אכן "צבא מוסרי"

NorthernStar

New member
גם לאותם אנשים קראו בזמנו טרוריסטים

למרות שאתה ושכמותך תקראו להם לוחמי חופש (למרות מעשי הזוועה המחרידים שהם אחראיים להם), ובכל זאת, כמה מהם הפכו להיות ראשי ממשלה ושרים בממשלת ישראל... הפלסטינים, לעומת זאת, נאבקים מול כיבוש אכזרי המבקש את נפשם, והם עושים זאת בהירואיות, ועל כך הם ראויים להערצה.

Ootch

New member
הירואי?

באמת לדעתך טבח החיילים שלנו ואזרחים תמימים (נשים וטף) זה דבר הירואי? מה החיילים שלנו עשו לך, שזה מגיע להם? מה אני עשיתי לך? או לפלשתינאים? ואני לתומי חשבתי שיש לך ערכים הומאניים כלשהם.. "כיבוש אכזרי שמבקש את נפשם"? צאי מהסרט ההוליוודי שאת חיה בו. הסיבה היחידה שצה"ל נמצא היום בשטחים הוא בגלל העובדה שטרוריסטים מסכנים את חיינו מדי יום. אני בטוחה שלך לא אכפת, אבל אני חושבת שזו סיבה מספיק חשובה. נימוקי העבר בכלל לא רלוונטיים ולא תקפים היום, מהסיבה הפשוטה שארגוני הטרור לא רוצים הסכם שאינו כולל את כל שטח מדינת ישראל, ואת זה אנחנו לא מסוגלים ולא רוצים לתת. אגב, סתם תהיה - המשפחה שלי, לפני מלחמת העולם השניה חיה במגרש של 3 דונם בפולין (באיזור שהיה בזמנו מיושב בתושבים יהודים) שנגזל מאיתנו עם המלחמה. האם זה אומר שמותר לי מוסרית ללכת לשם ולהרוג את תושבי המקום, כלוחמת צדק?

NorthernStar

New member
כי הבריטים לא היו כוח כובש

הם לא ישבו בפלסטינה כדי להתנחל בה ולהפוך אותה לחלק מהאימפריה (בניגוד להודו, למשל). זה היה מנדט זמני.

doresh shalom

New member
../images/Emo6.gif, זה נחמד ../images/Emo41.gif

פתאום אנחנו יות קולוניאליסטים מהבריטים...

razre

New member
והם לא ששו לוותר על המנדט

הם לא תכננו לעזוב כל כך מהר... הם רצו לנצל משאבים בא"י (שחשבו שיש).

AdonAsda

New member
ראויים להערצה?

כבר ביקשת חתימה?

doresh shalom

New member
גם הלח"י ../images/Emo41.gif

וגם האצ"ל היו טרוריסטים, אבל אין זה רלוונטי להיותם של הארגונים הפלסטיניים טרוריסטיים. ואת מוכנה להסביר לי מה הירואי וראוי להערצה בלהתפוצץ באוטובוס כדי להרוג אנשים נוספים? בזה הרגע העברת את עצמך מהצד של שוחרי השיוויון והמצדדים בזכויות אדם לצדם של המרצחים באשר הם. (להעריץ אדם שמתפוצץ באוטובוס כדי להרוג אנשים אחרים? הרי זה פשוט רוע במובן העמוק ביותר של המילה)

NorthernStar

New member
הבעתי תמיכה במאבק, בהתנגדות

מעולם לא הבעתי תמיכה בכל אמצעי או דרך. חלקן לגיטימיות - כמו פעולה נגד חיילים ומתנחלים, וחלקן לא - כמו פעולות נגד אזרחים בתחומי הקו הירוק.

razre

New member
גם אם הם רואים במתנחלים עבריינים

המתנחלים (אני לא מדבר על מאחזים בלתי חוקיים) לא עברו על החוק במדינת ישראל ועשו מה שהשלטון עודד אותם לעשות. הם למעשה אזרחים תמימים - רק הפלשתינאים החליטו שהם לא (ואת כמובן). אני גם יכול להחליט שהפלשתינאים הם לא אזרחים תמימים בגלל שככה נוח לי לחשוב וככה יש לי לגיטימיות לפגוע בהם באין מפריע.

doresh shalom

New member
מה זה בהתנגדות? ../images/Emo41.gif

במאבק בסדר, גם אני חושב שלפלסטינאים מגיעה (בדיוק כמו לכל עם אחר*) זכות להגדרה עצמית וכויו"ב. אבל מה זה בדיוק "ההתנגדות"? האם לרצוח משפחות של מתנחלים זאת "התנגדות"? האם לרצוח ילדי מתנחילם זאת "התנגדות"? * גם לעם היהודי

NorthernStar

New member
לחימה במתנחלים היא לגיטימית בהחלט

אני מעדיפה דרכים מסוימות על פני אחרות, אבל בעיקרון, המתנחלים הם מטרה לגיטימית, בדיוק כמו חיילים.

אחלה "הוכחה"...

מצאו בכיין רכרוכי אחד ששכח מה מטרת המלחמה, למה היא התחילה וכי חשוב מי התחיל אותה ומי גרם לה המציאות היא כזו, זה מאד פשוט להבין אותה, מי שעיוור גם אם היא תהיה מול הפרצוץ שלו לא יבין...לא נורא... רוב כפרי דרום לבנון הפכו למוצבים/מבצרים של החיזבאללה, מלאים בתעלות ומנהרות, עמדות קשר ומודיעין, בתים פרטים רבים הפכו לעמדות ירי בין אם זה קטיושות או טילי נ"ט, מחסני נשק, כלומר, כל הכפר, בייחוד כאשר המודיעין שלנו לקוי נחשב כמהווה סיכון או מטרה בין אם זה פיזית או בפוטנציה, יש דבר בצבא שנקרא: "יש ספק - אין ספק" זה אומר, לא לקחת סיכונים מיותרים, אם יש ספק לגבי מקום כזה או אחר המהווה סיכון אתה לא לוקח סיכון ומטפל בו. צה"ל עשה את שלו, עשה משהו שהוא כלל לא חייב ופיזר אזהרה ברורה שאומרת שהוא הולך לתקוף, מי שנשאר זה על דעתו והוא עלול להפגע, זה הכל, לכן מי שנפגע זה אכן על אחריותו שלו, לא של צה"ל, צה"ל הוא צבא ההגנה לישראל, הוא חייב להיות קנאי לאינטרסים הביטחוניים של ישראל וישראל בלבד, לא צריך להמר על חיי אזרחים ישראלים או על חיי חייליו רק בגלל ש"יש שם אזרחים", גם כאן יש אזרחים, וחייהם יותר חשובים.

למעלה