אלבום הזהב

Puskas

New member
אלבום הזהב

כמעט לכל אחד מאיתנו יש אמן מוזיקה מועדף, אחד כזה שאנחנו שומעים עוד מגיל די צעיר ומחכים לכל שיר חדש שיוציא.
אז מיהו האמן המוזיקלי שלכם ואיזה שיר או אלבום שלו גרמו לכם להתאהב במוזיקה שלו.
האם גם היום אתם אוהבים את המוזיקה שלו כמו שאהבתם פעם?

וואו, התקלה!

לא עולה לי לראש מישהו קבוע כזה ששנים אני דבקה בו.
לאורך חיי, היו כמה כאלה, בטח גם כאלה שאיני זוכרת.
למשל, כשהייתי קטנה לא גדלתי בארץ אבל כן הקשבתי למוסיקה וביקשתי מאמא שתקנה לי כל מיני קלטות אבל זה היה ברוסית. היום אני לא שומעת דברים ברוסית.
בעבר הערצתי גם את נטליה אוריירו (לא רק אבל כן), ביסודי היתה לי גם את תקופת אייל גולן.
היום אני שומעת בעיקר מוסיקה ישראלית (כמובן שלא רק) ומטורפת על דודו טסה!!! בעלי

אה ושירי אירוויזיון חחח

האמת

שאין אמן שאני אוהבת במיוחד
אוהבת ללקט דברים שונים מפה ומשם
אני חושבת שההגדרה הכי טובה למוזיקה שאני אוהבת זו מוזיקה שיש לה תנועה. בתור רקדנית כל שיר ישר מיתרגם לי בראש לתנועה.
למשל-
http://www.youtube.com/watch?v=eXY1qAOhX_I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Do_HpqILPLo
http://www.youtube.com/watch?v=790hk55H-Tg
http://www.youtube.com/watch?v=PcYNUX0g4e8&feature=related

אלבום הזהב...

אני מגיל 12 בערך שומעת את אביב גפן, והוא מבחינתי האומן המוזיקלי הכי אהוב. האלבום הראשון ששמעתי של אביב הוא האלבום האהוב עלי גם עכשיו וזה "המכתב"...

אני מאוד אוהבת מוזיקה, אני הולכת להופעות, נושמת מוזיקה, ושומעת מוזיקה בכל הזדמנות שיש לי... זה עושה לי טוב ומוציא אותי מהבועה ומהדיכאונות שלפעמים אני נכנסת אליהם בלי סיבה מסוימת. מוזיקה בשבילי זה אוויר לנשימה.

מעבר לאביב גפן אני מאוד אוהבת את מוזיקה ישראלית חדשה, זמרים חדשים.

אבל תמיד כיף להיזכר במוזיקה הישראלית של פעם ולשמוע שירים ישנים.

Rotmii

New member
...

שלמה ארצי אחד הזמרים שאני יותר אוהבת, עד לפני כשלוש שנים לא יכולתי כלל לשמוע אותו, אבל התחברתי למילים שלו, לסיגנון. יש בו משהו מיוחד.
אני אוהבת בעיקר את הישנים שלו, אלו שפחות מוכרים.
אייל גולן אני אוהבת רק את הישנים. פרץ של נוסטלגיה :)
ובנוסף, דייר סטרייטס ואייגלס

citc

New member
מניח שהאמן שלי טריוויאלי אבל עדיין...שלמה!!!!

"..אדם צריך שתהיה לו מילה, קצת מקום בעולם, אהבה לא נשכחת,
וקול אמיתי לתפילה, ורגע מושלם כדי לתת ולקחת,
ולא..לפחד מהפחד !! "

היש משולמות מהמילים הללו?!

ובכן, עוד מגיל ממש ממש צעיר נחשפתי לשירים של שלמה ארצי בקלטות שאמי שעמה במיני מיינור הישן (מדובר על תחילת שנות ה-90' בעודי רך בשנים).
כבר אז התחברתי לאותנטיות, למילים השנונות והחכמות, לקצב המסחרר, לקול החצי-צרוד חצי-צועק, לפוזה הווקאלית....בקיצר לאמן האחד והיחיד הזה.

עם השנים ההערצה שלי רק הלכה וגדלה, ההתוודעות למילות שיריו רק העמיקה אותה וגרמה לי לראות כמה שירי האמן הזה הם פשוט פסקול חייו של כמעט כל ישראלי ממוצע (שלי לפחות..כן, ככל הנראה אני ישראלי ממוצע
).

