אלוהים ברוגז איתנו?

מסכימה

לכל אחד האלוהים שלו וכולנו יחד אלוהים אחד.
&nbsp
האדם המציא משהו גדול ונשגב ממנו כדי להאשים ולא לקחת אחריות על מעשיו.
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
אלהים איננו "דמות".

אלהים הוא ההוויה עצמה , האינסוף.
הוא לא איזושהיא ישות שאכפת לה או לא אכפת לה מאיתנו.
לכן ממילא אין מה "להאשים" אותו או לבוא אליו בטענות.

אלהים , ההוויה , זו פשוט עובדה קיימת :
שמאחורי כל הדברים בעולם יש "הוויה".
ושהשפע שנשפע מההוויה בכל רגע , נותן לעולם קיום.

ואו שאתה מתחבר להוויה , או שאינך מחובר.
כך שאין כאן מה "לנטוש".
כי אם אינך מחובר , אז אתה "נטוש" ממילא.
ואם אתה מחובר , אז אתה מחובר.
וכפי הרמה של החיבור , כך נשפע שפע על האדם - עד כדי נבואה.

(זה שבתורה אלהים מופיע בצורה של "ישות" , זה בגלל שאז זה מה שהיו אנשים מסוגלים לקבל.
אך האמת היא שאלהים רחוק מאוד מלהיות "ישות" כלשהיא).

בני33

New member
***ספר זאת לכל בעלי החצרות והמגזרים,,,,

הסבורים שהם ורק הם,,,
הסגנים שלו,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
וגם מה שמופיע בתורה,,,,,
ממש לא מסבירים לנו ,,,נכונה.

ינוקא1

New member
יש אנשים שזאת הרמה שלהם ,

וזה מה שטוב להם.

קיים פער בין ההבנה של המושג "כפי שהוא" , לביננו.
ולכן לדעתי נוצרה הדת - כדי לתת גם לאדם הפשוט , ואפילו לעם שלם , את הדרך "להתחבר".
גם אם אותו האדם איננו מסוגל להבין את הדברים כפי שהם , אז לפחות הוא יבין בשלב הראשון את אלהים כ"ישות" - דרך סיפורי התורה וכו'.

זה הרבה יותר טוב מכלום.
כי כך לפחות יהיה לו מוסר ותהיינה לו מידות טובות , וכאשר יגדל יבין יותר.
וזו היתה הכוונה שהוכנסה בתוך הפסוקים.
לחבר את האנשים להוויה.
ומה שהוכתב מלמעלה היה לפי הכוונה הזו.

ויש אנשים שזה מה שמתאים להם - ההבנה הפשוטה של אלהים כ"ישות" , וחצרות ומגזרים , ו"קדושים" וקברי צדיקים וכל הטטרם הזה.

לי ולך זה לא מתאים , וטוב שכך.
אך עדיין זה יותר טוב מכלום - עבור אנשים רבים.

בני33

New member
***לדעתי,,,,,,,,,,הדתות נוצרו על מנת לשלוט,,,,,,,,

בנו,,,האזרחים.
והדרך ברוב הדתות לממש,לעשות,לבצע,זאת,,,,,,,,,,
היא ,,,באיומים והפחדות.
נשמע מוכר לכם?
נכון.

ינוקא1

New member
בלי הדתות היה כאן הרבה יותר גרוע.

ראשית אני חושב שיש בדתות אוצרות אמיתיים של רוחניות , ובפרט ביהדות.

לרוב האנשים אין באמת מושג על העושר של "ארון הספרים היהודי" לדורותיו , ולראות את הדת רק כ"שליטה" , זה פשוט עצוב.
זה הדימוי שאולי התקשורת משדרת בוקר וערב , אך זה שקר גס.

לצערי על היהדות בזמנינו השתלטה כת - כת חרדית אשכנזית , שהקשר בינה לבין מקורות היהדות עצמם הוא קלוש.
כת קיצונית שדוגלת בקיצוניות.
בהמשך גם הספרדים למדו ממנה , ועצוב שזה הדימוי שהיום היהדות משדרת.
אך מי שבאמת לומד יהדות מהמקור , רואה דברים אחרים לחלוטין.

בני33

New member
***ציטוט ממך,בלי הדתות היה כאן הרבה יותר גרוע.

זו דעתך שלך,מסיבות כאלה ואחרות.
כלומר אתה בודק כך וכך ומחליט כך.
אני אינני מקבל את ההסבר שלך,,,,,,,
ולו רק מסיבה אחת פשוטה.
אתה פשוט לא יכול לדעת,
מה היה ,,,לולא הדתות.
זו לטעמי תשובה כמו,,,אם,,,,
ואם זה לא רציני.
ובמידה ותחזור לשחר ההיסטוריה על פי המקורות.
שיטת ההפחדות החלה כבר שם.
ולא רק הפחדות,
אלא גם ,איומים.
לכן ,,,להבנתי,,,אינך יכול לדעת מה היה קורה ''אם''.
כי אתה ,בהבנתך,,,משוחד.

