אלה שהתחילו/מתחילים רפואה בגיל 24+

מישי24

New member
אלה שהתחילו/מתחילים רפואה בגיל 24+

איך האנשים מסביבכם הגיבו כשהחלטתם (סוף סוף) ללכת על זה? מתחיל להמאס עלי לשמוע את השאלות האלה, כמו "עכשיו?? 7 שנים?? השתגעת? באמת יש לך כוח ללמוד עכשיו 7 שנים?" או "משפחה יותר חשוב מהכל, מה פתאום את מקשה על עצמך ככה" או "למה את לא פשוט מוצאת עבודה נורמלית במשרה מלאה וזהו? מה פתאום עכשיו להתחיל ללמוד שוב" או "איך את מתכוונת לפרנס את עצמך בכל השנים האלה?" או "כבר למדת באונ' ולא עשית עם זה כלום, למה את חושבת שעם זה כן תלכי עד הסוף?"... הבנתם את הרעיון. יש כ"כ הרבה התנגדויות וסיבות למה לא. הבעיה היא שאף אחת מהן לא קשורה באמת לרצון או ליכולת ללמוד רפואה, אלא רק למיליון ואחת שאלות טכניות מסביב. אני מתארת לעצמי שאני לא היחידה ש"מותקפת" ככה. בא לכם לשתף?

morancho1

New member
זה תמיד בעייה הנושא הזה.

משפחה סביבי שבאה מהתחום ניסתה להניא אותי מהרעיון, כי הם יודעים כמה שזו עבודה קשה, ולא רצו שיהיו לי חיים כאלה קשים. שיהיה לי זמן לגדלאת המשפחה וכולי.. היו כאלה שהתחילו "לדאוג" שלא אגיע לסכם ואני רודפת אחרי תחנות רוח.. כל מיני פירגונים נחמדים כאלה. בסופו של דבר, אלה החיים שלי, אני שוקלת כמעט כל מילה שנאמרת לי מאנשים שאת דעתם אני מעריכה, אבל באמת באופן מוגבל, אחרת אני לא אממש את מה שאני מאמינה נועדתי לעשות. יחד עם זאת,השאלות שהעלת הם מאוד טכניות וחשובות. לא יודעת מה מצבך האישי אבל כמובן חשוב שיהיה לך מקור לפרנסה 7 שנים וכוח ללמוד ורצון אמיתי! ללכת לתחום הזה. ובהקשר הזה שאלה עבורך: ניסית לעבוד בבתי חולים? במדא? מדוע את חושבת שזה דווקא התחום עבורך?

moran f

New member
לא כולם צריכים לעבוד בבי"ח או במד"א

מותר ואפשר להחליט שרפואה זה בשבילך גם בלי זה. במיוחד כי העבודה ברוב תחומי הרפואה שונה מהעבודה במד"א, ועבודות שונות בבתי חולים בכלל...

בשלות מסוימת

לפעמים גם החלטה בגיל מבוגר יותר מנוטרלת מ"שגיונות ילדות". יש לך יותר שיקול דעת, חוית דבר או שניים בחיים - ואת יודעת במה זה כרוך...זו הסיבה, אגב שאישית ויתרתי על עתודה רפואית... רציתי לוודא שזה הדבר הנכון לפני שאני מתחייבת.

מישי24

New member
(זהירות הודעה משתפכת)

