קצת יותר פירוט
קודם כול שוב, תודה לכולם על התמיכה, אתם נפלאים.
היום היה לי כמובן יום קשה מאוד. הייתה ישיבת קהילה, זה שכל המטופלים וכל המטפלים יושבים ביחד ומעלים סוגיות שמשותפות לכולנו, מעלים הצעות, רעיונות וכו'. בחורה אחת מקסימה, שקיבלה אותי ממש יפה וחיבקה אותי כשהיה לי קשה בהתחלה סיפרה שהיא עוזבת, סקרה את האשפוז שלה שם ונפרדה מכולם, ואני לא יכולתי לעצור את הדמעות. זה לא ייתכן שכולם הולכים. שכולם עוזבים. זה סיפור חיי. עד שאני נקשרת למישהו (ובדרך כלל זה לא קורה מהר) לוקחים לי אותו. ואמרתי לה בישיבה כמה דברים מאוד מרגשים שיצאו מהלב והיא דמעה קצת. אני מקווה להישאר איתה בקשר, היא נסכה בנו כזאת אופטימיות, התלהבות לצאת לחיים המחודשים (והיא אפילו טיפה יותר מבוגרת ממני), ממש להתחיל לחיות כבר מעכשיו. איזו מקסימה.
ובכלל, יש שם אנשים ממש טובים, בין המטופלים. מוזר שדווקא עם הגברים אני מסתדרת יותר מאשר עם הנשים, אבל גם עם כמה מהנשים אני משוחחת בהפסקות ובשיעורים הפתוחים. יש לי בעיה עם עישון ולכן אני לא יוצאת לאיפה שהרוב יוצאים, אלא מעדיפה להישאר בפנים, וכך מפסידה את עיקר האקשן, אבל אני גם ככה כל כך בתוך הדיכאון שקשה לי לראות מעבר לאף שלי.
הצמידו לי היום מטפלת סוף סוף, סטודנטית חמודה שאמורה לעזוב שם מתי שגם אני (שזה אומר בסוף החודש הבא), וזה די מרתיח אותי שכבר מהתחלה החליטו שזה מה שאני צריכה וזה מה שייתנו וכמובן גם לא יהיה לי טיפול המשך כמו לכולם, כי היא עוזבת, ולכל השאר מגיע המשך טיפול במחלקה פעם בשבוע במשך שנה. זה מעצבן אותי מאוד. ובכלל, הרופא קצת עולה לי על העצבים. ביום חמישי אני אמורה לפגוש אותו לשיחה וגם את המטפלת הזו, החדשה, שוב.
בסה"כ אני אוהבת את המקום, טוב לי לקום מוקדם בבוקר (מה שפעם לא הייתי חולמת שאפשרי), הנסיעה הארוכה המעצבנת דווקא נוחה לי - אני מכירה כבר את הנהג וכמה מהנוסעים (לא שדיברתי איתם, סתם מזהה את הפרצופים), ומנצלת את הזמן לנמנם/לשמוע מוזיקה/לאכול/לקרוא קצת. בול שעה על השעון. הקבוצות יחסית לפעם שעברה משעממות למדיי, כבדות ומעיקות, אבל עדיין לא ראיתי כל מה שיש למחלקה להציע. הצוות ברובו נחמד מאוד ולא מתנשא, והמטופלים - כבר אמרתי - תומכים אחד בשני, לא לועגים, עוזרים למי שיותר חלש... זה נורא מרגש אותי לראות איך האנשים הטובים האלה, שסובלים בעצמם, מוצאים בעצמם כוח לתמוך באחרים שמצבם קשה יותר, לפחות כלפי חוץ. אני לא זוכרת שבאשפוז הקודם זה היה ככה, אבל אולי הזיכרון שלי בוגד בי.
אחרי האשפוז קשה לי לחזור ל"עולם שבחוץ", אני צריכה לאסוף את עצמי וקשה לי לעשות עוד דברים חוץ מלהגיע הביתה ולנחות על המיטה, שגם את זה אני לא כ"כ עושה בגלל החרדות (מפחדת לישון, לאבד שליטה).
מתגעגעת נורא לרופאה שלי, למרות שנפגשנו אתמול אוף דה רקורד.
עדיין רוצה מאוד לפגוע בעצמי, התכנים שעולים בשיחות ובקבוצות קשים לי מאוד להכלה, ובכלל, כל מה שקורה בעולמי כרגע מכביד עליי, ואני רוצה למות כל כך הרבה פעמים ביום, אבל אני רוצה לתת לאשפוז הזה צ'אנס וללמוד ממנו מה שאני יכולה, לקבל מה שאפשר ולחבק אותו, וזה יותר ממה שיכולתי להגיד באשפוז הקודם שם.
ואם לא ילך טוב, אני אחזור לרופאה שלי, ואולי אוכל בהמשך להתאשפז במקום אחר. אני מקווה שלא. בינתיים נחמד לי שם, אחרי כל השקלולים של בעד ונגד. טובה לי ההרגשה המוחזקת, השמורה, האנשים הטובים. ואולי עוד יצא מזה משהו טוב.