים ורוצים גם לטייל, ושאנחנו עושים את כל המאמצים אבל צריך להבין שיש כל מיני אילוצים, ושנודה לכולם אם יגלו הבנה בנושא.
האם לשכור אוטו או לא?
במקרה שלנו למשל, אנחנו לא ממש שוחים בכסף, אז מי שמגיע לתקופה ארוכה יחסית מתבקש לעזור ולתרום בהוצאות השוטפות, כי מה לעשות אין לנו .... אם היה לי לא הייתי חושבת על זה בכלל.
אני אולי קצת קיצונית בקטע הזה, אבל לא אוהבת שיש הפתעות או ציפיות לא ראליות או אחכ אכזבות ולכן דברים נקבעו מראש, והתוכנית נשלחה לבני המשפחה עוד בטרם הגענו לארץ. ככה היה לכולם הכל ברור, וזה מנע הרבה מאוד חיכוחים ומצבים לא נעימים, לפחות במקרה שלנו.
ועדיין, היה לי מאוד לא פשוט ...

נראה לי שעם הורים זה לא קריטי

כי הורים מגיעים ועוזרים המון, בדרך כלל משתתפים בהוצאות ולא מחפשים לבלות ולטייל כל היום. אבל עם אחרים זה יכול להיות יותר קשה.

carlimi

New member
אז זהו ....

שלא תמיד, מסתבר.
זה די תלוי משפחה ...
וכל אחד מכיר את המפשחה שלט הכי טוב, ולכן תיאום הציפיות נעשה בהתאם.

me too

New member
אף פעם לא עשינו ממש תיאום ציפיות

אבל, בביקורים הראשונים, ועוד לפני הילדון, היינו מטיילים המון. הכל היה חדש לכולנו. וגם למדנו כל אחד מהמבקרים.
בהמשך, התעייפתי מהטיולים והתחלתי להרגיש, כשההורים שלי באים, שיש.מן ציפיה שאני אקח אותם לכאן ולשם, וזה עזה את הדברים למאוד לא נעימים. אמא שלי אוהבת לטייל ולחקור, היא יכולהלבלות בסופר שעה, אז כשאני ללוקחת אותה איתי לסופר אני אומר לה שזה קצר, אם לא בא לה, שלא תבוא.
מה שכן, אנחנו מציעים אוטו לכל מי שבא ומסתדרים ככה, אז ההורים שלי עצמאיים ומטיילים, חמותי נוסיף באוטובוס חמי לא עושה כלום.
אבל את זה הבנו עם הזמן.
אפילו שימוש באמבטיה, אנחנו חייבים לצאת עד שעה מסויימת מהבית, אבא שלי שיהיה בריא תופס את החדר לשעות, אז אנחנו מזכירים לו כשהם באים.
לגבי כסף, ההורים תמיד משתתפים בקניות. לא בקשנו זה היה ברור תמיד.
אבל- צריך לנשום עמוק, להתעלם, להבין שזה זמני
דרך אגב, הביקור הראשון שלנו היה רק חצי שנה אחרי שעברנו.

האמת שמה שמפחיד אותי זה הפרידות....

זה תמיד קורע לב בפרידות עם אחותי והמשפחה שלה...תמיד לוקח זמן לכולם להתאושש.
ועכשיו יהיה להורים שלי פרידות כפולות כי שתינו נהיה בארה"ב...

אצלי כולם (חברים וכו') כבר מתכננים מתי יגיעו ומה אשלח מחו"ל כי יעני אני עכשיו אהיה הדודה מחו"ל
.

carlimi

New member
תגידי כבר מעכשיו

שלא יבנו על זה!
משלוח מארה"ב לישראל מאוד מאוד יקר!!!
וכן, כשעוברים לניויורק צריך לקחת בחשבון שכל מיני יתחילו להגיע לביקורים.
ככה זה כשגרים במקום כלכך אטרקטיבי ... חחח
אלינו למשל באים הרבה פחות, למרות שקולורדו מ ה מ מ ת ביופיה ויש מלא לאן לטייל, טבע עוצר נשימה, סקי מהטובים בעולם.
אבל זה רחוק.
וזה לא ניויורק.

