אי מתן עדות?

ashra

New member
אי מתן עדות?

שלום רב לפני כשנה הייתי עדה לאירוע תקיפה ברחוב שהסתבר מאוחר יותר כקשור למשפחות עולם הפשע. יומיים לאחר מכן זומנתי למתן עדות ע"י משטרת ישראל ובעדות סיפרתי כי איני זוכרת את מהלך האירוע או את האנשים המשתתפים בו עקב טראומה והלם שתקפו אותי במהלך האירוע. במשך הזמן לאחר האירוע ההלם והטראומה המשיכו ללוות אותי והפריעו לי למהלך החיים ביום ובלילה. לפני מס' ימים זומנתי שוב אך הפעם ע"י הפרקליטות לצורך מתן עדות בבית המשפט, ומאז הזימון חזרו אליי כל תחושות הטראומה וההלם, ושוב איני מצליחה לתפקד כאדם נורמלי. אני מרגישה שאיני יכולה לעמוד במתן עדות בבית המשפט ואיני מסוגלת להתמודד עם ההשלכות שלפני ואחרי העדות. האם יש איזושהי דרך שתמנע ממני לתת עדות בבית המשפט ? האם לא מספיקה העדות בכתב שלי ? מה עלי לעשות ? חשוב לציין שאני אחת מ 80 העדים שזומנו להעיד. תודה רבה לכל העוזרים, ושבת שלום.
 
אולי..

אם ביהמ"ש משתכנע שמעשה פסול מניע אותך מלהעיד, כגון חשש אמיתי מהמעורבים בפשע, ניתן להסתפק בעדות במשטרה. כמובן שכל מקרה לגופו. אין קשר למספר העדים במשפט. הכל תלוי בתוכן העדות וברלבנטיות שלה למקרה. לכל אחד יש תפקיד בתמונה הכללית.
 

ashra

New member
אם כך ...

כיצד אני אמורה לשכנע את ביהמ"ש ? האם עדיף לי לשכור שירותי עו"ד עבור כך ? האם מספיק שמי שפנה אלי יעשה את השירות הזה עבורי ? אולי פסיכולוג ?
 
אני הייתי..

פונה לעורך דין שמתמחה בתחום הפלילי. אני מאמינה שיהיו לו התשובות האם זה אפשרי ל"שחררך" ממתן העדות בהתקיים תנאים מסויימים.
 

ashra

New member
תודה רבה והמשך יום טוב ..עזרת לי מאד ../images/Emo13.gif

 
קשה לי להאמין..

בעיקרון כל אדם, למעט כמה חריגים, חייב להעיד. החריגים מנויים בפקודת הראיות ומדברים על קשרים משפחתיים וזוגיים וכדומה. חוץ מזה, אם העדות שלה היא משמעותית ומשקלה גדול. למה שיוותרו עליה? לסיכום, כמעט בלתי אפשרי, לטעמי..
 
למעלה