אי,ליבי ליבי, הרשו לי

radm

New member
אי,ליבי ליבי, הרשו לי

לשתף. עד שארכוש מחשב המסוגל לעבד תלת פניתי לציור דיגיטלי שדה ענק עם הגדרות שלא שמעתי מעולם.לא ידעתי שאפשר להיות conceptual artist למשל. אופני החשיבה,התבוננות ניתוח שאני נחשפת להם אצל sijun הם גם עולם חדש .כמה רחוק אפשר להגיע,כמה יופי,רצינות אהבת היצירה,הבנה עמוקה של האור בsijun.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=5&t=004785 target=_blank>משימה שמנחה www.goodbrush.com)Craig Mullins) ואני לומדת ולומדת ומתבוננת ומתרשמת, ומידי פעם איזו עשייה שובה את ליבי ומציבה רף .היום היצור הזה. האם מישהו כאן יצר.יוצר בz-brush?

radm

New member
התחרבשה לי ההודעה. הנה

הקישורים המשימה(ציור קוביות מונחה) http://www.sijun.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=5&t=004785 היצור http://www.sijun.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=5&t=004789

dor_ian

New member
z-brush

לפני שנה ומשהו גיליתי את z-brush ומאוד התלהתבי והתחלתי ללמוד אותו במרץ. אבל מהר מאוד אמרתי שלום ולא להתראות לתוכנה. תוכנה מדהימה אבל לא מתאימה לכל אחד. כל התמונות המדהימות שאת רואה שם נוצרו בדרך הבאה: אם זה מודל כמו פנים אז הם נבנו בתוכנה חיצונית ויובאו ל Z BRUSH הטקסטורות אכן נצבעו בתוך ה z brush ואז מגיעה הבעיה הכואבת מרגע שנגעת במודל עם הכלים של ז-ברש הוא הופך מ3D ל2.5D מכיוון שהתוכנה מתרגמת את הפוליגונים ל voxels , ווקסלים אלה פיקסלים שחוץ מערכי צבע מחזיקים בתוכם גם ערך אשר מייצג עומק וכיוון. (זו החדשנות אך לא מקוריות) שורה סופית זה שאי אפשר יותר לסובב את המודל אך ניתן לרסס עליו צבע או שער המגיב בהתאם לצורה במרחב. בסופו של דבר זה טוב רק לאומנים שרוצים רק לצייר ובדרך חדשה יותר ובשום פנים ואופן לא למודליסטים. עוד משהו קטן. לאחר שבדקתי וקראתי די הרבה על התוכנה וגם התנסיתי וראיתי כמה לא קל איתה התמונות המדהימות שרואים נעשו ע"י אנשים שגם אם תשימי אותם במערה ותני להם ביד גוש פחם יציירו איזה מסטר-פיס מטורף על הקיר. כלומר ציירים מקצועיים!!! כך שאם את לא כזו את די תתאכזבי לבסוף. ואם כן אז אני מתנצל מראש ואשמח לראות עבודות. בי

eldarinn

New member
יש משהו בדברייך,

אכן החיסרון בזי בראש היא שהיא למעשה מבטלת את אלמנט התלת מימד ו"משטיחה" אותו. למי שבכל זאת מעוניין לעבוד עם תכנת טקסטורות-צביעה תלת מימדית אמיתית שניתן לסובב את המודל "און-ליין" אני ממליץ בתור התחלה על PAINTER 3D שדומה מאד ל PAINTER 5 הרגילה רק שיש לה את אפשרות התלת מימד המדוברת (משום מה הפסיקו לייצר אותה אחרי גירסא 1 - ומייד תבינו למה) אחריה גרסא יותר מתקדמת של חברה גרמנית בשם MAXON הידועה יותר כיצרנית CINEMA 4D - לה יש תכנה הרבה יותר מתקדמת בשם BODY PAINT - מומלץ להציץ באתר. ברמה הזו ישנן עוד כמה תכנות מקבילת ברמה. הדובדבן או גולת הכותרתאם תרצו, ומה שרובנו אם לא כולנו כאנשים פרטיים ל-א יכולים להרשות - היא כמובן PAINT של ALIAS WAVEFRONT שמיוצרת עבור מחשבי SILICON GRAPHICS בלבד. עקב אכילס הוא כמובן המחיר (בערך כמו הבית שלי). עבדתי על אחת כזאת באיטליה עם לוח דיגיטלי של WACOM A3 - .....לא רוצים ללכת הביתה

eldarinn

New member
גם בדברייך יש משהו...

התכנה כבר לא מיוצרת יותר. חיפוש ב YAHOO תחת ALIAS WAVEFRONT PAINTER תניב אינפורמציה מעניינת. שים לב זה לא PAINTER FX של MAYA.

radm

New member
איזה שילוב אלדרין,איטליה

ותחנת עבודה רצינית.