ינוקא1

New member
אני יכול לדעת.

כי גם כיום יש מקומות המלאים באלילים וכישופים.
וכולם מקומות נחשלים.

בלי הדתות המונותיאסטיות היה הרבה יותר טוב בעולם
כשהדתות היו אליליות, לא היתה כפיה דתית. אפשר היה לאמץ כל הזמן אלילים חדשים מהשכנים ( מהעמים אחרים) . לא היה איסור על ריבוי פולחנים. כשהחלו לצמוח דתות מונותיאסטיות ,יהודות ובעיקר הנצרות והאיסלם, פתאום אסור היה לאמץ שום אל אחר. היו איסורים פולחניים , מצוות עשה ואל תעשה והרבה מאוד שנאה לדתות ולעמים אחרים. היהודים חטפו על כך רבות (מרידות וחורבן) הנוצרים שהרימו ראש והפכו מדת נרדפת לדת רודפת רדפן את הפגנים והיהודים ואחר כך גם את המוסלמים. המוסלמים בכוח החרב, אסלמו עמים שלמים. היום כל המזרח התיכון מסביבנו בוער בגלל מלחמות דת פנימיות בין השיעים לסונים שאלה ואלה כופרים בני מוות בעיני הצד השני. כל דת חושבת שהדת שלה היא הדרך הנכונה (אורתו-דוכסיה) האחת היחידה ואין בלתה. רק את אלוהים איש לא ראה ולא שמע ואין שום הוכחה לקיומו או אי קיומו.

אולי

אבל אני עדיין מרגישה שכאשר תפרוץ גוג ומגוג שום תקשור ושום אנרגיות
ושום חשיבה חיובית לא יעזרו.
רק דת ( ויסלחו לי אנשי העידן החדש )

המלחמה הזו פרצה כבר במזרח התיכון ובאפריקה
המלחמה הזו פוסחת עלינו ואם לא נתערב בה, כך זה יהיה. המלחמה הזו אינה שלנו ואל לנו לפחוד ממנה. היא איומה מאוד אבל היא לא שלנו. אבל זה לא משנה לרבים, להגיד שהיא בגללנו...

ינוקא1

New member
אז אני מציע פשוט ללכת

למקומות שאליהם לא הגיעו הדתות - יהדות איסלאם ונצרות.
הודו , אפריקה , וכדומה.

לעומת זאת לראות את המקומות שכן הגיעו אליהם היהדות האיסלאם והנצרות , ופשוט להשוות.
מקומות שמלאים בכישופים ואלילים הם המקומות הכי נחשלים , נקודה

ברור שאלו מקומות יותר מפותחים , בכל קנה מידה.
לא סתם שהדתות הללו "כבשו את העולם" - העולם המערבי לפחות.
פשוט יש בדתות הללו יותר אנרגיה , ולכן הן גם העלו את רמת האנרגיה באיזורים אליהם הגיעו.

האסלאם עדיין מפגר מבחינה מסוימת אחרי היהדות והנצרות , אך גם הוא יותר טוב בהרבה ממה שהיה לפניו.
אחרת גם הוא לא היה מצליח כל כך.

ינוקא- אקדח אחד מנצח 4 אסים!
הנצרות והאסלם ( בעבר גם היהודים בתקופה החשמונאית) , כבשו אוכלוסיות שלא יכלו להשיב מלחמה ועל כן הנכבשים ששרדו, המירו את דתם אם בכפיה. (כמובן שהיו כאלה שהמירו את דתם מרצון ,גם ליהדות מטעמי נוחות או בגלל השפעה תרבותית אבל אלו היו מעטים יחסית, לאלו שאולצו להמיר את דתם)
אזורים באפריקה נחשלים? יש שם עושר תרבותי שאין לך מושג עליו!! אם התכוונת שהחברה שם לא היתה חברה טכנולוגית כמו באירפה אולי יש בזה משהו. אסור לשכוח שעד בוא האדם הלבן לאפריקה ולאמריקה, התיימו תרבויות שלמות עשירות ברוח בשלווה יחסית בתוכן . האדם להבן הוא שסכסך בין השבטים וממנו הם למדו דברים רעים מאד. לא הכל היה ורוד לפני בוא האדם הלבן כמובן, אבל האדם הלבן ששעבד עמים שלמים בצורה רצחנית, הרס עוד יותר וההרס קיים עד היום בעיקר באפריקה.
&nbsp
עובדי אלילים אינם בהכרח רעים יותר מנוצרים יהודים או מוסלמים. הם שונים. לכשפים יש חלק בתרבות והם עוזרים לאנשים להתמודד ולשרוד בתנאים קשים. אנשים מקבלים עצות מהמכשף, רופא האליל או השמאן וזה עוזר להם בדיוק כמו קמעות הרבנים שלנו. מי שמאמין שזה עוזר- זה עוזר! נהרות של דם נשפכו בעטיין של הדתות המונותיאיסטיות ותרבויות שלמות נכחדו לעד. זו אבדה לעמים שלמים ולכלל התרבות האנשית. אם נעשה את המאזן , מה תרמו הדתות לאנושות ומה הכחידו ואיזה סבל גרמו, לא היתי בטוחה שהן תרמו יותר מאשר גרעו.

