yidcore!
אף פעם לא הייתי אחד מהמעריצים של ארבעת היהודים האוסטרלים החביבים האלה. כלומר, הגימיק היה נחמד - שירים יהודיים וישראליים בגרסאות פאנק, השילוב שלהם בתוכנית "מכת מדינה" (שלא ברור לי, עד היום, איך לא הפכה לקאלט אמיתי) היה מגניב, אבל לא מעבר לזה, וגם הרמה הטכנית שלהם לא הייתה מרשימה מדי. ובכל זאת, לפחות לפי שתי טעימות ה
מייספייס מהאלבום החדש שלהם, אני הולך לקנות אותו בלי לחשוב פעמיים. קודם כל - שם ועטיפת האלבום הם לא פחות מנהדרים. האלבום נקרא they tried to kill us, they failed, let's eat!, שזה, לפי הבדיחה היהודית העתיקה, העקרון הכללי של כל החגים ביהדות, ורעיון שמורחב בצורה משעשעת במילים של שיר הנושא. על העטיפה מצוירים המון חזירים, רובם עם סמלים נאציים, רמוסים מתחת לתרנגול גדול עם מגן דוד ומזלג. ללא ספק אחת העטיפות המצחיקות והמוצלחות שראיתי. שיר הנושא, שאפשר למצוא ב
מייספייס, מוכיח שהחבר'ה האלה יודעים גם לעשות פאנק טוב, ולא רק גימיקים, ויותר מזה: שבאנגלית, בניגוד לעברית, הם גם נשמעים מצוין. לכך נוספת גרסה מצחיקה מאוד של "ים של דמעות", וזה אפילו מצליח להישאר טיפונת מזרחי, נראה לי, ולא לאבד את עצמו לגמרי לטובת הפאנק (לפחות בפזמון). איזה כיף. ולסיכום, מתוך שיר הנושא: This is not a call to arms this is a celebration We should be dead by now so we’ve exceeded expectations We’ve seen so many rise and fall taken so many beatings While you were empire building we were sitting back and eating