אלוהים אבולוציה או מדע

אם יהוה קיים

וחיי עולם הבא קיימים, אני מעדיף להגיע לגהינום ולהשבע אמונים לסיטרא-אחרא מאשר לשכון בזיו השכינה של המפלצת הסדיסטית והרופסת המכונה אלוהי ישראל. מכיוון שעוד לא קיבלנו תשובה מ"העולם הבא" ולא ראינו "נשמות", התפיסה היהודית לא נכונה יותר עובדתית מזו של איזה שבט נידח שמתפלל למקל. ולמען האמת, אני חושב שלמקל יש יותר סימפטיה למאמיניו מאשר לאלוהים שלך, שתמיד מפסיד אם אין איזה חילוני שעושה את העבודה במקומו.

אם יהוה קיים

וחיי עולם הבא קיימים, אני מעדיף להגיע לגהינום ולהשבע אמונים לסיטרא-אחרא מאשר לשכון בזיו השכינה של המפלצת הסדיסטית והרופסת המכונה אלוהי ישראל. מכיוון שעוד לא קיבלנו תשובה מ"העולם הבא" ולא ראינו "נשמות", התפיסה היהודית לא נכונה יותר עובדתית מזו של איזה שבט נידח שמתפלל למקל. ולמען האמת, אני חושב שלמקל יש יותר סימפטיה למאמיניו מאשר לאלוהים שלך, שתמיד מפסיד אם אין איזה חילוני שעושה את העבודה במקומו.

aok

New member
לא כ"כ בטוח

קרא את "שיעור קומה". זה הספר שבו אלוהים מקבל אפיונים אתנופומורפיים (יעני, דמות אדם), עם תיאורים מדויקים של איך הוא נראה בפרוטרוט במידות קוסמיות (לרבות אורך אצבעות, תלתלי זקנו וגודל איבר מינו). ספר קצר, שממנו תוכל להסיק כיצד זרמים מסוימים במיתולוגיה היהודית מתייחסים לדמות האל. בנוסף, ראה: שמות (לג:יא): "ודִבר ה' אל משה פנים אל פנים כאשר ידבר איש אל רעהו".

באותה מידה

אני יכול לטעון שבני האדם נבראו כמזון או כבדיחה על ידי "הדברים-הקדומים" ישויות דמויות כוכב-ים ששלטו בכדור הארץ לפני מיליארדי שנים, ונלחמו בפוליפים המעופפים ובשוגות'ים הגושיים. על מה אני מבסס את זה? על סיפורי המד"ב הזולים של לאבקראפט. כמו שהראלים מבססים את תורתם על דבריו של "הנביא האחרון". כמו "הנביא האחרון" של הראלים, לאבקראפט היה קצת משוגע, אבל יאמר לזכותו שהוא התכוון רק לכתוב סיפורים. כמו סביב נביא הראלים, סביב לאבקרפט צמחה כת קטנה וטיפשית שמאמינה שכל מה שהמציא הינו אמת לאמיתה, למרות שבדיוק כמו ה"נביא האחרון" של הראלים אף אחד לא ראה ולא שמע שום עדות לרעיונות ולידע "בן אלפי השנים" לפני שהנ"ל טרח להמציא אותו. אגב - הסמל המקורי של הראלים שילב מגן דויד וצלב קרס, והועתק היישר מאחת הדתות של המזרח הרחוק, והוחלף בספירלה מטעמים של יחסי ציבור. קצת קשה למכור את השטות הזו לטיפשי ישראל כשיש לך צלב קרס בסמל...

Levos

New member
התבלבלת

אבולוציה היא תורה מדעית. חייזרים (לפחות כמו אלו על עטיפת הספר) הינם המצאה. דרווין לא אקטואלי בכל מקרה. התאוריה שלו התפתחה ויש לה המון עדויות. אנשים לא מסוגלים בינתיים ליצור חיים במבחנה. האבולוציה מלאה בהתפצלויות של מינים. למה שכל הקופים יתפתחו לבני אדם? כמו לשאול למה לא כל הציפורים התפתחו לפינגווינים.

למעלה