איתותי שלום לסוריה

trigotrigo

New member
איתותי שלום לסוריה

הגיע הזמן לעשות שלום? אני חושב שמאוחר מדי. מאוחר מדי לזה. סוריה הצהירה על תמיכה באירן ובחיזבאללה, ולא צריך לתת לה חותמת גומי, כדי שבסופו של דבר אנחנו נצא אלה שמפרים הסכם שלום.. מה עוד, שהסכם עם סוריה, 40 שנה אחרי מלחמת ששת הימים, יבטל כל מה שהשגנו. אין סיבה להחזיר את הגולן לסורים, אחרי שהם לא עשו בו כלום, ואילו אנחנו עודדנו חקלאות, התיישבות, תעשייה ותיירות. תמורת לעמוד על הרמה ולראות את כל הגליל מונח לרגלי, אני לא מוכן לשום הסכם.

יש לנו זכות על הגולן

עמים שהשתחררו משלטון קולוניאלי-אימפריאליסטי התנערו מהחלטות שרירותיות של המעצמות לגבי הגבולות שלהם. הגבול שציירו הבריטים והצרפתים עפ"י האינטרסים שלהם, בדחותם את דרישות המשלחת הציונית בוועידת השלום בפריז, בין היתר לגבי הגולן, איננו בבחינת "עשרת הדיברות", הוא אינו חקוק באותיות של נחושת. היסטורית, חושפת אדמת הגולן רק שרידים יהודיים. שום ציוויליזציה אחרת לא היתה שם. ומבחינה פוליטית עדכנית, כבשנו את הגולן מידי הסורים במלחמת מגן, נוכח תוקפנות סורית בלתי פוסקת נגד הגליל, תוך ניצול שליטתו הטופוגרפית. בכל העולם, שטח שנכבש מידי אויב במלחמת מגן שייך למנצח. כך הפסידו הגרמנים בין היתר את פומרניה, שלזיה התחתית ופרוסיה המזרחית, ובתוכן את הערים קניגסברג, ברסלאו, שטטין ודנציג. כך הם הפסידו לצרפת את אלזאס-לוריין. וכך הפסידה מקסיקו לארצות הברית את ניו-מקסיקו, טכסס, אריזונה, קליפורניה ועוד ועוד, וספק גדול, מי בכלל היה כאן התוקפן... אנחנו הותקפנו ע"י הסורים אינספור פעמים, ניצחנו במלחמה נגדה, כבשנו את השטח שממנו יצאה התוקפנות, וכך ניתנה לנו הזדמנות חוקית וכשרה למהדרין עפ"י התקדימים הבינלאומיים, לתקן עוול היסטורי של הבריטים והצרפתים, שצירפו את הגולן - לא לסוריה שעוד לא היתה קיימת, כי אם לאימפריה הצרפתית. על כן, אם אובדן הגולן הוא בלתי נמנע - אין זה בגלל תכתיבי המעצמות, טענה שמאלנית שכבר הופרכה כמה וכמה פעמים ב- 40 השנים האחרונות - כ"א בגלל שתיקתנו, שתיקת הכבשים של אנשי הגולן ומנהיגיו, נוכח טענת הזכות של הסורים והתעמולה התבוסנית של כוהני ומקצועני השלום שבקירבנו.

goldy

New member
קק"ל *קנתה* אותו ב1923, בידיה הקבלות המקוריות

כתובות ערבית. אים יש כיבוש כלשהוא, הרי הוא מיצד הסורים.

טלמ

New member
../images/Emo45.gif

יושבי הגולן צריכים להילחם על הבית שלהם. זה לא המקרה של גוש קטיף, אדמה שנויה במחלוקת שהייתה מיושבת בגושי התיישבות קטנים אלא בשטח שנבנו בו ערים, מפעלים ויש לו גם חשיבות אסטרטגית אדירה למדינה שלנו. אסור לנו לוותר!

לא רק יושבי הגולן צריכים להילחם

אלא כולנו ! לא משנה מאיזה חלק ואזור אנחנו או מה העדיפות המינית .. כאן לא מדובר בשיעמום של אנשים .. כאן מדברים על האדמה והבית! ואי אשפר שכל שאר המדינה תשאר שאננה והאנשים ינהגו בצורה של "לא בעיה שלי לא מתערב" ...

