אישור מעסיק

vic14

New member
אישור מעסיק

האם במקום אישור מעסיק אפשר להציג מכתב המלצה ממעסיק ? תודה לעונים

אם תיאור המטלות ושם התפקיד

מתאימים בבירור לNOC שעליו את מגישה והפרטים שהם דורשים שיהיו במסמך כמו תקופת ההעסקה, ופרטי התקשרות עם החותם מופיעים שם אז כן.

April girl

New member
יש לי קושיה בנושא

אם בתקופת הלימודים הייתי מילגאית במשרה מלאה, כלומר תמורת העבודה שלי קיבלתי מלגה חודשית קבועה ולא משכורת (לא עוזרת מחקר), בתנאי שש לי מכתב שמתאר את המטלות שלי לפי הNOC, כיצד ניתן להשתמש בתקופת ניסיון זו, אם בכלל? אשמח לקבל רעיונות

כתבתי על הגירה של סטודנטים כבר

לא מעט פעמים. לכולכם נרשם תשלום בביטוח לאומי ע"י האוניברסיטה כסטודנטים דרך מדור שכר לימוד. אין בביטוח לאומי הבחנה והאוניברסיטה מופיעה בתדפיס כמעסיק., לשגרירות לא אכפת למה האוניברסיטה שילמה תשלומי מעסיקים, מספיק להם שמופיע בתדפיס שהאוניברסיטה שילמה, הם לא יבקשו תלושי משכורת, והם גם לא מתעקשים על טופס 106 ששם המילגה אמורה כן להופיע (כי ממילגה מורידים או לפחות מדווחים למס הכנסה) אבל אין לזה שום חשיבות, כסטודנטית שולם ביטוח לאומי, ומה שמעניין אותם זה מה עשית בפועל וששולם ביטוח לאומי. את בוחרת אחד משני סימולי NOC ואולי יש עוד. אלה שאני מכיר הם עוזר הוראה, ועוזר מחקר. את פונה לאחד המרצים שאיתו עבדת ומבקשת שיחתום לך על מכתב באנגלית על נייר מכתבים של האוניברסיטה שעבדת מתאריך עד תאריך בתפקיד של חוקר או אסיטנט, ושהמטלות כללו א' ב' ו ג'. (שהעתקת מה NOC המתאים) ולצרף את שמו והטלפון האישי שלו כדי שאם ירצו יוכלו לאמת (הם לא עושים את זה כמעט אף פעם). המכתב הזה משמש כהוכחה קבילה לנסיון תעסוקתי כסגל הוראה או כחוקר ושלום על קנדה.

טלד

New member
אתה בטוח?

בתור מלגאי באונ' ת"א מעולם לא קיבלתי תלוש שכר, או שולם עבורי ביטוח לאומי - הכסף הופקד ישירות לחשבון הבנק ללא שום מסמכים... לאחר מכן היה בביטוח לאומי רישום על התקופה הזו רק על ההכנסה שלי משכר של עוזר הוראה (שעליה קיבלתי תלושי משכורת מהאוניברסיטה), ולא על רכיב המלגה.

האוניברסיטה משלמת ביטוח לאומי

עלכ ל סטודנט שהוא למה אתה מתווכח איתי? משוך את טופס "שמות מעסיקיך ותשלומיהם לביטוח הלאומי" מאתר ביטוח לאומי ותראה שרשום שם מעסיק בשם אוניברסיטת תל אביב מתאריך עד תאריך בלי חלקיות משרה ובלי נעליים, כל מה שאתה צריך הוא מכתב על ניסיון מהפרופסור או ה ד"ר שהיה המעסיק שלך כעוזר מחקר או עוזר הוראה.

טלד

New member
מי מתווכח? מה אתה רוצה?

מישהו אמר משהו לגבי נסיון, מכתבים מהפרופסור, או חלקיות משרה? כל מה שאמרתי זה שלמיטב הבנתי האוניברסיטה (לפחות ת"א) לא מפרישה לביטוח לאומי על מלגות, ושלא כדאי לבנות על זה בעיניים עצומות...

