אירוע החלפת ספרים

Arthur Dent

New member
דפי זהב הפסיקו השנה את הדפסת המדריך מנייר.

וזה עסק שהכניס הרבה כסף, אבל כמה אנשים מחפשים היום

אז אני מאד מופתע שאנשים מאחסנים עשרות או מאות קילוגרמים של נייר,
הם לא יכולים להקליק על מילה כדי לקבל על המקום תרגום לשבע שפות,
הם לא יכולים לקפוץ שניה ולקרוא קצת יותר על המילה בכוכבית* ולחזור,
הם צריכים ללכת קילומטרים, לעמוד בתור, לשלם לכל שרשרת התובלה והייצור, של כל-פאקינג-ספר-בנפרד.

מופתע אבל גם לא מופתע, בו זמנית.

גם אתה היית מופתע אם היית שומע על מישהו שקונה עותק מודפס של ויקיפדיה הביתה. לא? בוא נחשוב ביחד וואו-סיריוסלי?! כמה-זה דבילי.

אז - אותו דבר.

subatoi

New member
יש מצב שאתה חי בעולם מקביל? כי בעולם שלי

אמנם כבר כמה שנים טובות לא מוכרים אנציקלופדיות ואף אחד לא קונה אותן, ודפי זהב עברו לאינטרנט מזמן (ובטח מרוויחים שם די טוב), אבל מלא אנשים קונים ספרים מנייר, יש המון חנויות ספרים מנייר ומלא חנויות משומשים. אני רואה לעתים רחוקות מישהו עם רידר כלשהו באוטובוס אבל לא יותר מזה. כמה שיח על ספרים דיגיטליים אתה שומע סביבך במרחב הציבורי הרגיל (לא פה בפורום), לעומת כמה שיח על ספרים רגילים?

ואגב, אני לא חושב שיש מישהו בעולם שהולך ברגל קילומטרים כדי לקנות ספר.

אלא אם אתה חי באיזו בועה/קומונה של קוראי ספרים דיגיטליים בלבד, נראה לי שאתה אמור לראות את אותה מציאות שאני רואה, ולא כ"כ להתפלא.

ניימן3

New member
יש ספרים שיותר נוח לקרוא באלקטרוני (דפי זהב)

ויש ספרים שיותר נוח לקרוא בנייר (ספרי קריאה קצרים\בינוניים).

היות וספרים אלקטרוניים זה דבר די חדש, מפתיע שאתה מופתע שאנשים עדיין קוראים בפורמט שהשתמשו בו איזה 5000 שנה ככה. יש גם אנשים שעוד קונים תקליטים. בחיי, ברחוב שלי בלבד יש שלוש חנויות תקליטים!

Lhuna1

New member
מה יש להיות פה מופתע? רוב האנשים בארץ

מעדיפים לקרוא ספרים בעברית.
מספר הספרים האלקטרוניים שאתה יכול להשיג בעברית (מקור או תרגום) הוא כרגע פצפון.
אני מכירה את "מנדלי", ואת e-vrit. בשניהם המבחר עדיין מצומצם ביותר.
אם מישהו מכיר עוד אתר/אפליקציה שבאמת יש בה ספרים אלקטרוניים בעברית, אני אשמח לשמוע.
עד אז - למה אתה מצפה?
מה הקשר לוויקיפדיה או לדפי זהב? השוואה מוזרה ולא קשורה.

kenny66

New member
e-vrit מת

הם הפסיקו למכור מכשירים לפני כשנה, ולפני שבועות אחדים הודיעו שהם נונתנים חמישה ספרים במתנה לכל מי שיש לו מכשיר וסוגרים אותה.

אתרים אחרים:
בוקסילה http://booxilla.com/
אינדיבוק http://indiebook.co.il/

חפש את "קהילת קודש קינדל" בפייסבוק למידע נוסף.

Lhuna1

New member
האפליקציה חיה וקיימת.

הם לא מוכרים את המכשיר היעודי, אבל אין בו צורך. אפשר להמשיך להוריד מהם ספרים לקריאה בטאבלטים. העיקר זה מבחר הספרים.

תודה על שני האתרים הנוספים. גם בהם אני רואה שעדיין המבחר קטן, אבל כל תוספת מבורכת.

