אי תשלום משכורת

מצב
הנושא נעול.

eladyo2

New member
אי תשלום משכורת

אי תשלום משכורת
שלום, הנני סטודנט ועבדתי כשליח פיצה התפטרתי מהעבודה עקב בלאגן שנוצר שם כששאלתי לגבי המשכורת שמגיע לי המעסיק אמר לי שהוא לא מתכוון לשלם לי למי אני פונה מה אני עושה איך אני כן אקבל את המשכורת אודה לעזרתכם

ממליצה לך לפנות בכתב למעסיק

אי תשלום משכורת
שלום, הנני סטודנט ועבדתי כשליח פיצה התפטרתי מהעבודה עקב בלאגן שנוצר שם כששאלתי לגבי המשכורת שמגיע לי המעסיק אמר לי שהוא לא מתכוון לשלם לי למי אני פונה מה אני עושה איך אני כן אקבל את המשכורת אודה לעזרתכם
ולהודיע לו כי אם לא ישלם לך בתוך 3 ימים את שכרך, אתה תתבע בביה"ד לעבודה. בקישורי הפורום תוכל למצוא טפסי תביעה, מלא אותם והגש אותם בבית הדין לעבודה. אינך צריך עורך דין.

eladyo2

New member
רב תודות לך גליה שמילוביץ+עוד שאלה

ולהודיע לו כי אם לא ישלם לך בתוך 3 ימים את שכרך, אתה תתבע בביה"ד לעבודה. בקישורי הפורום תוכל למצוא טפסי תביעה, מלא אותם והגש אותם בבית הדין לעבודה. אינך צריך עורך דין.
מהו ההליך המקובל עד אשר אקבל את המשכורת שלי?, ומה כולל ההליך הזה? וידוע לי שהוא מתכוון לטוס לארה"ב ממש החודש אז אם הוא עוזב מה יהיו ההשלכות עבורי ותודה על התשובה המהירה

עוד תשובה.....

מהו ההליך המקובל עד אשר אקבל את המשכורת שלי?, ומה כולל ההליך הזה? וידוע לי שהוא מתכוון לטוס לארה"ב ממש החודש אז אם הוא עוזב מה יהיו ההשלכות עבורי ותודה על התשובה המהירה
עוד תשובה.....
אם תאלץ לתבוע, הרי שלנסיעתו אין כל משמעות. גלגלי הצדק פועלים לאט....... אחרי שאתה תגיש תביעה ותמסור לו את כתב התביעה, הוא יצטרך לכתוב כתב הגנה ולאחר שיגיש את כתב ההגנה, יקבע מועד לדיון בתיק. תצטרך להגיע ולהעלות טענותיך והוא יטען את קו ההגנה שלו. בכל מקרה, תוכל לחזור אלינו אם יהיו לך שאלות בשלבים השונים. בנתיים פנה אליו בכתב ונקווה שהאיום בתביעה יניע אותו לסגור את הסיפור.

שיר ורד

New member
כדאי להזדרז בהגשת התיק

כדאי להזדרז בהגשת התיק
כל שכתב התביעה ימסר לו (וכדאי שתוודא מסירה) לפני נסיעתו לחו"ל. במקרה כזה, הוא יצטרך להלחץ בהכנת כתב ההגנה, או לפחות לבקש דחיה במועד הגשת כתב ההגנה. אם כתב התביעה ישלח לאחר יציאתו לחו"ל, יקל עליו לבקש הארכה של הגשת כתב ההגנה לאחר שיחזור.

eladyo2

New member
תודה+שאלה נוספת

כדאי להזדרז בהגשת התיק
כל שכתב התביעה ימסר לו (וכדאי שתוודא מסירה) לפני נסיעתו לחו"ל. במקרה כזה, הוא יצטרך להלחץ בהכנת כתב ההגנה, או לפחות לבקש דחיה במועד הגשת כתב ההגנה. אם כתב התביעה ישלח לאחר יציאתו לחו"ל, יקל עליו לבקש הארכה של הגשת כתב ההגנה לאחר שיחזור.
תודה+שאלה נוספת
אכן אעשה זאת, רק כמה שאלות: אני מוריד את הטפסים להגשת התביעה וכתוב לי שעליי לשלוח 4 עותקים למי אני שולח 4 עותקים והיכן בית הדין לענייני עבודה הקרוב לאזור מגוריי(רחובות) כמו כן כמה זמן מאז שאני מגיש את הבקשה ועד שזה מגיע אליו? (פחות או יותר). וכיצד אני יכול לעקוב אחרי ההליך, כלומר כיצד אני יכול לדעת שהוא קיבל לידו את כתב התביעה, מי מידע אותי האם אני צריך לבדוק זאת, ומול מי?<

ביה"ד בתל-אביב

תודה+שאלה נוספת
אכן אעשה זאת, רק כמה שאלות: אני מוריד את הטפסים להגשת התביעה וכתוב לי שעליי לשלוח 4 עותקים למי אני שולח 4 עותקים והיכן בית הדין לענייני עבודה הקרוב לאזור מגוריי(רחובות) כמו כן כמה זמן מאז שאני מגיש את הבקשה ועד שזה מגיע אליו? (פחות או יותר). וכיצד אני יכול לעקוב אחרי ההליך, כלומר כיצד אני יכול לדעת שהוא קיבל לידו את כתב התביעה, מי מידע אותי האם אני צריך לבדוק זאת, ומול מי?<
ביה"ד בתל-אביב
אתה ניגש עם 4 הטפסים הממולאים לביה"ד והם כבר ינחו אותך למי לשלוח וכמה עותקים להשאיר בביה"ד. כמה זמן עד שזה יגיע אליו - תלוי ברשות הדואר..... אתה תתבקש לשלוח את כתב התביעה בדואר רשום עם אישור מסירה. הקפד לשמור את אישור הדואר ששלחת בדואר רשום אצלך כהוכחה לכך שכתב התביעה אכן נשלח. אם הוא לא יגיש כתב הגנה במועד, תוכל לפנות לביה"ד ולבקש פסק דין בהעדר הגנה. אישור הדואר יהווה הוכחה שאכן שלחת את כתב התביעה. אני לא חושבת שכדאי למהר עם תביעה. עדיף בהחלט קודם לפנות אליו בכתב גם אם זה אומר שאת כתב התביעה אתה תגיש רק לאחר חזרתו מחו"ל. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה