אירוח - קרוואנים באוסטרליה יוצא לדרך במוצ"ש

אירוח - קרוואנים באוסטרליה יוצא לדרך במוצ"ש

במצאי שבת ה 20 בספטמבר בין השעות 21:00-23:00 יתארח בפורום שלנו עופר לפלר. עפר לפלר, מהמטיילים הותיקים והמנוסים בארץ ובעל יכולת כתיבה וסיפור מופלאים, משלים כעת טיול ייחודי עם קרוואן במשך שלושה חודשים באוסטרליה. במשך האירוח יענה עופר לשאלותיכם מתוך הניסיון שצבר במסע בן 15,000 הק"מ. חוויות חצית המדבר, המעבר לקנגרו איילנד. ושלל חוויות שנאספו כגון צלילות בגרייט ברייר ריף הפלגה מסביב לאיי וויט סאנדיי, טיפוס על הסלע המפורסם באוסטרליה – האייזה רוק, דרווין, שמורת הקקדו ועוד שלל חוויות מקומיות כדוגמת חציית הסוואנה האוסטרלית וחציית המדבר מצפון לדרום. וכמובן שאלות בנושא קרוואנים, ההתנהלות בהן, חניונים וטיפים. (הידעתם שיש יום בשבוע שבו הדלק זול יותר???) אתם מוזמנים לשרשר שאלות מראש לעופר

יאיר125

New member
טיול קראוון

שלום לעופר אנו זוג המתגורר כיום במלבורן ומטייל די הרבה עם קמפר-טריילר הנגרר אחרי רכב שטח הייתי רוצה לשאול לגבי טיול בקנגורו-איילנד, האם העלות הגבוהה של המעבורת (עבור הרכב והטריילר+2 מבוגרים) היא אכן "גבוהה" כל-כך עד כדי ויתור? או שהאי מאד מיוחד שלא כדאי בכלל לחשוב על ויתור. האם הטיול שלך היה עם קראוון המיועד גם לירידה לשטח - או שזה די זניח ואפשר לטייל עם קראוון רגיל- בכלל מה היה המסלול שלך? בתודה מראש יאיר

olefler

New member
יאיר שלום תשובה לגבי קנגרו איילנד

קנגרו איילנד מקום מקסים.. אין לי את המחירון של המעבר במעבורת אני השארתי את הקרוון בחווה חמודה כארבעה קילומטר לפני המעגנה של המעבורת בחניון קרווינים קטן בחצר של החווה ויצאתי לטייל באיי עם חברת טיולים ... שהיה מרתק ושווה כל שניה על האי 1500 קילומטר כבישים מהם רק 500 סלולים . וראייתי שילוט לחנינוני קרוונים. לא לוותר על האי המקסים הזה אני הופתעתי מאוד מאוד לטובה הקרוון שלי לא היה ארבע על ארבע ולמרות זאת בטעות הוא עשה למעלה מ500 קילומטר של מדבר קשה אם זה לא היה רכב גרמני הוא לא היה שורד את הדרך אני יצאתי מסידני עד קיינז לאורך החוף עם גיחות לפנים היבשת ומ קיינז עד דרווין על הסוואנה וואי ומשם לאליס ספרינקס , הסלע לקובר פידי עד אדלייד לקנגרו איילנד למלבורון דרך הגרייט אושאן רוד לכנברה וחזרה לסידני אשמח לענות על שאלות נוספות עופר

olefler

New member
שלום לכל חברי הפורום

אל תאחרו להחזיר את הקרוון - זה כואב בכיס

אלדד(מ)

New member
מתכנן טיול עם קרוואן באוסטרליה.