האוניברסיטה מפרישה על היותך סטודנט.

זה מספיק בשביל השגרירות. לא שואלים שאלות קידבג, אתה לא בטירונות. עבדת? קיבלת מילגה? יש מכתב מפרופסור שעבדת ועיסוקך בתחום הNOC ? יש רישום שהיית מועסק באוניסרסיטה בתדפיס הבטל"א? כל המערכת צריכה לשחק ראש קטן, אתה לא שואל שאלות קשות את השגרירות, והשגרירות משחקת ראש קטן, ולא שואלת אותך מה הסיבה שיש תשלומי מעסיקים מאוניברסיטת תל-אביב בתדפיס הביטוח הלאומי, הרי הם רק מצפים לכך שאנשים שלמדו על חשבון מדינת ישראל לתארים מתקדמים יבואו לקנדה, הם לא מחפשים איך לעכב את התיק אלא איך לקדם אותו. לכן עוזר מחקר ועוזר הוראה מופיעים ב NOC . זה שאוניברסיטת תל אביב עושקת את הסטודנטים שלה ומרמה את מס הכנסה ואת ביטוח לאומי, ולא מוציאה תלושים, זה לא עניין חדש, כל המערכת מגבה את זה כי זה מפחית את תשלומי תגמולי המילואים ודמי האבטלה. אל תנסה להיות "אובר חוכם" תשיג מכתב על נייר מכתבים של האוניברסיטה בדבר נסיונך, וודא שבתאריכים האלה רשום בתדפיס שהיו תשלומים של האוניברסיטה לביטוח לאומי ושכח מהעניין, שנות הניסיון האלה מ ו כ ר ו ת.

ianiri

New member
זה לא מדויק

לפני מספר שנים האוניברסיטה החליטה שלא להעסיק דוקטורנטים. את הכסף העבירו באמצעות מלגה בלבד. מי שהיה בסטטוס הזה (מלגאי שאינו מועסק) נדרש לשלם ביטוח לאומי בעצמו והאוניברסיטה לא העבירה עבורו ולו שקל אחד. למישהו כזה לא יעזרו תדפיסי הביטוח הלאומי, קיטבג או לא קיטבג.

זה לא תופש לגבי תלמידי תואר שני

ותואר ראשון שלגביהם מועברים תשלומי ביטוח לאומי כסטודנטים ישירות ממדור שכר לימוד. לגבי השערורייה של הדוקטורנטים, אני לא יודע, לא שולם להם ביטוח לאומי כסטודנטים? הם לא שילמו ביטוח לאומי דרך האוניברסיטה? דוקטורנט בכל מקום בעולם זו עבודה בין אם הוא עוזר הוראה ובין אם הוא עוזר מחקר, אם אין רישום בתדפיס הביטוח לאומי על תשלום כדוקטרונט עצמאי, והסטודנט "שכח" לשם ביטוח לאומי על התקופה, כדאי שיילך לשלם הם מקבלים תשלומים רטקואקטיביים וזה יופיע בתדפיס כ"עובד עצמאי" מסמכי המילגה ומכתב המאשר את פרטי ההעסקה מהפרופסור יהייו נסיות תעסוקתי קביל, מרגע שהפרופסור מנסח את המכתב בלשון ה NOC . מכתב הממונה הישיר הוא הראיה הטובה ביותר בעיני השגרירות. תדפיס הביטוח הלאומי חשוב אבל פחות.

ianiri

New member
יש גם תלמידי תואר שני כאלה

כפי שכתבתי לך, יש סטודנטים, בעיקר תלמידי תואר שלישי, אבל גם לתואר שני שמשלמים את הביטוח הלאומי בעצמם. תלמידי תואר ראשון, למיטב ידיעתי משלמים ביטוח לאומי בעצמם באופן כמעט גורף. דוקטוראט אינו מוגדר כמקום עבודה, לדוקטורנט יש אפשרות, תחת תנאים מסויימים לתרגל ולהיות מועסק, זו לא בהכרח הנורמה כיום, בוודאי לא בישראל. באשר למכתב העסקה, שים לב, לא כל תלמידי המחקר מועסקים, לכן לא כולם יכולים להמציא מכתב מתאים מפרופסור. אין ספק שמכתב המלצה מפרופסור מתאים שכתוב עפ"י הנחיות ה - NOC יספק, אך לא בזה עסקינן.

