אכזבה קשה מהמשפחה של בעלי

אכזבה קשה מהמשפחה של בעלי

אנחנו נשואים חמש שנים עם ילד מהמם בן שלוש.
הקשר שלי עם משפחתו של בעלי תמיד הייתה חמה, אמיתית אוהבת וכנה.
אני מתמצתת את הסיפור עכשיו. כי זה המון המון השתלשלויות.
רק אציין שלפני חודשיים וחצי הוא עבר התמוטטות קשה ביותר. זה היה כמעט אישפוז בבית חולים פסיכיאטרי והיה גם סיכון לילד. ממש הייתי גם בשמירה פיזית ונפשית על הילד וגם סוג של פסיכולוגית לבעלי. לקחתי אותו לפסיכיאטרים, בדקתי מה אפשר לעשות, עזבתי אפילו עבודה. הייתי כל כולי איתו. וכשביקשתי עזרה מהמשפחה שלו...הכל קרס. האמת יצאה לאור.
אף אחד מאחיותיו לא הגיעה לפה לעזור פיזית. ( הן בעלות משפחות) אחת מהן לקחה את בני לכמה ימים וזהו. ( יש לה ילדים אז שיחקו והיו איתו). ברגעים הכי קשים שהייתי זקוקה למישהו שפיזית יהיה פה, היא מעולם לא באה. אחרי שפעם כבר קרסתי בטלפון ואמרתי שהורסים לי את הילד שמשאירים אותי ככה לבד, היא "נעלבה" ולא צלצלה יותר. האחות השניה לא דברה איתי אף לא פעם אחת.
שתיהן שוחחו רק עם בעלי.
עכשיו, כשהמצב שלו ברוך השם מאוזן, הכל כאילו נשכח.
האחות שלקחה את בנינו לכמה ימים, מזמינה אותנו לחג. כאילו כלום לא קרה.
כשהכל טוב אז נוח לה. אבל ברגעים שפשוט כמעט אני הלכתי לפסיכיאטר מהעומס הנורא, אף אחת מהן לא הראתה את עצמה.
לא בא לי להתארח שם אצלה (זה מחייב לישון כי זה שעה נסיעה).
לא רוצה להיות צבועה, לא בא לי לחייך שם, פשוט לא בא לי להיות הקורבן שמתחשב תמיד בכולם. אחרי הסבל הנוראי שעברתי לבד, אחרי שהילד שלי היה מטולטל כמה ימים אצלה ואחכ אצל אימי (שהיא היחידה שעזרה לי פיזית) -אני לא מסוגלת להתארח בבית שלה. משהו בי בוער, מאוכזב, זה מעוות בעיניי ההזמנה הזאת.
בעלי רוצה ללכת כי זו אחותו והוא לא היה מודע ל"בריחה" שלה ושל אחותו השניה מפאת מצבו. היום הוא מבין כי הסברתי לו שנותרתי לבד אבל הוא אומר הוא רוצה להיות שם אצלה.
(חשוב לי להגיד שהיחסים שלי ושל בעלי לא הכי מושלמים לפני ההתמוטטות, אפילו דברנו על גירושין..בינתיים רק דברנו. עכשיו שקט יותר)
מה אני עושה למען הילד שלי, קודם כל, מה הפתרון הכי נכון?

דובי1401

New member
היי אורית :)

תראי, קודם כל אני שמחה מאוד לשמוע שהדברים הסתדרו ושאת מאחורי זה, אני יודעת שלא קל להיות ולטפל בבן אדם שמתמוטט מבחינה נפשית, זה מטורף וכמעט בלתי אפשרי ....
תראי, אני לא מומחית, הכי קל להגיד אני לא מתכוונת להגיע ,הם נבלות ושיתפוצצו! אבל תחשבי על זה ככה......את כרגע בשלב שאת צריכה להיות הכי אגואיסטית שאפשר! במיוחד בגלל היחסים המעורערים עם בעלך.... את צריכה לחשוב מה עושים הלאה כדי לתקן הכל מכל הבחינות, גם מבינה נפשית להחזיר הכל למסלול וגם מבחינה זוגית שבעלך יעריך את זה שגם שקשה לך עשית מאמץ והלכת.
בנוסף, יעזור לבן שלך להגיע למקום עם אנשים שהוא מכיר שמבחינתו כייף לו איתם והוא יוכל לשחק ולהתפרק , זה יכול לעשות לו טוב...
אני חוזרת, תחשבי על עצמך ועל המשפחה שלך בלבד!! מה שיעשה להם טוב זה מה שאת תעשי, גם אם צריך להיות צבוע קצת ולחייך .
מה גם, שיש לך הזדמנות מצוינת לדבר עם הגיסות שלך וחמתך בנוגע לזה שלא היו שם בשבילך ושהיה לך קשה בתקופה הזאת, חשוב מאוד שזה יאמר בנימה עדינה שלא יחשבו שאת באה לצאת עליהם ולכעוס אלא פשוט להגיד את הדברים ולהראות שנפגעת...... תשתדלי שזה יאמר בטונים הכי עדינים שאת יכולה (לדעתי) כי לא יצא מזה שום דבר אם יחשבו שאת באה לצאת עליהם ולכעוס במיוחד שאת "תקועה" אצלם בבית.
עוד משהו שעלה לי לראש : חשבתי שאולי... אולי.... הגיסות שלך עשו את זה בשביל לנסות לעזור לסדר את הקשר שלכם גם אם לא שמת לב לזה... אולי הם חשבו שאם תתמודדי עם המצב הקשה לבד זה יעזור לחזק את הקשר שלכם ...?
&nbsp
בכל אופן, מאחלת לכם בריאות וזוגיות מאושרת , יהיה בסדר