ברור שאלה שאלות חשובות, אבל הן אחת מהסיבות שהגעתי להחלטה הזו רק בגיל 25
התנדבתי במד"א שלוש שנים. אמנם יצאתי משם עם PTSD קל, אבל גם על זה התגברתי, ואני חושבת שזה קשור להרבה סיבות שלא יחזרו על עצמן כמו העובדה שהייתי אז בגיל ההתבגרות, שלא ממש עזרו למתנדבים להתמודד עם מה שרואים שם (היום אני יודעת לבד לבקש עזרה כשצריך) וכן האלה. מה שכן, זו הייתה (בזמנו) הפעם היחידה בחיים שלי שבאמת רציתי משהו (כבר בכיתה ג' התחלתי לנדנד ולשאול מתי אפשר כבר להתנדב במד"א), ובאמת באמת השקעתי ולמדתי כשהייתי שם. אף פעם לא השקעתי בלימודים (כי לא הייתי צריכה בכל מקרה), אבל אני יודעת שכשאני באמת רוצה אני יכולה. ואני רוצה להיות רופאה בערך מאז ומעולם. כוווווווולם יודעים את זה. בבית מתייחסים אלי כאילו אני הרופאה הלא רישמית עוד לפני שבכלל למדתי משהו
אני יכולה לכתוב מגילה שלמה על למה אני חושבת שזה מתאים לי מכל הבחינות שבעולם. כל זה לא פותר את הבעיות הטכניות. כסף, למשל... אני לא יכולה להבטיח בוודאות מוחלטת וחד משמעית שאני באמת אהנה מזה, כי לעולם אי אפשר לדעת עד שלא חווים את זה. אני לא יודעת מה יהיה בעתיד. באמת שלא. אבל גם כל אלה שמתנגדים לא יודעים. אני יודעת שזה מה שאני רוצה ותמיד רציתי לעשות. כשאני חושבת ורואה את הקומפלקס המדהים הזה של גוף האדם, והאדם שבתוכו, אני מרגישה כמו ילדה קטנה שפותחת עיניים בתמהון מול דבר של"מבוגרים" נראה פשוט (אין לי דוגמה כרגע
). כל אלה שמתנגדים לא מעלים שום דבר אחר שיכול לגרום לי להסתכל על החיים בעיניים חדשות כאלה כל פעם. הם רק מעלים קשיים... אני חושבת שצריך הרבה אמונה כדי להאמין שדברים יסתדרו - מבחינה כספית, מנטלית, משפחתית, תעסוקתית...הכל. לקח לי קצת זמן למצוא בתוך עצמי את האמונה הזו שאני מסוגלת להתמודד עם זה. אז מה? אז בגלל שלקח לי זמן אני צריכה לוותר על זה? Hell no! עכישו רק תעזרו לי למצוא מימון והכל יהיה בסדר

morancho1

New member
חמודה:)

אני קוראת את מה שאת כותבת ואני מזדהה כמעט מילה במילה עם הרצון ללמוד רפואה..בגלל זה אני חוששת מהשאלה: למה את רוצה ללמוד רפואה שתישאל בראיון- כי זה כזה מושרש בי, להסביר את זה אחד לאחד תמיד יפחית מהרצון עצמו שהוא אדיר. אני מסכימה עם מה שקונגודה כתבה- הגיל באמת מראה על בשלות לרעיון של רפואה. זה דבר עצום שלא נתפס אולי לפעמים מנקודות ילדותיות יותר של חיינו. אני מסכימה עם הרעיון שמד"א זה לא כל כך דומה לרפואת בתי חולים..מבחינות שונות, אבל זה מאוד קרוב, ועדיף מכלום. אני ממליצה לך בחום להתנדב או לעבוד קצת בבתי חולים כי בתור אחת שהייתה במד"א וגם עבדה בבי"ח, יש הרבה הבדלים בין שני התחומים. מד"א יותר "הרואיסטית" להציל לפנות בום מהר... בית חולים זה מחוז הבירוקרטיה, התורים והקומבינות.. וגם זה חלק בלתי נפרד מהמקצוע, שצריך להיות מוכן להתמודד איתו. מימון איני יכולה לסייע לך לצערי..אם תמצאי כזה תודיעי לי..:) אבל אני כן יודעת שבמהלך שנת לימודים אפשר לעבוד בפרח שיעורים פרטיים מדריכי פסיכומטרי וכולי. לא פשוט אבל יש לא מעט שעושים זאת. נשארה שאלת הסכם- האם יש לך את הסכם הדרוש?