חחח, כל כך נכון

חברה שלי גרה ברומא תקופה והיו להם אורחים בלי הפסקה. עכשיו הם גרים בלידס ופתאום המבקרים לא מגיעים...

me too

New member
פרידות

הפרידות הראשונות היו לי קשות, אני זוכרת כשחמי חזר לארץ ישבנו שנינו באבל, בכינו, זה גרם לי לחשוב האם זה שווה את זה. עד היום אגב, אני תוהה אם זה שווה את זה.....
לאט לאט מתרגלים. עם הזמן הפרידות נהיות קצת פחות כואבות.
אנחנו משתדלים שבעלי יקח לשדה ולא אני

וגם, ביום שעוזבים אנחנו עושים משהו קצת אחר אחהצ,עם הילד כדי לא לחזור לבית ריק.
פרידות זהאףף פעם לא קל.
ולגבי הדודה מאמריקה - אני כאן קרוב לשמונה שנים, אף חבר לא בא לבקר, הטיסות יקרות אנשים לא באים סתם לטייל, אולי אצלכם בגלל שזה ניו יורק, אבל מי שבא לניו יורק לא רוצה לשבת בבית של חבר, הוא רוצה
לטייל, ואם אתם עובדים ולא מסתדר א ז לא מסתדר....
ולגבי קניות - ברגע שתבקשי שיעבירו לך את הכסף קודם, אנשים כבר לא יבקשו כלום. מי שמצפה שאת תמממני אותו - הוא חוצפן

ביקורים

כשבאים לבקר אותנו תמיד ישנים אצלנו בבית. יש לנו חדר אורחים נוח מאד ומקום לארח בלי להרגיש בקופסת סרדינים.
יחד עם זאת, לא מגיעים לבקר אותי כל מיני אנשים לא מהמעגל הקרוב ביותר אלי. אנחנו גרים בעיר קטנה, ולא בלונדון. לפני זה גרתי בסקוטלנד. מי שמגיע מגיע כי הוא ממש רוצה לבוא ולבקר אותנו ולא לתפוס טרמפ עלינו במקום לשלם על מלון.
מאחר וביקורים זה ממש לא עניין של מה בכך (את כבר תראי בעצמך. חדירה לפרטיות, שבירת שגרה, הוצאות כלכליות מרובות ועוד) לדעתי תשאלי את עצמך אם המבקרים העתידיים היו באים לבקר אותך אם היית גרה במקום הרבה פחות אטרקטיבי. אם כן, אדרבא, שיבואו ויתארחו. אבל אם לא, הייתי שוקלת לומר לא. את ממש לא רוצה שהבית שלך יהפוך לתחנת רכבת. זה נחמד פה ושם כשבאים הקרובים והאהובים, אבל זה קשה כשזה בלתי נפסק וכשמדובר בפחות קרובים שאליהם יש עוד פחות סבלנות.
מעבר, כל העצות שקיבלת פה נכונות. לעשות תאום ציפיות, לתת לעצמכם זמן להתרגל למקום החדש, וגם לא לשכוח שיש בעל בעניין וגם הוא צריך לשתף פעולה עם זה.
והעיקר, שיהיה בהצלחה במעבר ושתהיו מאושרים שם.

Boston Guy

New member
אציע לך להציב קווים אדומים -ויפה שעה אחת קודם

כיוון שגרתי בניו-יורק תקופה, אני מכיר את הנושא יותר מדי מקרוב.
לחיות במקום שהוא יעד תיירותי אטרקטיבי זו תמיד בעייה באספקט של האורחים הפורחים, אבל ניו יורק בפרט זו בעייה כפולה ומכופלת.
הקומבינצייה של העובדה שזה היעד התיירותי מספר אחת של הישראלים, והעובדה שהמלונות כל כך יקרים בה,
מביאה את מכת האורחים הפורחים לקרשצ'נדו פסיכי לגמרי.

