אלה שהתחילו/מתחילים רפואה בגיל 24+

nitzan111

New member
../images/Emo41.gifבאותו נושא......./images/Emo41.gif

אני לומדת ספרות מורחב ביואל גבע. יש לנו מורה, ממש אסון. היא לא מלמדת טוב, קופצת מנושא לנושא, הסיכומים גרועים ומסכמים חצי יצירה. אהה ובנוסף אני ממש בספק אם נגמור את החומר עד סוף השנה....
מסתבר שכל שהכתה חושבת כך. אני בלחץ, כי יש המון חומר, ואני בקושי יודעת משהו.... למישהו יש מושג אייפה אני יכולה להשיג סיכומים טובים? מישהו למד/ לומד? אני חושבת שבסוף לא יהיה מנוס מלקחת שיעורים פרטיים.
 
אם היא כל כך גרועה כמו שאת אומרת

אז למה לא לפנות למנהל הסניף שיטפל בזה
את משלמת להם מספיק כסף כדי שלא תיאלצי להתחיל לחפש סיכומים במקומות אחרים.
 

nitzan111

New member
את צודקת...

פשוט לא נעים לי. ואני דווקא מכירה אותו טוב... דיברתי איתו אבל זה היה "בעדינות" מידי. אנשים אחרים מהקורס דיברו איתו, והמורה באה עוד פעמיים בשבוע לשבת עם תלמידים על החומר לחצי שעה...(מה זה עוזר
) (בפעם הקודמת יצאו אנשים באמצע השיעור מרוב כעס...) המורה שהייתה אמורה ללמד אותנו מלכתחילה,נכנסה לשמירת הריון, וכנראה שמצאו מורה אחרת בפזיזות.(היא אפילו לא מופיעה באתר שלהם). יואל גבע עוד מתהדרים במורים המעולים שלהם. (אני מקווה וחושבת שזו "מעידה חד פעמית" - כי רק חסר לי שבמתמטיקה יהיה כזה מורה...) אבל במחצית הקודמת הייתה לי מורה מדהימה לספרות.
 
אין דבר כזה

לא יכול להיות שאתם תשלמו כ"כ הרבה כסף ובסוף תקבלו מורה שלא עוזרת לכם בשום דבר. שיחפשו מורה אחרת, שיביאו מורה מסניף אחר, אבל שיעשו משהו כדי לתקן את המצב. אתם לא צריכים להידפק בבגרות הזאת כי הם לא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך.
 

nitzan111

New member
כן... אם זה ימשיך ככה

אני לא אוכל לגשת לבגרות (ואז אני יכולה לשכוח מרפואה ב-2007). כבר ממש לא נשאר הרבה זמן. אם אני אראה מחר את ארז אני אדבר איתו. אוף, כל כך לא נעים לי
, אני מקווה שאנשים אחרים יתלוננו לפני. אני אבקש לפחות סיכומים נורמליים, של מורה אחרת לספרות. ( סיכומים שהיא כתבה ולא משהו מודפס מהאינטרנט או מצולם מספרים...). תודה רבה לכן
 
אופס... עכשיו אני רואה שענית לי

עם מי את לומדת? אילו נושאי בחירה? אני אודה לך אם תצרי איתי קשר במסרים. וממש אל תקחי שיעורים פרטיים, תתחילי בזה זתפני למנהל הסניף ותתלונני. שילמת להם מספיק כסף.
 