בעבר טיילתי רק פעם אחת עם קרוואן - 3 שבועות לפני שנתיים בפברואר בניו זילנד. המרחקים בניו זילנד לא גדולים, מזג האויר טוב ויש תשתית טובה לקראוואנים - הרבה חניונים מצוינים. אנחנו זוג- אשתי ואני. מאד נהנינו ולכן אנחנו מתכננים בעוד שנה בינואר (2010) לטייל כ 6 שבועות בקרוואן באוסטרליה. השאלות לגבי אוסטרליה: איך התשתית לקרוואנים שם? אפשר למצוא חניונים עם נקודת חשמל ללא הזמנה מראש? האם יש ספר שכולל את כל החניונים? מזג האוויר - האם מאד חם ואיך מסתדרים בלילה בקרוואן? האם יש מזגנים בקרוואנים שניתנים להפעלה בהתחברות למתח חיצוני? לפי בדיקה באתרים באינטרנט חשבנו על קרוואן מדגם Spirit 2t/s או דומה. לא חייב מהחברה הזו דווקא- זו רק דוגמא. הוא דומה למה שהיה לנו בניו זילנד. האם מתאים גם למרחקים גדולים באוסטרליה? התחלנו לתכנן מסלול ראשוני שאני מבקש חוות דעת אם הגיוני ואפשר לבצע: אנחנו מתכוונים לקחת את הרכב ב Cairns ב 8 לינואר ולהחזירו ב Darwin כעבור 40 יום - ב 16 בפברואר. בדקנו מרחקים בין נקודות, והגענו ל כ 7800 ק"מ. אפשר לבצע ב 40 ימים? המסלול והמרחקים: CAIRNS - BRISBANE 1700KM BRISBANE - SYDNEY 960 KM SYDNEY - MELBOURNE 880 KM MELBOURNE - ADELAIDE 730 KM ADELAIDE - AYERS ROCK 1570 KM AYERS ROCK - ALICE SPRINGS 440 KM ALICE SPRINGS - DARWIN 1490 KM כיוון שהמרחקים גדולים בין המקומות היכן לנים בדרך? היכן קונים מצרכים? אנחנו לא הרפתקנים- אין לנו כוונות לצלול, לטפס הרים או לעשות טראקים רגליים- רק נסיעות והליכות למרחקים קצרים. תודה מראש.

olefler

New member
אלדד על הנייר טיול הגיוני אך לישום בשטח

אלדד ערב טוב, הטיול שאתה מתכנן על הנייר מדהיים אני עשייתי אותו מסידני וחזרה לסידני רק עם יותר קילומטר. אך האפשרות שלנהוג כל יום את מאות הקילומטרים וזה ללא הזמן שצריך להקדיש לאתרים שבדרך הוא קשה מאוד מאוד לביצוע בארבעים יום. תשתית חניוני הקרוונים באוסטרליה היא מדהימה החל מניקיון השרותיים והמקלחות (כמו שאומרים אצל הפולנים אפשר לאכול מהרצפה) בכל החניונים כמובן יש תשתית חשמל אני לא נתקלתי בחניון ללא תשתית חשמל או מיים. הרכב שלקחתי היה דומה לרכב שאתה רוצה ... היה מאוד מאוד נוח לנהיגה ולטיול לזוג זה מושלם. אני לקחתי מאפולו את הרכב שהיה יותר זול ממאווי וגם קיבלתי שרות מעולה כולל החלפת רכב בדרווין וכמובן כלי הרכב היו חדשים (בגלל ההשכרה הארוכה) עם קילומטרים נמוכים כמובן שבקרוון יש מזגן חום/קור הכול אפשרי תלוי בכם יש אזורים במדבר שלא ניתן לנהוג באמצע היום בגלל עומס החום וזה בעיקר בכביש הנוסע בין אדליד לאייזה רוק ועד שרותיי תיירות כמובן כמובן בכל עיירה יש לשכת מודעין יעילה בכל תחנת דלק ניתן לרכוש מוצרים ובכל עיירה או עיר יש כמובן את הקניונים והסופרים הגדולים יש ספר שאני השתמשתי בו הוא נקרא EXPLORE AUSTRALIA BY CARAVAN AND MOTORHOME עלותו 49.90 דולר אוסטרלי (אפשר למצוא גם יותר בזול) הנוחות שבספר שהוא מתכנן לך מסלולים הגיונים של נהיגה יומית וכמובן כולל כתובות של חניונים וטיפים לטיולים אני ממליץ בחום שתשקלו את המסלול שהוא מדהים... אני הייתי מקדיש את 40 היום רק לחציית המדבר בין אדלייד לדרווין\ לגבי ההסתדרות בלילה בקרוון :) שאלה מצויינת תלוי בבת הזוג. מומלץ להזמין מראש חניונים לאזורים המאוד מטויילים כמו בסלע אין הרבה חניונים נדמה לי שיש אחד (אני הגעתי לשם עם בטיול מאורגן - את הקרוון השארתי באליס ספרינקס) ולכן נדמה ללי שיש שם חניון אחד או שניים ומאוד ממומלץ להזמין מראש. אם רוצים חניונים במרכזי הערים כמו באדליד אז גם כאן הזמינו מראש אשמח להשיב על שאלות נוספות עופר

אלדד(מ)

New member
תודה רבה על התשובה ושאלות נוספות:

