אלדד, אני רוצה להסב את תשומת לבך למשהו, כיוון שאתה מנהל

Eldad S

New member
לא, לא היו.

זהו, אני התלהבתי ממה שכתבת, כי אתמול כתבת גם (וזה מאוד מצא חן בעיניי) שאת כותבת באופן חופשי, בלי לבדוק במילון. זה היה אחד הדברים שמצאו חן בעיניי, כי אכן ראיתי שהכתיבה הייתה חופשית, ואם היו טעויות במכתבים או סתם בהודעות שלך בתקופה האחרונה, הן היו זניחות לגמרי (למשל, חוסר באקוזטיבו, או מילה שהסתיימה ב-o במקום ב-e, וכו').
&nbsp
אם את לא מכירה מילה מסוימת, ומחפשת במילון איך אומרים אותה, כדאי תמיד לחפש אותה אחר כך בגוגל במשפט, כלומר, במסגרת הקשר, כדי שתהיי בטוחה שהשתמשת בה בצורה המתאימה.

מיכי 10

Member
תודה רבה, אלדד, וסליחה שאני בקטעים של וכחנות.

אבל כולה פעם אחת לא בדקתי במילון מורז'ן השלם, מילה שמצאתי במילונו הקטן.
בדרך כלל אני מסתדרת היטב עם נרדפוֹת ומשמעויות שונות למילים שונות.

בכלל לא ידעתי על האפשרות לבדוק כך משפטים בגוגל, ולא מכירה את הדרך לעשות זאת. אבל אני אפילו לא חולמת לבזבז את זמני על חיפושים מסוג זה. אני רוצה ליהנות מכתיבת אספרנטו, ולא להרגיש כאילו בעונש.

וכשאני קוראת את השורות הראשונות שכתבת לי כאן, אני מאד נהנית, ומאד מודה לך עליהן

Eldad S

New member
הנה, משהו טוב כבר יצא לנו מכל העניין

הנה טיפ:
כשאת רוצה לבדוק מילה מסוימת באספרנטו, שאת לא בטוחה שאת מכירה איי איי איי ואת רוצה לראות אם היא משמשת במשמעות שחשבת, פשוט תבדקי אותה בטטואבה:
&nbsp
http://tatoeba.org
פשוט תכתבי את המילה שם בשדה החיפוש, תבחרי Esperanto, ותראי מה המשפטים שעולים לך באתר, שהמילה משובצת בהם. מיד תוכלי לבדוק אם היא מתאימה למה שהתכוונת, או שאין בכלל קשר למה שרצית.

Eldad S

New member
והנה, אני כבר יישמתי את העצה

בעצמי:
כתבתי בדפדפן tatoeba.org, לחצתי Enter, ופשוט כתבתי בראש המסך של טטואבה את המילה topiko.

התשובה שקיבלתי מטטואבה: No results found for topiko
מ.ש.ל

אפשר לכתוב את הכתובת tateoba.org, בלי תוספת כלשהי, ולכתוב את המילה באספרנטו - גם בלי לבחור באספרנטו. זה עובד.

מיכי 10

Member
אלדד, אני יודעת שאתה "מת" על טטואבה,

אבל אני כבר לא. בכל זאת, נכנסתי כפי שהצעת, וקיבלתי אפילו תשובה באספרנטו:
Neniu rezulto trovita por: topiko

אז מה, זה לא משכנע אותי, כי במילון מורז'ן יש. וכי, שוב: לא התכוונתי במשמעות temo, נושא, אלא רק בתור ההפך מ-offtopic באנגלית, שזה מחוץ לנושא. אבל בתור מין הגדרה כזאת, לא בתור התוכן שלה.
טוב, לא משנה. כנראה שאף פעם לא אצליח להסביר את כוונתי...

Eldad S

New member
לא התכוונתי לומר את זה, אבל...

אנא אל תסתמכי על מילון מורז'ן בבחינת כזה ראה וקדש.
ובאשר לטטואבה - ממש אין קשר למה שאני אוהב או לא אוהב. בטטואבה כותבים כמה מהאספרנטיסטים הטובים ביותר, ומקפידים שם מאוד על אספרנטו נכונה ותקנית. לכן לא תמצאי (ממש, בדוק!) טעויות באספרנטו או מילים שלא קיימות או בשימוש לא נכון, כי המון אספרנטיסטים "חורשים" שם כל הזמן את כל המשפטים שהועלו שם באספרנטו.
&nbsp
לכן טטואבה יכולה להיחשב מקור ממש טוב לשימוש במילה כלשהי (או לאי-שימוש במילה כלשהי).
&nbsp
לפעמים יש עימותים וויכוחים בין אספרנטיסטים שם על שימוש במילה מסוימת, או על הנכונות של משפט מסוים. אבל אז, ברגע שתעלי את המשפט, מיד תראי שהיו שם תלי תלים של התנצחויות על תוכנו, ותביני שמשהו שם ממש מעורר מחלוקת.

מיכי 10

Member
טוב. אתה כבר השני שקצת

מאכזב אותי.

אני לא זוכרת מי היה הראשון (מישהו מפורום [ז"ל] השפה העברית של ווינט), אבל הוא אמר לי דבר דומה על מילון אבן שושן...
והאמת? גם מילון אבן שושן וגם מילון מורז'ן, אפשר לומר שהיו די קדושים בעיני...
והאמת השנייה? שבכל אחד מהם מצאתי טעות אחת, לפחות. גם לא זוכרת כרגע איזו טעות.

מיכי 10

Member
אלדד, יש עוד באג קטן בנושא עריכת ההודעות!

לפעמים (כמו שקרה לי גם כרגע), אני עורכת הודעה, וכששולחת, מתקבלת הודעה: "לא ניתן לערוך הודעה זו". למה? לא כתוב.

אני לוחצת על ה-x שמעליה, אבל היא גם מבטלת את כל מה שערכתי.
אז אני מנסה עוד פעם או פעמיים, עד שהיא כותבת שנותרו עוד 13 דקות לעריכה, ומאפשרת לי אותה!!

בקיצור, לא למהר להתייאש, אלא להתעקש!!

(ואת ה"פתגם" הזה המצאתי כרגע
).

Eldad S

New member
מה את יודעת...

ניסיתי עכשיו שלוש פעמים לענות לך כאן על ידי הוספת תגובה (תודה, איישם...
), ובכל פעם חזרתי לעמוד הפורום בלי יכולת להוסיף תגובה. אז בסופו של דבר בחרתי בתגובה מהירה, ואז דף הפורום הואיל להיפתח ולתת לי להגיב...
אכן, מבוגגים אנחנו, לפחות כרגע...

מיכי 10

Member
בבקשה, אלדד, הנה הניסוח המדוייק של הבאג העיקרי:

העתקתי כרגע, כשביקשתי להוסיף כמה פסיקים להודעתי האחרונה:

עבר הזמן שבו ניתן לערוך את ההודעה לחצו כאן כדי לחזור לפורום.

למעלה