אי ציות לתמרור+ הזמנה לדין

• פותח הנושא 320
  • פורסם בתאריך

320

New member
אי ציות לתמרור+ הזמנה לדין

שלום, היום בבוקר נתפסתי על ידי שוטר שלטענתו כאשר נהגתי לו צייתתי לתמרור ב- 36 (תן זכות קדימה). השוטר בדק שאין לי הרשעות נוספות (ואין) ונתן לי זימון לבית דין (בעוד כ- 4 חודשים). עוד מצויין בזימון כי מספר הנקודות בגין עבירה זו הינם 10 (סעיף- 4465). אציין כי לא הודתי בעבירה. שאלותי: 1) האם הנקודות ניתנות בכל מקרה או רק במקרה שאני יורשע בעבירה? 2) מה העונש המירבי על עבירה מסוג זה שבית דין יכול לתת? 3) מה הסיכויים שלי "לצאת נקייה"? 4) האם יש לקחת עו"ד או שניתן להופיע בבית הדין לבד? 5) מה ניתן לעשות עד להופעתי בבית המשפט? מצטערת על כמות השאלות- פשוט אני לא יכולה להרשות לעצמי שלילה. תודה מראש

raanansh

New member
תשובות

1) רק במידה ואת מורשעת בעבירה. 2) מקווה שפסילת רשיון או שלילה להרבה זמן. 3) תלוי בהרבה גורמים כמו העבר התעבורתי שלך, האם אין ליקוים טכניים בדו"ח וכדומה. 4) אפשר לקחת עו"ד ורצוי. 5) לא לנהוג ולמכור את האוטו.

asherarbel

New member
תשובה לשואלת

בדוחו"ת מסוג זה אין ליקויים טכניים - להבדיל מתיקי מהירות או ינשוף . כאן חובה לקרוא ללמוד ולפרק לגורמים את כל מה שכתב השוטר בחלקושל הדוח שאינו מצוי בידייך. זאת יש לעשות עד למשפט נתון חשוב למשוואה הוא עברך התעבורתי וגם וותק הנהיגה ולא פחות חשובה השאלה מיהו השופט שדן בענינך. אינני מציע לנהג שאינו יודע לחקור נגדית את השוטר להופיע בעצמו. אינני מציע להעזר בעורך דין אשר "גם" עוסק בדיני תעבורה זו התמחות ספציפית ביותר ולא הייתי רוצה כי רופא עיניים - ויהא הטוב מכולם יטפל בכאבי הגב שלי מבחינת ענישה צפוייה - כבר נאמר בשיר כי הכל פתוח..... אשר ארבל עו"ד שופט תעבורה בדימוס טל 6961211

תשובה

1. לא. הנקודות ניתנות רק עם הרשעה בעבירה. 2. במידה והיתה נגרמת תאונת דרכים במהלכה היה נפגע רכוש או ניזוק אדם היית אפיול עשויה לפסית מינימום של שלושה חודשים, במקרה שלך, אני מניח שפאשר לסגור על עונש הרבה יותר טוב. 3. נורא תלוי, במה שכתוב בדו"ח, במה שאת טוענת, במה שהשוטר שייחקר יגיד... 4. עדיף לקחת עו"ד העוסק בנושא 5. להיפגש עם עו"ד העוסק בענייני תעבורה ולשבת עימו על החומר.

למעלה