אי שוויון.

LHOswald

New member
זכותך לחשוב ככה

אני חושב שיש, ולא חבל, ובני אדם זה הגורם מספר למלחמות ובעיות שמקורם לא בדת, אלה איך שבני אדם רוצים שהדת תשרת את האינטרסים שלהם.

One Echoe

New member
זה בדיוק העניין.

אנשים דתיים יגידו לך שהדת שלהם היא ה " טהורה ". והיא הנכונה. כל דת תגיד לך את זה. המקור האמיתי הוא בדת עצמה. וכן, צדקת, גם בחלוקה למדינות. העולם היה הרבה יותר טוב בלי חלוקה למדינות. אני לא בטוח גם שזה לא ראלי. אני בטוח שיש הרבה מדינות שהאנרכיזם הוכיח את עצמו בהן. מה שבטוח, הדת לא הוכיחה את עצמה. זה לא מרכיב חשוב מאוד מהטבע של האדם, זה אמנם הומצא מהטבע האנושי, אך זה אינו מרכיב חשוב. זה פשוט הפך לקונצנזוס. היום אנחנו נמצאים בעולם שאנחנו יודעים עליו המון. בניגוד לפעם, שאולי באמת היה צריך להישען במשהו ולהמציא סיפורי הבלים. הגיע הזמן להפסיק להבדיל אחד את השני, כולנו בני אדם. אני לא חושב שזה בזבוז זמן, או דיבורים ריקים. גם אם זה נראה מאוד אוטופי, חשוב להשים את הטעויות במקומן. אילולא היהודים היו ממציאים את הדת היהודית, גם ישו לא היה קיים. חומר למחשבה.

LHOswald

New member
לא ראלי

הרי הרוב המוחלט של בני אדם מאמינים באל בצורה כזאת או אחרת. זה שזה לא נראה לך חשוב לא משנה כלום, הרי לאותם האנשים זה כן מאוד חשוב, והם לא יוותרו על זה בחיים. והסוף, זה כמו שתגיד למשל אבא של רוצח פלוני לא היה דופק את אשתו, לא היה את אותו רצח. מה ההורים אשמים?

One Echoe

New member
תגובה.

חינוך והסברה... היוונים הגיעו לאתאיזם עוד לפני 1000 שנה... הכל בגלל הדת המונותאיסטית, בגלל חזרנו אחורה אלפי שנה. אני יודע שבמצב של היום זה לא ראלי. אבל דיברתי באופן כללי, האם האנושות יכולה להתקיים ככה. היא יכולה גם יכולה, והיא תתקיים ככה גם בלי כ"כ הרבה מלחמות ורצח. הנקודה היא שהדת היהודית היא זו שהתחילה את הכל והרסה את הכל, לא האשמתי את היהודים כמובן, רק נתתי לך חומר למחשבה-למה הדת גרמה.

LHOswald

New member
האנושות

יכולה להתקיים אז? עובדה שהרוב מאמינים, והמיעוט שלא מאמין בכלום לא יוכל לשנות כלום. ומה בדיוק הרסה הדת היהודית? תדייק. כי אני לא רואה איך הדת היהודית אחראית לישו. עובדה שהוא בא לעוות את הדת, ומזה התחיל הבלאגן.

One Echoe

New member
לידיעתך,

הדת הנוצרית באה כתוצאה מהדת היהודית המונותאיסטית. הרוב מאמינים, אז? אם לא הייתה דת העולם היה מקום הרבה יותר טוב. זה מוכח ויש מיליון מחקרים בנושא.

LHOswald

New member
ההיפך

נצרות נולדה כתוצאה של יהודי שאמר שנמאס מיהדות, נמציא משהו חדש. והתגלגל. הדת היהודית לא גורמת לשום מלחמות. אפשר לאהוב או לא, אבל הרבה נזק לעולם מיהדות לא ראיתי. ותחשוב, כמה אנשים לפניך חשבו שהם יכולים לשנות משהו, ואיפה אותם אנשים? צריך להבין שאין מצב למגר את הדת, אין.

One Echoe

New member
איזה שטויות.

הדת היהודית היא זו שהמציאה את המונותאיזם. אני לא צריך להסביר לך כמה מלחמות נגרמו בגלל הדת הנוראית הזאת. אנשים שינו הרבה דברים שהיו, והקלו את השפעת הדת. ובעתיד הדת תתמגר לגמרי.

LHOswald

New member
טעות

הדת היהודית הכניסה לעולם מוסר. כל הדברים המוסריים שנראים הגיוניים לבן אדם נורמלי היום, כמו שאתה לא תצא לרחוב סתם לראות במישהו שהפרצוף שלו לא נראה לך, כל זה התנ"ך הכניס לעולם. לפני זה לא היה שום מוסר, כל אחד עשה מה שבא לו.