תומרהיס

New member
דבר בשם עצמך

הבית היום מוחזק בידי חמאסטאן שקיבלה את זה בתור מתנת חינם ממפלגה מסויימת לי יש אזרחות זרה, שמי שזרק את מתיישבי קטיף יאכל את הדייסה שבישל, הייתי בשמחה מצטרף למאבק, אבל למי יש זמן כשצריך ללכת לקונסוליה לדאוג שהדרכון יהיה בתוקף.

sometimes1

New member
האמת, שזה לא בהכרח משנה

ראשית בכלל, אני אומר שאין זה משנה איזה שרידים עתיקים מצאו ברמת הגולן. אין לזה כל משמעות וחלה על זה התיישנות מזמן. אולי יש לנו זכות, משפטית אם נאמר, על רמת הגולן בגלל שכבשנו אותה במלחמת מגן. השאלה האם הזכות הזו משנה כלל. לדעתי, משנה מהי תחושת האוכלוסייה במקום קודם כל, ולאן היא מרגישה שייכת. במקרה הזה, אין לכך יותר מדי משמעותכי בתום המלחמה היתה התיישבות בגולן, ועוד התיישבות נמרצת שנמשכת עד כה. בכל מקרה, יש שם ארבעה ישובים דרוזיים, שלדעתי, יש להם זכות מסוימת להחליט לאיזו מדינה ברצונם להשתייך. מה שמשנה הוא שהסורים מרגישים מושפלים, הם מרגישים שזו חלק משטחם. במצב כזה, אפשרית רק מלחמה או הסכם שלום משפיל לסורים, דבר שיביא למלחמה בשלב מאוחר יותר. האמת היא, שאנחנו לא צריכים את הרמה, והם לא צריכים את המרה, אבל שנינו עקשנים בעניינה. לא צריך לזלזל בענייני כבוד. על כן, אנחנו יכולים להתפשר (והתפשרות היא לא בהכרח החזרת כל הרמה), או פשוט, להילחם. במילים אחרות: לא משנה מה זכות משפטית כזאת או אחרת קובעת, אלא מה רחשי העם למטה.

avishaiam

New member
אנחנו חייבים את הרמה

ואת כל שאר השטחים שכבשנו בששת הימים ראינו איך במלחמת יו"כ מה שהציל אותנו היה ה"עומק" הטריטוריאלי שהיה לנו אבל ויתרנו על סיני וכאשר(לא אם- כאשר!) מצרים תתקוף אותנו העומק שיהיה לנו זה אולי הנגב (שגם בו אפשר לשאול את הבדואים לאן הם רוצים להשתייך) ומלחמה עם סוריה תהיה גם אם יהיה הסכם שלום. אבל בקשר להתיישנות. אנחנו בכלל יושבים במדינה שלא שייכת לנו בשום צורה שהיא אם לא מסתכלים על הדברים העתיקים האלה...

ClueMan

New member
כל העולם כבוש !!!! שלא יקשקשו כל סנטימטר ..

בעולם כבוש!!

odelia a

New member
אמת ויציב

אני מסכימה עם כל מילה ,יתרה מכך אם איי פעם מישהו יחשוב בעתיד להחזיר אפילו חלק קטן ביותר מהגולן זה יחשב לבגידה במולדת וכוח ההרתעה של ישראל יאבד לעולם . אם מדינה גדולה כמו סוריה רוצה בשלום זה לא מה שירתיע אותה.

לא כל כך מסכים...