קודם כל- הספר. אני מיד מברר היכן אפשר להזמין. אני מתחיל להבין שכדאי לקצר את המסלול - אבל מדוע אתה ממליץ דווקא על חצית המדבר ולא על דרום מזרח ומזרח אוסטרליה לאורך החוף? האם המזרח לא יותר מגוון ומעניין? השאלה שלי לגבי מזגן בהתחברות לחשמל היא בגלל שאני מבין שמאד חם גם בלילה בעונה זו באוסטרליה בקיץ, וכדי להפעיל מזגן שעובד על מנוע הרכב בלילה כאשר ישנים הרכב חייב להיות מונע . הכוונה היתה האם יש קרוואנים שבהם המזגן עובד על מתח חיצוני- חיבור לנקודת חשמל בחניון.

olefler

New member
חום הקייץ והמזגן

אלדד לגבי המזגן... לא צריך להפעיל את הרכב יש מזגן כמו בבית העובד על מתח חיצוני כלומר 220 . יחידת הלינה המטבח השירותיים והסלון להם יש מערכת של מצבר בנפרד ישנם מספר מכשירים שמחייבים חיבור חיצוני כמו מיקרוגל, הטלוויזיה והמזגן... כך שהרכב והמנוע יש להם חיות משל עצמם. בלילה בדרווין היה חם אבל לא כזה שמחייב מזגן... האמת אני טיילתי בחורף האוסטרלי כך שחוץ ממקומות בלב המדבר שבהם הימים היו חמים והלילות קפואים זה לי היה מאוד מאוד נוח וכייפי... לגבי למה לעשות זה שאלה של טעם אישי ואני איש של המדבר ואם היה לי רכב שלי ולא שכור הייתי נשאר במדבריות עוד כמה חודשיים. ואיפה שהיה צריך לטייל עם רכב ארבע על ארבע הצטרפתי לטיולים מאורגנים שלהם רכבי שטח המסלול של צפון דרום או דרום צפון הכולל את דרווין - אליס ספרינקס - קופר פיידי- אייזה רוק וגו היה חווייה מ ד ה י מ ה

Noa G8

New member
היי עופר

בתור מטייל מנוסה, איך אתה ממליץ להתחיל לתכנן מסלול לטיול "גדול" למישהו שלא מכיר את האזור? אפשר להסתמך רק על מפות ומדריכי טיולים? תמיד יש לי תחושה שהם מספרים רק על המקומות והאטרקציות התיירותיים ומפספסים הרבה אזורים לא פחות מעניינים ויפים. או שאולי עדיף פשוט לתכנן תוך כדי המסע?

Noa G8

New member
ועוד שאלה, לגבי המימון

טיול של מספר חודשים עולה מן הסתם לא מעט כסף ואם נחכה עד שנצליח לחסוך סכום שיכסה את כולו לא נצא אליו בחיים. איזה אפשרויות תעסוקה זמניות יש באוסטרליה, וכמה זה באמת בעייתי מבחינת ויזה וחוקיות?

olefler

New member
כמטייל מנוסה המלצות

הטיול באוסטרליה הוא מפגש לא רק עם אזור קסום אלא גם ובעיקר עם מפגש עם אנשים נהדרים מקומיים וזרים והדגש הוא על המקומיים אחת האכזבות שלי היה דווקא הלונלי פלאנט שחסר בהרבה מידע או שלא לומר מידע מאוד לא מדוייק בדרך כלל מי שעובד ומפעיל את חניוני הקרוונים זה אנשים מאוד , מאוד חביבים שעצה שלהם שווה זהב. לא הייתי מוותר על האטרקציות התיירתויים נהפוך הוא . אני תכננתי את מרבית הימים מהיום למחר ובכך הייתי פתוח לשיינויים והצעות. לגבי המימון ... לא נזקקתי לשרותי מימון אבל כן ראייתי בעיקר במקומות הגדולים משרדי עבודה למטיילים אני לא יכול להמליץ על משהו ספציפי אבל בכל אכסניה תפגשו עם מטיילים מכל העולם שעסוקים גם במימון עופר