One Echoe

New member
../images/Emo6.gif חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אתה מעוות היסטורי מוסמך? מאיפה הבאת את השטות הנוראית הזאת? יש לך הוכחות לכך?

LHOswald

New member
כשאתה מנסה להגיד

שמישהו טועה, לפחות תגיד למה, חחח זאת לא ממש תשובה. כל בן אדם לא צבוע ולא אנטי דתי קיצוני מסכים עם זה שBible זה הדבר שהכניס מוסריות לעולם. מי לפני כן אמר שאסור לרצוח? שאסור לגנוב? שאסור לשכב עם אשה נשואה וכו` וכו`? זה הספר הכתוב הראשון שמדבר על מוסר בעולם, והוא כולו המונופול של יהדות.

LHOswald

New member
כשאתה מנסה להגיד

שמישהו טועה, לפחות תגיד למה, חחח זאת לא ממש תשובה. כל בן אדם לא צבוע ולא אנטי דתי קיצוני מסכים עם זה שBible זה הדבר שהכניס מוסריות לעולם. מי לפני כן אמר שאסור לרצוח? שאסור לגנוב? שאסור לשכב עם אשה נשואה וכו` וכו`? זה הספר הכתוב הראשון שמדבר על מוסר בעולם, והוא כולו המונופול של יהדות.

One Echoe

New member
בולשיט.

אנשים כתבו את התנ"ך, האנשים פיתחו את המוסר. מוסר זה דבר שהתפתח עוד לפני שהומצאה היהדות. מרוב שדיברת שטויות, אין דבר אחר לעשות מאשר לפרוץ בצחוק עגמומי. להיפך, אדם שמתבסס על התנ"ך, הוא לא מוסרי. הוא סתם פחדן.

FE PHANTOM

New member
תראה לי מגזר כלשהו- בכל העולם...

שיש בו כל כך הרבה גמילות חסדים כמו במיגזר החרדי. יש להם שם גמ"ח לכל דבר- לכלים, למוצרים לתינוק, תרופות, שולחנות...ועוד מליון כאלה והזויים הרבה יותר...למה דוקא בציבור הזה רמת הדאגה לאחר היא גזאת ששלא ניתן לראות בשום מקום....?

One Echoe

New member
פחד. פחד פחד. פחד. פחד פחד. ושוב-

פחד. הם מפחדים לזוז, שמא אלוהים יכעס עליהם. אם אתה שואל אותי, זו מחלה נפשית, אך מכיוון שיש יותר מדי חולים, איאפשר לרפא אותה. הם נראים לך מוסרים? חרדים שדוקרים הומואים כי הם הומואים. חרדים שמסווגים נשים וגברים במדרכות נפרדות, חרדים שחושבים שגברים צריכים לשבת מקדימה, ונשים מאחורה. חרדים הם אנשים מוסרים? חרדים שונאים חילונים. שונאים כל מי ששונה מהם. הם טוענים שחילוני הוא תינוק שנשבה, מצידם אתאיסטים יכולים למות. וכהנה וכהנה.

LHOswald

New member
באמת, לפעמים

אני מתקשה בטירוף להבין איך אתה מקשר את הדברים. ראשית, מה קשר מי כתב את התנ"ך, סתם יהודים או לא לבין המוסר שהספר מדבר עליו? שנית, אם כבר אמרת, אז תספר לי כבר מי לפני תנ"ך אמר את הדברים וניסח את זה בצורה של חוקים שצריך לקיים בחיים? הדינזאורים אולי? תצחק, זה טוב לבריאות, אבל זה לא ממש משמש הוכחה למשהו. והסוף הסוף. גיבור שלנו גיל. ממש התרגשתי. יש לי עוד סיפור עצוב בשבילך. לכל בן אדם יש רגשות. פחד אחד מהם. מי שאומר שהוא לא מפחד משום דבר הוא שקרן. ממה אתה מפחד? אתה מפחד שצ`צ`נים יחתכו לך את הראש עם סכין קומנדו? או אולי מפחד שחלילה מתישהו אחד הקרובים אליך ימות? דוגמאות יש בלי סוף. מה לעשות, אנשים מאמינים מפחדים מדברים אחרים. השאלה מי מפחד יותר ממה? למשל הרבה יהודים העדיפו למות בצורות מפחידות ביותר, ולא להתנצר למשל. קשה לי לקרוא פחדן לבן אדם שבוחר להשרף בחיים בזמן שכל מה שהיה עליו לעשות זה להתנצר.