טלד

New member
בסך הכל מנסה לתת תשובה מדוייקת

הנושא לא רלוונטי אלי באופן אישי - אני רק מנסה לתת לשואל המקורי תשובה מדוייקת. אם הם מסתפקים באישור ממנחה, או בכל דבר אחר (ולרגע לא טענתי שלא) אין אם זה בעיה. אבל, אם הבנאדם נדרש, מסיבה כלשהי, לספק אישור מביטוח לאומי על היותו מועסק בשכר, כדי שיידע שאם הוא היה בסטטוס של "מועסק" באוניברסיטה (בדר"כ עבור הייותו עוזר הוראה או עוזר מחקר) וקיבל תלוש משכורת - הופרש כסף לביטוח לאומי, ואם הוא היה מלגאי בלבד - לא הופרש לביטוח לאומי כלום. וכמו שכתבו לך מעלי, לאחרונה, עקב מצבה ההולך ומדרדר מבחינה כלכלית של מערכת האוניברסיטאות במדינה, התרגיל הזה הופך להיות נפוץ יותר ויותר.

predoc

New member
ממש לא נכון !

האוניברסיטה נכון להיום ( החל מבערך 7 שנים אחורה ) לא משלמת כלום לביטוח לאומי על סטודנטים לכל התארים ראשון שני או שלישי ( דוקטורט). לפחות בתל אביב ירושלים ובאר שבע - הדברים ממקור ראשון ! כל סטודנט צריך לשלם את חובות בצורה אישית לביטוח לאומי. הרישום של הסטטוס סטודנט בדוח ביטוח לאומי אינו שייך לחלוטין והוא מועבר כדיווח ממדור שכר לימוד ( בלי כסף ) סטודנטים לתארים מתקדמים שני או שלשי שמקבלים מלגה בלבד גם עליהם לא מפרישה האוניברסיטה לביטוח לאומי והם צריכים לעשות את זה בעצמם רק סטודנטים שעובדים בשכר ( בניגוד לקבלת מלגה) המוגדרת לרוב כעוזרי הוראה כי הם מלמדים סטודנטים לתואר ראשון או בודקים תרגילים או מבחנים וכו הם מקבלים תשלוש שכר ומתוכו מופרש התשלום לביטוח לאומי . עוזרי מחקר בשכר הם נדירים מאוד,( לרוב אינם סטודנטים אלא בעלי תואר דוקטור כבר ) הם יקבלו תשלום ( משכורות ) על עבודת המחקר שהם לוקחים בה חלק ומתוכה יופרשו כל המיסים כולל לביטוח לאומי . שורה תחתונה - לא מבין למה כל העיסוק הזה עם תופס הביטוח הלאומי . זה לדעתי האישית מוצא אחרון למי שאין אפשרות לקבל מכתבים ממעסקים/ מזכירות אקדמית באנגלית. (חברות שנסגרו , אנשים שהלכו לעולמם, לא רוצים לספר לבוס שאתם בדרך לקנדה ) על מנת להראות מה עשיתם ב 10 שנים האחרונות.

מקבל, עזבתי את ישראל לפני 5 שנים

עד אז בטופס הביטוח הלאומי היה רשום שם המעסיק אוניברסיטת תל - אביב גם לסטודנט לתואר ראשון ודמי הבטל"א נגבו על ידי מדור שכר לימוד. בכל מקרה מכתב על עבודה במעבדה או כאסיסטנט בלי קשר לשאלת השכר, יספק את השגרירות כניסיון תעסוקתי.,

ianiri

New member
אתה בטוח ?