ינוקא1

New member
גם אני סוג של שמאן.

אני מחובר לקריסטלים , לעולם בעלי החיים ולטבע.
עובד הרבה עם "אנרגיות" וכדומה , והיו לי כמה התנסויות עם ישויות שונות.
כנ"ל אני חובב של קסטנדה , טאישה אבלאר ועוד.

מצד שני , הגעתי ממשפחה דתית ולמדתי בישיבות , ולי בעצמי לא היתה תשובה למה התורה היא כל כך נגד העבודה הזרה והכישופים.
למה דבר שנראה על פניו כל כך תמים ולא מזיק , התורה הופכת אותו ל"תועבה" , ומצווה על השמדתו בערך 50 פעם.

מי שפתר לי את התעלומה היה דווקא קסטנדה (או דון חואן ליתר דיוק).
כאשר הוא מדבר על "הקשב השני" , הוא מסביר על התועבות שנעשו על ידי המכשפים הקדומים , והיצורים שהוא קורא להם "היצורים הלא אורגניים".
המדובר במציאות שהיום קשה לנו להבין ואפילו לדמיין. מציאויות בהם אנשים הופכים את עצמם ל"זומבים" , כדי להאריך ימים. מציאויות בהם אנשים כורתים בריתות עם כל מיני ישויות כדי להשביע את תאוות הכח שלהם. מציאויות בהם אותן ישויות "טפיליות" שודדות את האנרגיה האנושית. עבודת האלילים והישויות הובילה את העולם לתקופות אפלות - אין לי ספק בכך.

אנחנו לא מכירים את זה כל כך , דווקא בגלל שהתנ"ך הצליח כל כך טוב......

היהדות שהובילה את האמונה באל אחד חסר גוף ודמות הגוף , קירבה את העולם צעד אל המופשט.
היא הסירה את המתווכים , הישויות , ונתנה לבני האדם את היכולת להתחבר ישירות למקור הכל.

המדובר באבולוציה של האנושות ובהתפתחות , ובשורה תחתונה - מדינות בהם נפוצה עבודת אלילים , הן מדינות שבדרך כלל מושחתות ונמצאות בתחתית.
לעומתן מדינות בהן יש כבוד לתנ"ך , ולאמונה באל אחד , הן בדרך כלל מוסריות ומפותחות יותר - מכל בחינה.

היום כבר לא עובדים את אלהים
היום עובדים את האדמ"ור או את הרב. וגם היום מקריבים הרבה קורבנות אבל מסוג אחר. מי שמאמין בכישוף , זה עובד עליו. אני לא מאמינה בכישוף, אבל לא הייתי רוצה לבדוק את זה בעצמי...
ברוסיה הקומונסטית לא עבדו שום אל, והכל היה מושחת. גם הכמרים והרבנים לא פעם מושחתים בעצמם לפי מה שמתפרסם בכלי התקשורת. הבעיה זה מה שנסתר מן העין ולא נחשף לעיני השמש.
התורה נגד הרבה מנהגים ולא נוח או קשה, לקיים את מצוותיה - חוקי הכשרות הנוקשים, חוקי השבת, השמיטה, הנשך (ריבית), שלוש רגלים ,הנידה, הקרבת קורבנות בבית המקדש. הפרשנות שלהם אף הרחיקה לכת מהמקור, מעבר לסביר.

מסכימה לחלוטין ינוקא

בני אדם נוטים לעשות האנשה לאלוהים,
כאילו יש לו רגשות,
אך גם אני רואה אותו כהויה גדולה
ניתן לדמות זאת למוביל הארצי, הוא מוביל מים בכל מקרה,
אך רק מי שפותח את הברז,
זורמים לו המים,
מי שהברז סגור, יכול לחשוב שאין לו מים או שמתנכלים לו,
או שלא רואים ומקפחים אותו
אך למעשה כל שעליו לעשות זה לפתוח את הברז.

ינוקא1

New member

זו הבנה של הרבה הוגים ביהדות.

ועם מה שידוע לנו היום על גודל העולם , ועל כך שאנחנו קטנים כמו ראש סיכה , אינני מבין איך ניתן להבין את המושג אחרת.

אנחנו לא כאלו חשובים עד שבורא כל העולמות יתעניין בי באופן "אישי".
אך אנחנו כן יכולים להתחבר בתודעתינו למקור של הכל , וזו ההבנה הנכונה של עבודת האל ושל הרוחניות בכלל.

בני33

New member
***רונית יקרה,,,,,,,,,,,,,,כאחד,,,,,,,,,

שמכיר את נושא המים בברזים מידע אישי,,,,,,,אז,,,,,,,,
ממש אין זה בהכרח שמי שפותח את הברז,,,יוצאים משם מים.
לעתים,,,אין זה כך.

למעלה