לעולם לא חוויתי תקופה של חוסר עניין בו, ומצאתי את עצמי השנה למשל מגיע ל-3 הופעות שונות (!!) שלו (אחת מהן כי קרובי משפחה לא יכולים היו להגיע והשאירו לי כרטיסים), כי פשוט הרגשתי שלשמוע אותו בלייב יטעין כל סוללה ומצבר בנימי גופי.

אני רואה אותו בתור האמן הטוב ביותר כי אני פשוט מצליח להזדהות ולהתחבר עם כל שיריו, גם אלו שהמילים בהן הזויות משהו.....

EdisonGirl

New member
כמעט תמיד היה לי את ה- אחד

או השניים שאותם הכי אהבתי ושמעתי כמעט ללא הפסקה.
אפשר לחלק את זה לתקופות.
מהילדות עד גיל 12 ככה.
מגיל 15 בערך ועד 18
גיל 20-21
גיל 21 ועד היום.

האחרונה שלי היא Anouk. התאהבתי בה דרך השיר "Nobody's wife", שהוא אגב לא השיר הראשון שלה ששמעתי, ומאז אני מאזינה בשקיקה לכל אלבום שהיא מוציאה. היא מבחינתי הפסקול של החיים שלי
מדהימה ברמות קשות! הקול שלה הוא כלי נגינה בפני עצמם ויש לה נוכחות מטורפת.

להיות בפעם הראשונה בהופעה שלה תהיה מבחינתי אורגזמה

Optimistic Girl

New member
מדונה

ולא מעריצה אותה או משהו...
פשוט אוהבת את סיגנון שירים שלה
גם ליידי גאגא מחבבת.

בתכלס אין לי אמן מעודף כאילו אני לא מגדירה את זה כמו שאתה כתבת...

אוהבת לשמוע שירי היפ הופ או ראפ וזהו.
וגם שירים ביפנית כמובן

אין לי ממש אחד כזה

הטעם המוזיקלי שלי השתנה מאוד מהגיל הצעיר ועד היום.

יש לי להקות/אמנים שאני מאוד אוהב היום, אבל לא אהבתי (יותר נכון, לא הכרתי אותם בכלל) כשהייתי צעיר יותר.

johny3guns

New member
ללא ספק נלי וג'ה רול

כשהייתי נער הם הראשונים שהשפיעו ועיצבו את הסגנון המוזיקלי שלי באותה תקופה. בזכותם הייתי שומע היפ הופ וראפ בתקופת הלימודים. אפילו כיום אני עוקב בחומרים חדשים שהם מוציאים למרות שהרבה פחות כי הסגנון שלי ממש השתנה מאז, ות'אמת גם שלהם השתנה. השירים של היום הם ממש לא מה שהיה פעם .. :(

האהבה שלי לנלי התחילה מהשיר Country Grammar שזהו שמו של האלבום הראשון והאגדי שלו, כמובן שלמדתי להכיר את כל השירים, ואפילו הביאו לי חולצה מגרמניה של קבוצת הפוטבול של סנט לואיס שם גדל ואיתה הוא משתתף באחד הקליפים.

לעומת זאת הקול המחוספס והצרוד של ג'ה רול גרמו לי ישר להתאהב בו, אי אפשר היה לפספס את הטון שירה שלו ומשום מה זאת היתה הסיבה שהתחלתי לאהוב אותו. עם אלבומים נהדרים כמו Rule 3:36 ו- venni vetti vecci באתי ראיתי כבשתי, ג'ה רול הפך להיות אחת הדמויות שיותר הערצתי ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Y5qKNlcUwKs

כנראה שהזוכים בכתר מבחינתי יהיו- רדיוהד

והאוקיי קומפיוטר שלהם.
במשך השנים הסגנון לא השתנה אבל בהחלט התרחב, נפתחתי לנישות נוספות. כילדה, הייתי נורא ממוקדת, לא ענין אותי שום דבר מעבר... היום אני נהנית כבר כמעט מהכל.

Purple Mushroom

New member
הו, נכון, רדיו הד

ok computer האלבום משנת 1997. היה לי אותו.
רדיו הד, אחת הלהקות גם.
עוד מעט 20 שנים ללהיט הראשון והמצויין שלהם, מקום 3 במצעד העשור של שנות ה-90 :)

ONEE12345

New member
בריטני ספירס עם בייבי וואן מור טיים !!