radm

New member
Z-BRUASH הורדתי דמו ו

היא מ ד ה י מ ה. הספקתי רק לבדוק קצת מברשות וצבע,טקסטורות וחומר.יקח זמן להכיר אותה ולהגיע לתוצאות ראויות,אבל היא השלמה נהדרת לפוטושופ ולפיינטר. תודה דור על ההסבר.חושבת שהתפתחה מאז עבדת איתה,או לא הבנתי לחלוטין את שכתבת.בטוטוריאל באתר מפורטים שלבי "מידול" פנים.ממש פיסול בתלת אבדוק לעומק בקרוב. אני עקשנית מאוד.בכל הקשור ליצירה,לא מוותרת.היום זה פושר מאוד,מחר אשתפר וכן הלאה.ממש לא חשבתי שהתוכנה מציירת מעצמה ומאוד לא מעניין אותי להשתמש בתוכנות מהסוג הזה.מרתק אותי לשלב את האישי,לעבור את מראה הדיפולט של תוכנה x. אז לא פאר היצירה,אבל הנה צעדים ראשונים לא ישנתי.חקרתי כל הלילה והבוקר) ציור ראשון

eldarinn

New member
ציורים מעניינים ../images/Emo45.gif

אהבתי במיוחד את האמצעי (2). כמו כן קחי בחשבון שגם ל BODY PAINT בזמנו היתה גרסת נסיון והיא מאד מומלצת כפי שאמרתי קודם לכן, אם זה עדיין רלוונטי את יכולה לבדוק באתר שלהם.

dor_ian

New member
radm יקרה

כל אחד מוצא את ה"תוכנה" שלו מתישהוא גם אני הרגשתי כמוך כשגיליתי אותה וחשבתי שוואוו!!! אבל איש טכני אני, לכן כליי מידול מסוג "ניפוח" "לחיצה" "מריחה" וכו´ אינם מתאימים לי אני חייב את היכולת לתפוס גם ורטקס בודד ולעיתים לכוונן אותו בעזרת ערכים מיספריים. --מה שאין לנו בזי-ברש. בזי-ברש יוצרים עבודה סטאטית (מדהימה או שלא) וכאן זה נגמר. אותי 2 קוביות פשוטות ביותר שמקפצות בחינניות ובהתאמה יכולות להרשים ביותר, אפילו יותר מציור מדהים. (כוחה של אנימציה). זו הסיבה שאני פרשתי לתוכנות הקלאסיות וגם זה באופן זמני. קחי בחשבון כמה דברים ברור לך שלא תוכלי לעסוק בתחום בצורה רצינית בעזרת הזי-ברש וגם כל מה שניתן לעשות בזי-ברש ניתן לעשות בתוכנות הקלאסיות אך לא ההפך! וזה צריך להיות שיקול מכריע. יש לי הרגשה שאני ואת דומים בתכונה מסוימת לשבת על צעצוע חדש אפילו עד הבוקר למצות אותו מכל הכיוונים ואז להמשיך הלאה (לא כזו תכונה טובה
) בהצלחה עם ה"זי-ברש" העבודות שלך נחמדות, העלו בי זכרונות מהתוכנה...

radm

New member
איזה כיף.דיאלוג

אני ממש לא אדם טכני. אני חולה על טיפול בוורטקסים(זר לא יבין),אבל לא באופן מתמטי,בעבר ציירתי בחומר ואלו פעולות שאני אוהבת. כל עשייה יצירתית המשלבת טכנולוגיה גבוהה וביטוי פרטי אישי מרתקת אותי.לאנימציה יש את הכוח שלה,לפריים בודד את כוחו הוא.לא רואה נכון לבטל האחד מפני האחרץ כיוון שצרכי כיום בעיסוק בתלת דורשים מחשב חזק(יש לי סרט שחייב להעשות,באופן עשיר,טקסטורות אנימציה,בקושי למדל אני מצליחה) ואין לי האפשרות,פניתי לציור דיגיטלי.חייבת חייבת ליצור. לפני כחודש וחצי גיליתי את sijun,את הפורום המדהים שלו על האמנים הסופר מקצועיים המבקרים שם.ומשם קישורים קישורים לאנשים יוצרים,מעולים. הרבה מהם עוסקים גם בתלת וגם בציור דיגיטלי. גיליתי הפורום ונהייתה לי קצת נחת .והחלטתי לבדוק גם את השדה הזה . שיקולי היצירה שלי נקיים לחלוטין משיקולי פרנסה.לא רואה עצמי משתלבת במה שנדרש(לא פרסום ולא משחקים(שונאת low poly ומשחקים אלימים,מצטערת). פשוט מציירת כי חייבת.ומציבה משימות לעצמי.יש לי המון ללמוד .אני לא צעירה,ממש לא גם לא team player. אז חו"ל גם לא בא בחשבון. מפנטזת על פסטיבלים פה ושם,מתי שהוא,אולי. אני לעצור פה. מצרפת עבודות,התנסויות של החודש וחצי האחרונים שנעשו בפוטושופ ובפיינטר,פשוט כדי להמחיש שבכל זאת אני קצת מציירת, שלא מחפשת איזו תוכנה קלה שתעשה לי ת´עבודה.חייבת לומר שכל תוכנה לוקחת אותי למקומות אחרים מציעה כברירת מחדל אסטתיקה אחרת,ומרתק אותי להיות שם. אז הנה עוד "מתקפת" דימויים אלו כאן ילדותיים משהו

eldarinn

New member
שני אלה מעניינים ../images/Emo45.gif

אני ממליץ לך גם לשים עבודות ולהמליץ על התכנה בפורום אמנות אצל אפרת (תגידי ש"אלדרין שלח אותך"
חחחח). שם תוכלי לקבל ביקורות מההיבט האומנותי.

למעלה