סטודנטים בטכניון ובת"א, לפחות בשנים 1994-2002 (אנשים שאני מכיר) קיבלו לביתם חוברת תשלומים והתשלום נעשה עצמאית ללא קשר למדור שכר לימוד.

predoc

New member
אתה צודק

לתארים מתקדמים ..שני שלישי. לתואר ראשון עד 1999 או 2000 שילמו האוניברסיטאות מתוך תשלום שכר הלימוד לתואר ראשון בלבד. אלא אם הטכניון היה שונה. או אולי טעות בהעברת נתונים על סטטוס סטודנט והתשלום משכר הלימוד בשנים האלו. ( ואז מקבלים הביתה פינקס תשלום כ"לא מועסק" ) החל מ 1999 או 2000 מקבלים פנקס שרשום עליו - סטודנט

predoc

New member
גם היום רשום...אבל הכסף...

לא עובר מהאוניברסיטה אלא צריך לשלם אישית לביטוח לאומי אם אתה עובד - כתוב שם האוניברסיטה - ואז האוניברסיטה דיווח על הססטוס וגם העבירה כסף אם אתה סטודנט - כתוב "סטודנט - אוניברסיטת X" - ואתה צריך לשלם לבד. גם אם לא שילמת שקל ואתה בחובות לביטוח לאומי . מה שכתוב בדוח מביטוח לאומי הוא הסטטוס שלך מבחינת ביטוח לאומי ולא אם שילמת או לא לעניין ההגירה - הם יכולים לדעת אם עבדת באוניברסיטה או היית סטודנט. אבל אפילו לא לאיזה תואר. אם אתה סטודנט לתואר מתקדםשני שלישי ולא עבדת כעוזר הוראה ( אין תשלוש) אלא רק לקחת חלק במחקר- תופיע כסטודנט ( אם מלגה או בלי ) רק מכתב מהמזכירות האקדמית יועיל להוכיח שהיית עוזר מחקר יש לזה NOC מיוחד (מבחינה רישמית אין תשלום על עוזר מחקר ) העובדה שלא קיבלת על זה כסף באופן רישמי לא צריכה לשנות כלום ( כולם מכירים את הטריק של מלגה) .וניסיון זה ניסיון. בכל מקרה מלגאים מקבלים כתב מלגה שאפשר לצרף - ניתן לקבל מהמזכירות האקדמית - בתל אביב כבר לא מחלקים אותו כמו פעם.( אם השגרירות תדרוש לראות ששילמו לך על זה - הם רוצים לראות שזאת עבודה מסודרת ולא התנדבות קלילה זה הכל) מועסקים ( עוזר הוראה ) מקבלים גם כתב העסקה - אפשר להגיש אותו - אם כי הוא כולל אחוזי משרה שלפחות בתל אביב הם קצת מטורפים בגלל שיטות חישוב מוזרות ותלויות בתקנים אוניברסיטאים. וכמובן יש גם את תלשוי השכר שמקבלים - גם בהם מופיע אחוז המשרה. אם רוצים לא להציג אחוז משרה אולי בכל זאת עדיף התלוש של ביטוח לאומי.

NorthernStar

New member
מסכימה

אני אישית זוכרת כשהאוניברסיטה הודיעה על הפסקת הפרשת תשלום לביטוח לאומי. מאז, תמיד קיבלתי פנקס לתשלום עצמאי.

vic14

New member
להעתיק או לא ?

האם צריך להעתיק ממש את המשפטים או מספיק שהמטלות דומות. הרי כל תפקיד ותפקיד שונים . אצלי 2 מטלות דומות ושלוש מתאימות לתאור של התפקיד אחר לגמרי(אבל באותו תחום). האם אני מחליטה לאיזה מקצוע אני מגישה ואז צריך להוכיח להם שזה מתאים ? מה לעשות ? תודה מראש .

למעלה