אם תהיי נדיבה ותארחי - תגלי שהבית שלך הוא בעצם לא שלך אלא הוא מלון.
ואת - את החדרנית, פועלת הניקיון, שוטפת הכלים, הכובסת, נהגת ההסעות, קצינת הבידור... והכל על חשבונך.
את תתקבלי טלפונים ממכרים "ותיקים" - הבת דודה של זאת שהלכה איתך לגן (ומאז לא ראית),
הבן של חברה טובה של השכנה מהבניין ממול שמודיע לך שהוא בא לגור אצלך 3 חודשים,
וכל תימהוני, עקום ומצורע שאי פעם היה לו מגע עם משפחתך המורחבת - ירגיש בנוח להודיע לך ש"בשבוע הבא אני מגיע להיות אצלכם כמה שבועות - ואם אפשר תדאגו שיהיה בבית דבש כבשים, כי אני אלרגי לסוכר".

האורחים האלו גם יצפו שתאכילי אותם במזון על חשבונך... ואם הם חרוצים הם אפילו "יעשו קניות אצלך במקרר", יבשלו לעצמם את האוכל שממנו תכננת להתקיים עד סוף החודש - וישאירו לך מטבח מטונף וכיור מלא כלים.

אם תגורו קצת רחוק מהעיר (מה שסביר כי אין לכם תקציב לחיות במנהטן) - הם גם יצפו לשרותי הסעה בחינם, בזמן ובמקום שהם יראו לנכון: באמצע הלילה לשדה התעופה, לקניון הזול שנמצא בסוף העולם (למה - יש לכם תכניות משלכם לזמנכם הפנוי?), לרכבת, לחבר אחר שלהם שהיה מספיק חכם להגיד "אצלי לא מקבלים אורחים"...

את חושבת שזו הגזמה? חכי עד שתגורי בניו יורק.
כל מילה שכתבתי מבוססת על מציאות דברים שראיתי במו עיני אצלי ואצל חברים טובים כשחיינו בניו יורק.

ההמלצה שלי - להתחיל לעשות לאנשים "תיאום ציפיות" מעכשיו. עוד לפני שנסעתם בכלל.
תחליטי את מי שווה לך את הסבל ומי לא - ואלו הקווים האדומים שלך.
אישית, אצלי - הדלת פתוחה והשטיח האדום פרוש לאחים, אחיות, הורים (שהלוואי ויכלו לכבד אותנו ביותר ביקורים, אבל בגילם ומצבם כבר לא טסים 12 שעות), וחברי נפש - אלו שעדיין מדברים איתם כל שבוע, גם 20 שנה אחרי שעזבנו את ישראל.
וגם לבת דודה שלי מפילדלפיה שאימא שלה הייתה חברת נפש של אימא שלי, ולבת שלה שהיא אימצה לפני שנה היא נתנה שני שמות - השם של אימא שלה שנפטרה מסרטן לפני 3 שנים, והשם של אימא שלי שנפטרה לפני שנתיים.
כל אלו יכולים לבוא מתי שהם רוצים, לכמה זמן שבא להם - ויקבלו כל מה שיבקשו ויש ביכולתי לתת.