אני פשוט מאוהב בה
היא מדהימה
היא כל הילדות, הנערות והחיים הבוגרים

Britney spears

בריטני ג׳ין ספירס פדרליין

ebi83

New member
כמו כולם גם אצלי זה מתחלק

פעם בילדות הרחוקה אז אלו היו אתניקס, אבל זה נגמר אחרי ילד מרקש בערך.

כיום יש כמה כשהישראלים המובילים הם הדג נחש עם המלל הנושך, דודו טסה עם מלל ועיבודים שמערבים הכל מכל כל ותומר יוסף שפשוט כיף כיף כיף לי לשמוע (יש גם את יוני בלוך, אבל הוא באמת בשביל הפאן ולא מסיבות עמוקות כלשהן).

בקטע הלועזי אלה the counting crows שכבר מהתיכון היה חיבור שהתרחב מאוד אחרי הצבא כשהתחלתי לקנות את התקליטי אולפן שלהם.. אחד החלומות זה להיות בהופעה שלהם

Purple Mushroom

New member
ואו. מוסיקה. שאלה קשה.

הטעם המוסיקלי שלי התחיל להתגבש, כנראה בגיל 14, כמעט גיל 15, מאז התאריך ה 8.12.1990, במרתון ברשת ג', (ששידרה אז עדיין לועזי, עד 1997) מרתון ג'ון לנון, 10 שנים לפטירתו.
אז אהבתי את הביטלס, ואז , אחרי כמה זמן, התחיל הפופ\גראנג' של נירוונה, ופרל ג'אם, ואחרי זה התאשפזתי, (לקחתי יותר מידי קשה את המוות של קורט קוביין גם קשור), ואז היה אואזיס, ואז, כמו כל גיל התבגרות. (התבגרתי מאוחר),
היה את המוסיקה של פינק פלויד, שגם תקופות בגלים, ובית הבובות, ולפני זה התלהבתי מגארבאז'. מהאלבום השני. (דיויד בטח זוכר), שיצא בשנת 1998, כשהייתי סטונדט. וקניתי.

יש המון השפעות, המון להקות זמרים וזמרות, גם בלועזי, וגם בעברי.

קשה מאוד להגיד שאוהבים כמו היום.
קשה מאוד לקרוא טקסט, או שיר מוסיקלי, כאילו זה הפעם הראשונה ששומעים, אחרי ששמענו אותו עשרות, מאות ואולי יותר פעמים.

2 הקסטות הכי חרושות שלי, מאז גיל ההתבגרות זה:
סרג'ט פפר- של הביטלס,
ואין יוטרו של נירוונה, שקניתי באוגוסט 1994, כחודשיים לפני הגיוס שלי, והשפיע כנראה רבות על המשבר הנפשי שלי.

בדיוק אתמול, בערך ב 13:00- כשהייתי בשיא של התמוטטות נפשית\התמוטטות עצבים, בעקבות יותר מידי שעות ערות. (לא הצלחתי להרדם בלילה), ממגה בעיר,
בקו 18 מככר רבין לאלנבי,
היתה לי מוזה,
הייתי בהתקפה פסיכוטית של עיניים, בעקבות סם חוקי שלוקח. (זיפרקסיה ולו טאב, היום קיבלתי אישור בגלל חוק תרופות חדש).
ונזכרתי בשיר הזה של הסמים של הביטלס,
מתכנן לכתוב בסוף השבוע, ולהטמיע אותו בבלוג שלי, בפוסט חדש.
:

גילושיט

New member
שלי

הוא ללא ספק smells like teen spirit שהיה ממש פסקול הנעורים שלי

אבל האמן שהכי אהבתי זה כמובן אביב גפן.. האלבום הראשון שהיה לי שלו היה לילות לבנים והוא זה שגרם לי להתאהב בו ממש ממש מהר. אני עדיין נהנת לשמוע אותו, לא באותה תדירות כמו פעם, וגם לקפוץ לאיזו הופעה פעם בכמה שנים, הכי נוסטלגיה..

מצחיקה את!

חשבתי תבואי איתי לקיסריה 2, בסוף הלכתי לבד ופגשתי שם אנשים שאני מכירה...
איכס עלי! הולכת ל2 קיסריות של אביב ברצף...

"רק תגידי מתי" אני זאת שהולכת לכל הופעה,את הבעייתית

אז מאמי,רק תגידי מתי

למעלה