אי שוויון.

4th Season

New member
אי שוויון.

אי השוויון בישראל זועק לשמים. כל מוסדות ישראל, ובמיוחד מוסדות ההשכלה מעדיפים יהודים מאשר את המיעוט. לא כמו חברי היהודים, הייתי תמיד צריך לשכור לעצמי מקום מגורים באוניברסיטה. לא כמו חברי היהודים, תמיד נאלצתי לעמוד בתור פי 7 יותר זמן. שלא לדבר שכל הדירות שנאלצתי לשכור לא אפשרו לי לבוא במגע עם חברי וחברותי כי השכנים היהודים תמיד טרחו להתלונן על הרעש. תמיד אמרו לי להלחם בהפליה, תמיד קראו לי פחדן כי לא עשיתי כלום. אחרים טענו שאין מה לעשות, אני מיעוט ועלי לסתום ולסבול. למרות שאני עדיין בקשר טוב עם חברי מהלימודים, אני מרגיש שהם לא עברו את הסבל שאני עברתי. חברי יכלו להרשות לעצמם לשתות ולעשן סמים, כי אחרי הכל, את מי יגרשו? את הערבי המלוכלך או את היהודי הנאור אם שניהם יכשלו במבחן? למי יעצרו בטרמפיאדה? לאחיך היהודי או לערבי שרצח את אחיך? מה שאני מנסה להגיד הוא, שהמדינה שלנו מקפחת את המיעוט. היא גוזלת ממנו השכלה, לימודים, את חייו. דווקא היהודי, אשר יכול להתקבל לכל מוסד לימודים שיחפוץ יכול להרשות לעצמו ללמוד בחו"ל, בעוד שהמיעוט עני מדי ונלחם על לחם במקום השכלה. למרות שאני לא יהודי ולא יכול לראות את המצב מנקודת המבט של הרוב, הייתי מביא הכל כדי להפוך לאחד.

זאת הארץ של היהודים

ולא מספיק שאתם חיים פה אתם גם עושים פיגועים אז אל תתפלאו אחר כך... ואם אתה רוצה לחיות בשויון לך לירדן או לאנערף איפה.

One Echoe

New member
בכל מדינה יש מיעוטים.

השאלה היא אם אנחנו בוחרים להתייחס אליהם כמו לזבל כמו שהתייחסו אלינו באירופה, או לא. אני חושב שעם שעבר שואה, צריך להיות הכי רגיש לגזענות, עם זאת, אני חושב שהעם הזה עבר תהליך פסיכולוגי הפוך: בגלל שעברנו שואה, נהיינו גזעניים מסריחים.

noamgk

New member
זה התנאי לחיים.

והערבים לא היו סובלים אם לא היה טרור. הם צריכים להבין שמכורח המציאות קשה להם פה, ושהדלת החוצה תמיד פתוחה.

One Echoe

New member
וואלה...

אתה טוען שבגלל שיש טרור פלסטינאים, כל הערבים הישראליים צריכים לסבול?

One Echoe

New member
אז בגלל

שיש טרור יהודי, כל היהודים גם צריכים לסבול. איזה היגיון חולני.

LHOswald

New member
נו כל העולם חולני

הרי יהודים סובלים כבר הרבה מאוד שנים בגלל הסיפור של ישו.

יוֹאב

New member
הרעיון הוא

שאלמלא בני האדם היו ממציאים את הדתות, היו פחות סיבות לשנוא האחד את השני, ולהלחם האחד בשני.

LHOswald

New member
לא מסכים

כמו שכבר כתבתי, רוסיה הקומוניסטית היא דוגמה מצויינת שכל הסיפורים "החיים יותר טובים ללא דת" הם רק סיפורים של בני אדם שמחפשים סיבות למה העולם חרא. כי כאלה הם בני אדם. אם לא דת, אז משהו אחר, אנחנו תמיד נמציא סיבות למה לחסל אחד השני. אני אומר שהביעה היא טבע של בני אדם בגלובלי.

יוֹאב

New member
אין ספק

אתה גם כן צודק. לא טענתי לרגע שיצר האדם טוב מנעוריו, אבל לא קשה לראות, שרוב גדול ומכריע של אסונות העולם (שנגרמו בידי גורם אנושי), "נוצרו" בשם הדת. גם הנאצים, אגב, שהיו חילוניים לכל דבר, רדפו אותנו כיהודים, והרי גם ההתבדלות הזאת האחד מהשני (וזה כלל לא משנה אם הנוצרים יצאו מהיהדות או להפך), היא בשם הדת.

LHOswald

New member
שמע

פה אפשר לדון בלי סוף. אנשים דתיים יגידו שבעיה היא לא בדת, אלה שיש דת אחת נכונה, והשאר מיותר, שזה גם בא לחלק בין בני אדם. אתה יכול להגיד שהביע היא בדת, ואני יכול להגיד שזה שבני אדם גם עוד מחולקים לעמים, מדינות, זה גם לא טוב, גורם ללאומניות, גזענות, מלחמות על שטח וכו`, אז היה נפלא אם הבני אדם לא היו מחלקים את עצמם ככה. אבל זה לא ראלי, ככה העולם מתפקד כבר הרבה זמן, ודת זה מרכיב מאוד חשוב מטבע של הרבה בני אדם, דת או רוחניות, או איך שנח לקרוא לזה. אי אפשר להתווכח עם זה, זה מה שיש. אז כל הדיבורים בסגנון "העולם היה טוב יותר ללא דת" הם סתם דיבורים ריקים, רעש ובזבוז זמן. אוהבים או לא, זה לא יעלם, זה מה שיש.

יוֹאב

New member
לא טענתי אחרת

זה מה יש (וחבל), אבל עדיין זה הגורם מספר 1 בעיניי למלחמות וסכסוכים.

למעלה