מבחינתי

שיתפוצצו.
דברתי איתם כבר על איך אני מרגישה אז עונים לי שהנה עכשיו הכל בסדר ושאסלח ונכון שלא היו לצידי
זה עוד יותר מטריף אותי.
כשנוח אז מזמינים? מתקשרים??
איפה הייתם בימי הגיהנום האלה??
הגבול שלי היא להיכנס לדלת בית אחותו. לא קרה כלום אם אשאר בבית ובעלי ילך עם הילד.
שירגישו כמה נורא הם פעלו בחוסר הפעילות שלהם

מה גם

שהתחננתי בקשתי כמעט כל יום שמישהו מהמשפחה יעזור לי. שיגיעו להיות עם הילד, כי ההתקפים הפסיכוטיים היו מסוכנים

ד ר ל י

New member
הצד של המשפחה שלו

הי אורית,אני חושבת שהמשפחה שלו היתה במצב מאד עדין ובעייתי בתקופה הזאת. לדעתי היית צריכה לבקש עזרה מאנשים מהצד שלך ולא מהם.אני אסביר לך למה: להתנהגות שלו יכולות להיות השלכות על המשך הדרך שלכם. אולי תרצי להתגרש ממנו, אולי להרחיק אותו מהבית וכו׳. גם אם את אומרת למשפחה שלו שכולך כוונות טובות לעזור לו, הם מבחינתם לא יכולים לקחת את הסיכון ולעמוד בצד שלך.הם נמצאים בין הפטיש לסדן. אני לא יודעת מה בדיוק היה שם אבל הם לא יכלו לנקוט עמדה ןהדבר הבריא מבחינתם היה לא להתערב בין שניכם, גם אם רצו לעזור. לכן אני חושבת שעדיף לשים את העניין הזה מאחור וכן לחזור ליחסים טובים איתם.

tch111

New member
אולי דקיק ואולי בכלל לא, אך עדיין לא את זה היא ביקשה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
ומי אמר שהם חייבים לעזור לה?

אני כמובן בדעה שמשפחה צריכה להיות תמיד מאוחדת ולעזור לכל בן משפחה בשעת צרה ומצוקה.
משפחה היא אחד הדברים החשובים ביותר בחיים.
אבל וואלה לא כולם כאלו.
ביקשה עזרה ולא קיבלה. אז?
היא לא יכולה למחוק אותם. הם עדיין המשפחה של בעלה.

tch111

New member
גם אני לא הייתי בא אליהם לחג

ממשפחה כזו או חברים כאלה אני מתרחק כמו מאש

סיגלית 2014

New member
מנהל
לפי דעתי זו טעות

ואני מדברת מניסיון אישי.
לא כדאי לנתק קשרים או "להעניש" משפחה.
לא חייבים להיות איתם בשיא האהבה, הציפורים והפרפרים, כן?
אבל קשר מינימלי.
אם היו הם אנשים זרים אתה צודק במאת האחוזים. מתרחקים כמו מאש.

tch111

New member
זו דעתך ואני מכבד אותה.

אין לי מקום מיותר ליחסים עם כאלה אנשים,
וגם איני מסוגל לשבת ערב שלם ולחייך חיוכים סכריניים,
ולשבת עם פרצוף חמוץ אין לי חשק.

סיגלית 2014

New member
מנהל
גם אני מכבדת את דעתך

כל אחד מדבר מניסיון אישי, אני מניחה.
אצלי, היה עדיף לשמור על קשר. קשר קר אומנם אבל קשר.
נפגשים מדי פעם, מנסים להעביר את המפגש בכיף, מכבדים מאד את הצד השני ואת הפרטיות שלו.
ושלום על ישראל.

ד ר ל י

New member
היא לא ביקשה אבל ככה המשפחה שלו

רואה את זה.
ברגע שהם משמשים לה אוזן קשבת ובאים לעזור לה, הם בעצם מתייצבים לצידה. זה עלול להתפרש לכל מיני מקומות, זה עלול לסבך אותם בעתיד אם יהיה תהליך גירושים או הרחקה מהבית או כל סכסוך שהוא. האחיות יהיו עדות למה שקרה, אולי עדות נגד אחיהן. לדעתי הן לא רוצות להיכנס לזה. לכן יותר בריא לבקש עזרה ממישהו חיצוני אובייקטיבי או מהצד של המשפחה של השואלת.

tch111

New member
לכן אני מצדיק את תגובתה.

אתם לא משפחתי אלא משפחתו של בעלי בלבד.

ד ר ל י

New member
מה יצא לה מזה שתחרים אותם?

שתבין מה עובר עליהם, זה לא קל גם להם כשהאח מאבד את העשתונות וזה מפחיד.

סיגלית 2014

New member
מנהל
ומי קבע שהם צבועים

סיפרו לך את כל הסיפור במלואו?
שמעת את הצד השני?
ממתי שופטים לפני ששומעים את שני הצדדים?
לא הייתי ממהרת לשפוט שהם צבועים. זה מה שתיארה פותחת השרשור, על פי הפרשנות שלה.

tch111

New member
התיחסתי לגירסה שלה ולשאלתה

עפ"י גירסתה, אני לא הייתי הולך לארוחת חג ולא הייתי מסוגל לחייך ולהיות נחמד.

למעלה