Lhuna1

New member
אינדיבוק מפתיע לטובה!

D O 7

New member
המעבר הוא הדרגתי, לא פתאום כולם יעברו לפורמט

אחר.

בארה"ב (אבל גם בעוד מקומות) המגמה מאוד מתחזקת והשינוי מחלחל יפה מאוד. לדבר עם מישהו שקורא ספרים (ולא ספר בחצי שנה) שקורא ספרים מודפסים הופך להיות דבר שלא רואים הרבה. לעומת זאת, בארץ זה נכנס די לאט, הסיבה העיקרית הן ההוצאות בארץ שלא מוציאות את הספרים בגרסה דיגיטלית (ומנדלי ודומיו עושים מאמץ מסויים, אבל זה רחוק מאוד מלהוות באמת אלטרנטיבה).
בארץ נתחיל לראות שינוי רק כאשר כל ספר יצא גם בגרסה הדיגיטלית שלו. עד שזה לא יקרה לא באמת יהיה שינוי בארץ.

אני מקווה לראות את הוצאות הספרים בארץ מורידות את הכפפה, בינתיים זה נראה די רחוק, אבל מי יודע.....

אורקית השיממון?!

לא מצחיק

נ.ב
למה זה בסדר להשאיל ספרים מחברים? למה זה בסדר להשאיל ספרים מהספריה? למה זה בסדר להשאיל לאחותי בגד סקסי ליציאה, כשהיא היתה יכולה ללכת לקנות אחד כזה בעצמה - זה לא בעצם סוגשל גניבה מקסטרו?
נהה.

באמת שאנחנו דומות,

בערך כמו שסלמון מעושן דומה לכדור צמר. אני לא מבינה מה זה השטויות האלה, וזאת לא פעם ראשונה שרומזים לדמיון בדרך ההתבטאות שלנו.
בואי נשרוט אותם כהוגן ואז נעשה קומזיץ ונסעד את ליבנו בהם.

כ-ן, לגמרי

*מחליפה משתמש מאורקית לחתול ומגיבה לעצמי*
*מחליפה משתמש מחתול לאורקית ושוב מגיבה לעצמי*

אומרים שלאכול לבבות זאת סגולה לבנים זכרים. לפחות במשחקי הכס אומרים. ומלאי הזכרים שלי בדיוק אזל^^

עצה ידידותית

אם מישו קנה ספר והוא אהב אותו, הוא לא ירצה להחליף אותו (לכל היותר להשאיל אותו לאדם שהוא מכיר). אני לפחות קוראת יותר מפעם אחת ספרים שאהבתי, או לפחות חוזרת לסצינות החזקות כל פעם שאני מרגישה שהתקף זעם עומד להתפרץ (זה עוזר כמעט כמו לנעוץ ציפורניים בכרית שלי.)
ספרים שהייתי מחליפה עם מישו הם ספרי-קקה, או, אם אני לא רוצה שיהיה כ"כ ברור שזה קקה, ספרי-פחות-קקה. כלומר סיכוי גדול הוא שתמצא את עצמך עם הרבה מאוד ספרים בינוניים שלא תדע מה לעשות איתם.
אבל אולי סתם קשה לי להאמין בטוב שבאדם.

עופר 123

New member
האירוע יהיה האירוע החמישי במספר...

ואני יכול להעיד שבארבעת האירועים הקודמים היו ספרים מצויינים. כמובן שהיו גם ספרים בינוניים, אבל כמה מאלו שלקחתי היו באמת נפלאים.

חלק מהעניין זה גם ללמוד להעביר הלאה את הספרים. מה שאת מתארת זה די נדיר, כי מרבית האנשים לא באמת קוראים שוב ספרים, אלא רק נזכרים בתחושות שהיו להם כאשר קראו.

בכל מקרה, אחרי שמגיעים לאירועים הללו, מבינים שאולי באמת יש סיכוי טוב שבאדם

כריכרכה

New member
לדעתי רוב האנשים לא קוראים שוב ושוב

את אותם הספרים, גם אם הם אוהבים אותם, כך שעל פניו אין מניעה לבצע החלפה. ועובדה שזה המודל שלפיו פועלים כל מנויי הספריות וגם המבקרים הקבועים בחנויות הספרים המשומשים.

למעלה