אלוני, בוא נסכים על העובדות!

אלוני.

New member
לדעתי

עראפאת לא היה מוכן לקבל את הצעתו של ברק כנגד הסכמה להסדר הקבע . אני נוטה להאמין לדברי ברק וקלינטון. אשמח לשמוע דעתך

על-פי הפירסומים - מהימנים

ומקובלים עלי, הן מימין והן משמאל וגם ממקורות זרים: ברק החזיר 95.5 משיטחי הגדה. הסכים לפינוי 56 התנחלויות (הנה לא התנחבלויות ותראה למה הם נקראים כך ע``י השמאל). תמורת ה-4.5 האחוז, יקבלו הפלסטינים שטח דומה מתוך הקו הירוק. ירושלים תחולק: השכונות הערביות לפלסטין. נשארה בעיית הריבונות על אל-חראם אל-שריף - ערפאת הציע ריבונות איסלמית, ברק התעקש על ריבונות ישראלית, אם היו שואלים אותי הייתי מציע את הריבונות למועצת הביטחון של האו``ם, או שאתה חושב שעל דבר זה היה כדי לפוצץ את ההסכם שהיה כל-כך קרוב?

אלוני.

New member
יש כאן בעייה

אחד מהצדדים , תוך כדי ניהול משא ומתן - ומתי שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה אוחז בכלי נשק, זה מה שמדאיג אותי . הרי לפי גישתך אין כאן משא ומתן , יש כאן סחיטה ואיומים. ואני עדיין סומך על ברק , מה לעשות .

גם אני סומך על ברקנו!

אלא שהמשא ומתן עבר משולחן הדיונים אל שדה הקרב, ובסוף נעמוד בפני אותה שאלה: האם על הריבונות בהר הבית נוותר על השלום?

אלוני.

New member
יכול להיות

שבגלל ריבונות במקום מסויים , למשל תל אביב, נוותר על השלום.. לא יכול להיות שמשא ומתן יתנהל עם כוונות טלסקופיות !

זה לא יפה מצדך......מתנחלי

הגויים כינו אותנו בכל מיני כינויים - אך ``סלאמי`` עוד לא היה ביניהם!

אלוני.

New member
לכבוש

ברור לך שכוונת המתנחל הייתה שיש כאן נסיון להשיג את כל המדינה בשיטת הסלאמי

אם הוא היה אומר זאת....

בשתי שורות ועם כמה שפחות שגיאות כתיב, קרוב לוודאי שהייתי מבין, אתה חושב שאני טמבל?

איננו עוסקים בתיאוריה!

העובדה היא שהמשא ומתן התפוצץ על הר-הבית ולא על תל-אביב. וחוצמזה, מה אתה כל-כך פוחד מאלימות?

מתנחל

New member
תיאוריה?

כל המעשים הקשים מבוססים על תיאוריות שאם לא מבינים אותן בזמן הן מתנפצות לך בפרצוף. קמפ דיויד הוא חלק ממהלך ארוך, והויתור של היום יוליך לויתור של מחר. זה לא פחד, זוהי הבנת המציאות בראי ההיסטוריה. ואלימות? כן אני פוחד ממנה. לא רוצה להרוג, לא רוצה שיהפכו אותי בעל כורחי להורג ילדים, ובטח לא רוצה לשמוע על עוד גופת ישראלי שנמצאה ברכב שרוף.

שמעת פעם על הפסוק....

``צא צא איש הדמים.....``? אין לנו מה לחפש בשטחים בתוך אוכלוסיה עויינת, עם מבטי רצח בעיניים מה גם שאינם בוחלים בכל דרך להסביר לנו כי אנו לא רצויים. כדי להמנע מהפחדים שלך עלינו ללכת אל ההיגיון של שני הצדדים וקו ההיגיון הוא הקו הירוק למרות שהרבה, משני הצדדים, עדיין לא מבינים את ההגיון הזה, בסוף הם כן יבינו - קח לדוגמה את המצב שהיה עד לפני פחות מעשור, כמה היו מוכנים לדבר עם אש``ף? היום גם הימין מדבר!

מתנחל

New member
אין פה עניין של פחדים

עם לא נוצר בתוך 50 שנים. הפלסטינים הם עם שיושב מהים ועד לתוך ירדן. הם רצו את השטח במלואו ולא שינו דעתם. התכנסות שלנו לתוך הקו הירוק תוך הקמת מדינה פלסטינית הנתמכת בנו, העשירים, תעצים את השינאה ותעביר אותה אל תוך הקו הירוק (בעצם היא כבר שם לא?). אם מישהו חושב שוויתור יהודי על נכסיו ההיסטוריים יפתור את העניין אין הוא אלא משלה את עצמו. לאסוננו, סוף המלחמה עדיין לא נראה. ואמונה עיוורת ב``רק ניתן להם`` והכל יבוא על מקומו בשלום יכולה להוליך אותי אל עברי פי פחת.

אנחנו לא מדברים על וויתור..מתנחלי!

מדובר על החזרת שטח - להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, להחזיר, תכניס את זה טוב-טוב לראש שלך, כי גם אם נשב שם עוד 100 שנה בסוף נצטרך להחזיר או לברוח משם!

מתנחל

New member
עברית, עברית, עברית

אפשר להחזיר רק למי שהיה פעם בעל הבית. הם מעולם לא היו. א ף פ ע ם ל א היתה מדינה פלסטינאית. הם התנגדו לה כשהאו``ם רצה ויצאו למלחמה. אתה לא מחזיר. אתה בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, בורח, ומי שבורח מהאמת והמציאות נתקל במלחמה מעבר לפינה אבל בתנאים יותר קשים

למעלה