אלבמה

foofoo77

New member
אלבמה

כבר שנה שקליספרה ואני מתכננות לנו ארוחה באלבמה. איכשהו קליספרה החליטה להיות טבעונית לשלב קצר אך מלחיץ השנה ואחר כך נסעה לחו״ל ואני הייתי עסוקה ואז היה לנו שובר של טפאס אחד העם. אבל היות ואנחנו חוגגות יום הולדת באותו השבוע החלטנו ללכת לאלאבמה לארוחת ערב. לפני כחודש הזמנתי מקום כי בכל פעם שרצינו ללכת לא היה מקום וכך ביום שישי-אתמול הגענו לאלאבמה ביד אחת בקבוק יין ביד השניה שתיה קלה ופתחנו את הערב בפתיחת מתנות והחלטה על ארוחת הטעימות. לשולחן הוגשו קערות עם סלט ירוק עם עגבניות , כרוב כבוש ובשר עם שעועית. למי שלא מכיר ארוחת הטעימות מתחילה ב 120₪ ומתקדמת עד ל 160₪ כשמגיעות לשולחן מנות לחלוקה בין הסועדים. למנה הראשונה אסאדו שפשוט נזל מהעצם הי מעט שומני מדי אבל אלוהי (ואני אוהבת שומן) הוגש עם תפו״א אפוי שנטרף על ידי כל הסועדים (אני לא כל כך אוהבת תפו״א ומעדיפה לאכול כמו ארגנטינאים בשר נטו). למנה השניה סינטה עגל שהיתה נגיסה ולעיסה ובשרית בדיוק במידה. למנה השלישית מגישים צוואר חזיר. אני לא אוהבת יותר חזיר והגבר מעולם לא חיבב אבל קליספרה והאופנוען מאוד אוהבים אז הם קיבלו (וטעמתי) פייר היה מעולה. אני בעיקר הכרתי פילה לבן מימי סטייק בפיתה ת.נ.צ.ב.ה באילת אבל בהחלט היה טעים וכיפי. אנחנו קיבלנו שייטל שהיה רך ונמס לנו בפה. בשלב הזה עצרו ושאלו אם אנחנו רוצים להמשיך. בחנו קיבותנו והמשכנו הלאה. וכאן בלאק אאוט אני לא זוכרת מה קיבלנו אני רק זוכרת שזה היה ממש טעים ונחמד. אולי אם קליספרה זוכרת היא תשלים. המנה האחרונה היתה פילה עגל עם כבד אווז. קליספרה אנוכי והגבר שלי לא אוהבים כבד בכלל אבל האופנוען כן אז הוא קיבל את כבד האווז של כולנו. קיבלנו פילה רך ועסיסי טעים במיוחד אני מצאתי שהיה לו מעט מדי פלפל אבל גירדתי מעט ממנו והיה מצויין. שתיה חמה וקינוחים כלולים בארוחת הטעימות. הזמנו אחד מכל סוג , מוס שוקולד ,מוס וניל, מלבי וגבינה פירורים כולנו קיבלנו או קפה או תה עם נענע. הגיעה לשולחן צלחת ועליה 4 קינוחים קטנים ונחמדים שסגרו בול את הפינה של משהו קטן ומתוק בסוף האוכל אבל לא קינוח בפני עצמו שיש בו 700 קלוריות. 600₪ שווים לגמרי והמון מצב רוח טוב אני ממש מחבבת את הרעיון של להביא שתיה לפי בחירתי (הבאתי בקבוק קולה ובקבוק דיאט , הוספנו בירה לגבר ויין לשותים). היה מצויין וכבר אנחנו מכינים את הקיבוץ לארוחה הבאה שם.
 