frish fish

New member
באופן מפתיע: שאלות על טיול בקרוואן באוסטרליה

עופר שלום, אנחנו משפחה בת שש נפשות, מתעתדים לצאת לניו זילנד בתחילת מרץ, להמשיך לאוסטרליה מסלול קצר מסידני לברסביין או לקירנס ובחזרה לסידני לא דרך החוף. סך הכול יש לנו שלושה חודשים. מה מומלץ: ואן (ללינה באוהל), קראוון נגרר (שניתן לפעמים להשאיר אותו ולטייל רק עם המכונית) או מוטור הום? לתקופה קצרה (הטיול באוסטרליה יהיה חודשיים) האם אתה ממליץ השכרה או קנייה? האם יש תקנות או חוקים בנושא קניית רכב שעלינו לדעת עליהם (יש לנו אוחז בדרכון אוסטרלי, וגם משפחה באוסטרליה). מה הן עלויות הדלק באוסטרליה? מה הם החוקים והתקנות לגבי לינה בשטח באוסטרליה ובניו זילנד (באוהל או בקרוואן)? מה הן המלצותיך לגבי המסלול, בהתחשב בזמן ובכך שחלק מהנוסעים צעירים ומתקשים בנסיעות ארוכות. אם יש לך רעיון למסלול אטרקטיבי אלטרנטיבי או בנוסף, נשמח לשמוע. נשמח לקבל טיפים וקישורים לאתרים עם מידע מתאים. גם המלצות על אתרי צלילה ומפעילים בגרייט בריאר ריף. בקיצור, נשמח לקבל כל עזרה מבעל נסיון, ולשמוע פרטים על המסע שלך. תודה מראש, המשפחה המטיילת (פעם ראשונה בחו"ל!)

olefler

New member
שלום למשפחה המטיילת

משפחה שלום, ראשית אני טיילתי עם מוטור הום ורק בחלק קטן מהמקומות נזקקתי לרכב נוסף שיוביל אותי .בשל תחבורה ציבורית מאוד נוחה וגם הליכה ברגל תמיד טובה לבריאות השתדלתי לקחת חניוני קרוונים במרכז העיר או הכי קרוב ליעד. הצטערתי שלא רכשתי אופניים :) מאחר ותכננתי שלושה חודשים בחנתי את נושא הקניה המחירים בקניה לדעתי גבוהיים מאוד , מאוד ולא היו פרופורציונלים לסוגי הרכב. (מיני וואן שנת 77 במחיר של 17 אלף $) אבל זה היה מבדיקה מאוד חפוזה ולא מעמיקה כי הבנתי שאני הולך לשכור רכב. הנוחות שבלשכור שתקלות לא עולות כסף!!! ולי החליפו את הקרוון בדרווין לרכב חדש בשל תקלה שלא לדבר על החזר של 300 דולר על פיצוץ צמיג.בכלל קיבלתי מבנדנה קרוונים ומחברת אפולו שרות מצויין עם הרבה סבלנות וחיוך. בשל המשבר בדלק העולמי גם מחירי הדלק באוסטרליה עלו ... כרגע ליטר סולר באזור סידני 1.67 דולר אוסטרלי לליטר וכבר שילמתי באזור המדבר 2.5 דולר אם תחליט לרכוש רכב המלצה חמה להתקין בו מערכת הנעה בגז (יש החזר ממשלתי על התקנה כזו ) ועלות הגז מאוד אבל מאוד זולה כשבעים סננט לליטר. ויש תשתית לגז בכל המדינה לגבי לינה בשטח ... בחופים ובעיקר בחופיים היותר מפורסמים (בעיקר בגלל צעירים הבאים לגלוש) לא ניתן לישון שלא בחניון. לינה במקום אסור יכולה לעלות עד 500 דולר קנס תלוי כמה המקום מתוייר ... יש חניוני דרכים שהשהיה בהם מותרת עד 24 שעות אבל גם שם ראייתי מתנחלים אוסטרלים. לא הייתי ממליץ על נסיעה של למעלה משלוש שעות ביום בעיקר עם ילדים אבל יש גם ימים של חמש ושש שעות אני נהגתי לתכנן את הנסיעה החל משעה עשר בבוקר שכמעט כל שעה עשייתי הפסקה קצרה או טיילתי בנקודה מסויימת מאוד הקפדתי על עצירה בחניון מסודר כשעה לפני חושך... למרות שהיו מקומות שלנתי בשטח כי המקום היה שווה או כי הרחקתי מיידי. התשתית של חניוני קרוונים היא מדהימה ובכל מקום אפשר למצוא חניון גם אם אין סימון בספרים. הסימון לחניוני הקרוונים וההכוונה אליהם מאוד מסודרים. אני צללתי בגרייט ברי רייף עם חברה שששמה REEF QUESTOCEAN AVHU שהיו מאוד טובים . הם מחזיקים אוניית אם ממש על הרייף ונעים סביב אתרי הצלילה למרות שהחברה התפרסמה לאחרונה כששכו שני אמריקאים באתר צלילה אשר נמצאו בריאים ושלמים בבוקר הם מקפידים מאוד בנושא בטיחות אני שייטתי גם באזור הוואייט סאנדי איילנד שגם שם ניתן לצלול (אבל בגלל מזג האוויר ויתרתי על הצלילה שם) בכלל בכל עיירה ובכול נקודה שתחשבו גם בלב המדבר יש משרדי מודיעין לתיירים. כך גם בחניוני הקרוונים יש משרדי מודיעין והרשמה לכל טיול שתחפצו בו מה שטוב שאם נרשמת דרך חניון הקרוונים בדרך כלל לא גבו ממני כסף נוסף על השארת הקרוון במשמורת לגבי המלצות.. לא הייתי מוותר על ביקור בפייזר איילנד (ללא הקרוון) יומיים עד שלושה על האיי בהחלט מרשימים ומספיקים הנופים על החוף וביבשת הם מרהיבים ולכל פינה שתחליטו לגשת תמצאו את היופי והמיוחדות שבה אני לא תכננתי יותר מיידי הקשבתי לאוסטרלים (מאוד קשה בגלל האנגלית ) וכך קיבלתי המלצות טריות ונהנתי מחופש בהחלטה עם להמשיך או להישאר במקום מסויים. לילדים חובה לבקר באוסטרליה ZOO למרות שזה מקדש לזכרו של סטיב איירון (הקרוקודיל דנדי) בכל מקרה אני לא מה אתם אוהבים בנופים אבל בהחלט יש מה לראות לאורך החוף ובכבישים הצדדים וכמובן לתוך היבשת אשמח לענות על עוד שאלות עם צצו לכם עופר