כל היתר - שילכו למלון. וצריך להגיד את זה בצורה מאוד חדה וברורה. "מצטערים - הבית שלנו הוא לא מלון. אנחנו משלמים הרבה כסף בשכר דירה כדי שתהיה לנו פרטיות".

noaronen1

New member
מסכימה עם בוסטון במיליון אחוז

מכיוון שגרתי בניו יורק וחוויתי וגם שמעתי סיפורים מחברות.
אם לא תגידו לא, תמצאי את עצמך מארחת את כל העולם ואשתו
כולם יספרו לכם כמה הם רוצים לראות אותך וברגע שהם נוחתים השופינג והטיול בעיר בראש מעינייהם והם מצפים שהכל יתנהל סביבם.
כשתגיעי לארץ כולם ירצו שתגיעי אליהם ולא ינקפו אצבע להתגמש.
ניו יורק היא בעייתית. תחליטי מראש איך אתם מתנהלים.
לידיעה הרבה זוגות שגרים בדירות קטנות גם אחרי שנולד תינוק מבקשים מההורים לקחת סאבלט. וגם אנחנו עד שקנינו דירת 3 חדרים בברוקלין לא אירחנו אצלנו את ההורים.
כדי למנוע לעצמך הרבה מרירות תגדירי מי כן ומי לא. נקודה. ומשלוחים כדאי מאוד שתבהירי לאנשים שאת לא שולחת ולא לוקחת. שידאגו לעצמם.
גם שופינג אמרתי לחברות תזמינו אלי כמה שאתם רוצים, לא הולכת איתכם לחפש נעליים, לא מעניין אותי ולא רוצה נקודה. שילכו לבד.
עכשיו אנחנו גרים בבית יש לנו יחידה נפרדת לאורחים ולכן הכל אחרת

Et tu Brute

New member
בתור עוד מישהי שגרה בניו יורק

במשך כמה שנים - מסכימה עם בוסטון גיא.
מאוד חשוב להציב גבולות, כי ישראלים מגיעים לניו יורק בלי סוף ומאוד שמחים לחסוך כסף ולגור אצל מישהו (אפשר להבין אותם).
גם אנחנו נקטנו בשיטה שהורים, אחים וחברים קרובים באמת - מוזמנים תמיד (אפילו כשגרנו בדירת סטודיו), אבל לאנשים רחוקים יותר - צריך פשוט לסרב, אחרת באמת יש לך אורח כל חודש.

forglemmigej

New member
לא יאמן לגמרי

אני תולה את זה בחוסר הגבולות שמייחדים את עם ישראל , קודם כל להזמין את עצמך למישהו זה כל כך לא נתפס בצד השני של האוקינוס, אם בכל זאת רוצים להפגש אז רומזים בצורה עדינה אהיה בזמן זה וזה בטיול באיזור ,שום שאלה בכלל אם אפשר להגיע וכל שכן לישון אצל מישהו שאתה ממש לא קרוב משפחה מדרגה ראשונה ואם יש ילדים קטנים זה בכלל לא בא בחשבון , האמת היא שמעולם לא הצלחתי להבין את אלו שמתנחלים אצל מישהו בסלון בזמן חופשה שלהם, אם אין להם כסף לחופש שלא יסעו וזהו היום יש גם אופציות זולות של Airbnb ולא צריך לשרוף כסף על בתי מלון פלצניים , אם מתכננים טיולים היטב אפשר להנות גם עם הוצאות סבירות אבל אצל הישראלים הרבה פעמים הכל נעשה ברגע האחרון, הטיסות, ההזמנות וככה זה יוצא יקר ולא כדאי.

noaronen1

New member
האמת לא חושבת שזה "ישראלי"

אני רואה את כל חבריי האמריקאים שמאוד משתדלים למצוא איזה חבר או קרוב שגר באיזשהו מקום שהם מגיעים אליו כדי לחסוך בהוצאות. אני לא מדברת על אנשים חסרי כל, אלא אנשים בעלי אמצעים. אבל מצאתי שלרוב הם בהחלט ישמחו ללון אצל חברים/משפחה רחוקה מאשר בבית מלון.

forglemmigej

New member
אולי הישראלים למדו מהאמריקאים

בכל מקרה ממש לא לענין להתנחל אצל מישהו שאין לך קשר ממש קרוב איתו . זו דעתי.

למעלה