ואני שואל אותך איזה צורך יש לנו בגולן. הוא יפה, נכון, אבל אפר לטייל שם גם אם הוא יהיה בידיים זרות. יש שם התיישבות, אבל כל מי שהתיישב מעבר לקו הירוק ידע שהוא עושה את זה באיזשהו צורה באופן זמני ויש סיכוי שיצטרכו לפנות אותו. אם נוכל להשיג שלום אמת תמורת האדמה הזו, ואני מדגיש את ההתנייה הזו, אני לא רואה סיבה למה יש לנו אינטרס להחזיק בה. אלא אם כן אתה מדבר על שרידי עבר, ועל ארצישראל השלמה, וכל האמרות הדתיות. אני אישית לא רואה צורך בארץ ישראל השלמה אם אפשר לקבל שלום תמורת חלקים ממנה שמלכתחילה אין לנו צורך בהם. לא מעניינות אותי אמרות כמו "זה שייך לנו" "זה מגיע לנו" "זה היה שלנו לפני 3000 שנה אז גם עכשיו זה שלנו". כשמדברים על אינטרסים של עם, אנחנו רוצים להגיע למצב שבו הביטחון הכלכלה והחברה מתקדמים ומשתפרים. מצב של מלחמה הוא מצב בעייתי למשק, לכן גם מצב בעייתי מבחינה חברתית. לכן חשוב מהרבה בחינות שיהיה שלום. וזה יותר חשוב מזכויות על שטחים מסויימים. עכשיו יש לי גם צורך לסייג את עצמי. ראשית כל אנחנו רחוקים ממצב של החלפה של שלום אמת בעד טריטוריות. הגולן הוא עמדה אסטרטגי, ובמצב של מלחמה אנחנו לא רוצים שהוא יהיה בידים של אויבים. לכן אם יש סיכוי סביר שהשלום לא יחזיק מעמד, צריך לחשוב פעמיים לפני שעושים אותו. לסיכום- לדעתי ריאלי וחשוב יותר לבדוק מה תורם יותר לאינטרסים של העם ולפי זה לעשות שלום או לא, מאשר לבדוק למי יש זכות על השטח ולהמשיך במלחמה.

avishaiam

New member
כבר כתבתי את זה למעלה אבל...

אם אנחנו לא צריכים את הדברים לפני 3000 שנה אנחנו גם לא צריכים את ת"א ובורג צדק- אין לנו זכות קיום. אז חלאס להיות צבועים או שאנחנו סוגרים ת'בסטה או שאנחנו ממשיכים להלחם

למה? אנחנו כאן כלאום!

לאום שיש לו זיקה לטריטוריה, אבל בגדר הסביר. זו הטריטוריה שהכי הגיוני שנהייה בה, אני לא אומר שלא, אני רק אומר שצריך לחוש בהיגיון אם צריך או לא צריך כל חתיכת קרקע.

SVS1

New member
לאום לא ייגן עליך.

לאום כהגדרה לא ייגן עלינו משום דבר. זה טוב ויפה לדבר על שלום וויתור על שטח, וביקור בו (זו באמת אופוריה מטורפת ובדיונית, מצרים וירדן אינם סוריה). אבל בסופו של דבר כעם, ועוד כעם עם היסטוריה עגומה ואלימה כשלנו, יש צורך להסתכל על כל דבר בצורה הגנתית ואסטרטגית. לא צריך להשאיר את הראש בתחת. אנחנו יהודים, ישראלים. העולם לא אוהב אותנו, בכלל. אבל אם נוותר למדינות אוייב על אידיאולוגיה או מורשת בשביל ש"יעזבו אותנו בשקט, ויירשו לנו לחיות כלאום" לא יישאר מאיתנו כלום. אנחנו מדינת מלחמה. עד שלא יהיה שלום עולמי ונרוץ עם פרפרים באחו יד ביד עם אוייבנו אנחנו תמיד נישאר כאלו. אופוריות מסוג אלו של בואו ניתן, זה רק קרקע, בו ניתן יהיה לנו שלום ואושר, לא מתאימים למציאות שלנו. לא צריך לפתוח מלחמה או עויינות על כל מילה. אבל על שטח מחייה, שטח אסטרגי, זכות קיום של עם הנרדף בכל מקום באשר הוא נמצא, זה חיוני מאוד.

לא הספיקה ההתנתקות

של ימית,גוש קטיף?? מה עוד צריך לתת בשביל קצת שלווה אני חולמת על שלום אמיתי אבל לא תמורת שטח.. זה לא עבד אז זה לא יעבוד גם עכשיו..

למעלה