קליספרה

New member
ואגב - יום הולדת שמח לפופו שחוגגת יום הולדת ממש היום


 

קליספרה

New member
ג'ורג'יה - אלבמה - מיסיסיפי

איזה עונג של ארוחה - לפחות מבחינת מסעדות הלך לי הפעם.
&nbsp
הריח הזה שמתקיף לך את האף כשאתה נכנס למסעדה יאמי - כל הבלוטות מופעלות במכה

המקום נעים - יחסית לא היה עמוס כפי ציפינו - השרות קצת מבולבל אבל סה"כ קשוב.
הפטנט הזה של 'תביאו את השתיה מהבית' פשוט נפלא.
&nbsp
פופו היתה מאוד נאמנה לתחושות אותו הערב, החוליה החסרה בפירוט מנות הבשר היתה 'נתח הקצבים' שכנראה היה טיפה פחות מרשים מהאחרים כי גם לי לקח זמן להזכר בו.
אהה והבשר הלבן היה לא פחות מחלומי.
&nbsp
לכל המעטים שלא היו וחובבי בשר - חוויה אמיתית
לרוזי - את תמטד שואלת את אני מקדימה ואומרת לך שהמקום ממש לא מתאים לצמחונים
סירות תפ"א מהמעשנה עם טעם של מדורת ל"ג בעומר, סלט וקצת כרוב כבוש - זה מה שיש לאכול שהוא נטול בשר

&nbsp
&nbsp
 
במחיר הזה בטוח שלא קוטפים אחרי זה כותנה?

נשמע דיל משתלם והוגן וגם טעים במיוחד, אני נמנה על המעטים שלא ביקרו שם,
זה מקום ככ פופולארי שצריך להזמין חודש למפרע?
הרעיון עם השתייה העצמית חדשני, זה מוזיל את עלות הארוחה וגם כנראה מייצר שם אווירה שמחה,
תודה על ההמלצה
 

foofoo77

New member
אני לא יודעת

נראה לי שנסחפתי קצת עם ההזמנה מראש כי באמצע שיניתי מחמישי לשישי ולא היתה בעיה וגם היו שולחנות ריקים במסעדה.
מבחינת אווירה היה מצוין , מוסיקה נעימה , שירות חביב אבל לא מעיק. את הזמנת הבשר לוקח השף שזה בעיני הכי נכון. בקיצור היה נעים ונחמד.
 
אף פעם לא נתקלתי בשף שלוקח הזמנה..איך הם מסתדרים כאשר

המסעדה בתפוסה מלאה?..
איך הוא מספיק לעבור משולחן לשולחן ולנהל את המטבח?...
&nbsp
הרעיון עם השתייה בהחלט מבורך ואני מקוה שמקומות נוספים יאמצו אותו....
 
ראשית מדובר בבעלים. אין שם שף לדעתי כי כל הבשר

עשוי במעשנה לכן גם אין שאלה של מידת עשייה. למה הבעלים ולא המלצר? סוג של אירוח.
 

foofoo77

New member
לא נשאלנו לגבי מידת העשיה

כי מדובר במעשנה אבל הפילה הגיע בדיוק מדיום רייר רך ונפלאים שבתור
כזו שאם לא רואה דם על הצלחת הייתי מאוד מרוצה.
 
אלבמה הוא מקום די קטן ואינטימי

כל החוויה של אלבמה מבוססעל אווירה לא פורמלית וכמות אנשים קטנה יחסית וככה השף שגם אחראי על המעשנה יכול לדבר עם כל שולחן ושולחן, בגלל שלא מעט מהנתחים מגיעים מהמעשנה אין צורך כמעט בבישול וטיפול בנתח לפני ההגשה.
בכול מקרה מהמקומות האהובים עלי וחוויה מעולה בכול פעם מחדש
 

horseradish

New member
כיף לקרוא


תודה על הדיווח!
בכלל נתניה מלאה במקומות שווים שרק מחכים שיכתבו עליהם.
אכלנו שם במסעדה גרוזינית ממש נחמדה וגם "קפה לונדון" מגניבים עם שייקים נהדרים (אם כי הם מאוד יקרים) ושמעתי שגם האוכל טוב.
יש דוכנים עם סנדוויץ' טוניסאי ופריקסה מצוינים ופטיסריות טובות מאוד.
אני עדיין מתכננת ללכת למסעדה האיטלקית קזה מיה. שמעתי שהם משהו מיוחד במינו. אולי לקראת יום הנישואים (באוקטובר) נפתיע את הבעל וניסע לחופשונת שם
 

יויו13

New member
לא מצליח להכנס לתוכן משום מה ??? מי יודע ? המשך בכל אופן

אז ארוחת טעימות היא לא פיקס וצריך לבחור ?
בכל מקרה נשמע טוב ומעורר חשק
תוה על הדיווח.
 
למעלה