איתותי שלום לסוריה

KaiserDino

New member
אנדרומדה אחלה גבר !

סוף סוף העלו משהו ימני ושפוי לעמוד הראשי של תפוז . טוב , פעם במאה הפניות לבלוגים או פורומים צריך להיות של ההיבט הלאומי - בכל זאת גם שמאלנים כאלה מבינים שצריך קצת איזון :)

מולוקו

New member
טעות לחשוב כך.

ישראל חייבת לנהל משא ומתן לשלום. אחרת אנו מנציחים אוייב מר שיצא למלחמה נגדנו בעתיד. הלנצח נאכל חרב ?

trigotrigo

New member
אפשר להשיג שלום גם בלי לתת שטחים.

התחלופה האבסורדית הזו היא מיותרת, ואין לה שום דבר שמקנה יתרון לישראל, שנאמר "בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו" - והיא שעמדה, במקרה הזה, היא רמת הגולן.

מולוקו

New member
לישראל אין יתרון זו אנרציה.

ברגע שמומנט זה ידעך הכיוון יהיה מערב.

kushkushonit

New member
יפה כתבת לתת

ולא להחזיר!!! הישראלים כאן כבר 40 שנה, 20 שנה יותר מהסורים!!!

תומרהיס

New member
רמת הגולן הצילה אותנו? חחח

הסתדרנו בלעדיה 3000 שנה, ונמשיך להסתדר בלעדיה. התחלופה האבסורדית הזאת אכן מיותרת, חבל שלא לכולם היתה את התובנה הזו לפני שנתיים

trigotrigo

New member
3,000 שנה?

אתה זוכר שהיא היתה שלנו אז, כן? או שצריך לפתוח בפניך ספר תנ"ך?

תומרהיס

New member
או. קיי.

מתוך 3000 שנה או יותר מדוייק כ3500 שנה שהעם היהודי קיים, היהודים שלטו באיזור רמת הגולן אולי 600 שנה. אם אתה חושב שהגולן זה מה שמחזיק את עם ישראל, אז יש לך הרבה סיבות לדאוג. (דרך אגב, רמת הגולן לא גבוהה כל כך בשביל לחסום את הפצצה האירנית)

תומרהיס

New member
הלו, תוך שנתיים זה יכול להיות פה.

זו אותה מחשבה כמו מחשבת העקירה "אחרי המבול". זו לא תחזית מופרכת שחלילה הפצצה תעוף עוד שנתיים לכאן. בתור אחד שידע (יחד עם עוד 2 מיליון איש) מה תגרום עקירת גוש קטיף, אני מודיע לך שמה שיגן על עם ישראל זה משהו ברמה אחרת לגמרי מהרמה. זה האחד שנמצא איתנו כל דור בשביל להציל אותנו.

כל עוד אנחנו למעלה והסורים למטה לא תהיה מלחמה

ברגע שאנחנו נהיה למטה והם למעלה, אז תפרוץ המלחמה. סוריה יודעת שלישראל יש עליונות צבאית עליה, וזה שצה"ל נמצא על הרמה, רק מחזק את העליונות הזאת. זו הסיבה היחידה שהשקט בגבול הסורי נשמר, מאז שכבשנו מהם את הגולן, והסורים לא מעזים לתקוף אותנו ישירות. על כן אני נגד הירידה מהגולן. ובכלל אני נגד החזרת שטחים לאוייב, בעיקר לאוייב שהבטחון שהוא אכן יקיים את ההסכמים איתו, שואף לאפס.

תומרהיס

New member
אני לא חולק

מה שאני אומר זה שלא רמת הגולן הצילה את עם ישראל. עם ישראל ניצל כ 3500 שנה, כך שזה לא קשור לרמת הגולן אם הוא ישרוד או לא. אני גם נגד החזרת שטחים, במיוחד אם זה בלי שום הסכם... וזורקים אנשים מהבית שלהם בלי פיתרון הולם.

עם ישראל ניצל כ 3500 שנה?

כבר הספקת לשכוח מה קרה לאותו עם ישראל לפני פחות מ70 שנה? ומה לגבי מה שקרה לו לפני זה בספרד? באיזה מחיר עם ישראל שרד? האם המחירים הללו בעיניך זה דבר שהולך ברגל?

תומרהיס

New member
כן, הוא ניצל.

ניסו בלי סוף להשמיד אותו, ואף אחד לא הצליח. הצליחו לפגוע בו, אבל כל מי שפגע בו (וגם מי שלא) התמוסס לו במהך ההיסטוריה, והוא המשיך.

SVS1

New member
דעתי, קצת קיצוני?

בכדי להגן על עמנו, אני מוכן שהמצב ימשיך כך. אתם באמת עיוורים אם אתם חושבים שנתינת שטחים מביאה לשלום, זה לא הביא, ולא יביא. וההיסטוריה מוכיחה את זה. אין סיבה להיות פייסנים וכל הזמן לומר שהם סובלים, ושאנחנו צריכים לצאת כאן ה"יותר גדולים". לא רוצים לצאת יותר גדולים. רוצים לשמור על אדמותינו וביתנו. שלום עושים בני אדם הרוצים לחיות בשלווה ושמוכנים להתרכז בדברים אחרים, ולפתור בעיות קיום אחרות כמו רעב ומחלות, ולא להתעכב על שטחים בתור פרנציפ (אפשר לחשוב שלסוריה אין מקום להתקיים, היא בערך פי 20 מהגודל שלנו). במקרה והסורים, פלשתניאים, או כל אוייב אחר שלנו שירצה לחתום על שלום לא בשביל תמורה אלא בשביל שלום הוא גם יקבל את זה. כי בסופו של דבר כשחותמים שלום בעד שטחים, זה אומר שהשלום הוא לא המטרה העיקרית לצד השני, וזה בטח לא הסכם שאפשר לבטוח בו. אישית, אני מוכן לעוד חזית עם סוריה לפני שניתקפל מפחד עקב ממשלה מובסת.

גם אני סבורה שאין בכך טעם

ולא רוצה שזה יקרה, אבל אני, תושבת באר שבע, לא סבלתי לא מתותחים על ההר ולא מקטיושות מלבנון. לא הוגן שאני אחליט. אני רוצה מה שתושבי הצפון רוצים.

למעלה