מישי24

New member
האמת היא שאני מסתמכת על זה

שמד"א שונה מבתי חולים, כי עם כל הכבוד לזה שהתמודדתי עם מד"א, אני בכל זאת רוצה משהו קצת פחות הירואי בסופו של דבר. אם ישאלו אותי מה אני חושבת שיפריע לי בעבודה כרופאה, אחת התשובות העיקריות תהיה שאני הכי לא פוליטיקאית שאפשר. לא שאני הולכת לנדב את הפרט הזה על עצמי סתם ככה, אבל ברור לי שזה אחד מהדברים שאני אצטרך ללמוד. (בעעעע. איכס פוליטיקה!) ואין לי את הסכם הדרוש
, אלא אם כן ב"ש יחליטו בכל זאת לקבל אנשים עם הסכם שלי (הלוואי הלוואי הלוואי). מבחינתם אני עדיין בטיפול. גם ככה אני הכי רוצה ב"ש, אז אני מתפללת כל יום שהם באמת יקלו בסכם השנה. ובין לבין אני כבר מתחילה להתכונן לשיפור בגרויות ועוד פסיכומטרי. מקסימום תהיה לי עוד שנה לחסוך כסף...

עבודה בבי"ח?

בתור מה עבדת בבי"ח? לגבי פוליטיקה - זה כל כך למיד, שזה עצוב :( כולם מתחילים נאיביים, הרוב גומרים פוליטיקאים טובים יותר או פחות. דווקא במקום מסוים לשמור על נאיביות בסיסית עשוי להפוך אותך לרופאה מעולה :) חזק ואמץ!

morancho1

New member
מד"א מד"א...

הערב ישבתי בארומה, ואמבולנס עצר ליד מישהי התעלפה, כמובן שעזבתי את השולחן והלכתי לראות מה קורה... בואנה זה סורט אותך לעומק האמבולנסים האלה:) לגבי הפוליטיקה, זה מגעיל אני מסכימה איתך, אבל במקצוע כמו רפואה אי אפשר להימנע מזה. צריך להגיד לחולה שהתרופה לא בסל שהטיפול לא הצליח שהאחות תוכל לגשת אליך רק עוד 3 שעות.. הקטע הוא שרופאים כל כך עייפים בתפקידם עד שלפעמים אין להם כוח אפילו להיות פוליטיקאים.. אני יכולה לעזור לך בשיפורים איכשהו?עצות?

morancho1

New member
לא למדתי היסטוריה 5...

אבל יש פה כאלה שלמדו ובטוח ישמחו לעזור לך. מה שכן אני יודעת על היסטוריה- מעטים המכונים שמלמדים את זה. אנקורי זיו כספי למשל לא מלמדים את ה3 יחל רק 2 יחל. יואל גבע כן מלמדים אבל קורס עולה מלאאאן כסף ודוגרי חבל על הכסף תצלמי ממישהו שלמד שם.

anabioein

New member
../images/Emo62.gif מחפשים בספר טלפונים את האנשי

ם שהופיעו בפרסומות בטלויזיה!

אני משפרת עכשיו את ה‎‏ ‏3-‎

לקחתי את המיקוד רשום שם באיזה ספרים צריך ללמוד הלכתי לספריה לקחתי את הספרים ופשוט להתחיל לחרוש ושיהיה בהצלחה !:)

morancho1

New member
תנסי

חברים שהיו ביואל גבע, מורה מהתיכון. מבחינת הפורום הזה יעל למדה אבל כבר כמה ימים לא ראיתי אותה פה

יעלד12

New member
חומר בהסטוריה 5

הי, את יכולה ליצור איתי קשר ואני אארגן לך משהו.. אחלה בגרות, מאוד מעניינת. שיהיה בהצלחה יעל

אני לומדת ביואל גבע ראשון היסטוריה

המורה שלנו לא מתנגדת לתת סיכומים שלה לכל דורש. תבואי לסניף בראשון/ת"א ודברי איתה. אני הייתי שמחה לעזור אבל אני דרומית (אני מניחה שזה רחוק לך) - אם זה בכל זאת מתאים לך דברי איתי.

nitzan111

New member
באמת? אתם לומדת על קרקוב

במקרה? כי הסיכומים שיש לי לא משהו. אני לומדת ביואל גבע בהרצליה, אבל לא הסטוריה מקצועות אחרים היסטוריה אני לומדת בבית הספר.

כן, לומדים על קרקוב

המורה שלנו להיסטוריה היא משהו מיוחד במינו,תותחית עולם!. אני יותר ממרוצה ממנה. אילו מקצועות את לומדת? ספרות במקרה? (3 כהשלמה ל 5 יח'). אני ממש מתה למצוא מישהו/י ללמוד איתו לספרות כי אני מנסה להתגבר על זה לבד וזה בעייתי משהו...

למעלה