LHOswald

New member
באמת, לפעמים

אני מתקשה בטירוף להבין איך אתה מקשר את הדברים. ראשית, מה קשר מי כתב את התנ"ך, סתם יהודים או לא לבין המוסר שהספר מדבר עליו? שנית, אם כבר אמרת, אז תספר לי כבר מי לפני תנ"ך אמר את הדברים וניסח את זה בצורה של חוקים שצריך לקיים בחיים? הדינזאורים אולי? תצחק, זה טוב לבריאות, אבל זה לא ממש משמש הוכחה למשהו. והסוף הסוף. גיבור שלנו גיל. ממש התרגשתי. יש לי עוד סיפור עצוב בשבילך. לכל בן אדם יש רגשות. פחד אחד מהם. מי שאומר שהוא לא מפחד משום דבר הוא שקרן. ממה אתה מפחד? אתה מפחד שצ`צ`נים יחתכו לך את הראש עם סכין קומנדו? או אולי מפחד שחלילה מתישהו אחד הקרובים אליך ימות? דוגמאות יש בלי סוף. מה לעשות, אנשים מאמינים מפחדים מדברים אחרים. השאלה מי מפחד יותר ממה? למשל הרבה יהודים העדיפו למות בצורות מפחידות ביותר, ולא להתנצר למשל. קשה לי לקרוא פחדן לבן אדם שבוחר להשרף בחיים בזמן שכל מה שהיה עליו לעשות זה להתנצר.

One Echoe

New member
הנקודה שלי הייתה..

שהמוסר התפתח מאנשים, ובלי קשר-לאלוהות מסוימת... היהודים בטח לא המציאו את המוסר... זה משהו שהתפתח עוד בתקופה ההיא, ואין בעיה גם לראות מקורות של זה. ובקשר לפחד, שוב, הנקודה שלי הייתה שבנאדם שפוחד לעבור על המצוות שכתובות בתנ"ך, הוא פחדן ותו לא. הוא בטח לא מוסרי. הרי זה ידוע שאחד הכוחות הכי חזקים של הדת זה הפחד. ראה אנשים חרדים. אדם מוסרי זה אדם שעושה שיקולים מוסריים בלי שום איום או חוקים חיצוניים.

LHOswald

New member
והנקודה שלי היתה

שעוד פעם אין קשר למה ואיך נולדה יהדות ומי כתב את התנ"ך. זאת היא הפעם הראשונה שהמוסג מוסר נכנס לעולם, ועדין לא ממש הצלחת להוכיח לי למה זה לא נכון. לפני זה לא היה שום מוסר. אם לא היה נכנס העניין של הפחד בדת אנשים היו ממשיכים לעשות מה שבא להם. אז זה היה עדיין רחוק מהמוסר כמו שהוא התפתח היום, אבל זאת בהחלט היתה ההתחלה לכיוון החיובי. בקשר לפחד, נכון, זה חלק מדת. להמרות יש הרבה דתיים שהם מקיימים מצוות מאהבה ולא מתוך פחד, אבל זה לא העניין. ככה צריך להיות. הבני אדם צריכים גבולות, הגדרות, פחד מעונש. כמו שקיימים עונשים לעבריינים היום שאמורים להרתיע אנשים מלעבור על החוק, בעולם דתי זה אותו דבר. רק אם החוקים של דת. קיצור, הדת גם הכניסה דברים חיובים לעולם. בעולם המודרני יכול להיות שצריך להפריד בין דת למדינה כשרוב המדינה נגד חוקי דת, אבל כן להשאיר דת בתור אופציה למי שרוצה לחיות לפי החוקים הדתיים.

One Echoe

New member
ברור שצריך להשאיר דת כאופציה.

איש איש באמונתו יחיה. אף פעם לא אמרתי שלא. אנחנו לא כופים חילוניים. אך כמו שאמרת, יש להפריד ומהר את הדת והמדינה. ואחרי שנפריד, היא גם תתמגר מעצמה. למעט כמה מסטולי-דת שיתעקשו להאמין באלוהים. היהדות היא לא זו שהביאה את המושג " מוסר " לעולם. המוסר התפתח בצורה אוניברסלית עוד לפני היהדות, במדינות עתיקות כמו מצרים ויוון. היהדות אולי המציאה את " דין המוסר ", שזה משהו אחר לגמרי. איך אתה יודע שלפני היהדות אנשים עשו מה שבא להם? אלו שטויות במיץ. ויש הבדל מהותי וגדול בין חוקי מדינה, שנועדו בשביל לשמור על ההלכה החברתית, נקייה ושמורה. מאשר חוקי דת, שנועדו להפחיד בשביל להאמין, ובשביל לתרום לאמונתו של אחר. (אם דתי מחזיר בתשובה מישהו, זה נותן לו "מצוות" וסיכויים לגן עדן). מקווה שעכשיו הייתי מספיק ברור.

למעלה