רק לי נראה

ש24 זה לא כזה גיל מבוגר? כשמדובר במקצוע כמו רפואה- שבכל מקרה מסיימים בגיל מבוגר- זה עוד פחות קריטי. ולדעתי עדיף לקחת את הזמן שלך, בכדי לדעת שבאמת זה מה שמתאים לך, ולא סתם לקפוץ ראש לתוך כל הסיפור. דרושה בשלות נפשית מסויימת לעניין. (אמרה בת ה-19 :) )
 

The Reaper

New member
בית אבות

בגיל 24? רפואה? זה לא הגיל שבודקים כמה נשאר בפנסיה ואיזה בית אבות מומלץ? בחייך, יש לך עוד כמה שנים טובות לפני שתוכלי לקרוא לעצמך "מבוגרת"
 

Regina Phalange

New member
אצלנו זה ככה עכשיו

מעטים האנשים ששמעתי שהגיל שלהם מתחת ל23 (כאילו, חוץ מעתודאים וכו')
 

The Reaper

New member
זה מדהים

כשאתה בן/בת 24 החברים אומרים לך, מה? 7 שנים? כאילו ש-7 שנים אתה נכנס להקפאה עמוקה ולא חי. כאילו שב-7 שנים אתה לא יוצא לבלות, לא יכול להתחתן, להביא ילדים או לקחת שנה חופש ולנסוע לדרום אמריקה. אבל, 7 שנים אחרי זה, כשלכל החברים יש תארים בכל מיני מדעי דשא שלא מקדמים אותם לשום מקום, פתאום התמונה כל כך אחרת. פתאום את בת 32 או 33 עם קריירה כרופאה בעוד שמרבית החברים מקטרים על איך הם לא מוצאים עבודה או איך רע להם בעבודה וכן הלאה. אז תעזבי אותך מה החברים אומרים (הרבה פעמים זה נובע מקנאה), אם את רוצה להיות רופאה לכי ותלמדי רפואה, זה מקצוע לחיים.
 
איזה מזל

שאנשים כמוך קיימים! אתה ויעל ממש מהווים לי השראה! כלום מסתכלים עלי כמו משוגעת ואני נכנסת לפה ומבינה ש- א. אני לא לבד - מזדהה לחלוטין עם פוחת השרשור ב. אני לא משוגעת
כנראה לשאיפה אין גיל וכל הסטנדרטים האלו שקובעת החברה, הן לאו דווקא חצובים בסלע. שכל אחד יעשה חשבון לעצמו מתי נכון לו ונוח לו לעשות את הדברים. זה נכון לכל דבר, לא רק "ללימודי רפואה". לפנות בוקר חביב לכולם!
 
אני מזדהה איתך כי אני בת 29 והלואי

ויכולתי ללמוד רפואה כי בגיל שלי זה כבר מאוחר , אבל אני בטוחה שזה המקצוע בשבילי לפי דעתי 24 זה גיל צעיר וממש בסדר להתחיל , אפילו 25 זה לא נורא. לכי על זה ואל תשמעי לאף אחד כי רק את יודעת מה טוב בשבילך מה כל כך נורא לסיים בגיל 32 תחשבי שמי שהתחיל בגיל 23 יסיים בגיל 3‎0 ‎ אז מה ההבדל הגדול לסיים בגיל 32 זה לא משמעותי בכלל שיהיה לך בהצלחה יש לי עוד הרבה מה לומר לך אם את רוצה את יכולה לשלוח לי מסר ‏
 
אפשר לקבל הסבר

אני צריכה לשפר ציונים זה יקח לי שנתיים אז נגיד 31 ומזה ``את לא תהיי הראשונה `` ? כמה כאלה עוד יש ??
 

The Reaper

New member
זה לא הגיל זה התרגיל

אוקיי, אז תתקבלי בגיל 31 ותסיימי בגיל 38. אני עומד לסיים בגיל 35, לא כל כך רחוק ממך. ובגיל 38 יהיו לך "רק" 30 שנים לעסוק במקצוע. כל מה שאני אומר, זה שאם זה החלום וזה הרצון האמיתי ואין שום פשרות על מקצוע אחר, אז שווה להגשים בגיל 38 מאשר להתחרט בחשבון נפש בגיל 40. גם אם לא תצליחי להתקבל, לפחות לא תרדוף אותך המחשבה שלא ניסית ואולי היית יכולה. מצטער אם אני מעורר שדים. בהצלחה לך בכל דרך בה תבחרי
 
למעלה