frish fish

New member
תודה ועוד שאלות

תודה שאלה נוספת עלויות השכרה?האם זול יותר להשכיר מהארץ? גודל המוטורהום שהשכרת? האם כדאי לחזור בטיסה לסידני במקום לחזור בנסיעה? נשמח לשמוע סיפורים ותאורים נוספים של הטיול שלך. בתשובה למה שכתבת בתגובה למושיק63 זה מרתק ולגמרי לא משעמם או מפורט מידי אז אל חשש כתוב ותהנה שוב תודה רבה

olefler

New member
תשובות למשפחה המטיילת

ערב טוב ... אצלי כבר עלה השחר התחלתי את הרומן על הטיול בקרוון כבר בארץ והמחשבה הייתה לרכוש רכב כשהגעתי לסידני והסתובבתי בין החברות הבנתי שני דברים אחד שרצוי סוכן מהארץ בגלל העיברית וזה נוח כישראלי שיש על מי להוצא את העצבים (ולא היה לשמחתי על מה ) הרגשתי נוח גם לבדוק את הסוכן מבנדנה כשהייתי כאן בחברות ההשכרה . מצאתי שאפולו היו מאוד ידידותיים גם כשהיו תקלות ברכב. ואפילו שבטעותי חזרתי יום אחד מאוחר מיידי. ואגב לא הודעתי שהתפוצץ לי צמיג אלא תיקנתי לבד והם שילמו את ההוצאה של ה 300 דולר. הכי זול יצא דרך בנדנה ומאפולו... זה היה מצויין בשרות , בתשובות ובעיקר שהתעוררה בעיה עם הרכב בדרך. שאלה טובה האם לחזור בטיסה לסידני אני זוכר שמעתי שזה עולה כסף בהשכרה וזה תלוי מאיפה הטיסות בתוך אוסטרליה לא תמיד זולות זה כמו לטוס מהארץ לאנגליה ויותר עופר

AMITALTARAS

New member
כיף לך בנדנה לי לא היה מזל מוטורהום (שירלי)

צריך לדעת ממי להזמין כנראה

ערב טוב לגולשים ולעופר

אף על פי שעופר החל לענות כבר לשאלות, הרינו מתכבדים לפתוח את האירוח באופן רשמי. שיהיה לכולנו ערב מהנה

שאלה לגבי קראוון נגרר

שלום עופר השאלה שלי היא בקשר לקרוואן נגר. האם בנמצא? להשכרה? האם יודע מחירים? מה המלצתך בנוגע לנ"ל? האם יש לך נסיון עם שכזה? הכוונה להשכיר או לקנות אחד שיגרר ע"י רכב שטח ע"מ ולנצל את רכב שטח לטיולים, היכן שקרוואן רגיל אינו יכול - כמובן שלב\השאיר את הנגרר בחניון וממנו לצאת לטיולי השטח... דעתך? תודה רבה

למעלה